Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

Shole

Ko zna kad je to u biti snimano pa je samo montirano ove godine.  I oni ljubičasti MAN je na terminalu, jel to gar. br. 100 ili je to neki rashodovani Steffi Graf?

maky

Citat: Shole  u Travanj 23, 2009, 16:58:32
Ko zna kad je to u biti snimano pa je samo montirano ove godine.  I oni ljubičasti MAN je na terminalu, jel to gar. br. 100 ili je to neki rashodovani Steffi Graf?
Steffi Graf su svi u bojama Postbusa bili, a ljubičasti MAN je jedan od trojca (g.b. 99, 100, 101).
A možda je to bio i neki od Mercedesa O307 ako su prikazali samo stražnji kraj, jer su otraga identični...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Od naprijed je bilo i 100% sam siguran da nije mečka.  Jel imaju MANovi dupla uska vrata?

maky

Citat: Shole  u Travanj 23, 2009, 17:05:34
Od naprijed je bilo i 100% sam siguran da nije mečka.  Jel imaju MANovi dupla uska vrata?
Je, imaju dupla uska vrata, onda je to bio jedan od SÜ240

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

MAN gb 100 je bio,a DUBRAVA je bila 670 i to je davno snimano.
bela lađa

Shole

A šta su onda napisali godina proizvodnje 2009 !?

troosovinac

Neznam kolega,a jesi li primjetia raskršće u dugopolju samo je po jedna traka u svakom smjeru i nema nadvožnjaka,a to je bilo ima tri godine najmanje.
bela lađa

markost

MAN je bija g.b. 575 i prije je ima reklamu "Pall Mall". Bija je crveno-bil-crven.

conecto

I 688 tada je izgledao meni puno bolje nego na ovim novijim slikama na forumu. Jasno prošlo je 5-6 godina...

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

STress

Nego, jedno pitanje, nevezano za stare slike ali vezano za povijest Prometa.

Do sredine sedamdesetih, uz Mercedesov O317 vozija je i jedan kockasti. Krasija ga je niz od pet povezanih siceva skroz iza, ka šta je i danas u međugradskim busevima, osim šta nisu bili tapacirani. Čini mi se da je povučen prije MIS-a i dolaska MAN-ova.

Može li se ko sitit koji je model u pitanju?

maky

Citat: STress  u Ožujak 06, 2010, 19:49:15
Hm, iako je to 20 godina prije nego sam se rodio...

Jeli to bio zglobni ili solo tip autobusa? Gradski?
Koliko znam, uz O317 su se vozili MAN-ovi 890, ali oni su nastavili vozit još dugo poslije MIS-a...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

STress

Citat: maky  u Ožujak 08, 2010, 19:02:46
Citat: STress  u Ožujak 06, 2010, 19:49:15
Hm, iako je to 20 godina prije nego sam se rodio...

Jeli to bio zglobni ili solo tip autobusa? Gradski?
Koliko znam, uz O317 su se vozili MAN-ovi 890, ali oni su nastavili vozit još dugo poslije MIS-a...

Solo; prvi zglobni busevi u Prometu su bili, čini mi se, MAN-ovi "braća Bajić", garažni brojevi 490-493, došli malo prije MIS-a. Ovi su bili malo kockastijeg oblika, sicevi su bili (luksuz za ono vrime) tapacirani skajem, i lako je moguće da je bilo nešto iz TAM-ove ergele. Ukinuti su, po prilici, negdi 77-78., dok je jedanajstica još vozila relaciju Trstenik - HNK.

E, da - garažni brojevi su im bili manji od 300...

maky

Vidim da odlično poznaješ povijest...
Savjetovao sam se sa nekim starijim i uglednim članovima foruma. Izgleda da je model o kojem govoriš TAM AS3500 M ili je to pak AS3500 P. Zavisi kakva je vrata imao. Ovaj drugi uska prednja i zadnja na kvaku...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!