Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

Berlingo

A evo jos malo pohvala za vozace. Jucer se vracam iz Slovenije po velikom pljusku. Imao sam sta na Permanima vidjeti. Jedan je dosao iz grada, a tamo ga je cekao 696. Ovaj sta je dosao je nosom usao u terminal i stao skroz blizu, gotovo vrata na vrata. Naravno njegova prednja na zadnja od 696. Ma nema sanse da putnici i malo pokisnu. Bravo decki! Tako se cuvaju putnici, a ne povecanjem standarda!

NP-549

 Sve ti vidiš.  Ko CIA si

Berlingo

A sta to sad znaci? Izgleda mi kao da si ti tamo bio i vidio to (vjerovatno grjesim). E pa onda si trebao pogledati gore na glavnu cestu, bas je prolazila neka bozicna jelkica. Inace stvarno slucajnost, nikad neznas kad ces proci granicu. Ali to se stvarno rjetko vidja! Svaka cast deckima!

ikar

"Od ponedjeljka, 20. lipnja 2011. godine, linije 19, 20 i 21 obavljat će ukrcaj i iskrcaj putnika i na stajalištu Fiumara."

Miriše mi već na moguća naguravanja po Fiumari - Gradske linije, prigradske u odlasku i prigradske u dolasku.


tramvajac 92

A kakav je inače slučaj sa prigradskim linijama, jel one staju u gradu na svakoj stanici ili?

little-perfect-fairy

Prigradske ne stoje svugdje, stajale su ili kod Slavice ili kod Rijeckog nebodera (ovisi o linijama) i skoro uvijek ima naguravanja i guzvi na tim stanicama + parkirani auti = kolona gradskih i prigradskih autobusa prije stanice i onda automatski se napravi i kolona automobila iza autobusa jer cekaju na cesti. Slazem se s Ikarom, i tamo ce bit guranje i nagomilanje izmedu gradskih i prigradskih autobusa i autiju.. 

kico101

Neće biti nikakvog guranja, većeg nego sada, a osobito, ako se još zaredaju nova povećanja standarda. Dužina žute crte na Fiumari je oko 150 m, što je sasvim dovoljno. Pitanje je samo ima li prometna mladež volje sankcionirati "aute na 5 minuta".
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Duljina žute trake 150, a putnici ne žele dopješačit do busa na stanici ako je iza montorala...

tramvajac 92

Neka onda čekaju slijedeći.

Berlingo

S obzirom na situaciju ja im to nebi savjetovao po ovim vrucinama! Istegnite malo vrat, u protivnom cete se nacekati!

kico101

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 17, 2011, 20:44:01
Neka onda čekaju slijedeći.
Tu imaš pravo. Gledam malo u Zgb, kada se na Jelačiću naguraju 3 NT2200, jedan za drugim, to je dužina otprilike onih 150 metara i ne vidim nikakav problem prošetati par desetaka metara ( iako većina tramvajskih linija ima slijed od 8 do 12 minuta, a ne 15-20 kao kod nas ). Dobro, neki će reći, u Zagrebu postoji najava dolaska tramvaja, pa se može na vrijeme pripremiti, ali to nije na svim stajalištima.
Dobar dio ljudi bi htio da ih autobus odveze u dnevni boravak. Nekada nismo bili tako komotni, ali smo bili zdraviji, u svakom smislu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

#176
NT 2200=32 m
Kod naših tramvaja vrijedi pravilo ako je duplo stajalište, onda se staje (logično) na prvom, ako je zauzeto staje se na drugom bez ponovnog stajanja na prvom. Pa ko voli čekat da ti stane ispred nek izvoli..

Shole

Kod naših šefova vrijedi pravilo da je putnik uvijek u pravu, i dođe li sa pritužbom na vozača onda se crno piše tom vozaču.  "Nije stao na stanici".  A stao je, iza prvog busa.  Al onda ti tvoj pametni šef kaže da moraš stat ponovno kad se prvi bus makne jer putnici možda nisu vidili koji broj je drugi bus.  Pa ti onda stisni dugmić od vrata,  čekaj vremenski, čekaj da se 4 vrata zatvore, pomakni se 10 metara naprijed i onda otvori jednoj lijenoj kravi.  I onda ponovi gore navedenu radnju kretanja.  A vrijeme vožnje ti je smanjio za 5 minuta

gizmo

Opet je kao i prošlo ljeto na liniji 11 skraćen samo plazak u 10.10 do Lokve.Od svih mogućih ušteda na polpraznim polascima u špici na toj liniji,napravljeno je samo to da radnim danom povratka iz Saršona nema više od tri sata (od 9.15 do 12.25).Čak su i subotom i nedjeljom češći polasci ( subotom 8.30,9.05,10.20 i 12.00,te nedjeljom 10.15 i 12.25).Bravo!

Shole

Imaš kompjuter pa se obrati službi "promet" putem mail-a pa ćeš valjda dobit neki suvisli odgovor, premda meni nijedan ne pada na pamet jer si sve jako dobro objasnio.    Bitno da 16:30 i 17:10 kruže  Saršoni-Garići-Marčelji-Vozišće-Saršoni, a nema unutra čovjeka ni normalnim randim danom, a kamoli sad kad je završila škola.