Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

NP-549

Citat: MAN SU220  u Travanj 16, 2023, 14:06:11Ne! Greška proizvođača. I da je povuko samo staničnu autobus ne smije ovako otići. Zato je mi nikad i ne diramo i pitamo se čemu uopće služi ako se ovako nešto može dogodit.

Znaš li ti uopće kako funkcionira stanična ? O čemu pričaš, o kakvoj greški MAN-a ?

Paško

#871
https://slobodnadalmacija.hr/split/huligani-demolirali-nekoliko-prometovih-autobusa-reagirala-je-i-policija-pogledajte-kakvu-su-stetu-napravili-1282880

Citat:Huligani demolirali nekoliko 'Prometovih' autobusa, reagirala je i policija. Pogledajte kakvu su štetu napravili
PIŠE A. F.
20. travnja 2023. - 11:49

Splitska policija jučer je zaprimila prijavu kako je 18. travnja, tijekom dana, oštećena unutrašnjost tri autobusa "Prometa" koji su vozili na relacijama po Splitu.

- U autobusima je oštećeno više prozora u vidu ogrebotina te su iscrtani razni tekstovi. U tijeku je kriminalističko istraživanje - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Direktor "Prometa" Miroslav Delić nam je kazao da je u posljednjih 15-ak dana zabilježeno desetak oštećenja unutrašnjosti autobusa, a šteta je procijenjena na više od desetak tisuća eura.

- Najviše oštećenja zabilježeno je na linijama 6, 15, 17 i 18. Riječ je o oštećenju sjedala, rezbarenju po staklu i ispisivanju grafita. Podnijeli smo kaznene prijave, a policija je napravila očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Naša Služba sigurnosti će pojačati svoje aktivnosti kako bi se spriječilo daljnje uništavanje gradske imovine, ali i kako bi možda na djelu uhvatili počinitelje od kojih se onda možemo naplatiti. Vjerujemo da će aktivnosti koje poduzima policija, a i mi donijeti rezultate - kazao nam je direktor Delić.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

pehar_11

#872
Citat: Paško  u Travanj 20, 2023, 13:52:43Naša Služba sigurnosti će pojačati svoje aktivnosti kako bi se spriječilo daljnje uništavanje gradske imovine, ali i kako bi možda na djelu uhvatili počinitelje od kojih se onda možemo naplatiti
Meaning what? Pa tko će gledat kada i što razbijaju idioti? Čiji je to posao, komunalnog redara ili kontrolora?
vrijeme je novac?!?

tramvajac 92

A eto, gledat će valjda u nadzorne kamere, pošto ih autobusi imaju. Pa im se možda posreći.

Macka

Glede ostecenja unutrasnjosti buseva, jedna kamera bi bila sasvim dovoljna. Staviti je u straznji dio svakog vozila i mirna Bosna jer zna se di sidi ekipa koja nema pametnijeg posla od saranja buseva. Nema teorije da ce itko sisti naprid ili u sredinu busa i sarati siceve jer ga vide, a na straznjem dilu ne vidi te nitko.


Poslano sa mog M2102J20SG koristeći Tapatalk


XDonald

#875
#034 su dva stakla pukla u sudaru motora i auta, kako pisu

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/direktor-prometa--koliko-sam-informiran--odgovornosti-naseg-vozaca-u-sudaru-nema-/166925

DIREKTOR PROMETA 'Koliko sam informiran, odgovornosti našeg vozača u sudaru nema'

Osim motorista, ozlijeđen je i putnik u 18-ici.

Miro Delić, direktor Prometa je promptno obaviješten o nesreći u Ulici kralja Zvonimir. U sudaru automobila i motora i autobusa, kaže nam, prema prvim informacijama nema odgovornosti vozača gradskog prijevoza.

- Naš vozač je vozio u svojoj traci, došlo je do sudara automobila koji je vjerojatno izlazio s parkirališta i motora. Vozač motora je odbačen u autobus, od siline udara je razbio stakla. Kako čujem, van je životne opasnosti u splitskoj bolnici - opisao nam je Delić.

Također, jedan je putnik iz '18-ice' je zatražio pomoć u splitskom KBC-u.

-Kako je puklo staklo, vjerojatno je u tom trenutku udario glavom u držač - otkrio je direktor.

Što se tiče Prometa, poslana je na ulicu nova 18-ica dok će se autobus koji je sudjelovao u nesreći odvesti u garažu.


Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/prometna-u-centru-splita-sudar-autobusa-i-automobila-uzrokuje-velike-guzve/

Citat:PROMETNA U CENTRU SPLITA Sudar autobusa i automobila uzrokuje velike gužve
Promet tom dionicom ceste teče otežano, stvaraju se maje gužve te se vozači pozivaju na strpljenje
Autor D.D. / Foto: Čitatelj

U centru Splita došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali autobus javnog gradskog prijevoza i osobno vozilo. Sudar se dogodio na Obali kneza Domagoja u smjeru trajektne luke. Policija je dojavu zaprimila u 8 sati i 35 minuta, a prema prvim informacijama u ovoj prometnoj nesreći nema ozlijeđenih osoba. Promet tom dionicom ceste teče otežano, stvaraju se maje gužve te se vozači pozivaju na strpljenje. "Teški čep ovdje nastaje", govori nam čitatelj.

Radi se o #035.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/prometna-kod-svetog-frane-sudar-taksija-i-prometovog-autobusa/173021

Lion's City


Citat:PROMETNA KOD SVETOG FRANE Sudar taksija i Prometovog autobusa
Oko 21 sati dogodila se prometna nesreća blizu crkve svetog Frane u Splitu.

Došlo je do sudara taksija i Prometovog autobusa. Po prvim informacijama kojima policija raspolaže, ozlijeđenih nema, nastala je samo materijalna šteta.bOčevid je u tijeku.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/sudar-na-splitskome-raskrizju-zatvorena-jedna-traka-jedna-osoba-prevezena-je-u-splitsku-bolnicu/
Citat:SUDAR NA SPLITSKOME RASKRIŽJU, ZATVORENA JEDNA TRAKA Jedna osoba prevezena u bolnicu
U nesreći su sudjelovalli gradski autobus i osobno vozilo

Ponedjeljak nije dobro počeo za neke vozače, nažalost. Na splitskom raskrižju došlo je do prometne nesreće.

Nesreća se dogodila na križanju Lovrinačke i Vukovarske ulice okoo 7:15 sati, a u njoj su sudjelovalli gradski autobus i osobno vozilo.

Na mjesto događaja stigla je i Hitna pomoć te je jedna osoba upućena na pružanja liječničke pomoći.

"Jedan kolnički trak je zatvoren za promet, promet reguliraju policijski službenici te se ostali sudionici u prometu pozivaju na oprez ovom dionicom do završetka obavljanja očevida", poruču iz PU splitsko-dalmatinske.

Radi se o gar. br. 045, a od jednog forumaša dobio sam bolju fotku oštećenja na autobusu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Radi se o gar. br. 042. https://www.dalmacijadanas.hr/splitski-autobus-u-voznji-gadan-kamenjem-razbijeno-staklo-nema-informacijama-o-ozlijedenima-no-ovo-nazalost-nije-izoliran-slucaj-svakodnevno-upozoravamo-na-vandalizam/

Citat:SPLITSKI AUTOBUS U VOŽNJI GAĐAN KAMENJEM, RAZBIJENO STAKLO Nema informacijama o ozlijeđenima, no ovo nažalost nije izoliran slučaj: "Svakodnevno upozoravamo na vandalizam"
Autor D.D. / Foto: Promet Split Četvrtak, 14.09.2023, 18:54

Prometov autobus ponovno je bio meta napada. Naime, tijekom sinoćnje vožnje u Kaštel Gomilici oko 22:30 sati jedan od autobusa je gađan kamenjima, što je rezultiralo razbijenim prozorskim staklom. Radi se o liniji broj 37 koja prometuje na relaciji Trogir - Split.

"Ono što zasada znamo jest da je u tijeku vožnje vozilo pogođeno kamenom i razbijeno je staklo. Policija je obavila očevid i zasada nemamo nikakvih informacija o tome je li tko od putnika slučajno ozlijeđen od prosutog stakla", rekao nam je direktor tvrtke Promet Stanko Sapunar.

Iz PU splitsko-dalmatinske nam potvrđuju da se nitko od putnika nije požalio na ozljede.

Imamo informacije da su se slični slučajevi, nažalost, događali i prije.

"Kao što ste već vidjeli, mi svakodnevno upozoravamo na taj vandalizam što se događa - ne samo gađanje autobusa već i uništavanju unutar samih vozila autobusa", kazao je Sapunar.

"Apeliramo na javnost, na roditelje, većinom su to ja mislim maloljetnici i djeca koji to rade. Ono što mi možemo poduzeti je da prijavljujemo sve policiji, ali policija tu ništa ne može bez dokaza", kaže.

Planovi za prevenciju u budućnosti uključuju uvođenje videonadzora u sve autobuse.

"Uvest ćemo videonadzor u desetak autobusa, a plan je do kraja iduće godine u sve naše autobuse uvest videonadzor i tako preventivno pokušati zaštititi i vozače i imovinu sve skupa. Evo jučer nam se dogodio i napad na vozača. Sve je to eskaliralo previše. Budući da je 2019. godine uvedeno da su ovakva djela kažnjiva zakonom do tri godine zatvora, očekujemo da će policija strože djelovati barem na ove koje se uhvati", zaključio je Sapunar.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega garažer

Posljedice današnje nezgode na Sukoišanskoj
PROMET Split

Citaro262

#881
Kombi Daily sletio s ceste u Sitnom Donjem, mislim da je 278... :'(

Paško

Dosta gadno izgleda, sreća je da nitko nije ozlijeđen.

https://www.dalmacijadanas.hr/foto-skolski-kombi-sletio-s-ceste-djeca-prevezena-na-pruzanje-lijecnicke-pomoci-u-splitsku-bolnicu/

Citat:[VIDEO+FOTO] ŠKOLSKI KOMBI SLETIO S CESTE Djeca prevezena na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu
Na mjesto događaja uputile su se sve žurne službe
Autor D.D. / Foto: Rade Popadić Objavljeno prije 56 minuta

Oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno.

Radi se o strmoj i vijugavoj cesti koja spaja ova dva mjesta i na kojoj su vremenske prilike loše (pada kiša, cesta je klizava i povremeno je čak i u oblaku). Vozač je upravljajući kombi vozilom sletio pod cestu, u vrt obiteljske kuće u naselju Sirotkovići.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o školskom kombi vozilu u kojem je u trenutku nesreće bilo djece. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, ali su preventivno prevezeni na pružanje liječničke pomoći.

Nesreću su nam potvrdili i iz splitske policije.

"U 13:23 sati u Sitno Gornjem na raskrižju za Srinjjine došlo je do slijetanja kombi vozila. Policija je namjestu događaja", kazala na m je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Promet se ovom dionicom ceste odvija naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju policijskog službenika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Potvrđujem da se radi o gar. br. 278.

https://www.dalmacijadanas.hr/danasnja-nesreca-otvorila-je-probleme-stare-godinama-mjestani-ogorceni-nema-ograde-cesta-je-puna-rupa-ulja-uzas-je-na-cesti-i-oko-ceste-problem-su-i-kamioni-i-biciklisti/

Citat:DANAŠNJA NESREĆA OTVORILA JE PROBLEME STARE GODINAMA Mještani ogorčeni: "Nema ograde. Cesta je puna rupa, ulja, užas je na cesti i oko ceste. Problem su i kamioni i biciklisti"
Nakon prometne nesreće do koje je danas došlo u mjestu Gornje Sitno, mještani su nam komentirali stanje prometnice koja još uvijek nema zaštitnu ogradu
Autor ANAMARIJA KOLIMBATOVIĆ / Foto: Rade Popadić

U utorak, 21. studenog, oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno.

Radi se o strmoj i vijugavoj cesti koja spaja ova dva mjesta i na kojoj su vremenske prilike bile loše (pada kiša, cesta je klizava i povremeno je čak i u oblaku). Vozač je upravljajući kombi vozilom sletio pod cestu, u vrt obiteljske kuće u naselju Sirotkovići.

Djeca su prevezena u splitsku bolnicu, a kako doznajemo u pitanju nisu ozbiljnije ozljede.

Potpredsjednica HDZ-a Split i ravnateljica Osnovne škole -Srinjine Zrinka Mužinić Bikić komentirala je stanje prometnice na kojoj je došlo do prometne nesreće.

Stanovnici Gornjeg Sitnog ogorčeni
Jedan od mještana Gornjeg Sitnog je za portal Dalmacija Danas osudio i kritizirao cijelu situaciju, naglašavajući neadekvatne uvjete na cesti koje stanovnicima ovog kraja uzorkuju probleme već godinama.

Apelirao je na gradske i komunalne službe da napokon učine nešto po pitanju nesnosnih uvjeta na ovom području.

"Gradske službe trebaju izaći na teren i vidjeti koliko ima parkiranih auta sa strane ceste. Kroz Sitno Donje nemoguće je proći, pogotovo s toliko auta na cesti. Cesta iz Žrnovnice do Sitnog ima toliko rupa, ulja i užas je na cesti i okolo ceste. Nalazi se i nekoliko odlagališta, dolazi i do 50 kamiona iz pravca Omiša. Nekidan sam se morao mimoići sa kamionom i vraćati se 100m unatrag kako bi uspješno izbjegao kamion. Iza mene dođe drugo auto; ne može se mimoići sa dva mala auta, a kamoli kamionom", frustrirano tvrdi mještanin.

Naglašava i katastrofalno stanje na cestama kroz naselje Sirotkovići, koje su pune rupa, ulja i svakakvih grba koje ometaju normalan tiijek prometa, ali i život stanovnika. Frustriran je i što dionicu od pet minuta vožnje pređe za značajno duže vremena. I previše, kako tvrdi.

"Moja vožnja od pet minuta je trajala po ure, nema mjesta za mimoići se sa jednim autom. Stanje na cesti je užas. Pogotovo sada zimi kada se sve smrzne. Cesta je devastirana. Parkirana auta, kamioni. Ma užas je", kazuje nam ogorčeni mještanin.

Osim loših cesta, a posebice u zimskom periodu kada dođe do poledice, problemi ne jenjavaju ni u ljetnim mjesecima.

Problem su i biciklisti i kamiondžije
"Biciklisti se vozikaju po cesti, najčešće tuirsti jer naš svit ne vozi tuda bicikle. Ima i neka organizirana utrka, dođe preko stotinu biciklista koji jednostavno zakrče tu cestu. Jednostavno nije normalno stanje".

Drugi mještanin pak ukazuje na problem s kamionima, ali i komentira slijetanje školskog autobusa napominjući da se na sreću izbjegla velika katastrofa s obzirom na uvjete na toj dionici. Proziva sve nadležne da se posvete ovoj dionici ceste.

"Kritične točke su Sirotkovići i cesta između Žrnovnice i Sirotkovića. Za ovo danas krivi su svi koji zapostavljaju rubne dijelove grada. Gdje su komunalni radnici, zašto navečer ne daju kazne krivo parkiranim autima? Ljudi ne mogu proći. Cijela cesta je kritična. Kamioni prolaze sa 70km/h. Nekidan je iscurilo 30 litara nafte. Nije nitko mogao proći bez da se upali ABS sustav.

Šleperi iz smjera Omiša zakrče tu prometnicu da nitko ne moće proći ni naprijed ni natrag i u kombinaciji sa autobusom koji tu prometuje događa se kaos", kazuje nam.

Razgovarali smo s gospodinom Radeljom čija se kuća nalazi pored mjesta današnje nesreće koji nam je kratko kazao kako je ta cesta poprilično opasna, posebice u zimskom razdoblju kada je podložnija vremenskim uvjetima za razliku od ostalih cesta u Splitu. Nema nikakve zaštite, ograde ili slično, niti utjecaja gradskih vlasti da to srede

Ravnateljica OŠ Žrnovnica: "Ovo je cijelom sustavu upozorenje"
Ravnateljica OŠ Žrnovnica Matija Šitum također osuđuje cijeli sustav koji je dopustio dugo odvijanje svih okolnosti koje su prethodile nesreći školskog autobusa.

"Djeca iz Srinjina su sudjelovala u neseći, žao mi je. Djeca iz Sirotkovića su trebala ići u školu u Donje Sitno, pripadaju nama, a ne u Srinjine. Ovo je cijelom sustavu upozorenje", spominje ravnateljica.

Smatra da je potrebno napraviti stvarne i duboke promjene koji će rješiti probleme mještana Donjeg Sitnog, kao i postaviti ogradu na spornoj cesti, a poziva i potpredsjednicu HDZ-a Split i ravnateljicu OŠ Srinjine Zrinku Mužinić Bikić da se malo više sada aktivira oko ovog problema.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/skolski-kombi-sletio-s-ceste-izmedu-srinjina-i-sitna-djeca-prevezena-u-splitsku-bolnicu-1340878

Citat:SPLITNESREĆA
Školski kombi sletio s ceste koja nema ogradu u predgrađu Splita! Dobili smo i šefa dječje kirurgije splitske bolnice...
PIŠE A. P., P. K., SPLIT SD
21. studenog 2023. - 14:27

Oko 13.23 sati na cesti u Sitnom Gornjem došlo je do slijetanja kombi vozila s ceste! U trenutku nesreće u kombiju se nalazio vozač i petero djece, potvrdilI su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Vozač i djeca prevezeni su u bolnicu na pružanje medicinske pomoći, a kako neslužbeno doznajemo nitko nije teže ozlijeđen.

Iz policije kažu da se promet odvija jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije.

- Na Objedinjeni hitni nolnički prijem zaprimljeno je petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, koja su sva u dobrom općem stanju. Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema težih ozljeda.

Djeca će biti obrađena, kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije otpuštena kući - kazao nam je Prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju i zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Zrinka Mužinić Bikić, ravnateljica Osnovne škole "Srinjine", nam je kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

- Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda.

U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole - kazala nam je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila nam je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.
- Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede - poručila je Mužinić Bikić.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!