Slike autobusa 2013.

Autor staypp83, Siječanj 02, 2013, 10:44:29

Urbino LE

Vidim da još mogu editirat postove pa idu izmjene na slikama, valjda že biti OK.

Shole

Urbino LE

Nebi se tija svađat al pošto se bavim tim... Ova tvoje je sada zelena i malo dull, tj. izdušena je. Ja sada kada sam re-objavija mi je boja saturacija na 0 tj. neutralno dok je prije bilo dosta više, da je manje znam iz iskustva da ne valja, tj. ako se koristi dalje za print i slično. Ali boja na Promet busevima je i uživo ovako vrišteća.

staypp83

Sliku treba sto manje dirati, da bude sto prirodnija...
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

Paško

Slike su, za prvi pokušaj, super. Super je i samo to što se netko na ovome mrtvom podforumu potrudio uzet aparat u ruke i nešto slikat.

Malo mojih razglabanja:

- Eurobuseve obično stavljamo u temu za agenciju.
- Boja je malo "vrišteća", ali slažem se i s Urbinom, Sholetova verzija je previše isprana. Ja bih možda malo malo smanjio saturaciju, ali to je i do sunca. Zimske slike bi bile odlične. Tvoja oprema je očito miljama daleko ispred moje. Moje ljetne slike su uglavnom bezvezne jer obični aparati (ne DSLR-ovi) ne podnose baš velike kontraste. Najbolji primjer će biti slika g.b. 169 kasnije u ovom postu. Kao što je Staypp rekao, slika treba izgledati što prirodnije
- Potpis ti ima dvije točke, piše autobusi..org. Inače, font koji ja koristim (s headera) je Brush Script.
- Nemoj trošiti vrijeme zamagljivajući lica.
- Izbjegavaj sve što smeta tako da se na slici vidi cijeli bus. Slika Classica ne valja jer si ga izrezao. Lako da fali retrovizor, ali ovamo fali zadnji kraj busa. Također, probaj se klonit grmlja i stabala. 219 & 286 je najlošija slika od ponuđenih. Smetaju dva semafora, a i sunce ti je dosta pokvarilo sliku. Bilo bi puno bolje da si slikao 219 na mjestu gdje se na slici nalazi 286. Znači, ne treba nam slika stupa i busa, nego slika busa. Nemoj to shvatit kao "Dobro je da bus zauzima cijelu sliku". S iskustvom ćeš shvatiti da je zapravo bolje imati neki širi kadar gdje je bus zapravo samo jedan od elemenata cijele kompozicije.
- Slika 219 odostraga bi bila bolja bez penzića na istoj
- Slike trebaju biti ravne. Znači, najbolje je da budu u ravnini, a ne da zgrade stoje "nakrivo". To baš i nije važno kad ti je u kadru samo bus, ali ako slikaš npr. dva u jednoj slici, probaj naći neki orijentir na slici, kao što je stup, po kojem ćeš sliku poravnati, tj. rotirati, uživo ili doma na računalu. Po tom elementu najbolje ti je ispao g.b. 264.
Pogledaj, ne izgledaju li ti sad ove slike malo skladnije?

Sve u svemu, samo nastavi! thumbs

A sad malo mojih:
Slika g.b. 169 koju sam spominjao gore. Vidi se koliko sunce "ošteti" sliku ljeti. To se može možda malo popraviti povećavanjem ekspozicije i onda modifikacijama kontrasta, ali ne volim to jer mi ošteti prirodnost slike.

Par mobiteluša, nemamo baš previše dobrih slika ovih autobusa pa neka
283 -- namjerno stavljam i jednu i drugu

301

i jedna napravljena aparatom za kraj, 225

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

staypp83

Urbino, s cim si ovo slikao?
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

Shole

Potpisujem sve što je kolega Avtomontažan rekao.  Čovjek si je dao truda i sve lijepo pojasnio

Paško

@čovik: Ne volim nabijat postove kao ti ;D

266 bez reklame

Urbino LE

Ljepši je ovakav, da bar svi budu bez reklama.

mainz

Ostala mu je jos plava boja krav 1. vrata.

Ovo ljeto necu puno slikati. Moje prve slike od jucer:
g.b. 122

g.b. 188

g.b. 150

Paško

227

272

197

182 jučer na liniji 14

koordinator

Jedan noćni pokušaj mobitelom, g.b. 229

COVIK

Papin bus

... Papa za volanom  ;D ;D ;D

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

Iri

230 na zapadnoj