Mapa vozila

Autor shef, Ožujak 15, 2021, 07:21:57

gorgoroth


DWProski

Hvala vam svima!


Sistem u Sarajevu nisam još uvijek dočekao, ali sam vidio drugu rupu i nju sam popunio.  ;D


U suštini - gdje god ima dostup podacima, a da se ne radi o 100% statičnim podacima (tj. da je samo red vožnje, već da ima i podatke o pozicijama vozila) mogu adaptirati stranicu za nju, što sam uradio još za Banju Luku, ali je količina dostupnih podataka daleko manja od podataka za Rijeku i nije ni blizu kvalitetan.


Za nevidljive autobuse da bi bilo najbolje direktno kontaktirati Autotrolej (opaliti na više mail adresa, naravno), jer ne vjerujem da je to namjerno napravljeno i moguće im samo treba skrenuti pažnju na to.

kico101

Nažalost moje kontaktiranje na mail od direktora višekratno nije urodilo plodom, tako da sam odustao od toga. No, izgleda da je prava adresa neki od odjela Grada Rijeke, odnosno firma koja je angažirana od strane njih, tako da mi se , iskreno, ne da istraživati tko je za što tamo zadužen. Na mail, po pitanju "skakanja" buseva sam dočekao odgovor nakon više dana u vidu jedne šture rečenice koju sam već prije citirao. Svjestan sam da održavanje ovoga nije baš "samo tako",ali ako je jedan čovjek ( DWProski ) u stanju napraviti ovakvu aplikaciju i relativno brzo je implementirati za puno korištenje, tada se pitam kakve to profesionalce angažira Grad.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

DWProski


Pa dobro, jedno je moć brucoša koji to radi za praksu, a drugo je kad radiš u ustanovama/preduzećima gdje lako kažeš da to nije tvoja nadležnost.  ::|


Nažalost, nemam toliko iskustva sa pozadinom (backendom), pa ne znam 100% koliki je to obim posla, a ovako na slijepo ima i previše opcija za nagađanje - sasvim je moguće da je ta oprema u njima neispravna, ali opet nemam nikakvog načina da dokažem.

NP-549

Citat: DWProski  u Travanj 03, 2021, 20:42:53

Za nevidljive autobuse da bi bilo najbolje direktno kontaktirati Autotrolej (opaliti na više mail adresa, naravno), jer ne vjerujem da je to namjerno napravljeno i moguće im samo treba skrenuti pažnju na to.

Autobusi koji se ne vide najnormalnije rade na internoj karti. I varijanta programa i verzija podataka su zadnji važeći,  tako da je problem negdje drugdje

amalok.95

Citat: DWProski  u Travanj 03, 2021, 14:50:52
Meni radi kako treba... Jesi li pokušao refreshovati sa CTRL+F5 (ili na mobitelu otvoriti u Incognito modu)?
Isprike, do sada sam gledao na staroj busri.net, nisam išao za ovom novom...sve pohvale za stranicu  ;D ;D ;D

sta-da

Popravili su prikaz linije 3A.

@DWProski

Bilo bi dobro da se nekako prikazuje ako vrijeme podataka iz lokacije kasni par minuta, ja to na svojoj karti označujem sa crvenim tekstom, jer se to često zna desiti i onda misliš da bus dolazi a on je več prošao stanicu.

kigor

A bilo bi odlicno kada bi busevi ovisno o smjeru bili razlicite boje

Sent from my SM-G980F using Tapatalk


DWProski

Večeras ću vidjeti da to implementiram, naumpalo mi je još da trebam dodati provjeru da li je praznički RV.


(p.s. mislim da bi bilo bolje da prebacimo diskusiju o stranici u zasebnu temu, da ovu ne tušimo, ali neka moderacija odluči)

DWProski

#54
MestniPromet Rijeka v0.0.3
------------------------------------------------------------------------------------------------
+ Dodan novi tip markera za B smjer - sivo-plavi. Autobusi u A smjeru su narandžasti.
+ Dodano upozorenje ako je podatak o lokaciji stariji od dvije minute.
+ Dodani podaci o novim autobusima (Otokari i Crosswayi)
+ Dodano automatsko prepoznavanje praznika.

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Predviđeno vrijeme dolaska na stanicu je vezano za stvarni vozni red, ali kad bus kasni prikazuje dolaske obzirom na vrijeme, a ne na poziciju.  Možda nebi bilo loše to zamijeniti.

DWProski

Prepravljeno (v.0.0.4).

Boki651

"Red vožnje se sada prikazuje u skladu sa podatkom o lokaciji busa, umjesto sa očekivanim vremenom dolaska na stanicu."
Danas sam gledao i nije tako. Npr. autobus je trebao biti u 13.10 na Fiumari, a već ju je prošao u 13.05.

DWProski

Nije mi baš jasno šta je problem. Razlika između 0.0.3 i 0.0.4 je u tome što se u 0.0.3 gledalo vrijeme kada je bus zadnji put viđen i onda se to poredilo sa podacima o tom polasku, dok se sada uzima direktno podatak o zadnjoj/trenutnoj stanici i onda se tako određuje. Grafički prikazano: