Arriva Hrvatska - razno

Autor Mark926, Srpanj 18, 2017, 17:57:57

5dm2

Citat: zlepur1  u Prosinac 01, 2017, 22:13:11
Ajmo malo realno sagledati situaciju.Znači ovako, Autotrans grupu nije preuzeja Panturist nego Ariva DB grupa i logično je da se neke stvari ali ne sve u pogledu uprave i prijevoza mijenjaju.Dalje, i prije je APP vozija Autotransove linije i obrnuto i u tom pogledu nije se ništa promijenilo (isti je slučaj sa Atp Šibenik i Čazmatrans promet odnosno nova).Sad je li došlo do prelaska nekih buseva sa područja poslovne jedinice Osijek pod Panturist ne znam ali mislim da bi i to logikom stvari bilo moguće jer ko bi pametan održavao dvije firme na istom području kad su već u istoj poslovnoj grupi.Jedina veća promjena je mislim na linijama ZG-OS-ZG di je došlo do profiliranja dva prijevoznika odnosno do toga da te linije voze Ariva-Panturist i Čazma.

Ostat će i Autotrans i Panturist i APP kao tvrtke, međutim ti nazivi će ostati samo u administrativne svrhe. Već sam ranije pisao o tome, ali neke su se stvari odvile i brže nego sam mislio, a to je da će vrlo skoro sve međugradske i međunarodne linije biti brendirane kao Arriva Express, županijske će se primjerice ustrojiti na način da se razriješi uduplavanje koje sada postoji između Panturista i APP-a zbog godina borbe za tržište, i to na način da ih vozi onaj prijevoznik koji je logistički prisutan na tom području (kakve su logističke mogućnosti APP-a u Baranji primjerice?) i generalno će sva tri prijevoznika biti brendirana kao Arriva. To kasnije vodi i određene druge stvari, kao što je unifikacija cijena, usluga, voznog parka i radnih uvjeta.

U današnje vrijeme ljudima malo znači ime prijevozika, većina ta imena veže uz određene negativne kontacije, a rijetkima ostaju u sjećanju zlatna vremena kada su u novim Neoplanima prašili i Panturist i Čazma i Croatia bus i dalje da ne nabrajam. Situacija je takva da je ljudima jedino postala bitna cijena, i da se firma zove Džšnjlj, ako je najpovoljnija vozit će se njome.

A kod sve veće orijentacije na europsko tržište lokalni nazivi pogotovo gube smisao. Pa jedan Touring je godinama bio pojam za njemačkog prijevoznika, a danas ga je Flixbus popapao da je praktički samo prah od njega ostao gledajući u europskim okvirima.

Majstor

Čuo sam da je Autotransu na  50 buseva skinute rege ?
Navodno dolazi 80 buseva zamjena od Arrive 
Samo mi sudite pošteno !

Pozega

Ovaj Ambasador OS 139-KV prešao u Požegu,već neko vrijeme vozi


Boki651

Ja nikako vidjeti tu Arrivu, svi pričaju o njoj, a ja uživo još nisam vidio njihov autobus.

Dreamwalker

Ne znam kako je na ostalim Arrivinim linijama, ali za linije iz Zagreba ka Slavoniji, podigli su cijene karata, a u agenciji u SB su uveli i naplatu rezervacije. I Čazma je digla cijenu, al samo za kunu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

mate

Upravo to, sto se tice rezervacija u PNT agenciji - do pocetka godine je bila besplatna, a na APP blagajni 6 kn, PNT sad naplacuje 2 kn, sustav im je u SB agenciji u banani, buduci za pojedine CZM polaske (pr.7.45 ZG) nije moguce kupiti kartu, malo je falilo da se pred udarni vikend za Sv.Tri kralja desi situacija da PNT agencija ne moze prodavati karte za CZM polaske...Ugl. situacija se polako smirlia, CZM je reda radi podigao za tu kunu kartu, a ovi su odlucili na malo jace poskupljenje

Dreamwalker

#21
Ako ukinu kooperaciju s Čazmatransom, očekujem pad broja putnika. Sad postoji mogućnost da ako se u jednom smjeru voziš s Čazmatransom, povratna karta vrijedi i za Panturist i obratno. To je odlična stvar jer onda imaš vezu ZG - SB - DJ - OS i  obratno doslovno svakih 30 - 60 minuta.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

mate

Kako sam cuo, PNT karte iz Zg/Os se priznaju i na APP polascima te obratno, sto je i logicki sljed ocekivanja, te sad na trasi OS-ZG ima dnevno 12 polazaka... Jedna zanimljivost je i ta da na polascima PNTa iz ZG/SBa se priznaju i povratne karte Slavonija Busa

Dreamwalker

Vidiš, nisam znao. Povratna studentska za SBU je jeftinija nemalih 20 kuna od Panturistove i 15 od Čazmatransa. Super.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Pozega

I jedna od ciglica dobila Arriva shemu,i većina buseva u PŽ pobijelili i čekaju nove naljepnice


mate

107 zavrsio svoje u APPu, ode novom vlasniku u BiH, a mislim da bi dosta ex.APP buseva moglo zavrsiti u BiH, buduci su dosta solidni busevi za tamosnje uvjete u pitanju (u prvom redu niske trojke)

Shole

#26
To je baš i meni palo na pamet za APP i Bosnu, mada ako gledamo sestrinsku firmu Autotrans sve njihove niske trojke i stari MAN Coachevi su zavrsili na klocnama u Otočcu, Gospiću i Labinu.

A sto se tiče Bosne, kod njih nazalost još uvijek tuga, jad i bijeda. Uvoze Euro2 i 3 buseve, a vijest je i kad se neki privatnik "ponovio ovom dobrom Setrom 215H". Neprevaziđena kola. Mislim da pod hitno trebaju zakon o Euronormama ili zabranu uvoza starijeg od 15 godina. Ajde busevi 2003. su recimo OK za potrebe lokala.

Dreamwalker

Ove godine je samo u APP-u karijeru završilo 30 autobusa. Uglavnom su to ovakve ciglice, niske Setre 300 i Transovi otpatci PŽ-4xx-CU.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

pero-zg

Kakvo je sad stanje u arrivi? Sto se vozaca tice. Dal su place bolje ili losije nego prije?

Shole

Isto ko što je i bilo prije preuzimanja.  Radi se regula, na lokalu plaća oko 5, na boljim linijama 8-9