AP Imotski / Autoherc Metković – fotografije

Autor autobusi.org, Studeni 23, 2007, 23:31:21

Lion's Driver

Lion's Driver

Klasika od mene 693GF,mališan 844FO i nešto novo, MB Turk Intouro (3 su) 145,146,147-KA  byeg

tramvajac 92

Možeš li pročitati brojeve sa ove austrijske naljepnice na staklu, pa da ispitamo obiteljsko stablo  ;)

mate

akzg22

DU 117-KA, fotografiran na parkiralištu hostela Arena u Novom Zagrebu.

gorgoroth

DU-342-KS

Lion's Driver

Kupljen prije nekoliko mjeseci iskljucivo za turizam. Ima nesto malo kilometara koliko sam cuo i u odlicnom je stanju. Ali, to ih nije sprijecilo da na turu od 7 dana kroz Italiju posalju Zoru radi 2 sjedala vise. Travego ima 49  ;D

sniff

Nije ih spriječilo ni da u petak voze turu do Rijeke s Intourom

MAN464

Travego je 2014. godina jako je kvalitetan kupljen inače u Tajhman tours Slovenija (mislim da je čak možda prije njih bio kod Jakopića).

Što se tiče autobusa brojno stanje Crobusa se smanjuje malo malo pa po neki završi u BIH mislim da ih je trenutno ostalo 7 komada - 117,116,115,287,288,289,290 - i ex 3425FM u djelovima

Intouri su ok (ali naravno ne za tako dugačke ture - pretpostavljam nogometaši) da se malo uhvatiti oko njih - bar naljepnice skinuti ili obojati ih kao jednog na BH tablicama.

BVB.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Lion's Driver

Travego je top a to sto ja imam Turkise ukus pa mi privlacniji Tourismo ili Travego SHD to je moj psihicki problem hahahaa

Intoura su 3... stanje 8/10... sitnjarija ima ali auta su dobra toliko da je jedan od njih jedan od razloga zasto vise ne radim tu. Tio sam ga uzet za vozit Zagvozd i nisu dali a bio je i potreban radi broja putnika.

Zore ko Zore... Ima ih ali mislim da je 693GF zavrsila u BiH... nazalost... jos jedan autobus koji sam htio uzet sebi i cuvat ga i sminkat a i ljeti turizam vozit s njim jer to zasluzuje ali ni to nije proslo. Zore se nevjerojatno dobro drze s obzirom na vrstu posla, kilometre i godine.

MAN464

Nažalost održavanje više nije jača strana - u subotu sam vidio mislim da je 116 na kolodvoru pun prašine, blata, mislim da je pozadi od Crobus ostalo robus, neki natpisi po poklopcu od motora motivirane dječice itd....

Šteta još uvijek su to solidna i relativno nova vozila. :/

Inače mečke su automatici :)

BVB
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Lion's Driver

Odrzavanje je takvo kakvo moze bit, ni vrhunsko ni nikakvo. Cinjenica da te Zore jos voze punom snagom nesto ipak govori. Sta se urednosti tice to je cak i do vozaca koji duzi taj autobus. Uzme u uredu zetone i ide na praonu ali i to je pojedincima tesko. Ja kad sam vozio Craftera svako malo sam isao lickat i sjajit cim sunce izađe a Iveca se ne ispalti jer ga ne mozes oprat. Isto tako i 693 sam opra vise puta i o svom trosku i vozio kuci pa prao iznutra, mirisao parfemima itd itd

Paško

Citat: Lion's Driver  u Svibanj 19, 2025, 12:37:55ima ih ali mislim da je 693GF zavrsila u BiH

Izgleda da je u BiH završila DU-104-GE jer ta jedina od preostalih nije registrirana prošle godine (nego posljednji put 2023.). Registrirano ih je osam, a ove su morale na tehnički dvaput:

DU-693-GF
UTVRĐENE GREŠKE:

0211D2B  IZVRŠNI KOČNI ELEMENTI RADNE KOČNICE, NEDOVOLJNA UČINKOVITOST KOČENJA
        (KOEFICIJENT KOČENJA)

0211D4B  IZVRŠNI KOČNI ELEMENTI RADNE KOČNICE, RAZLIKA KOČENJA LIJEVO - DESNO

0214B3B  IZVRŠNI KOČNI ELEMENTI PARKIRNE KOČNICE, RAZLIKA KOČENJA LIJEVO - DESNO

0222A1B  OSTALO, ZA VOZILO NE POSTOJI VAŽEĆI PTPK

0303B1B  PREDNJE SVJETLO ZA MAGLU, NE RADI

0309A7B  STRAŽNJA POZICIJSKA SVJETLA, JEDNO ILI VIŠE SVJETALA, NE RADI

0310A4B  KOČNA SVJETLA, JEDNO ILI VIŠE SVJETALA, NE RADI

0501A5A  SAMONOSIVA KAROSERIJA, KOROZIJA ISPOD VOZILA, POVRŠINSKA

DU-116-KA
UTVRĐENE GREŠKE:

0501A1A  SAMONOSIVA KAROSERIJA, KOROZIJA NA LIJEVOJ STRANI VOZILA, POVRŠINSKA

0501A5B  SAMONOSIVA KAROSERIJA, KOROZIJA ISPOD VOZILA

0901A5B  ELEKTRIČNI VODOVI, LOŠE PRIČVRŠĆENI

1505A1A  ČEKIĆ ZA RAZBIJANJE STAKLA U NUŽDI, NEDOSTAJE

DU-115-KA:
UTVRĐENE GREŠKE:

0206A4A  KOMPRESOR, SPREMNICI TLAKA, OŠTEĆENOST MANJA

0302B4B  DUGO SVJETLO, PREINAKA KOJA NIJE DOZVOLJENA ILI ODOBRENA

0501A5B  SAMONOSIVA KAROSERIJA, KOROZIJA ISPOD VOZILA

0702A1A  ZAULJENOST MOTORA, ZAULJENOST MOTORA OKO BRTVI NA DONJEM DIJELU
        MOTORA, POVRŠINSKA

DU-289-JC
UTVRĐENE GREŠKE:

0501A5A  SAMONOSIVA KAROSERIJA, KOROZIJA ISPOD VOZILA, POVRŠINSKA

1104A1B  TAHOGRAF, NIJE OBAVLJENO ISPITIVANJE

1505A1A  ČEKIĆ ZA RAZBIJANJE STAKLA U NUŽDI, NEDOSTAJE
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Sve te greske a neke au mi i poznate su uklonjene odmah nakon negativnog rezultata na tehnickom. Tipa netko je ugradio led svjetla umjesto halogenih i to stvori problem itd itd... Sve koje su u IM i dalje voze i sve su prosle i prolaze. Za 693 se spominjalo da ide u BiH i vidio sam je bez registracija pa sad....