Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

NP-549

Citat: MAN SU220  u Travanj 16, 2023, 14:06:11Ne! Greška proizvođača. I da je povuko samo staničnu autobus ne smije ovako otići. Zato je mi nikad i ne diramo i pitamo se čemu uopće služi ako se ovako nešto može dogodit.

Znaš li ti uopće kako funkcionira stanična ? O čemu pričaš, o kakvoj greški MAN-a ?

Paško

#871
https://slobodnadalmacija.hr/split/huligani-demolirali-nekoliko-prometovih-autobusa-reagirala-je-i-policija-pogledajte-kakvu-su-stetu-napravili-1282880

Citat:Huligani demolirali nekoliko 'Prometovih' autobusa, reagirala je i policija. Pogledajte kakvu su štetu napravili
PIŠE A. F.
20. travnja 2023. - 11:49

Splitska policija jučer je zaprimila prijavu kako je 18. travnja, tijekom dana, oštećena unutrašnjost tri autobusa "Prometa" koji su vozili na relacijama po Splitu.

- U autobusima je oštećeno više prozora u vidu ogrebotina te su iscrtani razni tekstovi. U tijeku je kriminalističko istraživanje - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Direktor "Prometa" Miroslav Delić nam je kazao da je u posljednjih 15-ak dana zabilježeno desetak oštećenja unutrašnjosti autobusa, a šteta je procijenjena na više od desetak tisuća eura.

- Najviše oštećenja zabilježeno je na linijama 6, 15, 17 i 18. Riječ je o oštećenju sjedala, rezbarenju po staklu i ispisivanju grafita. Podnijeli smo kaznene prijave, a policija je napravila očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Naša Služba sigurnosti će pojačati svoje aktivnosti kako bi se spriječilo daljnje uništavanje gradske imovine, ali i kako bi možda na djelu uhvatili počinitelje od kojih se onda možemo naplatiti. Vjerujemo da će aktivnosti koje poduzima policija, a i mi donijeti rezultate - kazao nam je direktor Delić.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

pehar_11

#872
Citat: Paško  u Travanj 20, 2023, 13:52:43Naša Služba sigurnosti će pojačati svoje aktivnosti kako bi se spriječilo daljnje uništavanje gradske imovine, ali i kako bi možda na djelu uhvatili počinitelje od kojih se onda možemo naplatiti
Meaning what? Pa tko će gledat kada i što razbijaju idioti? Čiji je to posao, komunalnog redara ili kontrolora?
samo keš, keš

tramvajac 92

A eto, gledat će valjda u nadzorne kamere, pošto ih autobusi imaju. Pa im se možda posreći.

Macka

Glede ostecenja unutrasnjosti buseva, jedna kamera bi bila sasvim dovoljna. Staviti je u straznji dio svakog vozila i mirna Bosna jer zna se di sidi ekipa koja nema pametnijeg posla od saranja buseva. Nema teorije da ce itko sisti naprid ili u sredinu busa i sarati siceve jer ga vide, a na straznjem dilu ne vidi te nitko.


Poslano sa mog M2102J20SG koristeći Tapatalk


XDonald

#875
#034 su dva stakla pukla u sudaru motora i auta, kako pisu

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/direktor-prometa--koliko-sam-informiran--odgovornosti-naseg-vozaca-u-sudaru-nema-/166925

DIREKTOR PROMETA 'Koliko sam informiran, odgovornosti našeg vozača u sudaru nema'

Osim motorista, ozlijeđen je i putnik u 18-ici.

Miro Delić, direktor Prometa je promptno obaviješten o nesreći u Ulici kralja Zvonimir. U sudaru automobila i motora i autobusa, kaže nam, prema prvim informacijama nema odgovornosti vozača gradskog prijevoza.

- Naš vozač je vozio u svojoj traci, došlo je do sudara automobila koji je vjerojatno izlazio s parkirališta i motora. Vozač motora je odbačen u autobus, od siline udara je razbio stakla. Kako čujem, van je životne opasnosti u splitskoj bolnici - opisao nam je Delić.

Također, jedan je putnik iz '18-ice' je zatražio pomoć u splitskom KBC-u.

-Kako je puklo staklo, vjerojatno je u tom trenutku udario glavom u držač - otkrio je direktor.

Što se tiče Prometa, poslana je na ulicu nova 18-ica dok će se autobus koji je sudjelovao u nesreći odvesti u garažu.


Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/prometna-u-centru-splita-sudar-autobusa-i-automobila-uzrokuje-velike-guzve/

Citat:PROMETNA U CENTRU SPLITA Sudar autobusa i automobila uzrokuje velike gužve
Promet tom dionicom ceste teče otežano, stvaraju se maje gužve te se vozači pozivaju na strpljenje
Autor D.D. / Foto: Čitatelj

U centru Splita došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali autobus javnog gradskog prijevoza i osobno vozilo. Sudar se dogodio na Obali kneza Domagoja u smjeru trajektne luke. Policija je dojavu zaprimila u 8 sati i 35 minuta, a prema prvim informacijama u ovoj prometnoj nesreći nema ozlijeđenih osoba. Promet tom dionicom ceste teče otežano, stvaraju se maje gužve te se vozači pozivaju na strpljenje. "Teški čep ovdje nastaje", govori nam čitatelj.

Radi se o #035.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/prometna-kod-svetog-frane-sudar-taksija-i-prometovog-autobusa/173021

Lion's City


Citat:PROMETNA KOD SVETOG FRANE Sudar taksija i Prometovog autobusa
Oko 21 sati dogodila se prometna nesreća blizu crkve svetog Frane u Splitu.

Došlo je do sudara taksija i Prometovog autobusa. Po prvim informacijama kojima policija raspolaže, ozlijeđenih nema, nastala je samo materijalna šteta.bOčevid je u tijeku.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/sudar-na-splitskome-raskrizju-zatvorena-jedna-traka-jedna-osoba-prevezena-je-u-splitsku-bolnicu/
Citat:SUDAR NA SPLITSKOME RASKRIŽJU, ZATVORENA JEDNA TRAKA Jedna osoba prevezena u bolnicu
U nesreći su sudjelovalli gradski autobus i osobno vozilo

Ponedjeljak nije dobro počeo za neke vozače, nažalost. Na splitskom raskrižju došlo je do prometne nesreće.

Nesreća se dogodila na križanju Lovrinačke i Vukovarske ulice okoo 7:15 sati, a u njoj su sudjelovalli gradski autobus i osobno vozilo.

Na mjesto događaja stigla je i Hitna pomoć te je jedna osoba upućena na pružanja liječničke pomoći.

"Jedan kolnički trak je zatvoren za promet, promet reguliraju policijski službenici te se ostali sudionici u prometu pozivaju na oprez ovom dionicom do završetka obavljanja očevida", poruču iz PU splitsko-dalmatinske.

Radi se o gar. br. 045, a od jednog forumaša dobio sam bolju fotku oštećenja na autobusu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Radi se o gar. br. 042. https://www.dalmacijadanas.hr/splitski-autobus-u-voznji-gadan-kamenjem-razbijeno-staklo-nema-informacijama-o-ozlijedenima-no-ovo-nazalost-nije-izoliran-slucaj-svakodnevno-upozoravamo-na-vandalizam/

Citat:SPLITSKI AUTOBUS U VOŽNJI GAĐAN KAMENJEM, RAZBIJENO STAKLO Nema informacijama o ozlijeđenima, no ovo nažalost nije izoliran slučaj: "Svakodnevno upozoravamo na vandalizam"
Autor D.D. / Foto: Promet Split Četvrtak, 14.09.2023, 18:54

Prometov autobus ponovno je bio meta napada. Naime, tijekom sinoćnje vožnje u Kaštel Gomilici oko 22:30 sati jedan od autobusa je gađan kamenjima, što je rezultiralo razbijenim prozorskim staklom. Radi se o liniji broj 37 koja prometuje na relaciji Trogir - Split.

"Ono što zasada znamo jest da je u tijeku vožnje vozilo pogođeno kamenom i razbijeno je staklo. Policija je obavila očevid i zasada nemamo nikakvih informacija o tome je li tko od putnika slučajno ozlijeđen od prosutog stakla", rekao nam je direktor tvrtke Promet Stanko Sapunar.

Iz PU splitsko-dalmatinske nam potvrđuju da se nitko od putnika nije požalio na ozljede.

Imamo informacije da su se slični slučajevi, nažalost, događali i prije.

"Kao što ste već vidjeli, mi svakodnevno upozoravamo na taj vandalizam što se događa - ne samo gađanje autobusa već i uništavanju unutar samih vozila autobusa", kazao je Sapunar.

"Apeliramo na javnost, na roditelje, većinom su to ja mislim maloljetnici i djeca koji to rade. Ono što mi možemo poduzeti je da prijavljujemo sve policiji, ali policija tu ništa ne može bez dokaza", kaže.

Planovi za prevenciju u budućnosti uključuju uvođenje videonadzora u sve autobuse.

"Uvest ćemo videonadzor u desetak autobusa, a plan je do kraja iduće godine u sve naše autobuse uvest videonadzor i tako preventivno pokušati zaštititi i vozače i imovinu sve skupa. Evo jučer nam se dogodio i napad na vozača. Sve je to eskaliralo previše. Budući da je 2019. godine uvedeno da su ovakva djela kažnjiva zakonom do tri godine zatvora, očekujemo da će policija strože djelovati barem na ove koje se uhvati", zaključio je Sapunar.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!