autobusi.org Forum

Gradski prijevoz => Promet, Split => Autor teme: Nitko u Lipanj 03, 2022, 14:25:11

Naziv: E-ticketing
Autor: Nitko u Lipanj 03, 2022, 14:25:11
Smatram jako bitnim otvoriti ovu novu temu jer je ovo jedan veliki iskorak za Promet. Ako se ostali ne slažu slobodno prebacite ovo u neku drugu temu.
Naziv: Odg: E-tiketing
Autor: Nitko u Lipanj 03, 2022, 14:32:24
https://www.dalmacijadanas.hr/krece-e-ticketing-u-splitskom-prometu-delic-ovo-je-ogromni-iskorak-po-pitanju-tehnoloskog-dijela-pruzanja-usluge-putnicima/

KREĆE E-TICKETING U SPLITSKOM PROMETU Delić: "Ovo je ogromni iskorak po pitanju tehnološkog dijela pružanja usluge putnicima"
Split dobiva najmoderniji sustav e-ticketinga koji nudi bezbroj mogućnosti

Danas je u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata predstavljen Prometov projekt e-ticketinga kojim će se modernizirati rad te gradske tvrtke. Riječ je o projektu vrijednom više od 23 milijuna kuna, za koji je više od pola sredstava stiglo iz EU fondova.

Projekt se počinje implementirati u srpnju, a sve bi u kolovozu trebalo biti dovršeno.

Splićani će sada imati nešto sasvim novo - automate za kupnju karata dostupne 24 sata dnevno, karta će se u autobusu moći platit karticom, karte će se moći kupovati i preko mobilne aplikacije, a na njoj će biti dostupne i druge važne informacije. To su samo neki od noviteta koji se uvode u poslovanje Prometa, a cijeli sustav su implementirale tvrtke KING ICT i Corvus Info.

"Radi se o vrlo sofisticiranom, vrlo modernom sustavu koji omogućava nebrojeno mogućnosti našim putnicima. Ovo što smo predstavili na prezentaciji samo je dio mogućnosti koje se pružaju našim korisnicima i nama u tvrtki. Sam sustav je jedan od najmodernijih s kojim su se izvođači susretali, cijeli sustav smo morali uvesti u jednom paketu, sa svih sedam modula, inače se to radi dio po dio. Nismo imali vremena čekati niti otezati s uvođenjem sustava. Zadnje dvije-tri godine smo se dosta naradili oko uvođenja sustava, polako to privodimo kraju.

Ovaj sustav je iskorak, ne jedno nego dva stoljeća naprijed što se tiče ovog tehnološkog dijela pružanja usluge putnicima. U funkciju bi trebao krenuti 1. srpnja i zatim odraditi još taj jedan testni mjesec, a od 1. kolovoza da bude u punoj funkciji da ga građani mogu koristiti. Teško je i nabrojati sve funkcije, od sustava samog praćenja svih autobusa, do kupnje karte na sve moguće načine, do prikaza svih autobusnih linija koje se mogu koristiti,... Jedan vrlo zahtjevan i kompliciran projekt privodimo kraju", kazao nam je nakon održane prezentacije prvi čovjek tvrtke Promet Miroslav Delić.

Također je najavio nabavku novih autobusa.

"Radi se o ukupno 47 novih autobusa koji su u fazi isporuke. Do kraja mjeseca će biti isporučen veći broj tih autobusa, a zadnje dvije grupe autobusa i minibusevi bi trebali doći početkom kolovoza. Na taj način ćemo zaokružiti priču koju smo počeli prije tri godine, a to je kompletna obnova voznog parka. Imat ćemo ovo ljeto kompletno obnovljen vozni park, a to je jedna razina koju rijetko koji grad u Europi ima. Prosječna starost voznog parka tada će biti 4-4 i pol godine, što je u tri godine iskorak - sa 14 i pol godina starosti, dolazimo na 4 i pol godine starosti", kaže Delić.

Izvor slika: DalmacijaDanas
Naziv: Odg: E-tiketing
Autor: tramvajac 92 u Lipanj 03, 2022, 15:04:21
Ajde napokon da i to doživimo da se može platiti karticom, bez kupovine posebne kartice koju ćeš platiti karticom.  thumbs
Naziv: Odg: E-tiketing
Autor: Putnik79 u Lipanj 03, 2022, 16:34:03
Bravo za Split, dok mi se Zet i Zagreb cini miljama daleko od tako nečega. thumbs
Naziv: Odg: E-tiketing
Autor: 421 u Lipanj 03, 2022, 17:23:43
Ajmo prvo pričekati implementirano rješenje u praksi, pa onda komentirati iako je u ST slučaju vidljiv enorman napredak u Prometa.
U oči upada KING ICT, koji je u slučaju ZET-a odradio posao po najpovoljnijoj ponudi, koja se pokazala  russian_roulette.
U ST su EU fondovi u pitanju, s dodatkom Corvus Info > Corvus Pay je od strane Hrvatske narodne banke licencirana institucija za platni promet koja nudi uslugu iniciranja plaćanja., a Corvus Info d.o.o. članica je M SAN Grupacije, i u više od desetljeća gradi uspješna e-commerce rješenja u Hrvatskoj i zemljama okruženja.
Što kad kartica plaćanja ( VISA, MASTERcard ) zatuli i ne prođe plaćanje? Popiješ Redbull i dobiješ krila?
Prije puštanja u rad treba educirati ljude (što ZET nije učinio na adekvatan način) da znaju što treba učiniti u raznim situacijama plaćanja.
Osim pokazanog hardvera, bitniji je softver i njegova brzina rada kad će putnici ulaziti i logirati se jedan po jedan s različitim sredstvima plaćanja.
Kako će reagirati vozač, kako kontrolori karata?
Uostalom, već vidim klasični problem u nas mediteranaca:
"Ovo što smo predstavili na prezentaciji samo je dio mogućnosti koje se pružaju našim korisnicima i nama u tvrtki.
Sam sustav je jedan od najmodernijih s kojim su se izvođači susretali, cijeli sustav smo morali uvesti u jednom paketu, sa svih sedam modula, inače se to radi dio po dio.
Nismo imali vremena čekati niti otezati s uvođenjem sustava.
Zadnje dvije-tri godine smo se dosta naradili oko uvođenja sustava, polako to privodimo kraju."
Očekivanja su (pre)velika, alibi je iskomuniciran unaprijed tipa "Reka san van! Lipo san van reka."
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Lipanj 03, 2022, 18:53:53
Članu Nitko, drago mi je da si otvorio temu jer bih to svakako napravio da nisi. Ovo će definitivno biti jako velik i bitan projekt za koncepciju JGP-a u Splitu, a mislim da mnogi toga nisu svjesni. Puno je bitniji od novih autobusa jer zapravo mijenja način na koji se stvari rade, a to se u Prometu dugo nije dogodilo. Ako se odradi dobro, približit će autobus prosječnom čovjeku. To bi svima koji na projektu rade trebala biti misao vodilja.

Inače, ispravio sam grešku u naslovu (falilio ti je "c") iako mi taj kobasičasti "ticketing" nije po volji, a očito služi da bi se dalo još malo zvučnosti cijelom projektu jer odmah je naprednije ako je na engleskom. Mogle su se jednostavno zvati e-karte. Šta baba s Pazara zna šta je tiketing? A ona je jednako bitna kao i ostali u ovoj priči.

Također, žao mi je što (najvjerojatnije) neću biti tu kad sustav krene u funkciju i vidimo sve njegove prednosti, a i probleme. Nadam se da će ostali članovi to dobro popratiti jer me puno toga zanima - npr. koliko dobro će se moći pratiti autobusi (to nije bio problem prije jedanaest godina pa ne bi trebao biti ni sada), koliko dobro će sustavi moći pronaći najprikladniji put od točke A do točke B ili C i koliko je to sve prilagođeno korisnicima. Zanima me, na primjer, kako su nazvane pojedine stanice. Uzmimo stanicu ispred "Jugoplastike". Stariji je zovu tako, mladi uglavnom kažu "kod Atriuma", a na samoj stanici još uvijek stoji natpis DIOKOM, koji je sad u potpunosti irelevantan. Nisam siguran što stoji u Prometovoj internoj dokumentaciji, ali čini mi se da bi mogla biti "Brodarica". To bi opet za nekoga tko nije iz Splita (a za njega to služi) bilo skoro pa beskorisno.

Naravno, koliko će King ICT i svi ostali biti uspješni tek treba vidjeti, a za to sam i ja blago skeptičan (i ovdje su dobili posao po najpovoljnijoj ponudi). Sreća je da je to projekt EU-a pa će morati odgovarati za probleme ako bude potrebe. Već sada stvari nisu išle glatko zbog objektivnih problema (npr. jer vlada nedostašica elektroničkih čipova), ali i zato što oni nemaju puno iskustva u ovako velikim projektima. Živi bili pa vidjeli, kaže se. Inače, sustav se temelji na sustavu iz Brna i češki stručnjaci više su puta dolazili u Split kako bi pomogli u realizaciji.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Lipanj 03, 2022, 18:57:15
Evo i iz Slobodne:

https://slobodnadalmacija.hr/split/renesansa-splitskog-prometa-s-24-milijuna-kuna-vozit-cemo-se-s-beskontaktnim-kartama-uvest-ce-se-kartomati-paneli-s-informacijama-kad-ce-bus-sve-to-starta-vec-u-srpnju-donosimo-detalje-1197921

Citat:SPLIT
E-TICKETING IMA UĆ
Renesansa splitskog 'Prometa': s 24 milijuna kuna vozit ćemo se s beskontaktnim kartama, uvest će se kartomati, paneli s informacijama kad će bus... Sve to starta već u srpnju, donosimo detalje
PIŠE TANJA GIOVANELLI
3. lipnja 2022. - 13:23

Danas je u kinoteci Zlatna vrata predstavljen novi sustav e-ticketinga u javni prijevoznik "Promet" koji s primjenom dijelom kreće od 1. srpnja.

Vrijednost projekta je skoro 24 milijuna kuna s tim da je sredstvima Europske unije financirano 60,48 posto. Dobavljači sustava su tvrtke King ICT i Corvus Info.

Sustav je predstavio Zoran Ranogajec, voditelj ključnih kupaca u King ICT-u.

- Uz rame smo velikim i razvijenim gradovima, trenutno imamo najnapredniji sustav u Hrvatskoj, drugdje je eventualno implementiran parcijalno. Njegove module čine automati za prodaju karata, prodaju na prodajnim mjestima, prodaja karata kod vozača i putem bankovnih kartica, aplikacija za kontrolore, validatori karata u vozilima, te mobilna i web aplikacija dostupna putem Android i iOS platforme - pohvalio se Ranogajec.

Napominje kako će ovim sustavom kupnja karata biti dostupna 24 sata sedam dana u tjednu koje će se validirati po ulasku u autobus, a putnicima će biti omogućene karte u elektronskom obliku. Također, imat će na raspolaganju i kartografski prikaz linija i lokaciju kartomata diljem grada - ispred HNK, Općine, Pazara, trajektne luke, bolnice Firule, koje će biti produžene ruke biljetarnice koje će također non stop raditi i to po modelu plaćanja bankovnim karticama, a bit će omogućena i kupnja dobrih starih papirnatih kartica.

Predstavljanje novog sustava u Zlatnim vratima

Informacije o voznom redu bit će dostupne u realnom vremenu, a na stanicama i na terminalu bit će biti paneli s informacijama o linijama, a to će biti omogućeno i putem web aplikacije...

Miroslav Delić, direktor "Prometa" je kazao kako će implementacija sustava biti od početka srpnja do početka kolovoza te istaknuo kako će se mijenjati i dosadašnji zonski tarifni model.

- Sada svaka jedinica lokalne samouprave određuje tarifu prema svojim prihodima. Promjene su sukladne Planu potpunog oporavka Prometa od 2019 do 2023 godine. Ostvarujemo viziju koju su mnogi gledali s nevjericom. U kojem će se smjeru dalje javni promet razvijati, ostaje u domeni politike - zaključio je Delić. Nakon prezentacije za novinare je predviđena probna vožnja autobusom.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: qwertz u Lipanj 03, 2022, 19:20:51
e-ticeting će morat radit bez greške jer je firma Promet stavila stavku u ugovoru da sustav mora kompletno profunkcionirat u svim segmentima pa tek onda sljedi isplata novca,to je osiguranje s obzirom da su se opekli na PENTI
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Lipanj 03, 2022, 19:55:10
Kud i kamo moderniji i napredniji uređaji za razliku od onih glomaznih Pentinih. I još onaj stalak koji je trebao ići uz njih.

Ako se nevaram Penta će znala češće zablokirati, možda više na prigradskim linijama.

I dalje očekujem da će uz ticketing ići i sama "reorganizacija" cijene karata u samom gradu.
I dalje grubo zvuči da za 1 stanicu moraš platit 11kn (ili +20%) nakon poskupljenja, a to bi možda trebala biti cijena za pola rute pojedine linije.

Ugl. raspodjela cijene karte prema dužini putovanja.
Drugo ništa ne treba mjenjati.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Lipanj 10, 2022, 16:13:30
Evo i iz Češke, prijevod od mene uz suradnju šjor Googlea. https://www.busportal.cz/clanek/dovolena-ve-splitu-s-odbavenim-od-firmy-herman-18385

Odmor u Splitu uz prijavu na sustav tvrtke Herman
10. 6. 2022.

EVK 5.1 validator s čitačem nebankovnih i bankovnih kartica te QR kodova u Splitu. Sustav bi trebao biti potpuno funkcionalan u kolovozu.
__________________________________________
Autobusi javnog prijevoznika Promet Split u popularnoj turističkoj destinaciji bit će opremljeni validatorima za čitanje bankovnih kartica, QR kodova i drugih novih tehnologija te će činiti najmoderniji sustav u Hrvatskoj.
Herman završava isporuke u hrvatsko ljetovalište Split. U ljetnim mjesecima novi sustav za upravljanje vozilima tvrtke Herman bit će ugrađen u vozila lokalnog javnog prijevoznika Promet Split d.o.o. Riječ je o sveobuhvatnoj isporuci putnog računala EPIS 5.0B s podrškom za platne kartice i čitačem 2D (QR) kodova, novog tipa validatora EVK 5.1 s čitačem 2D (QR) kodova i čitačem nebankovnih kartica, LED ploča za vozila s integriranim zvučnicima te komunikacijskih prekidača s podrškom za napajanje preko lokalne mreže. Na taj se način napaja validator, LED ploče vozila i sustav za brojanje putnika. Isporuka uključuje i sustav ploča s panelima s po četiri i osam redova koje će biti postavljene na ključnim stajalištima u gradu.

Projekt podrazumijeva niz tehnoloških inovacija i novina. Jedna od ključnih inovacija potpuna je mrežna veza s pozadinskim sustavom. Ne radi se samo o simultanoj sinkronizaciji prodaje "od vozila do vozila", već o "živoj" povezanosti sustava vozila s kontrolnom sobom, odnosno mrežnoj registraciji vozača i postavkama vožnje, stalnom čitanju ključnih podataka o vozilu i ostalim informacijama povezanim s prometom, uključujući broj putnika. Prijava korištenjem platnih kartica uz podršku nebankovnih operatera, QR (2D) kodova te pretplatnih karata i kupona kupljenih mobilnom aplikacijom nešto je što se podrazumijeva. Budući da je kao dio tehničkog rješenja razvijeno sveobuhvatno API sučelje za distribuciju podataka o vozilu, novi Hermanov sustav potpuno je spreman za integraciju treće strane. Sučelje također uključuje distribuciju podataka u vozilu za sustave trećih strana (npr. natpise vozila itd.).

Funkcionalnost automatskog čitanja koju je Herman uveo u sustave stajališta provodi se još od 2015. To samo po sebi nije ništa novo, no u splitski projekt provedena je tehnologija koja omogućuje reprodukciju stotinu jezika, dijalekata i jezičnih permutacija. I u tom je slučaju izgrađeno potpuno novo sučelje za integraciju treće strane.

Splićani će autobusne karte moći kupiti u e-trgovini, mobilnom aplikacijom, bankovnim karticama i pokaznim kartama te u obliku papirnatih karata s QR kodovima na kartomatima i prodajnim mjestima. Novi i stariji autobusi opremljeni su novim sustavom. Sustav e-ticketinga u Splitu tako postaje najnapredniji u Hrvatskoj.

(https://www.herman.cz/wp-content/uploads/2022/04/EVK_51_m.jpg)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Lipanj 10, 2022, 18:58:43
A evo i kako će izgledati korisničko sučelje kojima će se služiti vozači.
Na ekranu desnog uređaja su vidljive oznake stanica linije 37.
Slika preuzeta sa internet stranice Herman systems.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Lipanj 10, 2022, 20:12:00
U 27 minuta se teško s autom prođe ta relacija....
Šta je ovo  ??? umnik2
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Lipanj 10, 2022, 22:54:46
Citat: Nitko  u Lipanj 10, 2022, 20:12:00
U 27 minuta se teško s autom prođe ta relacija....
Šta je ovo  ??? umnik2
To je možda samo prezentacija pa je karikirano.

Inače 37ma ne vozi ispod 50min, a nekad je to i preko sat vremena.

Kod praćenja autobusa iliti predviđanja dolaska na stanicu će sigurno biti "failova".

Sistem nezna jeli gužva u prometu ili je cesta prazna ili su radovi pa će tako biti možda velikih oscilacija nakon što dva puta osvježiš stranicu.

Inače stanica u Trogiru nije BrigE, nego Brigi.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Lipanj 11, 2022, 01:55:15
Pa ne bi trebalo biti puno grešaka kad će se dolazak predviđati na temelju pozicije autobusa na GPS-u, ne planiranog dolaska. Vozaču i putniku će pisati koliko autobus kasni (ili rani) u odnosu na planirano vrijeme, bar bi tako trebalo biti.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Lion's Driver u Lipanj 11, 2022, 11:28:39
Bi trebalo bi... gleda se pozicija autobusa a u usporedbi s voznim redom piše jesi uranio ili kasniš.... Da bi to bilo ok, trebati će im dobra dobra organizacija i trebaju sastaviti sve točno određene smjene. Svaki vozač da ima broj smjene i da taj broj upisuje u kasu pri prijavi. Ne može to funkcionirati na jedan broj ni na krive šifre.

tipa:
račun: 123456
lozinka: 1234

pa onda ide...

smjena: nezz... prva na liniji 3...
00301
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Mau2403 u Lipanj 11, 2022, 12:13:09
Te najave za stanice će valjda samo bit po Splitu i u određenim prigradskim linijama tipa 37 ili 60. Ili će se za sve linije uvesti?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Lipanj 11, 2022, 17:43:08
Mislim da će uvesti za sve linije.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Lipanj 11, 2022, 19:03:30
Citat: Paško  u Lipanj 11, 2022, 01:55:15
Pa ne bi trebalo biti puno grešaka kad će se dolazak predviđati na temelju pozicije autobusa na GPS-u, ne planiranog dolaska. Vozaču i putniku će pisati koliko autobus kasni (ili rani) u odnosu na planirano vrijeme, bar bi tako trebalo biti.

Mislim da će to biti u stilu na pokaznim pločama na stanicama:
linija - odredište - dolazak za X min.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Lipanj 11, 2022, 20:28:31
Citat: Paško  u Lipanj 11, 2022, 01:55:15
Pa ne bi trebalo biti puno grešaka kad će se dolazak predviđati na temelju pozicije autobusa na GPS-u, ne planiranog dolaska. Vozaču i putniku će pisati koliko autobus kasni (ili rani) u odnosu na planirano vrijeme, bar bi tako trebalo biti.
Ne bi to bila greška, nego čemo vidjet koliko je dobar i brz GPS.

Bio sam u stranim zemljama gdje se koristi slični ili jednak sistem.

Ponekad "1 min" na staničnom displayu stoji i po 5-6 minuta, a ponekad kada nema gužvi padne naglo sa 10min na 5min.

Gradske i šire gradske linije su gušće i tu bi sve trebalo štimati jer nema toliko lufta ili oscilacija u vožnji, ali ćemo na prigradskim vidit kako funkcionira jer je veliki razmak među stanicama, preskaču se stanice i dosta je velika brzina busa.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Srpanj 25, 2022, 17:07:46
TETRA ili GPS?
Mobilna mreža 3G, 4G ili 5G?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Srpanj 25, 2022, 21:03:57
Sudeći po TD - GPS i GPRS (što u suštini znači štagod bude dostupno tamo gdje je bus).
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 01, 2022, 17:40:53
Danas sam se vozi na liniji br. 6 i radila je najava stanice. Ja sam osobno razočaran jer nema uopće glasovne najave, a ona na displeju je nelogično napravljena. Ime stanice se uvijek ponavlja 2 puta, što je jako bespotrebno. I onda se dogodi kada dođe autobus na stanicu da se displej radi toga vrti umjesto da konstantno na sredini stoji naziv stanice... Sve u svemu amaterski obavljeno. Iako istina to se sve da popraviti, bitno da radi dobro zamjena stanica, a to je dobro obavljeno.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 01, 2022, 18:22:43
Glasovne najave stanica će definitivno biti.
Sve greške se moraju ispraviti, dobit će malo više vremena da sve greške isprave.
Izvođači radova se sigurno neće kockati sa postavljanjem i dovođenjem u funkciju cijelog sustava, jer novce tek dobivaju kad sve bude 100% radilo, u protivnom im EU i Promet mogu raditi ozbiljne probleme...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 06, 2022, 12:58:36
https://www.dalmacijadanas.hr/ugodno-iznenadenje-iz-prometovog-autobusa-validatori-za-kupovinu-karata-rade-a-cijena-nas-je-posebno-iznenadila/


Ugodno iznenađenje iz 'Prometovog' autobusa: validatori za kupovinu karata rade, a cijena nas je posebno iznenadila

Dvije godine od natječaja najboljeg ponuditelja sveobuhvatan i ambiciozan projekt kojeg je pokrenula tvrtka Promet Split doživio je 'svjetlo dana'. Iako je tek uslijedilo probno razdoblje.
U Prometom autobusu pokraj volana ugrađeni su novi elektronički sustavi, a u blizini sjedala validatori koji su, kako smo danas vidjeli, u funkciji.

Sustav e-ticketing donosi niz novosti. Prvo što smo zamijetili da je cijena 60-minutne karte 8 kuna, a do sada je koštala 11 kuna. Jednodnevna karta koja vrijedi 24 sata može se kupiti po cijeni od 30 kuna. 75 kuna trebat će izdvojiti za trodnevnu kartu koja vrijedi 72 sata. A sedmodnevna karta pak koša 150 kuna i vrijedi 168 sati.

Omogućeno je plaćanje karticom, a kartu možete kupiti bilo gdje se nalazili, pa čak i na fotelji putem web aplikacije.
Što se tiče pokaznih karata, samo za prvu izradu će biti potreban odlazak u biljetarnicu.
Display pokazuje putnicima koja je trenutna, ali i koje je sljedeće od 1700 stajališta u Splitu i okolici. Dakle, krećemo se ukorak s vremenom.

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Mau2403 u Kolovoz 06, 2022, 13:12:20
Stalno se piše o Web-aplikaciji, ali di da nađem ili kako se zove?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 06, 2022, 18:31:25
Piše u tekstu da još nije u funkciji
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 07, 2022, 01:45:36
Nema još aplikacije, ali trebala bi proraditi do kraja mjeseca.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 07, 2022, 17:15:03
Polako niču po gradu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 07, 2022, 22:20:54
Čemu služi ovo tipkalo (obično se postavlja na semafore)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Kolovoz 08, 2022, 00:09:12
Ovo mi stvarno izgleda kao pravi iskorak u 21. stoljeće. Još ako i karta ostane 8 kuna....
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 09, 2022, 12:50:37
Citat: Paško  u Kolovoz 07, 2022, 01:45:36
Nema još aplikacije, ali trebala bi proraditi do kraja mjeseca.
Od sutra kreće uporaba ticketinga !

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 09, 2022, 14:22:57
Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 07, 2022, 22:20:54
Čemu služi ovo tipkalo (obično se postavlja na semafore)
Dojava dolaska na stajalište.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Kolovoz 09, 2022, 15:21:38
Ovde su i nove cijene karata vezane za novi sustav naplate.

Svakako je dobra vijest što je online karta ST-TG 15kn. I ostale također online za 5 kn niže.
Ali vidim da nisu npr. navedene sve linije iz RJ Trogir. Neznam zašto? I još neke prigradske.

Što se pokaza tiče, zanimljivo mi je vidjet neke relacije koje su napisane.
Šestanovac - Trogir
Ružić(Drniš)- Okrug
Bisko - Trogir
Muć - Seget
Dicmo - Marina
Teoretski su nemoguće, a i sve van Trogira nije više zonski sustav.

Jesu li samo proizvoljno napisane radi globalne cijene prijevoza na cijelom JLS od 750kn ili za nešto drugo?

https://www.promet-split.hr/cjenik/cjenik-putnih-karata

I jel itko uspio skinut aplikaciju?
Ja je još ne vidim na trg. play.....
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 09, 2022, 18:11:52
Evo
https://moj.promet-split.hr/login
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 09, 2022, 18:40:55
Citat: podgora  u Kolovoz 09, 2022, 12:50:37
Od sutra kreće uporaba ticketinga !

Nije baš, još od prošlog tjedna (zapravo, i ranije, mislim) može se kupiti kartu u vozilima koji imaju uređaje, uključujući i karticom. Poslužit ću se kartom prijateljice foruma kao primjerom. Malo je kaotično ovih dana dok se cijela infrastruktura ugrađuje, vozači dobivaju kartice i upute, ali pomiče se. Valjda će se sve srediti do početka školske godine. Zasad prigradska vozila uglavnom još nemaju instaliran sustav.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 09, 2022, 19:00:11
https://www.promet-split.hr/obavijesti/obavijest-za-korisnike-o-primjeni-novog-e-ticketing-sustava

Citat:OBAVIJEST ZA KORISNIKE O PRIMJENI NOVOG e-TICKETING SUSTAVA
9. kolovoza 2022.

Poštovani,

od srijede 10.08.2022. g. u sklopu projekta e-Ticketing, prelazi se na novi tarifni i naplatni sustav u javnom prijevozu na svim linijama Promet d.o.o. Split.

U novom tarifnom sustavu je svaki Grad ili Općina (jedinica lokalne samouprave- JLS), zasebno prijevozno i tarifno područje.

Pri kupnji karte potrebno je definirati relaciju, odnosno odabrati Grad ili Općinu polazišta (JLS polazišta) i Grad ili Općinu odredišta (JLS odredišta). Primjer za gradsku vožnju JLS SPLIT- JLS SPLIT ili  urbano područje JLS SPLIT – JLS KAŠTELA.

Funkcionalnosti novog naplatnog sustava koje će biti dostupne od srijede 10.08.2022.g. su:

Prodaja slijedećih vrsta karata na prodajnim mjestima Promet d.o.o.:
Papirnate jednokratne karte
Personalizirane karte sa kuponima (mjesečni i godišnji)
Vrijednosne kartice (služe za kupovinu karata na validatoru u vozilu)
Prodaja karata kod vozača
Kupnja karata vrijednosnom karticom na validatoru u vozilu
Kupnja pojedinačnih karata putem mobilne aplikacije (aplikacija Promet Split- može se preuzeti na Google play ili App storu)
Nadoplata e-novčanika  na prodajnim mjestima, putem mobilne aplikacije i web portala
Najava autobusnih stajališta putem instaliranih info panela u vozilima

U većini vozila već je instalirana oprema za novi naplatni sustav, a nakon implementacije opreme u preostali dio voznog parka ostvaruju se uvjeti za potpunu funkcionalnost e-ticketing sustava što podrazumijeva i :

Najavu dolazaka autobusa putem instaliranih info-panela na autobusnim stajalištima
Informativni dio sustava mobilne aplikacije (vozni red, planiranje putovanja, praćenje autobusa u realnom vremenu)
Kartomati za prodaju karata, mjesečnih kupona i vrijednosnih kartica na 5 najfrekventnijih lokacija u gradu Splitu
U prilogu se nalaze info materijali s osnovnim informacijama o korištenju e-Ticketing sustava.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Kolovoz 09, 2022, 19:21:23
Citat: Paško  u Kolovoz 09, 2022, 18:40:55
Valjda će se sve srediti do početka školske godine.
Teško, ja mislim. ??
Ispilano je svega 5-6-7 autobusa. Novi MANovi i Iveco se tek lagano uključuju u promet.
Treba još pričekati zglobne, prigradske i minije. Nakon njih popilat sve ili poklonit.

Dok se sve instalira i uštima u nove....bit će možda na knap.

Neznam šta kažu vozači i bolje upućeni u situaciju. ;)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Kolovoz 09, 2022, 19:46:51
Kakve veze ticketing sa time koliko buseva je ispiljeno  ?

Poklonit buseve, kako to misliš ?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 09, 2022, 20:18:15
Sutra je cijena i na starom tiketingu 13 kuna prva zona,15 druga....
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: LukaST u Kolovoz 09, 2022, 21:17:54
U #022 radi zvučna najava ali je jako tiha i jedva se čuje i gps malo zanosi  rofl kod Đardina kaže sljedeća stanica Velebitska-Sućidar 1  rofl
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Kolovoz 09, 2022, 21:51:48
Citat: NP-549  u Kolovoz 09, 2022, 19:46:51
Kakve veze ticketing sa time koliko buseva je ispiljeno  ?

Poklonit buseve, kako to misliš ?
Konstatacija da Promet još nije počeo sa velikim rashodima pa sve skupa bit će tu puno posla. Sigurno se zna već u koje se autobuse neće uopće ugrađivat.
Poklanjanje buseva....Mislim na Mostar.


Sama forma najave stanica sviđa.
I tako treba bit.
Gornji red glavna cesta/ulica kojom bus prometuje, a donji red cesta/ulica koja najprva križa blizinu busne stanice.
Pošto je Split malo manji može to biti i naziv nečeg kao u Solinu što se u starom sistemu zove stanica: Shell 1.

To bi baš ono bilo idealno, ali pretpostavljam da će to samo biti onako mali uski display pa će sve to biti u klizećem modu ili će možda u neke ići veći.
Jedinu sliku imamo zasad odmah na početku ove stranice.
Sve u svemu bit će to super, samo da se uštima.


Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Kolovoz 09, 2022, 22:26:27
Kolko tisuća puta smo na ovom forumu napisali da se umjesto EU buseva jednak broj starih mora uništit !?  Daj mi jedan primjer da netko poklonio bus
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Kolovoz 09, 2022, 23:09:39
Pričalo se o tome ovdje već 2 puta (od drugih ljudi) pa eto, to sada spominjem i ja.
kava kava
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 09, 2022, 23:48:13
Citat: 421  u Kolovoz 09, 2022, 14:22:57
Dojava dolaska na stajalište.
Objasni. Kome dojava, vozaču autobusa ili ispis na displayu kad  bus123 stiže umnik2
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 01:05:05
Evo dostupna i aplikacija.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 10, 2022, 01:36:59
Da, skinuo sam je upravo. Nema još opcije pregledavanja lokacije autobusa i voznog reda, ali izgleda da se mogu kupiti karte.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 01:43:55
Piše još u napomeni da je za pojedine opcije mobilne aplikacije potrebno aktivirati puni korisnički profil. To se može izvršiti na Prometovim prodajnim mjestima.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 10, 2022, 02:28:50
Ja sam ju instalirao prije par sati...Mislim da puni korisnički račun možeš napraviti kada aplikacija bude 100% u pogonu pa s time i sve njezine funkcije. Ovo sad je djelomično u pogonu tj.nepotpuno.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 10, 2022, 13:25:54
Oni uveli e-tiketing a ovo ništa ne radi🤣

Nema najave na stanicama, nema praćenja autobusa na karti, u 70% buseva nema najave stanica, jedino je cijenu kod vozača uvik po novome, pa šta je ovo.🤣🤣🤣
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 10, 2022, 13:35:45
Užas ne more se kliknit ni na vozni red ni na planiranje puta.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 13:42:25
A sta bi vi tili odjedanput sve.Pa tiketing je krenia i sve ostalo će se naknadno uključivat.Vi bi sad da sve radi tip top.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 10, 2022, 13:42:53
Evo sad sam baš u trajektnoj luci u busu koji ide dalje na poljičku. I izgleda da su najave stanica malo osjetljive na gužvu. 🤣
Kada smo krenuli sa pazara uredno pisalo sljedeća stanica trajektna luka, i onda samo na pola puta do stanice pribacilo na sljedeća stanica pazar.🤣🤣🤣
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 13:43:17
Citat: podgora  u Kolovoz 10, 2022, 13:35:45
Užas ne more se kliknit ni na vozni red ni na planiranje puta.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk


Zato što se treba potvrditi puni profil.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 10, 2022, 13:45:28
Citat: AnteRegio  u Kolovoz 10, 2022, 13:42:25
A sta bi vi tili odjedanput sve.Pa tiketing je krenia i sve ostalo će se naknadno uključivat.Vi bi sad da sve radi tip top.
Slažem se da se ne može sve napraviti odjednom, da je to veliki proces. Ali onda nisu trebali stavljati na stranicu da se uvodi e-tiketing, nego pustit da sve ide po starom dok cijeli projekt ne bude 100% gotov, te tek onda to staviti u funkciju.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 13:51:43
Nemoguce je sve napraviti, pa onda pustiti sustav.Sustav se do kraja mjeseca testira, nakon toga će se više znati što sve treba odraditi da bi funkcionirao bez problema.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 10, 2022, 14:01:03
Citat: AnteRegio  u Kolovoz 10, 2022, 13:43:17



Zato što se treba potvrditi puni profil.
Neće da ga potvrdi.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 10, 2022, 14:28:22
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/prometov-sustav-e-ticketinga-pusten-u-rad--ispao-na-sat-vremena-zbog-problema-sa-serverom/141806

Citat:Prometov sustav e-ticketinga pušten u rad, ispao na sat vremena zbog problema sa serverom

'Sustav je sveobuhvatan i velik, testirat će se do kraja mjeseca'
Danas je rad pušten dugoočekivani e-ticketing sustav splitskog Prometa koji bi trebao predstavljati iskorak u novo tisućljeće, no nije sve bilo po planu. Sustav je ispao na nekih sat vremena, i to zbog problema sa serverom u Zagrebu, doznajemo od direktora Prometa Miroslava Delića.

'Sustav je sveobuhvatan i velik, moguće da će još biti ovakvih sitnijih problema pa molimo korisnike za strpljenje i razumijevanje.

Danas smo pustili u rad najveći dio sustava, a uskoro ćemo i kompletirati ostale segmente. Sustav se do kraja mjeseca testira, nakon toga ćemo znati više što sve treba odraditi da bi funkcionirao bez problema', kazao nam je Delić.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 14:32:40
Citat: podgora  u Kolovoz 10, 2022, 14:01:03
Neće da ga potvrdi.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk


Na biljetarnici dobiješ kod za potvrdu punog profila!😉
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Kolovoz 10, 2022, 14:33:31
Citat: Paško  u Kolovoz 10, 2022, 14:28:22
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/prometov-sustav-e-ticketinga-pusten-u-rad--ispao-na-sat-vremena-zbog-problema-sa-serverom/141806


Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 10, 2022, 15:34:06
Citat: AnteRegio  u Kolovoz 10, 2022, 14:32:40

Na biljetarnici dobiješ kod za potvrdu punog profila!
Jeli se kod plaća ili kako se dolazi do njega ?

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 10, 2022, 16:20:58
Citat: Nitko  u Kolovoz 10, 2022, 13:45:28
Slažem se da se ne može sve napraviti odjednom, da je to veliki proces. Ali onda nisu trebali stavljati na stranicu da se uvodi e-tiketing, nego pustit da sve ide po starom dok cijeli projekt ne bude 100% gotov, te tek onda to staviti u funkciju.

Točno to.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 10, 2022, 20:04:36
Citat: smogovci.bbb2 - Jučer u 23:48:13
Objasni. Kome dojava, vozaču autobusa ili ispis na displayu kad  bus123 stiže umnik2
Dojava vozaču  bus123 koji prometuje određenom linijom da je/su putnik/ci stigli i ČEKAJU na stajalištu.

Nego, na pojedinačno isprintanoj karti nepotrebno je (po meni) poduplano Prodajno mjesto ST 2673 P MAN i vozilo 14 (gbr), a Operater 2511 je mogao biti implementiran u Vrijeme izdavanja 08.08.2022.  20:58 2511 jer ima dovoljno podataka (čak previše) na karti o vozaču i vozilu.
Obzirom da ne poznajem tarifni sustav, ne znam da li nedostaje smjer poništavanja karte A ili B, zona ili karta vrijedi u svim smjerovima 60 min?
Neki detalji mogu biti skriveni i vidljivi samo onom kome nešto znače tj IT stručnjacima koji vode i održavaju program.
Umjesto toga navesti  info broj 021/ 407 - 999, te mail adrese info@promet-split.hr, primjedbe@promet-split.hr, kontrola@promet-split.hr
Nitko se nije sjetio da bi i info broj mogao biti 0800 kako bi išli ukorak s vremenom u kojem živimo i novo implementiranoj tehnologiji.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Kolovoz 10, 2022, 22:23:00
Od stvari koje su nama interesantne, spisak stanica, polazaka i dolazaka po stanicama je dostupan, ali lokacije vozila nisu dostupne.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Kolovoz 10, 2022, 22:30:22
Citat: DWProski  u Kolovoz 10, 2022, 22:23:00
Od stvari koje su nama interesantne, spisak stanica, polazaka i dolazaka po stanicama je dostupan, ali lokacije vozila nisu dostupne.
Di si nadao to?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Kolovoz 10, 2022, 22:32:33
 :)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 11, 2022, 00:10:21
Citat: 421  u Kolovoz 10, 2022, 20:04:36
Dojava vozaču  bus123 koji prometuje određenom linijom da je/su putnik/ci stigli i ČEKAJU na stajalištu.
A što kad netko pritisne u prolazu i ne čeka bus123 pivkan
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 11, 2022, 01:46:09
Ista stvar kao i kad netko u autobusu bezveze stisne tipku STOP. Vozač pogleda ima li koga, ako ne, onda produži dalje osim ako netko treba izaći.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 12, 2022, 18:30:12
E-ticketing nije baš radio u #314. Validator ne reagira na karticu, zvučna najava tiha kao i u #022, a ekran ne radi baš kao ni u #053.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Koliko je glupo da učenici/studenti i penzići ne mogu pokaze obnavljat online, nego bi i dalje morali svaki misec ić tamo na Sukoišansku? Rečeno je da se pokaz može obnovit online samo po punoj cijeni za 1.zonu (270 kn) ili za sve (750 kn).

Triba u zglobne buseve uvalit po dva validatora, a ne jedan - kad zaživi ovaj sustav, svi će se nakotit na taj jedan (pogotovo učenici/studenti nakon predavanja) jer se kartica mora validirat u svakom busu.

Također, malo je glupasto izvedena najava stanica.
U većini buseva najava ide ovako: Slijedeća stanica je SLOBODNA DALMACIJA SLOBODNA DALMACIJA The next station is.

Jel netko dovea dijete na posal ili šta? Jedino je ispravno kad su prevodili na eng neke nazive, npr: Slijedeća stanica je BOLNICA KRIŽINE. The next station is HOSPITAL KRIŽINE.
Mogli su samo stavit naziv iduće stanice i to je to.

Ona fora s brojkama je užas, tipa Općina 2 i tako to. Pogotovo Đački dom 2, neki bi pomislili da imamo dva đačka doma.
Ako su već radili radi različitih strana, brojke isto nisu potribne. U Zagrebu toga nema, postoje dvije stanice s istim imenom, al s različitim smjerom ukrcaja.


Najjače mi je kako vozači i dalje pitaju putnike za karte, iako ih oni ne mogu nikako validirat. Isto vrijedi i za kontrolore, jednom sam u app imao aktivnu i neaktivnu kartu, ovome sam slučajno pokaza neaktivnu - ovi samo pogleda i kaže ok. Stvar je šta kontroliraju na pogled, znači da bilo tko može predočit QR kod iskorištene ili neaktivne karte.

Mislim da su u premalo buseva uvalili ovaj novi sustav. Iako je rečeno da će bit postavljen na frekventnim linijama, u nekim 11,  17 i 3 nema tog sustava.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 13, 2022, 14:41:19
Citat: Prometheus  u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Koliko je glupo da učenici/studenti i penzići ne mogu pokaze obnavljat online, nego bi i dalje morali svaki misec ić tamo na Sukoišansku? Rečeno je da se pokaz može obnovit online samo po punoj cijeni za 1.zonu (270 kn) ili za sve (750 kn).

Zar nije rečeno da će studenti i umirovljenici trebati doći samo jedanput, da naprave karticu? Nakon toga bi je trebali moći obnavljati digitalno.

Citat: Prometheus  u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Triba u zglobne buseve uvalit po dva validatora, a ne jedan - kad zaživi ovaj sustav, svi će se nakotit na taj jedan (pogotovo učenici/studenti nakon predavanja) jer se kartica mora validirat u svakom busu.

Najbolje bi jednostavno bilo da svi ulaze na prednja vrata, ali budući da to u Splitu nikoga ne zanima, slažem se, bolje je da postoje dva, drugi možda na trećim vratima. Uostalom, mogu se pravila i promijeniti – ne mora se ulaziti isključivo na prva vrata, ali se onda to treba urediti, pa i stavljanjem više poništivača.

Citat: Prometheus  u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Također, malo je glupasto izvedena najava stanica.
Jel netko dovea dijete na posal ili šta? Jedino je ispravno kad su prevodili na eng neke nazive, npr: Slijedeća stanica je BOLNICA KRIŽINE. The next station is HOSPITAL KRIŽINE.
Mogli su samo stavit naziv iduće stanice i to je to.

Na ovo ću se vratiti kad uhvatim vremena, ali ima mi smisla da se navodi što je sljedeća stanica, čisto da se ne pomisli da je to trenutačna.

Citat: Prometheus  u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Ona fora s brojkama je užas, tipa Općina 2 i tako to. Pogotovo Đački dom 2, neki bi pomislili da imamo dva đačka doma.
Ako su već radili radi različitih strana, brojke isto nisu potribne. U Zagrebu toga nema, postoje dvije stanice s istim imenom, al s različitim smjerom ukrcaja.

Mislim da nisi u pravu što se tiče ovoga. Brojke (ili slova A i B) su stvarno potrebne za stanice koje se nalaze nasuprot jedna drugoj. Treba imati na umu za koga je pravljen sustav. Nije za babu s Pazara koja svaki put ide u isti bus, nego za Johna iz Liverpoola ili Janka iz Varaždinskih Toplica, odnosno za ljude kojima su splitski autobusi nešto nepoznato čime se rijetko koriste. Kad ne znaš kojim smjerom treba ići, puno ti pomaže da znaš trebaš li ući na stanici Općina 1 ili Općina 2. Međutim, da, brojevi bi se mogli izbaciti iz najave stanica jer su u tom slučaju nepotrebni.

Citat: Prometheus  u Kolovoz 13, 2022, 01:43:33
Mislim da su u premalo buseva uvalili ovaj novi sustav. Iako je rečeno da će bit postavljen na frekventnim linijama, u nekim 11,  17 i 3 nema tog sustava.

Vidiš da je tek dvadeset i nešto autobusa uopće uključeno, ide polako, na kraju će biti u svima.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 13, 2022, 21:42:09
Ja bih stavio validator pri ulazu na svaka vrata, bolja je protočnost nego na jedna. Mene zanimaju neke druge stvari. Kako će kontrola pregledavati ispravnost kartica tj.znati jesu li prislonjene na validator? I u svemu tome šta je sa brojačem putnika, koja je svrha toga? I dalje ih se nalazi nekoliko u bečkim citarima.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 14, 2022, 01:37:19
Citat: Paško  u Kolovoz 13, 2022, 14:41:19
Zar nije rečeno da će studenti i umirovljenici trebati doći samo jedanput, da naprave karticu? Nakon toga bi je trebali moći obnavljati digitalno.

Najbolje bi jednostavno bilo da svi ulaze na prednja vrata, ali budući da to u Splitu nikoga ne zanima, slažem se, bolje je da postoje dva, drugi možda na trećim vratima. Uostalom, mogu se pravila i promijeniti – ne mora se ulaziti isključivo na prva vrata, ali se onda to treba urediti, pa i stavljanjem više poništivača.

Na ovo ću se vratiti kad uhvatim vremena, ali ima mi smisla da se navodi što je sljedeća stanica, čisto da se ne pomisli da je to trenutačna.

Mislim da nisi u pravu što se tiče ovoga. Brojke (ili slova A i B) su stvarno potrebne za stanice koje se nalaze nasuprot jedna drugoj. Treba imati na umu za koga je pravljen sustav. Nije za babu s Pazara koja svaki put ide u isti bus, nego za Johna iz Liverpoola ili Janka iz Varaždinskih Toplica, odnosno za ljude kojima su splitski autobusi nešto nepoznato čime se rijetko koriste. Kad ne znaš kojim smjerom treba ići, puno ti pomaže da znaš trebaš li ući na stanici Općina 1 ili Općina 2. Međutim, da, brojevi bi se mogli izbaciti iz najave stanica jer su u tom slučaju nepotrebni.

Vidiš da je tek dvadeset i nešto autobusa uopće uključeno, ide polako, na kraju će biti u svima.

Ovo za pokaz se odnosilo samo na one obične cijene pokaznih. Sa Sukoišanske su mi rekli da se studentske, učeničke i one penzionerske neće moć kupovat online jer su to one subvencionirane. Da ih puste online, onda ih svak može uzet bez dokazivanja statusa. Malo glupo :/
Ako netko ima drugačiju, al provjerenu info i to iz nekog višeg odjela, nek me ispravi. Meni su ovo potvrdili voditelji prodaje.

Triba svakako dva validatora u zglobnim busevima, u suprotnom će bit ogromna gužva za jednim validatorom. Npr. 18 je skoro pa uvijek zglobni - kad polazi od CCO, 80% vozača uvijek otvori samo prednja (bude gužva, a još i rade provjeru karata).

Mislim da bi se triba povećat broj provjera od kontrolora (tipa još da se uvede pravilo ka u ZG, da mogu bit u civilu), a da vozači šta manje pitaju za karte (ili još da nekog glasno prozivaju do sredine busa da pokaže kartu).
Time se potencijalno smanjuje kašnjenje buseva, odnosno nema gubitka vremena na nešto šta im je sekundarno.
Na Kašjunima naprave gužvu na cesti, na stanici se bus zadrži i 5 min jer neće krenit dok svima ne provjeri/naplati kartu.
Neka to rade kontrolori.
Jednostavno postoje tipovi vozača koji ne kreću dok im netko ne izvadi pokaz/kartu/pare i onda ljudi zbog takvih zakasne. Zamislite da u Zagrebu po tramvajima vozači otvaraju samo prednja i pitaju svakog kartu, kakva bi to gužva bila..

Vezano uz najavu stanica u busu, triba pojačat ono da čuje cijeli bus, a ne samo ovi u prvom redu. Kad bus stane na xy stanicu (recimo Općina 2), tad se prikaže samo naziv stanice (bez onog koja je iduća, to ide za koji minut). Bilo bi dobro kad stoji samo ime stanice, da centriraju tekst - a ne da je slijeva.


Aplikacija svako malo odjavljuje, šta je nezgodno za one koji imaju trenutno aktivnu kartu.
Međutim, danas sam otkria da je ona personalizirana pokazna kartica, također i vrijednosna.

Znači tko god ima pokaznu karticu, može koristit samo web, ne app. No, isto tako ona se može nadoplatit istim iznosima.

To je odlična stvar u situacijama kad imam pokaz samo za 1.zonu pa želim npr. do Klisa - nakon ulaska busa iz Splita u Solin, kupim kartu za relaciju Solin - Klis po cijeni od 10 kn.

Isto pomaže ako se vozite u Splitu s još jednom osobom koja nema kartu, platite je pokaznom i u tom trenu na toj kartici su aktivne 2 karte (mjesečna i ona pojedinačna).
Ta druga karta je obična karta koja ne glasi na nikog.
Iako će to bit zajeb u ovih par dana jer kontrolori još nemaju one aparate za provjeru, pa šansa da mi povjeruju da imam još jednu aktivnu kartu na pokaznoj kartici je ravna nuli.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: MAN truck bus u Kolovoz 14, 2022, 02:13:26
U Zagrebu je vrhunac kontrole karata od strane vozača bio od veljače 2017. do srpnja 2018. kad je kod vozača bila moguća kupovina karte u iznosu 4kn koja bi vrijedila 30 min. Tad je masa vozača počela inzistirati na kartama i bile su upravo spominjane situacije - autobus bi stajao po par minuta na stajalištu ako bi se našao putnik koji se suprotstavlja kupovini karte, pa je završilo čekanjem policije ili izbacivanjem putnika van iz autobusa. Danas, 4 godine nakon ukidanja karti za 4kn kod vozača, ostalo je svega 10 vozača koji inzistiraju na kupovini karte, a među njima je legendarni Hitler koji je nedavno završio na Redditu zbog svog apstraktnog izgleda. ;D


Zglobni autobusi u Zagrebu imaju 2 validatora s tim da se samo kod prvih vrata može cvikati papirnata karta, a kod drugih vrata moguće se samo registrirati. Unatoč mogućnosti na drugim vratima ulaz je službeno ostao na prva vrata. Rizično je ići na povjerenje putnika i računati da će svi koji imaju pokaze uči na druga vrata, a oni koji trebaju kartu da će otići na prva vrata.

Što se tiče provjere statusa zasigurno je moguće složiti sustav da osoba ima svoj korisnički profil koji je povezan s karticom i Prometovom bazom, pa da penzioneri dostave kod izrade kartice dokumentaciju i u tu bazu se unese da imaju taj i taj status te kad se prijave u sustav da automatski povuče podatke i da se može kupiti željena karta. Za studente i učenike napraviti da početkom nastavne godine donesu potvrdu škole ili fakulteta i imaju za narednu školsku godinu mogućnost kupovine jeftinije karte.

Sve u svemu ST sustav mi se dojmi modernijim od zagrebačkog koji je kod uvođenja 2009. već bio zastario i nadam se da će doživjeti da je iskorišten u punom kapacitetu - za razliku od zagrebačkog.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 14, 2022, 09:32:38
Zaboravio si navesti da su u početku validatori bili postavljeni na svim vratima kava
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 14, 2022, 13:50:24
@Prometheus
"Prometej je poznat po svojoj inteligenciji i po tome što je bio prvak čovječanstva, također se općenito smatra autorom ljudskih umjetnosti i znanosti."Wikipedija
Mijenjaj nick ili napisano ne dovodi u kontradikciju.

Koliko je glupo da učenici/studenti i penzići ne mogu pokaze obnavljat online, nego bi i dalje morali svaki misec ić tamo na Sukoišansku? Rečeno je da se pokaz može obnovit online samo po punoj cijeni za 1.zonu (270 kn) ili za sve (750 kn).
Ovo za pokaz se odnosilo samo na one obične cijene pokaznih.
Najjače mi je kako vozači i dalje pitaju putnike za karte, iako ih oni ne mogu nikako validirat.
Triba u zglobne buseve uvalit po dva validatora, a ne jedan - kad zaživi ovaj sustav, svi će se nakotit na taj jedan (pogotovo učenici/studenti nakon predavanja) jer se kartica mora validirat u svakom busu.

Umjesto vizualnog očitavanja slike i markice s POKAZA od strane vozača, validiranje (prislanjanje kartice) na validator očitava podatke pohranjene u čipu kartice. Vozač postaje statist u kontroli karata i reagira u slučaju zvuka uređaja kad kartica nije ispravna ili nema dovoljno sredstava na njoj.

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: elez u Kolovoz 14, 2022, 14:28:02
Ma uvođenjem ovog sustava kroz određeno vrijeme (cca godinu dana) bi vozači trebali samo vozit a kontrolori radit svoj posa. Dok se ne uhoda stavit po jednog kontrolora u frekventnije buseve u svrhu dodatne edukacije korisnika javne usluge a vozača pustit da se brine o vožnji. Na taj način će se najprije ljudi priviknuti na novi sustav rada.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 14, 2022, 16:11:44
Citat: elez  u Kolovoz 14, 2022, 14:28:02
Ma uvođenjem ovog sustava kroz određeno vrijeme (cca godinu dana) bi vozači trebali samo vozit a kontrolori radit svoj posa. Dok se ne uhoda stavit po jednog kontrolora u frekventnije buseve u svrhu dodatne edukacije korisnika javne usluge a vozača pustit da se brine o vožnji. Na taj način će se najprije ljudi priviknuti na novi sustav rada.

Točno to.

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 14, 2022, 02:13:26
U Zagrebu je vrhunac kontrole karata od strane vozača bio od veljače 2017. do srpnja 2018. kad je kod vozača bila moguća kupovina karte u iznosu 4kn koja bi vrijedila 30 min. Tad je masa vozača počela inzistirati na kartama i bile su upravo spominjane situacije - autobus bi stajao po par minuta na stajalištu ako bi se našao putnik koji se suprotstavlja kupovini karte, pa je završilo čekanjem policije ili izbacivanjem putnika van iz autobusa. Danas, 4 godine nakon ukidanja karti za 4kn kod vozača, ostalo je svega 10 vozača koji inzistiraju na kupovini karte, a među njima je legendarni Hitler koji je nedavno završio na Redditu zbog svog apstraktnog izgleda. ;D


Zglobni autobusi u Zagrebu imaju 2 validatora s tim da se samo kod prvih vrata može cvikati papirnata karta, a kod drugih vrata moguće se samo registrirati. Unatoč mogućnosti na drugim vratima ulaz je službeno ostao na prva vrata. Rizično je ići na povjerenje putnika i računati da će svi koji imaju pokaze uči na druga vrata, a oni koji trebaju kartu da će otići na prva vrata.

Što se tiče provjere statusa zasigurno je moguće složiti sustav da osoba ima svoj korisnički profil koji je povezan s karticom i Prometovom bazom, pa da penzioneri dostave kod izrade kartice dokumentaciju i u tu bazu se unese da imaju taj i taj status te kad se prijave u sustav da automatski povuče podatke i da se može kupiti željena karta. Za studente i učenike napraviti da početkom nastavne godine donesu potvrdu škole ili fakulteta i imaju za narednu školsku godinu mogućnost kupovine jeftinije karte.

Sve u svemu ST sustav mi se dojmi modernijim od zagrebačkog koji je kod uvođenja 2009. već bio zastario i nadam se da će doživjeti da je iskorišten u punom kapacitetu - za razliku od zagrebačkog.

5-10 vozača u cijelom Zg koji gledaju karte je ok. Kod nas to pita svaki drugi, a neki glume i šerife (izvor: https://slobodnadalmacija.hr/split/mlada-splicanka-zgrozena-reakcijom-prometova-vozaca-jer-ga-nije-pozdravila-kad-je-ulazila-u-autobus-zgrabio-me-za-ruku-i-zavrnuo-je-dobili-smo-ocitovanje-javnog-prijevoznika-1208089).
Naravno, čast iznimkama, ima i dosta pristojnih vozača.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: conecto u Kolovoz 14, 2022, 16:51:35
Nema nikakve sumnje kako je ova priča 100 posto istinita, a "pristojni vozači su iznimke" za razliku od vječno preplašenih i teroriziranih putnika.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 14, 2022, 22:55:43
U #042 su zalipili na prozor veliko upustvo za korištenje e-ticketinga. U #313 je treperila zelena lampica na brojaču putnika na 2.vratima. I dalje ne shvaćam svrhu toga i zašto od 150 buseva svega par bečkih citara ima to. Najviše me zanima u cijeloj ovoj priči s e-ticketingom šta je sa videonadzorom? To nitko ne spominje.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: MAN truck bus u Kolovoz 14, 2022, 23:12:21
Možda su bečki Citari došli s brojačima iz Beča, a u Prometu ih nisu izvadili? umnik2
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 15, 2022, 01:00:16
Nisu došli s tim iz Beča.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 15, 2022, 23:10:28
Ne znam jel ovo baš profesionalan potez nazivat stanice po trgovačkim lancima, tipa Tommy i Mall of Split.

Isto tako, još imamo Slobodnu Dalmaciju, Mertojak HEP, CCO i Hotel Zagreb.

Ispravite me ako griješim.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 15, 2022, 23:45:26
Citat: Prometheus  u Kolovoz 15, 2022, 23:10:28
Ne znam jel ovo baš profesionalan potez nazivat stanice po trgovačkim lancima, tipa Tommy i Mall of Split.

Isto tako, još imamo Slobodnu Dalmaciju, Mertojak HEP, CCO i Hotel Zagreb.

Ispravite me ako griješim.
Kako nac to na aplikaciji neman ?

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 16, 2022, 00:18:53
Citat: Prometheus  u Kolovoz 15, 2022, 23:10:28
Ne znam jel ovo baš profesionalan potez nazivat stanice po trgovačkim lancima, tipa Tommy i Mall of Split.

Isto tako, još imamo Slobodnu Dalmaciju, Mertojak HEP, CCO i Hotel Zagreb.

Ispravite me ako griješim.
Možda zato jer im je tako najlakše imenovati po najpoznatijim objektima/ustanovama a možda su im platili. U Zagrebu isto, KING CROSS (shoping centar), SHERATON (hotel), ELKA, MUNJA (tvornice). Ali recimo nema više Vjesnika ni Soliduma a nazivi stajališta ostali kava
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 16, 2022, 01:05:59
Citat: podgora  u Kolovoz 15, 2022, 23:45:26
Kako nac to na aplikaciji neman ?

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Nema toga jos u aplikaciji, ima zasebna tema za taj tracker i link u istoj preko kojeg pratis buseve
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Kolovoz 16, 2022, 08:03:07
u Rijeci su se prije tako zvale stanice - tehnički pregled, rasadnik, Billa .... i onda je Grad dostavio popis novih službenih imena.  Nema više tih "komercijalnih", sad je skoro sve po ulicama i nitko nema pojma di je to.  Križanje Osječka-Corrado Illiasich,  a svi su znali di je tehnički pregled.  Drežnička ulica, a da autobus uopće ni ne ulazi u nju. itd itd.   Definitivno je bolje kad se stajališta zovu po mikrolokacijama koje većina ljudi zna.  Problem je jedino ta komercijalna strana, a pogotovo kad je više takvih sadržaja na istom mjestu, a stanica se zove samo po jednom.

Ostale JLS u prigradu nemaju s tim problema, stajališta se zovu po gostionama, tvornicama, dućanima ......
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 16, 2022, 08:40:28
Takvih naziva ima svugdje pa čak i vani. Možda malo manje a više naziva ulica no to je u Splitu teže jer su neke ulice pre duge pa je lakše i logičnije stavit Elektrodalmacija ili Križine nego Poljička 1, Poljička 2, itd., pogotovo zbog ljudi koji Split poznaju po mjestima a ne ulicama
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 16, 2022, 15:25:43
Sad vidim da pored displaya, ne radi ni zvučna najava kako bi tribala.

Tipa bus taman staje pored Malla i otvara vrata, pa krene najava sljedeća stanica je "Vukovarska - Mall".

Triba i na ovome poradit jer će zbunit ljude, najava iduće stanice se obično pušta u sredini vožnje, a ne kad stane.

Odgovorili su iz Prometa da je zvučna najava tiha jer nisu postavili ostale zvučnike, a da drugi validator u busu NIJE ni bia u planu...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 16, 2022, 16:26:21
To da nisu postavili ostale zvučnike je glupost. Šta je s onim zvučnicima gdje vrlo rijetko ali kad vozač kaže preko mikrofona nekome da se makne s vrata, to probije uši koliko je glasno. Siguran sam da se može spojit zvučna najava na te zvučnike. A to što nisu imali u planu u 2.validator je stvarno genijalno, pogotovo kad krene škola i školske ure. Šta će tad ljudi? Dobacivat jedni preko drugih karte do validatora?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 18, 2022, 02:53:59
U #315 se ekran od najave stanica povremeno palio-gasio, a na Sukoišanu sam vidio vozilo od tvrtke "King-Ict".
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 18, 2022, 05:59:14
Citat: Citaro O530  u Kolovoz 18, 2022, 02:53:59
U #315 se ekran od najave stanica povremeno palio-gasio, a na Sukoišanu sam vidio vozilo od tvrtke "King-Ict".

Nažalost, tako je i u još nekim busevima..
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: elez u Kolovoz 18, 2022, 06:34:40
Bolje su radili ti unutarnji displeji u Conectima iz 2003. 😂😂
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 18, 2022, 14:36:00
Ovi iz Prometa su očito predoslovno shvatili moj prigovor da pojačaju zvučnu najavu stanica. U 1-2 busa i jesu pojačali, al sad i radio trešti na sve strane u trenutku kad je najava stanice.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 19, 2022, 08:28:21
Neki vozači i dalje ne prestaju s praksom otvaranja samo prednjih vrata da bi pitali karte (metodom pogleda), u busevima di je već ugrađen sustav. Uđem jedini na stanici, na srednja vrata i ovi se isprid svih dere da mu pokažem kartu u app...
S ovakvim pristupom, sustav neće dugo preživit. Povećat će se kritike korisnika, koje su ionako povećane po pitanju ovog sustava.

Tamo di nije, nađu se neki koji traže kupnju onih papirnatih od 13 kn jer ona u aplikaciji ne vrijedi (jer eto neki ne žele priznat to)..

Ovo su zapravo pojedinci, pošto znam da većina vozača radi ok.
Ima stvarno dobrih vozača i slažu se da bi tribalo pojačat kontrolu, umisto zaustavljanja buseva da netko pokaže kartu i sl.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 19, 2022, 08:54:21
Izvor: Paško
Zar ne bi validator trebao biti pored vozača a ne iza umnik2
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Kolovoz 19, 2022, 09:56:18
Trebao bi biti (ovaj žuti hepek)?
(https://www.autobusi.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=50.0;attach=86288;image)
(isto izvor Paško)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 19, 2022, 10:18:53
Citat: DWProski  u Kolovoz 19, 2022, 09:56:18
Trebao bi biti (ovaj žuti hepek)?
(https://www.autobusi.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=50.0;attach=86288;image)
(isto izvor Paško)

To je za plaćanje bankovnim karticama, i to isključivo za karte po 13 kn ili se skenira QR kod dole.

Međutim, pokazne i one vrijednosne mogu samo na onome validatoru iza.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 19, 2022, 10:40:56
Po tebi, jel to dobro kako su stavili ili nije
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 20, 2022, 00:31:16
Je. U suprotnom bi bia kaos na ulazu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 21, 2022, 00:54:37
Citat: Citaro O530  u Kolovoz 16, 2022, 16:26:21
To da nisu postavili ostale zvučnike je glupost. Šta je s onim zvučnicima gdje vrlo rijetko ali kad vozač kaže preko mikrofona nekome da se makne s vrata, to probije uši koliko je glasno. Siguran sam da se može spojit zvučna najava na te zvučnike. A to što nisu imali u planu u 2.validator je stvarno genijalno, pogotovo kad krene škola i školske ure. Šta će tad ljudi? Dobacivat jedni preko drugih karte do validatora?

Evo danas se obistinilo što sam govorio. Morao sam dobacivat pokaz preko druge osobe do validatora. Jedan validator u busu pogotovo zglobnom je stvarno genijalna ideja rofl. Još u #031 ne radi zvučna najava, a ekran od najave na momente zabljesne. Što je Elez rekao, bolje su ti unutarnji displejevi radili na Conectima iz 2003. rofl
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 21, 2022, 05:10:30
Pomalo, sustav se još implementira.
Poprilično je to kompleksan posao, treba vremena.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Kolovoz 21, 2022, 08:54:10
U Rijeci sve normalno funkcionira samo sa jednim validatorom kod vozača.

Ovdje sve puno IT stručnjaka koji samo znaju srat.  Nemate pojma koliko je to kompkeksni sustav koji se ne može upogonit u uredu i garaži. Sve se uhodava na liniji.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 21, 2022, 09:28:39
EDUKACIJA je ključna riječ kojoj se trebalo pristupiti prije implementacije.
Vozače i kontrolore prvenstveno jer oni su u stalnoj interakciji s putnicima, a naučeni su na totalno drugačiji način rada.
Napor učinjen u edukaciju putnika višestruko će se vratiti kroz pravilno i naučeno korištenje u budućem vremenu.
BTW gdje se/kako poništava papirnata karta kupljena kod vozača/kartomatu/prodajnom mjestu? Skeniranjem QR koda?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 21, 2022, 10:04:32
Izvor: Paško
Evo 421, educiraj se ;)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 21, 2022, 10:16:51
Papirnata karta se poništava skeniranjem QR koda. Što se tiče jednog validatora, Rijeka i Split nisu isti. Kad je to sve već tako kompleksan posao, trebalo je sve implementirat, testirat i pustit u javnost ako je sve OK. A ne poluproizvod pustit u javnost.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 21, 2022, 10:29:12
U ZG se karta kupljena preko mob mogla krivotvoriti i dijeliti sa drugima da ju koriste, zato je ta mogućnost kupnje ukinuta. Baš me zanima hoće li i u ST biti isto
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 21, 2022, 11:28:08
Ne sićam se kako je točno bilo u ZG, no ovdi možeš kupit kartu priko app, udrit screenshot i poslat nekom drugom da je skenira. Tako postaje aktivirana i ti je ne možeš iskoristit. Takva karta ne glasi na nikoga.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 21, 2022, 12:11:04
Kupovala se putem SMS-a. Al vjerujem ja u Vas, naće se već neki Prika maher za IT pivkan
https://youtu.be/5W0vHRUf_uo
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 21, 2022, 14:05:57
Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 21, 2022, 10:04:32
Evo 421, educiraj se
Baš ćeš me ti educirat...
Pitanje je da li se ti validiraš sa ZGH pretplatnom kartom ili si prijavljen na adresu Blatuša 160 pa (još) ubireš pinku za prijevoz.
Opetovano postavljam pitanje:
Gdje se/kako poništava papirnata karta kupljena kod vozača?
Spomenuta je u https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=25039.60  Promet letak info, a NIJE  https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=25039.msg327626#new
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 21, 2022, 14:44:39
421, o5 je bila pivkan viška
Citat: Citaro O530  u Kolovoz 21, 2022, 10:16:51
Papirnata karta se poništava skeniranjem QR koda.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Kolovoz 21, 2022, 15:05:36
Citat: 421  u Kolovoz 21, 2022, 14:05:57
Gdje se/kako poništava papirnata karta kupljena kod vozača?
Po logici stvari bi trebala biti poništena odmah dok se još nije ni isprintala. Sva daljnja presjedanja se potvrđuju skeniranjem QR koda na validatoru.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 22, 2022, 01:15:22
Bilo je spomena o najavi stanica, ali nikako da drugi vide kako to izgleda :)

https://www.youtube.com/watch?v=wJ46ueTNgZQ

Video sam snimio 12. 8. u garažnom broju 009. Na početku vidite kako ispis izgleda u blizini stanice (video počinje kad je autobus već krenuo), a kasnije kako izgleda najava. Šteta je da postoji samo jedan red teksta jer je to dosta ograničavajuće pa tekst mora "šetati". Par stvari: moglo se dodatno skratiti i napisati "Sljedeća stanica:". Ušteda od tri znaka, ali i to je nešto. Zapravo, čini mi se da bi imalo više smisla da tekst o najavi stanice ne "šeta" zajedno s imenom stanice, nego se ime pojavi samo za sebe. Dalje, nema smisla da iza engleskog natpisa slijedi praznina, a nakon nje opet hrvatski tekst. Moglo se onda staviti XY sljedeća je stanica. The next stop is:. Tu se vidi i da je zeznuto kad više imena počinje jednako, npr. POLJIČKA. Radi izbjegavanja nesporazuma bolje je da ono što je posebno ide na početak. Također, što će biti u zglobnim autobusima? Jasno je da se u stražnjem dijelu autobusa ništa od ovoga neće moći pročitati.

Što se tiče zvučne najave, ona je ovdje čak i postojala, ali nisam je uopće čuo dok nisam došao do drugih vrata, a ni tu se nije mogla raspoznati koliko je bila tiha. Izgleda da jačinom zvuka upravljaju vozači, a budući da glas spikerice ide iz zvučnika kraj ispisa, onda ga oni najviše i čuju te ga stoga smanje da im ne smeta. Ako se zvučna najava želi uvesti kako treba, onda zvuk treba prebaciti na zvučnike autobusa.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 22, 2022, 01:56:20
Prije par dana sam baš ovo i spominja (da nema smisla stavit dupli tekst stanice, pa da je nakon teksta na engl. prazno).

U zglobnim busevima su i stavili drugi display.

Ovo za zvučnu najavu sam spomenia da su planirali spojit na druge zvučnike (da se čuje po cijelom busu).
To su i napravili u nekima, nisam sad siguran koji po broju, samo sam zapamtia po liniji (17).. taj put se stvarno dobro čulo, iako bi bilo ok da zvučna najava bude u sredini vožnje, a ne na početku.

Znači ako si se vozia od Križina do Poljičke - Trstenik, zasad to ide ovako:

*Bus stane na Križine*, krene glas "Bolnica Križine".
I odma nakon toga kaže "Sljedeća stanica je Poljička - Trstenik. The next stop is Poljička - Trstenik."

Za engleski su isto mogli malo bolje po pitanju brojeva, iako ih nisu ni tribali stavljat u zvučnoj najavi.

Već je Promet završia na TikToku (od strane mlađarije) kako preziru "pričanje buseva".
Međutim, na videu se čuje ovo:
"Sljedeća stanica je Kaštel Štafilić - Nehaj dva. 
The next stop is Kaštel Štafilić - Nehaj dva."

Mogli su barem stavit two na engleskom, al dobro :P
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 22, 2022, 05:59:27
A čiji je glas snimio najave stanica (u ZG je glas Mirele Matković) ili je računalni. Ovo sa nazivom stajališta na engleskom, pa ima smisla da najavi dva a ne two, zato što se ime stajališta ne prevodi
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 22, 2022, 15:50:21
Prevode se neke itekako. Bolnica Križine bude i Hospital Križine.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 22, 2022, 18:00:01
Popravili su ovo s duplikatom na displayu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 22, 2022, 19:44:04
Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 22, 2022, 05:59:27
Ovo sa nazivom stajališta na engleskom, pa ima smisla da najavi dva a ne two, zato što se ime stajališta ne prevodi

Nije zapravo potrebno da se brojevi ispisuju ili izgovaraju. Potrebni su na samim stanicama za orjentaciju i biranje smjera, ali u imenima stanica komotno se mogu izbaciti, tako bi bilo elegantnije.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 23, 2022, 12:33:38
Pored cilog ticketing projekta, bilo bi lipo da označe neoznačene stanice.

U Zagrebu su se pobunili, jer na nekim stanicama nema imena, linije koje dolaze ni voznog reda (https://m.vecernji.hr/amp/zagreb/zelimo-da-zet-plati-globu-za-neoznacena-stajalista-1255132).

U Splitu ima takvih, pa čak i onih na kojima bus često staje. Primjer je linija 8 koja staje u Starčevićevoj (nakon Kavanjinove) - tamo je samo žuta oznaka na cesti i obični znak za autobusnu stanicu.
Bila bi šteta kad bi bilo potpunog ticketinga, a da se istovremeno neke stanice nisu potpuno obilježene. Mogu barem napravit onako ka po slici - ne triba nadstrešnica, samo postavit oznake na stup. Znači tu pišu linije koji dolaze te vozni red.

Svakako bi tribalo i na onim stanicana s nadstrešnicom postavit naziv stanice.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 23, 2022, 12:36:48
Po nekakvom viđenju najave stanica, što se tiče vizualne najave tu su bolji izbor bili TFT ekrani koji pokazuju 3-4 stanice unaprijed i na dnu koja je trenutna.
Što se tiče najave, mislim da se po defaultu treba spojiti najava na ozvučenje autobusa jer je (koliko mene sjećanje služi) to moguće.
Kako god da bilo, ovo je zaista veliki iskorak.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 23, 2022, 15:32:30
Bio sam maloprije u #310, linija 3. Dva pokazivača (kako ih zvati? zasloni? jel netko pogledao u dokumentaciji? ;D) su tu. Zvučna najava i dalje ide iz njihovih zvučnika i jedva se čuje, nedovoljno i da se razumije.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 23, 2022, 16:06:07
Ja ne razumijem otkud vama da je u zglobnim busevima bio samo 1 displej. Pa kad su tek pustili e-ticketing u pogon, jedan od njih je bio #022 i vidio sam da u stražnjem dijelu ima ekran za najavu stanica što je bilo i za očekivati budući da je zglobni autobus u pitanju.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 23, 2022, 16:08:00
Citat: Paško  u Kolovoz 23, 2022, 15:32:30
Bio sam maloprije u #310, linija 3. Dva pokazivača (kako ih zvati? zasloni? jel netko pogledao u dokumentaciji? ;D) su tu. Zvučna najava i dalje ide iz njihovih zvučnika i jedva se čuje, nedovoljno i da se razumije.

Sukladno dokumentaciji: informacijski paneli.
EDIT:
u prilogu troškovnik za e-ticketing, pa tko želi, ima volje ili je zainteresiran neka baci oko.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 23, 2022, 16:39:29
Baš je genijalno šta će bit u zglobnim busevima samo jedan validator.

Kaos sigurno nastaje.
Nek ih udvostruče.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Kolovoz 23, 2022, 18:09:17
ZET je 2018 vozio ULTRU pa me čudi da nitko nije zavirio u  bus123 bus123 da vide kako su opremljeni. Ili pitao ekipu koja ih je dovezla/vozila.
Da postoji imalo kolegijalnosti, nije ZET daleko da ne bi mogao primiti delegaciju iz Prometa po tom pitanju.
Da jest ne bi bilo stavke 19 u troškovniku.
Osim toga, info panel bio bi integriran U gornju armaturu, a ne izvan nje  https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=25039.45 slika uz odgovor 68 i spojen na ugrađene zvučnike u autobusu (što je standardna oprema) uz dodatno pojačalo.
Video nadzor i "panic" tipka za vozača niti spomenuti nisu, a samo 7+3 sustava brojanja putnika doista je zanemarivo.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 24, 2022, 02:33:36
U #035 na 37mi u smjeru ST se na unutarnjem displeju vrtila vizualna najava "Sljedeća stanica kolodvor Trogir" bez zvučne najave + par lampica po sredini ne radi pa ispadne stan'ca
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 24, 2022, 20:30:37
Skoro sam zaboravio na Lion's Cityje 296-301: naime, koliko me sjećanje služi oni su već tvornički došli i sa vanjskim displayima i unutarnjim displayem, baš me zanima što će biti s njima, moja je pretpostavka da će zamijeniti te tvorničke displaye sa novima.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 25, 2022, 20:20:16
030 - pojačana najava
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 26, 2022, 15:49:44
Primijetia sam da linija 17 u najavi, tj. na popisu stanica ima Općinu 2, di ne staje nego skreće lijevo u Vukovarsku (stanica Vuk - Općina).

Bilo bi dobro izbacit Općinu 2 s popisa stanica  od 17.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Kolovoz 26, 2022, 18:30:31
Točno, to je stajalo i na karti dok je bila dostupna.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 26, 2022, 22:47:34
U #017 se baš dobro čuje glasovna najava
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 26, 2022, 23:46:50
213/215 još nema ugrađenu opremu... Taj bus je bia parkiran negdi, jel u planu da takvi budu opremljeni ili će to bit samo za povremeni prijevoz?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 27, 2022, 00:06:48
#213 je bez tablica i ide u rashod, ista stvar čeka i #215
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 27, 2022, 12:30:11
Prometovci su ažurirali na web stranici novosti u vezi e-ticketinga, sada se može aktivirati puni profil i objavili su upute za to i općenito za korištenje tog sustava.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Kolovoz 27, 2022, 18:07:09
Citat: Citaro O530  u Kolovoz 27, 2022, 12:30:11
Prometovci su ažurirali na web stranici novosti u vezi e-ticketinga, sada se može aktivirati puni profil i objavili su upute za to i općenito za korištenje tog sustava.
Jeli za dobit kod moras imat pokaz ili moze svak

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 27, 2022, 21:34:33
Ne moraš imati pokaz, ali mislim da bi onda trebao odabrati opciju za personaliziranu kartu
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 28, 2022, 03:18:06
Personalizirana kartica i je pokaz, drugi naziv.

Aktivacija punog profila moguća je samo za one koji imaju pokaz, kartica ili app.
Naziv: Re: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 29, 2022, 19:14:01
Izvor Paško: U #265 radi zvučna a ne radi vizualna signalizacija, a u #286 ne radi nijedna signalizacija, na vizualnoj cijelo vrijeme piše "Žnjan"
Naziv: Re: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 29, 2022, 19:19:44
Postavili su još jedan info panel. Nije mi jasno jesu li ga stavili u pogon jer svijetli par lampica i crveno svijetlo na tipki za dojavljivanje vozaču.
Naziv: Re: E-ticketing
Autor: Prometheus u Kolovoz 29, 2022, 23:39:58
Ovo za zvučnu/vizualnu signalizaciju, to moderira vozač.
Primjetia sam da neki vozači na linijama di nema puno ljudi (naročito u liniji 7 subotom ujutro) uopće ne mijenjaju stanice (ono koja je iduća), nego stoji samo početna ili završna.

Citaro, možda si se u to vrime u vozia u liniji 7 ili 8, pa se odnosi na odredišnu stanicu.


Ovaj panel stoji tu već 3/4 tjedna, nije još poznato jel radi, al danas je bilo Delićevo očitovanje u medijima.
Neki su u komentarima negodovali na rad vozača u vezi novog sustava, isto kako sam ja ovdi prije par dana - https://paste.pics/ICXYS

Rok za sve ovo je 4.9.
Naziv: Re: E-ticketing
Autor: ikar u Kolovoz 29, 2022, 23:52:02
Citat: Prometheus  u Kolovoz 29, 2022, 23:39:58Neki su u komentarima negodovali na rad vozača u vezi novog sustava, isto kako sam ja ovdi prije par dana - https://paste.pics/ICXYS

Neki ili ti  ???  :)evil
Naziv: Re: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 30, 2022, 01:08:50
Prenosim članak sa portala:
https://www.dalmacijadanas.hr/revolucija-zvana-e-ticketing-direktor-prometa-otkrio-novosti-u-mobilnoj-aplikaciji-preostalo-je-jos-staviti-u-funkciju-jedan-od-sedam-modula/?fbclid=IwAR0IEQzUuc7LzF95IAypbrWjn7wz0QKA7-7o9OVqVplZQJTzq5UFQOfk5pY

Citat:Najnovije vijesti iz tvrtke 'Promet' više su nego dobre. Projekt e-Ticketing iz dana u dan modernizira rad gradske tvrtke. Bliži se trenutak kada će projekt doživjeti svoj vrhunac, a kako doznaje Dalmacija Danas, trenutno je mobilna aplikacija "Promet Split" u zadnjem koraku ažuriranja.

Što to u prijevodu znači otkrio nam je direktor tvrtke "Promet", Miroslav Delić.

- Kroz srpanj smo krenuli kroz implementaciju zahtjevnog sustava ticketing-a, koji se prvi na području Hrvatske u ovakvom obimu odjedanput uvodi. Bližimo se potpunom funkcioniranju tog sustava.

Za vikend smo u našoj aplikaciji pustili još jedan modul, a to je vozni red. Sada svi naši korisnici mogu, pored svih stvari koje su mogli do sada koristiti kao što je kupnja karata, pregled prodajnih mjesta ili otvaranje punog profila, vidjeti vozni red. Preostalo je još staviti u funkciju jedan od sedam modula, a to je planiranje putovanja s rutama putovanja na sve destinacije koje su u našem redu te praćenje autobusa putem GPS-a u realnom vremenu i na realnoj lokaciji.

Time će započeti i rad displaya postavljenih prije 15-ak dana na najprometnijim autobusnim stanicama u gradu. Polako se približavamo komplementiranju cjelokupnog postupka implementacije sustava e-ticketing - kazao nam je Delić.

Otkrio nam je da bi potpuni završetak aplikacije trebao biti kroz desetak dana.

- Prema informacijama od strane izvođača mislimo da bi to trebalo biti u roku od sedam do maksimalnih deset dana biti u potpuno funkciji.

Sve nove informacije dostupne su na web stranici tvrtke 'Promet' gdje se objavljuju svakodnevne obavijesti o novom pružanju usluga putem e-ticketinga - zaključio je Delić.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: citaro u Kolovoz 30, 2022, 14:24:50
moze li netko snimiti glasovnu najavu i staviti na YT i onda na forum? ima li kakav jingle prije kao u ZG?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Kolovoz 31, 2022, 01:49:05
Nema nikakav jingle, a glas je računalni ženski.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Kolovoz 31, 2022, 21:57:55
Ukupno 15 informacijskih panela će biti postavljeno po gradu, a neke sam uhvatio:
Pazar, Križine, Firule, McDonald's Poljička, Općina, Matice hrvatske - đački dom...
U planu je i postavljanje dvaju info-panela na autobusnim kolodvorima, pretpostavljam da to ide na kolodvor Sukoišan i Trogir.
Kartomati su još "zatvoreni" ali evo jedna slika kako to sve izgleda. Nema plaćanja kovanicama ni novčanicama, kupuju se samo karte (papirnate i bekonaktne nadopunjive, personalizirane će se ovde isto moći nadopunjavati). Inače riječ je o proizvodu iz Švicarske, dok su info-paneli (u autobusima i na stanicama), vozačeva računala i validatori od tvrtke Herman iz Češke, a ostala periferija od KING ICT, Bixolona i drugih.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Rujan 01, 2022, 07:21:28
Kad kupiš kartu i onda te dočeka ovo. Još ne radi ni unutarnji displej. #016
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Rujan 02, 2022, 18:30:28
Citat: Citaro O530  u Kolovoz 31, 2022, 01:49:05Nema nikakav jingle, a glas je računalni ženski.

Da se razumijemo, nije glas računalni, samo montaža dijelova u rečenice. Nekad intonacija nije baš pogođena za nečujni prijelaz pa nakon "Sljedeća stanica je" ide ime stanice za koje je očito da ime nije izrečeno "u jednom dahu" s ostatkom.

Glas je snimila spikerica koja se često čuje na Radio Dalmaciji. Mislim da je Edita Lučić Jelić, ali ne slušam radio dovoljno često da budem 100 % siguran. ;D
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Rujan 03, 2022, 16:12:59
Polako se postavljaju paneli. Imenovanje stanica s ulicama na početku nema mi baš previše smisla, izgleda dosta kobasičasto i nije potrebno. Novi paneli zamjenjuju stare, koji neuspješno idu u smeće nakon više od desetljeća na splitskim ulicama.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: MAN truck bus u Rujan 03, 2022, 22:31:56
Citat: citaro  u Kolovoz 30, 2022, 14:24:50moze li netko snimiti glasovnu najavu i staviti na YT i onda na forum? ima li kakav jingle prije kao u ZG?
Snimio sam, ali nikako da uspješno uploudam na Youtube, ali sutra ću se više s tim pozabaviti, nadam se uspješno.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: markost u Rujan 04, 2022, 08:40:03
Znači sad se moze sa ovom splitskom, kao prvom zonom, do Sitnog Gornjeg?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Rujan 05, 2022, 01:43:32
U #275 na 37mi se na vizualnoj najavi stalno vrti "Kolodvor Trogir" bez zvučne najave.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Rujan 06, 2022, 17:51:59
https://www.dalmacijadanas.hr/miroslav-delic-ne-stvarajte-guzve-bez-pokaznih-se-ucenici-mogu-voziti-do-11-rujna-a-umirovljenicima-pokazna-vrijedi-do-20-rujna

Citat:MIROSLAV DELIĆ: Ne stvarajte gužve, bez pokaznih se učenici mogu voziti do 11. rujna, a umirovljenicima pokazna vrijedi do 20. rujna

Autor BRANKO GALIĆ

Ne, nije sekta mladih koji ne vjeruju u mobitele, Prometov projekt digitalizacije, sustav e-ticketinga. Redovi su za izradu nove pokazne karte koja se vadi jednom u školskoj godini, a samostalno produžuje preko web stranica gradskog prometnog prijevoznika ili preko aplikacije. Gužvama je svjedočio prije sat vremena i sam direktor Prometa Miroslav Delić.

- Nisu gužve kakve su znale bit. Svih devet šaltera rade. Ima otprilike 10 do 15 ljudi u svakom redu za izradu pokazne karte. Pozivali smo preko medija učenike da ih naprave tijekom srpnja i kolovoza, ali smo očekivali da će većina učenika dočekati početak školske godine bez nove vrste pokazne karte. Za njihovo "vađenje" moraju svi doći na Sukoišansku s potrebnom dokumentacijom, potvrdom od škole itd. Sljedeći mjesec oni mogu sami produžavati putem aplikacije ili web portala. Mogu i na biljetarnici što mislim da neće.

To znači samo jednom u školskoj godini?

- Tako je. Prilikom prve izrade sustav prepoznaje subvenciju od ministarstva koja traje do 21. kolovoza iduće godine. Učenik može imat pokaznu u fizičkom obliku, da je ima kod sebe i da je produžava putem web portala ili je može imat skeniranu u mobitelu i sve dalje rješava putem mobilne aplikacije.

Da anuliramo gužve napisali smo na našim stranicama i objavili preko medija da svi učenici koji prvog dana škole nisu stigli izraditi svoje pokazne karte mogu se neometano voziti bez nje do 11. rujna. Do toga roka bi trebali napravit pokazne karte. Ne moraju svi trčat odjednom prvi dan, a eto mogli su i ranije. Do sada smo napravili oko 5 tisuća pokaznih, a trebat će još nekoliko desetaka tisuća.

I da rasteretimo gužve na Sukoišanskoj ulici, umirovljenicima kojima ističe pokazna tijekom ovog mjeseca prolongirali smo da je mogu koristiti do 20. rujna.- kaže nam prvi čovjek Prometa.

Delić je najavio je kako će do kraja tjedna proraditi sustav praćenja autobusa da putnici mogu vidjeti u svakom trenutku gdje se nalazi, a u funkciji će biti i informativni displeji na autobusnim stanicama. Time bi se primijenile sve usluge predviđene projektom.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Rujan 07, 2022, 17:34:39
Jadno je i žalosno da Miroslav Delić, direktor Prometa, tvrtke kojoj je na čelu, ne zna vrste karata i njihove nazive. russian_roulette
Koje ono službeno vozilo ima na raspolaganju 24 sata?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Rujan 08, 2022, 00:28:43
Citat: Paško  u Rujan 02, 2022, 18:30:28Glas je snimila spikerica koja se često čuje na Radio Dalmaciji. Mislim da je Edita Lučić Jelić, ali ne slušam radio dovoljno često da budem 100 % siguran. ;D

Ajde, bar sam radio znao. ;D
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/showbiz/ma-je-li-to-ona-splicanima-stanice-u-autobusu-odnedavno-najavljuje-dobro-poznati-zenski-glas-vec-su-mi-mnogi-rekli-da-su-me-prepoznali-cak-su-se-i-kladili-da-sam-to-ja-1222508

Citat:Ma je li to ona? Splićanima stanice u autobusu odnedavno najavljuje dobro poznati ženski glas: 'Već su mi mnogi rekli da su me prepoznali, čak su se i kladili da sam to ja...'
PIŠE VINKO PAIĆ
7. rujna 2022. - 22:25


- O Bože, zar stvarno ja? - prvo je pomislila Ines Nosić kad je dobila ponudu da upravo njen glas prati Splićane i goste u gradu podno Marjana koji se voze autobusima Prometa.

Voditeljica Radio Dalmacije iza sebe ima popriličan broj utakmica u nogama kad je u pitanju rad u medijima. Nekad je radila kao novinarka u nezaboravnoj emisiji Glamur Caffe pokojnog Siniše Svilana i na lokalnim splitskim kanalima, a onda je TV karijeru zamijenila radijskom. Jedan je od najprepoznatljivijih glasova Radio Dalmacije, gdje je trenutačno u tandemu s producentom Gordanom Vasiljom slušamo svakog radnog dana od 10 do 14 sati u emisiji 'Dobar dan, Dalmacijo'.

Iako je dosad snimila toliko reklama i posudila svoj glas u raznim prigodama, poziv da najavljuje autobusne stanice, i to baš u rodnom gradu - za Ines je bio jedan od onih koji se ne odbija!

- Do suradnje je došlo tako da su me prvo nazvali iz tvrtke koja je implementirala novi sustav za Promet i pitali jesam li zainteresirana da moj glas najavljuje stanice u Splitu i okolici. Htjeli su prepoznatljivi glas kojeg ljudi već poznaju - priča nam voditeljica.

Snimanje je potrajalo čak nekoliko dana tijekom kojih je izgovorila imena preko 1500 autobusnih stanica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Bio mi je to veliki izazov jer sam shvatila da ću pratiti Splićane i turiste u autobusima idućih tko zna koliko godina...? Taj će glas ostati i neprestano se ponavljati, iznova i iznova. Tim je više sve moralo zvučati odlično. Zbog toga sam se svim srcem dala u ovaj posao želeći da svima bude ugodno kad me čuju. Ako su neki putnici taj dan loše volje, da ih onda barem malo razvedrim, premda je ovdje riječ o najavi stanica gdje emocije ne dolaze toliko do izražaja, ali sam se trudila da se osjeti toplina u glasu... Mislim da je na kraju ispalo i više nego dobro i da sam opravdala povjerenje.

Prije nego što je krenula sa snimanjem Ines se pripremala tako što je slušala neke druge glasove koji u poznatim svjetskim metropolama najavljuju vlakove, avione, buseve, metro...

- Nedavno sam se vratila iz Pariza gdje sam također pomno osluškivala glasove vozeći se u metrou. Najizazovnije mi je bilo ispravno kazati naziv neke autobusne postaje. Trebalo je, naime, zaobići lokalni naglasak, odnosno naći mjeru da to zvuči književno.

Osim na hrvatskom, stanice najavljuje i na engleskom jeziku, što joj nije predstavljalo ni najmanji problem.

- Engleski mi ide prilično dobro, završila sam jezičnu gimnaziju i rado ga govorim - kaže Ines.

Pitamo je i koje je riječi tijekom snimanja najava najviše izgovarala?

- Netko će pomisliti da je to 'slijedeća stanica' ali varate se. Kad jednom to snimite ne morate više. Tako da i nema nekih riječi koje sam više puta izgovarala.

Otkako je Promet uveo njezin glas u autobuse, a ima tome nekoliko tjedana, stalno dobiva poruke i pozive je li to stvarno ona.

- Neki su se između sebe čak i kladili, tako da sam onima koji su bili uvjereni da je to moj glas donijela i lovu - smije se.

S obzirom da se vozi u autu, autobus rijetko koristi, pa još nije doživjela da iduću stanicu najavi sama sebi.

- Kao tinejdžerica sam se često vozila i nosim toliko uspomena iz tih vremena. Živjela sam na Pujankama, a srednja mi je škola bila u Teslinoj, tako da sam svaki dan bila u busu. Najviše ga pamtim po tome što su se baš tamo stvarale simpatije, 'škicavalo' se očima na koju će stanicu momak izaći, pa bi i ti za njim - prisjeća se.

U Zagrebu je prvi glas u ZET-ovim tramvajima i autobusima bila TV voditeljica Karmela Vukov Colić, koju je kasnije zamijenila još jedna dugogodišnja TV djelatnica, Mirela Matković.

- Karmela i Mirela jedne su od naših najpoznatijih spikerica i velika mi je čast što sam se sada i ja našla u tom društvu - govori nam Ines kojoj i dan danas bude čudno kad joj ljudi u dućanu, kafiću, taksiju... prepoznaju glas i pitaju jeste li vi Ines Nosić s Radio Dalmacije.

- Često mi se dogodi da me prepoznaju čim progovorim, a meni to bude simpatično, ali i pomalo čudno, jer samo radim svoj posao i ne obraćam pozornost na svoj glas - zaključuje radijska voditeljica.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 12, 2022, 02:40:14
Rečeno je da će praćenje bit do kraja tjedna. Tjedan je proša i još ništa..
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Rujan 12, 2022, 10:36:59
Garant sam ja kriv što još nisu to uveli  ;D
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 12, 2022, 13:07:41
Nemam uopće ideju zbog čega je ovo zapelo... Na Prometku je 90% radilo ok.

Jedino bi moga bit problem u prigradskim naseljima (s internetom), al ne virujem.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Rujan 13, 2022, 20:22:38
Citat: Prometheus  u Rujan 12, 2022, 02:40:14Rečeno je da će praćenje bit do kraja tjedna. Tjedan je proša i još ništa..
Nadan se da će brzo stalno ulazin u trg pla i gledan imali azuriranja za aplikaciju
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Rujan 14, 2022, 01:57:33
Evo drugi ekran s natpisom sljedece stanice u prikolici Citara. U #301 su ga stavili unutar ovog "okvira" s kojim je ta ekipa dosla tvornicki. Tako je ugrađeno i kod #001-014. U nekoliko solo buseva slabo se cuje glasovna najava, iako se natpisi minjaju, dok se u zglobnima u kojima san se vozio uglavnom dobro cuje.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Rujan 15, 2022, 11:32:34
Izašla nova verzija aplikacije ali još nije otvoreno planiraj putovanje.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 15, 2022, 23:08:11
#231 (vozia na liniji 9) još nema validatore...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Rujan 15, 2022, 23:19:00
Citat: Prometheus  u Rujan 15, 2022, 23:08:11#231 (vozia na liniji 9) još nema validatore...
Trebao si prvo promisliti zašto je to tako.
Lion's Cityji iz 2007. (uključujući troosovince) se rashoduju, pa samim time nema smisla da ugrađuju novi ticketing u troosovince koji su od te ekipe ostali.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 16, 2022, 14:58:07
Drago mi je da su ažurirali glasovnu najavu stanica, nije više na engleskom Hospital Firule jedan, nego one.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: markost u Rujan 16, 2022, 18:44:42
Vide se autobusi u aplikaciji na linijama.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Rujan 16, 2022, 19:28:56
Je, ali samo neke linije.
Ja sam to našao u voznom redu...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Rujan 22, 2022, 01:41:25
Vozio sam se u #085. Njemu je ekran za najavu stanica ugrađen u kučište gdje inače stoji ekran "STOP". Ono što mi je stvarno super kod njega je "dvojni ekran" tj.iznad vizualne najave lijevo stoji ekran za STOP, a desno sat koji je naravno nepodešen. Kod svih drugih, ekran za najavu stanica pokriva ekran STOP, pa kad stisneš tipku, moraš osluškivat je li čuješ zvuk ili je već netko drugi stisnuo...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Intouro u Rujan 23, 2022, 15:00:24
Informativni dispelyi na stanici danas kad sam proša bili u funkciji.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Rujan 24, 2022, 20:39:47
https://slobodnadalmacija.hr/split/splicani-napokon-u-aplikaciji-mogu-vidjeti-kada-stize-autobus-a-profunkcionirali-su-i-displeji-na-stanicama-delic-sada-imamo-sve-tehnoloski-smo-preskocili-dva-stoljeca-1226836

"Mobilna aplikacija javnog gradskog prijevoznika "Prometa Split" u sklopu novog e-ticketing sustava korisnicima pruža nove mogućnosti. Naime, korisnici aplikacije mogu po novome pratiti sve detalje oko kretanja jedne autobusne linije odnosno gdje se autobus nalazi, koje su mu sljedeće stanice, ali i kada točno stiže do odabrane lokacije. 

Novost je da su profunkcionirali i displeji na autobusnim stanicama koji također pokazuju za koliko minuta stiže pojedina autobusna linija. 

- Građani u aplikaciju mogu vidjeti sve detalje oko kretanja odabrane linije, a ta mogućnost u funkciji je od početka tjedna. Cijelo vrijeme pratimo kako funkcionira i radimo na poboljšanjima pa zbog dorade nekada zna biti kratko onemogućena. Od danas su u funkciji i displeji, a njihovo rad ćemo idućih dana detaljno pratiti i reagirati ako bude kakvih poteškoća - objasnio nam je Miroslav Delić, direktor splitskog "Prometa". 

Dodao je da samo jedna stavka još nije u funkciji, ali ne zbog "Prometa".

- Jedino mogućnost planiranja putovanja koja je najbitnija za strance, još nije u funkciji, ali to ne ovisi o nama već o Google-u. Planiranje putovanja će osobama koje žele doći do svoje destinacije, a ne znaju kako, pomoći tako da će im pokazati kojom linijom i za koliko mogu stići. Prema našim informacijama to bi trebalo biti gotovo idući tjedan - kazao nam je Delić. 

Istaknuo je da će se rad aplikacije idućih mjesec dana detaljno pratiti, kao i do sada te dorađivati i rješavati poteškoće ako ih bude.

- Prije nismo imali ništa, a sada imamo sve tako da smo tehnološki preskočili dva stoljeća. Zadovoljni smo i s brojem preuzimanja naše mobilne aplikacije. Do sada ju je skinulo 11 tisuća korisnika i broj stalno raste - kazao nam je Delić."

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Rujan 27, 2022, 23:45:27
Malo sam se vratio unazad pošto ne stignem popratit sve.

Već vidim šaranje u formarima. Osim ako nije sve ispravljeno.
Nadam se da je jer djeluje jako iritirajuće.

1.Sljedeća stanica: XYZ
Ili
2.Sljedeća stanica je XYZ

Kod ovog na engleski vjerovatno se samo upiše pod 1 ili 2 i onda stoji prazno jer vjerovatno ne stane opet stanica u hodajući display.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: qwertz u Rujan 28, 2022, 01:03:57
Krivo ukucane koordinate stanice ,,,KRIŽANJE ŽRNOVNICA 1,,,Odma na križanju najavi stanicu a u biti je stanica tek za 1kilometar,nekad prije je bila stanica kad bi se odmah skrenilo...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 28, 2022, 15:12:59
Slično sam primjetia za Loru (kad idem linijom 17) - tribale bi bit dvi stanice tamo ne jedna. Prva je na strani propalog Keruma, druga na strani vojarne - u Prometovom sustavu je zavedena samo ova druga, a ako stane na ovu prvu, onda se za ovu drugu vrti najava da su Bazeni Poljud, a nisu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Rujan 29, 2022, 23:25:19
Info displej u pogonu  :) . Kada sam ga slikao, imao sam osjećaj ko da slikam displej bečkog citara  rofl . Smatram da je ogroman promašaj što jedan takav info displej nisu postavili na stanici iznad Sukoišana. Dok sam čekao 17tku, gledao sam di se bus nalazi. Na info displeju ga nije bilo, prometko nije radio, u aplikaciji ga nije bilo, a na prometovoj stranici nije bilo obavijesti o neprometovanju pojedinih linija (bar za 17). 17tka se ubrzo pojavila, a kada sam ušao unutra, sve mi je bilo jasno.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Rujan 30, 2022, 03:24:37
Primjetia sam da na nekim linijama bude dostupno praćenje, al u drugom rasporedu. Tipa želim pratit 8 koja je krenila u 10:20, a pojavi se ikona na recimo onoj u 6:00.

Displayevi su više manje ok (linija dođe, pa se makne tek nakon 3 minute), iako me nervira šta u nekim busevima uopće ne ažuriraju, pa piše samo početna/završna stanica, ili ovo tipa Garaža..
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Rujan 30, 2022, 20:04:19
E-ticketing još nije ugrađen u sve autobuse.
Koliko sam uspio saznati radi se o nekoliko Intoura i Rapida, dok Otokari još trebaju doći.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Rujan 30, 2022, 20:41:10
Ne mogu vjerovati da je prošla verzija dva displeja unutar putničkog prostora u gbr 024 pa je nečitko iz daljine,

a verzija u MAN-a s ugrađenim displejom i zvučnicima najave u armaturu iznad vozača se ne čuje zbog zatvaranja u nj.  russian_roulette 
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Listopad 01, 2022, 10:32:40
Citat: man323  u Rujan 30, 2022, 20:04:19E-ticketing još nije ugrađen u sve autobuse.
Koliko sam uspio saznati radi se o nekoliko Intoura i Rapida, dok Otokari još trebaju doći.

Na Prometku aktivan #082 na liniji 56.

Službeno uvođenjem e-ticketinga na Šolti postoje linije 56 i 55.

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 11, 2022, 20:26:19
https://slobodnadalmacija.hr/split/slijepi-i-slabovidni-splicani-odusevljeni-uredajima-na-stanicama-koji-glasovno-najavljuju-dolazak-prometovih-buseva-obrisimo-prasinu-s-bijelih-stapova-i-krenimo-u-avanturu-1231428


SPLIT PRVI U HRVATSKOJ
Slijepi i slabovidni Splićani oduševljeni uređajima na stanicama koji glasovno najavljuju dolazak 'Prometovih' buseva: 'Obrišimo prašinu s bijelih štapova i krenimo u avanturu!



Županijska udruga slijepih Split je na Facebooku objavila video u kojem se vidi novi sustav navođenja u prometu koji će odsad pomagati našim slijepim i slaboviodnim sugrađanima. Naime, na pritisak gumpa na autobusnom stajalištu, ovom prigodom ispred Prerade na Pazaru, uređaj izreferira naredno dolazeće linije, zajedno sa vremenskim periodom unutar kojih ih se očekuje.

Iz udruge su napisali:

- Bravo Splite!!!! Uvijek prvi kada trebamo pomoći našim sugrađanima! Pitate se što prikazuje video u našoj objavi?

Upravo imate priliku pogledati kako savršeno funkcionira novi uređaj, koji čita s displeja linije koje su u najavi, kako bismo našim slijepim sugrađanima omogućili samostalno korištenje javnim gradskim prijevozom.

Kako uređaj funkcionira? Uređaj ima ugrađen zvuk sličan zvučnom semaforu koji navodi slijepe osobe do displeja, odnosno gumba čijim se pritiskom aktivira govorna jedinica.

Odakle nam ideja za uređaj? Prije postojanja ovakvog uređaja za snalaženje u javnom prometu, slijepe osobe su se oslanjale na dobru staru "pitaj čovika".

Ali, što ako nema drugog čovika na autobusnoj stanici? Kako onda možemo znati koji se autobus upravo zaustavio na stanici?

S vremenom smo se naviknuli voziti u krivom smjeru, ulaziti u autobuse koji nas voze u nepoznato i onda, nakon napornog radnog dana, uz pomoć dobrih ljudi pronalazi smo naš put ka kući.

Uz pomoć, susretljivost i razumijevanje Grada Splita i "Prometa" našim (ne)zgodama iz javnog prijevoza je kraj!! Prvi smo u Hrvatskoj koji imamo ovakvu vrstu uređaja za pristupačnost u javnom prijevozu za osobe s invaliditetom i to upravo zahvaljujući suradnji između nadležnih službi i naše udruge.

Predsjednik naše udruge, uočio je problem s kojim se susreću slijepe osobe, dobro promislio kako se može riješiti uz primjenu novih tehnologija, a izvođač radova prihvatio je sve prijedloge bez izmjena i tako je nastao ovaj jedinstveni uređaj (za sada samo dostupan na području Splita).

Ali... pristupačnost ne prestaje našim ulaskom u autobus. Od nedavno u svim "Prometovim" autobusima instalirane su govorne jedinice s najavom stanica.

Naše srce je veliko ko' kuća kada znamo da se nakon dugoo vremena napokon možemo bez strepnje koristiti javnim prijevozom. Dragi članovi naše udruge, vrijeme je da obrišemo prašinu s naših bijelih štapova i krenemo u avanturu, jer i mi to možemo.

Još jednom veliko hvala Gradu Splitu i "Prometu" na prekrasnom daru ususret obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa - naveli su u Županijskoj udruzi slijepih.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Listopad 18, 2022, 13:55:21
Stavljeno u aplikaciju planiraj putovanje !

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 18, 2022, 17:11:36
Je, i malo sam se "igra", i uključen je i vlak. Znači kad upišeš npr K Gomilica - Traj.luka nudi i vlak.   thumbs  yahoo
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 18, 2022, 17:20:59

Okej vlak...
Ali zašto ovo???
Nije loše ni to, ali opet...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Listopad 18, 2022, 20:39:52
Koliko vidim, opcija "Planiraj putovanje" i dalje nije dostupna ako nije aktiviran puni profil. Ako je tako, gdje je tu smisao? Pa ta opcija najviše i treba ljudima koji se ne koriste često splitskim JGP-om. Vidim zato da su barem sada linije uključene i na Google Mapsu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Listopad 18, 2022, 20:54:25
Citat: Paško  u Listopad 18, 2022, 20:39:52Koliko vidim, opcija "Planiraj putovanje" i dalje nije dostupna ako nije aktiviran puni profil. Ako je tako, gdje je tu smisao? Pa ta opcija najviše i treba ljudima koji se ne koriste često splitskim JGP-om. Vidim zato da su barem sada linije uključene i na Google Mapsu.
Ažuriraj aplikaciju !

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Listopad 18, 2022, 21:38:56
Isprike, my bad, sad radi. Vidjet ćemo kako će bit u praksi.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Listopad 19, 2022, 03:03:05
Malo je glupo šta su stanice na Google Mapsu navedene velikim slovima. Neke su mogli skratit, tipa Matice hrv - Kampus 1, a ne da gledam MATICE HRVATSKE - KAMPUS 1. Svašta
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Listopad 19, 2022, 20:59:23
Na pazaru je ovaj aparat otkriven, ostali još nisu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Listopad 19, 2022, 23:16:16
Kaže DD da je razbijen.

? ? ?

https://www.dalmacijadanas.hr/sramota-uzalud-nam-trud-ovako-veceras-izgleda-kartomat-na-pazaru/
Ne mogu sa moba kopirat i skidati slike
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Listopad 20, 2022, 00:54:30
Ne izgleda mi baš ko da je razbijen, nema pukotina ni napuknuća, samo gomila crta u boji što ukazuje na neispravnost ekrana. Pogledajte sliku od XDonald kad je uslikano po danu, i na toj slici su crte u boji po ekranu.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Listopad 20, 2022, 17:38:12
S Prometovog prodajnog mjesta kaže da je razbijen
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 2062 036 u Listopad 20, 2022, 20:42:28
Prije koju večer su vatrogasci gasili zapaljenu kutiju koja je bila na njemu,pa je to vjerojatno to.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Listopad 20, 2022, 21:04:47
Ako je stanje displaya poput ovoga sa Pazara, nije to ništa razbijeno.
Tako izgleda ekran prilikom podizanja sistema u radnu funkciju na našim poništavačima karata ATRON.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Listopad 23, 2022, 14:42:53
https://slobodnadalmacija.hr/split/usli-smo-u-prometove-autobuse-i-provjerili-s-putnicima-kako-funkcionira-novi-sustav-naplate-karata-iznenadili-smo-se-penzioneri-su-najjaci-otkrivamo-i-sto-je-s-kontrolorima-1234765

Citat:DETALJAN VODIČ
Ušli smo u 'Prometove' autobuse i provjerili s putnicima kako funkcionira novi sustav naplate karata, iznenadili smo se: Penzioneri su najjači!; Otkrivamo i što je s kontrolorima

PIŠE MILENA BUDIMIR
23. listopada 2022. - 08:47

Prvi u Hrvata dobili smo potpuno automatiziran i sveobuhvatan sustav naplate, informiranja putnika i praćenja prometovanja autobusa unutar javnoga gradskog prometa kakav u Europi imaju samo najveći gradovi.

Navedeni sustav sastoji se od različitih podsustava, od čega neki služe korisnicima usluge javnog prijevoza, dok neki služe za potrebe samog "Prometa".

Sustav e-ticketinga, kao što je već poznato, koštao je oko 19 milijuna kuna, od čega je 60 posto sredstava osigurano preko EU fondova, dok su ostatak osigurali suvlasnici "Prometa", odnosno općine i gradovi.

Što se točno promijenilo i na koji način se možemo koristiti novim uslugama, pitali smo Miroslava Delića, predsjednika Uprave "Prometa".

- Promijenilo se gotovo sve, jer do sada nismo imali gotovo ništa od onoga što imamo danas. Najveća je promjena da se sada putne karte mogu kupiti praktički na sve moguće načine, sada korisnici imaju mogućnost kupiti karte preko mobilne aplikacije i beskontaktnim karticama, a ostaje i mogućnost korištenja papirnatih karata kao i do sada.

Do sada je 27 tisuća građana "skinulo" aplikaciju i koriste je za kupnju karata, za praćenje kretanja autobusa i voznog reda. Također, sada i mi u tvrtki pratimo kretanje svih autobusa u realnom vremenu, to se prati 24 sata dnevno u našem Prometnom uredu preko ekrana. Na taj način može se komunicirati s vozačima i utjecati na rješenje problema ako ga ima - ponosan je direktor.

BRŽI PROTOK PUTNIKA
Premda su sve detalje funkcioniranja sustava objavili na svojim mrežnim stranicama, premda su tiskali infoletke, u svim autobusima i na autobusnim stanicama izvjesili detaljne upute, svjesni su kako mnogim sugrađanima sustav još uvijek nije dovoljno jasan.

- Kako ću i gdje kupiti kartu? - pitanje je svih pitanja.

I dalje se najnormalnije karta može kupiti kod vozača, prilikom ulaska u autobus. No, ta je karta - najskuplja. Koštat će vas 13 kuna, za područje jednoga grada ili općine, dok je kupnjom preko aplikacije, na kartomatu ili kupnjom preko vrijednosne beskontaktne kartice cijena karte za istu vožnju samo 8 kuna.

- Čak 60 do 70 tisuća građana svakog dana koristi naše usluge. Sad zamislite koliko vremena prilikom ulaska putnika treba vozaču za prodaju karata onom dijelu putnika koji na taj način žele kupiti kartu! Stvara se nepotrebna gužva, pa se ovako nastoji ubrzati protok putnika, odnosno prometa - pojašnjava nam Ante Zovko, pomoćnik direktora "Prometa".

Osim kupnje karte kod vozača, ona se može nabaviti preko online kanala (mobilnom aplikacijom ili preko portala), može se koristiti preko validatora u samom autobusu, kupnjom na kartomatu ili na biljetarnicama. Kartomat se pušta u rad idućega tjedna, a možete ih naći na najfrekventnijim stanicama u gradu, kod HNK, na Pazaru, kod KBC-a Split, u Trajektnoj luci i na stanici pored zgrade Županije, Splićanima poznate samo i jedino kao "kod Općine".

Napraviti personaliziranu kartu, kako se sada zove "pokazna", morate prvi (i jedini!) put doći na biljetarnicu, predati uz fotografiju sve što je nužno, studenti i učenici potvrde o školovanju, umirovljenici posljedni izvadak mirovine.

Tada možete i odabrati u kojem obliku želite tu personaliziranu kartu (ona može biti beskontaktna kartica ili mobilna aplikacija). Izrada beskontaktne personalizirane kartice u startu će vas koštati 20 kuna, a nakon toga možete je mjesečno produžavati preko web-portala, dok onu u mobilnoj aplikaciji produžavate kupnjom kupona preko same aplikacije. Na taj način više nema potrebe dolaziti osobno na prodajna mjesta "Prometa" i napokon redovi odlaze u povijest.

JEDNOSTAVNA APLIKACIJA
Na mobilnoj aplikaciji "Prometa", koju besplatno preuzimate, sve je potpuno jasno. Sustav (dostupan i na engleskom jeziku za sve goste našega grada) je jednostavan, u svakom trenutku znate koliko novca imate u takozvanom e-novčaniku, koliko karata imate na raspolaganju, znate i kako od točke A doći do točke B, a i nema potrebe pitati nekoga na autobusnoj stanici "Jel' prošla trica?", sve vam na zaslonu mobitela stoji. Imate dostupan vozni red, uživo prati lokaciju svih autobusa, možete i odmah kupiti kartu koristeći internet bankarstvo.

- Karta se otvara na zaslonu mobitela i na validatoru u vozilu se očitava. Vrijedi 60 minuta za područje jednoga grada ili općine neovisno o tome u kojem ste autobusu i u kojem smjeru idete - objašnjava nam Ante Ivandić, voditelj Službe za razvojne projekte i informatiku "Prometa".

Oni koji imaju personaliziranu kartu (ex pokaznu) moraju je prilikom ulaska u autobus na validatoru prijaviti, to je proces koji traje sekundu. Prislonite kartu uz uređaj i nastavite dalje. Ako imate vrijednosnu karticu, koja izgledom sliči personaliziranoj, samo je bez fotografije vlasnika pa se može prenositi, jer nije vezana uz jednu osobu, nju morate na validatoru odrediti - na način da odaberete na zaslonu uređaja gdje putujete. Tako je aktivirate i tako je važeća za tu vožnju. Morate znati da prilikom prelaska iz autobusa u autobus - morate ponovno aktivirati (istu) kartu.

Ista je situacija i s mobilnom aplikacijom, QR kod se mora očitati putem skenera ispod validatora.

AKTIVNI KONTROLORI
Zanimljivo je kako su "prometovci" ugovorili sve detalje s platformom Google, tako da je karta cijelog područja prometovanja detaljna na aplikaciji, doslovno možete piti kavu na miru, jer sigurno znate za koliko minuta autobus dolazi na stanicu, budući da ga pratite u realnom vremenu. Na infopanelima (displejima) koji su stavljeni na najfrekventnijim stanicama u gradu je ista situacija - u minutu točno znate kada će vam autobus doći.

Sad kad znamo da su "pokazne" i redovi pred šalterima otišli u zaborav, zanimalo nas je što je s kontolorima?

- Oni su i dalje aktivni, samo sada imaju poseban uređaj kojim kontroliraju je li karta važeća - nasmijao se direktor.

Provozali smo se autobusima, kako bismo osjetili bilo Splićana, jesu li im "novitade" sjele kako treba ili su grintavi, kao i obično. Vozač Dejan Marinović misli da su "naši ljudi" pametni i kako im ništa nepoznato nije.

- Naš svit brzo kuži! Shvatili su da su im nove karte povoljnije od ovih koje kupuju kod mene u autobusu, a penzioneri su najjači. Oni su sve shvatili prvi dan - smije se Dejan.

S njim se slaže mlađahna Lana. Njoj je najmanji problem bio preuzeti aplikaciju.

- Ovo je bolje nego prije, sve je jasno, sve je brže - kaže nam pripadnica najnovije generacije, baka Marija je ipak kategorija "70 plus", no ni ona primjedbi nema.

- Neka ide na bolje! Ja svoju kartu imam, prislonim je uz aparat i gotovo - veli.

Šjor Ante (u ovom razgovoru nam je bio već treći Ante po redu!) kaže kako "sve štima".

- Prvo su nam bolji autobusi nego prije, na stanicama sve piše, kad će doć bus, koji će doć, a u autobusu nema gužve. Nije stvarno problem, a puno, puno je bolje - kaže nam.

Slatine - zasebna kategorija

Naši sugrađani iz Slatina - bez obzira na to što trebaju proći 'preko' Trogira, Kaštela i Solina da bi došli do 'matičnoga grada' - plaćaju kartu kao da su usred Splita. Sustav prepoznaje njihovu adresu stanovanja i omogućava im da do svojeg doma stignu bez problema. Oni su zasebna kategorija.

Karta do Omiša li Trogira preko aplikacije košta 15 kuna

Ako iz Splita putujete do, primjerice, Omiša ili Trogira, karta kupljena kod vozača koštat će vas 20 kuna, ako je pak nabavite preko e-ticketinga, platit ćete je samo 15 kuna. Ista je situacija i kod karte za Solin, 15 kuna kod vozača, 10 na kartomatu ili preko aplikacije.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 23, 2022, 17:05:48
Ja sam se ponadao da je promet nakon svega ovoga postao uistinu ozbiljna firma, međutim ovaj vikend je pokazao da to nije. Pošto je zatvoreno razkrižje "kod kroma" busevi prometuju izmijenjeno. I oni nisu napravili ništa po tom pitanju. Znači kako se priskače par stanica info paneli u busu vrte samo jednu te istu stanicu nakon šta je preskoče, a i u aplikaciji se vrti da se čeka dolazak na te stanice. A također i info paneli na stanicama su u ostatku grada su "zbunjeni" zbog toga.
Npr. u liniji br. 17 nakon skretanja u Ličku ulicu se vrti cijelu trasu "sljedeća stanica je slobodna dalmacija", isto tako i u aplikaciji (provjeravao sam i kod drugih linija preko aplikacije i ista je stvar). A onda pogledam info panele kod općine i pazara svi isto krivo rade zbog toga jer oni rade isto kao i aplikacija... A da ne govorim da su na stanici "domovinskog rata brodarica 1" ostavili upaljen info panel, umjesto da su napisali na njega nešto tipa "ova stanica se trenutno ne koristi"
Znači nisu morali raditi potpuno nove trase linija (iako bi i to bilo poželjno), ali su mogli barem izbaciti te stanice na kojima se nestaje trenutno da se nestvara pomutnja u cijelom sustavu...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Listopad 23, 2022, 18:31:56
Da li povratkom na pravu trasu uhvati signal prve normalne stanice ?  I da li nakon toga radi normalno ili ostane poremećeno ?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: 421 u Listopad 23, 2022, 21:09:35
Citat: 421  u Listopad 20, 2022, 21:04:47Ako je stanje displaya poput ovoga sa Pazara, nije to ništa razbijeno.
Tako izgleda ekran prilikom podizanja sistema u radnu funkciju na našim poništavačima karata ATRON.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Listopad 23, 2022, 21:30:15
Citat: Paško  u Listopad 23, 2022, 14:42:53https://slobodnadalmacija.hr/split/usli-smo-u-prometove-autobuse-i-provjerili-s-putnicima-kako-funkcionira-novi-sustav-naplate-karata-iznenadili-smo-se-penzioneri-su-najjaci-otkrivamo-i-sto-je-s-kontrolorima-1234765
Nadan se da izać neka stranice ka i prometko samo od prometa za praćanje buseva.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 23, 2022, 21:46:53
Citat: NP-549  u Listopad 23, 2022, 18:31:56Da li povratkom na pravu trasu uhvati signal prve normalne stanice ?  I da li nakon toga radi normalno ili ostane poremećeno ?
Ne, vrti do kraja rute stanicu koju je preskočio.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Listopad 23, 2022, 21:55:20
Ne kužim zašto GPS ne pokupi signal od neke od sljedećih stanica.  Te privremene trase jesu problem jer ih ne možeš samo tako unijet, ali bi trebao povratkom na redovnu trasu pokupit prve redovne podatke
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Nitko u Listopad 24, 2022, 08:18:46
Ne, vrti cilo vrime stanicu koju je preskočio, tako je i u aplikaciji, a sukladno tome i na info panelima na stanicama.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: netko u Listopad 24, 2022, 13:21:37
Citat: podgora  u Listopad 23, 2022, 21:30:15Nadan se da izać neka stranice ka i prometko samo od prometa za praćanje buseva.

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk


Prometko kasni i to ponekad jako puno pa je sama njegova funkcija gotovo beskorisna.

Primjetio sam prije nekoliko dana da uopće nema zadnjih polazaka linije 37 iz TG i ST.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: ikar u Listopad 24, 2022, 14:30:43
Ne prikazuje se jako puno podvarijaniti polazaka pojedinih linija koje se uglavnom razlikuju od uobičajne trase.

Ono što sam primjetio:
*Prvi jutarnji prigradski polasci koji produžuju do Tržnica se ne prikazuju
*Direktna linija Trogir-Split se ne prikazuje
*Na linijama 1, 5, 5a, 6 nisu prikazani skraćeni polasci samo do (i od) HNK
*Na linijama 2, 18, 25, 26, 27, 28, 30 nisu prikazani polasci u špicama koji produžuju do Spinuta
*Na linijama 31, 33, 38 nisu prikazani polasci koji produžuju do Vrh Sućidra
*Na liniji 12 nisu prikazani polasci koji u jutro pri povratku s Bena kruže preko Meja
*Na liniji 15 nisu prikazani polasci skraćeni koji prometuju od i do Trajektne luke
*Na liniji 16 nisu prikazani polasci koji produžuju na Klis
*Na liniji 20 nije prikazan pododnevni skraćeni polazak do Spinuta
*Na liniji 25 nisu prikazani polasci koji prometuju preko TTTS ili Kamena
*Na liniji 27 nisu prikazani polasci koji prometuju preko TTTS ili Stobreča
*Na liniji 28 nije prikazan zadnji polazak na kojeg se presjeda sa linije 29 u Žrnovnici
*Na liniji 29 nisu prikazani polasci koji prometuju preko Korešnice, jutarnji polazak i Srinjina, kao ni polasci za Podgrađe
*Na liniji 32 nisu prikazani polasci koji prometuju "Priko Vode"
*Na liniji 33 nisu prikazani polasci koji prometuju preko Vranjica
*Na liniji 35 prikazuju se jedino polasci na varijatni Split-Dugopolje, sve druge varijante se ne prikazuju
*Na liniji 42 ne prikazuju se polasci preko Žedna

Vjerojatno ima još toga, ovo sam primjetio promatranjem Prometka. Neznam do koga je problem, izvora podataka ili Prometka?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Listopad 24, 2022, 14:42:48
Citat: netko  u Listopad 24, 2022, 13:21:37Prometko kasni i to ponekad jako puno pa je sama njegova funkcija gotovo beskorisna.

Primjetio sam prije nekoliko dana da uopće nema zadnjih polazaka linije 37 iz TG i ST.
... jbg, planirana funkcija je bila da oni koje zanima šta gdje radi vide to odjednom, umjesto da moraju gledati pojedinačno svaki polazak. Više od toga je teško pružiti.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Listopad 27, 2022, 02:10:34
Kod novih Citara zvučna najava nije spojena na zvučnike autobusa, tako da se praktički ni ne čuje. Na pazaru kartomat i dalje s ekranom punim crtama u boji, a ostali kartomati su i dalje "zatvoreni". Na Sukoišanu sam primjetio info panele, jedan radi, drugi ne. Nije mi jasno zašto su oba namijenjena za polaske, zašto drugi nije mogao bit za dolaske linija?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: tramvajac 92 u Listopad 27, 2022, 09:24:46
Jel ovi displayi imaju "trčanje"? Da se odredišta izmjenjuju, jer je ovo pola informacije. A i da ne velimo da ako se ugledaju na HŽove displaye - ti su puno širi.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Listopad 27, 2022, 09:44:15
Ako već nije onda su Split trebali skratit
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Citaro O530 u Listopad 27, 2022, 13:28:29
Citat: tramvajac 92  u Listopad 27, 2022, 09:24:46Jel ovi displayi imaju "trčanje"? Da se odredišta izmjenjuju, jer je ovo pola informacije. A i da ne velimo da ako se ugledaju na HŽove displaye - ti su puno širi.

Imaju "trčanje"
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Listopad 31, 2022, 11:59:15
U trackeru se prikazuje posebna linija HNK-Lovrinac i označena je kao 3A, a na njoj voze 268 i 270.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Studeni 11, 2022, 21:48:20
https://slobodnadalmacija.hr/split/pitali-ste-se-sto-se-krije-iza-kutija-postavljenih-po-splitskim-autobusnim-stanicama-sada-su-otkriveni-radi-se-o-novim-uredajima-koji-ce-putnicima-olaksati-zivot-1240101

Citat:Pitali ste se što se krije iza kutija postavljenih po splitskim autobusnim stanicama? Sada su 'otkriveni' - radi se o novim uređajima koji će putnicima olakšati život
PIŠE SPLIT SD
11. studenog 2022. - 21:17

Na najvažnijim autobusnim stanicama u gradu javnosti su se, nakon što su dugo bili "zatočeni" u kutijama napokon otkrili -kartomati!

Radi se o uređajima koji će putnicima služiti za kupnju karata, produženje njihova važenja, ukratko za većinu onoga za šte donedavno trebali čekati sad već antologijske redove na Sukojišanu.

Kako smo doznali u splitskom javnom prijevozniku, u tijeku je stavljanje uređanja u funkciju i njihovo testiranje, a očekuje se da će kompletno proraditi za nekih tjedan dana.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Studeni 12, 2022, 11:49:51
Evo i kako izgleda karta kupljena na kartomatu, u ovom slučaju za testne svrhe dječja karta (lijevo), dok se desno nalazi potvrda o uspješnoj transakciji.
Može se plaćati i NFC kompatibilnim mobitelima, kao i u dućanima.
Još nije omogućena kupnja vrijednosnih karata.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Studeni 22, 2022, 16:51:57
Evo postavljaju one kartomate. Jel i vama čudno šta koriste free trial verziju? https://ibb.co/GsFRgzp
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Prosinac 01, 2022, 21:41:50
https://www.dalmacijadanas.hr/zatvaraju-se-prometovi-kiosci-gdje-kupiti-kartu-a-da-nije-kod-prijateljskog-vozaca-zuto-bijelih-strijela/

ZATVARAJU SE PROMETOVI KIOSCI Gdje kupiti kartu, a da nije kod prijateljskog vozača žuto-bijelih 'strijela'?

Veliki 'zaokret' u Splitu. Da, i ovo će se dogoditi...

'Kuku-muku', zavapila je bakica na stanici popularnog Prometa. Upravo je naime poljubila vrata 'ćibe' u kojoj je posljednjih godina kupovala kartu za autobus, a u međuvremenu nije instalirala aplikaciju. Iako, istina je i to, ima pametni telefon – pored poziva, poruke su ipak bile maksimalni doseg vremešne gospođe iz Trilja...

'Di ću sad ja dite moje kupit kartu?', uz određenu dozu odglumljene drame nastavila je bakica u istom tonu. Gotovo kao ona iz priče koja je kolala gradom '80-tih, kada su tek uveli automatske poništavače karata u Prometove autobuse, koja je na 'savjet' ostalih picaškandala, korisnika javnog gradskog prijevoznika, gurnula kartu u bužu i zavikala 'Lovrinac!' kao svoju stanicu...

Kiosci polako odlaze u povijest

Godine, desetljeća su prošla, u međuvremenu se i u Tommya kupuje na automatskim blagajnama, a Prometovi autobusi su miljama daleko od krntija koje su vozile, zapravo, se donedavno. Pa je i logično da se kiosci, fizičke biljetarnice za prodaju karata polako zatvaraju. Za početak one na stanicama na kojima postoji alternativa u vidu kartomata, ali naravno i aplikacije za smartphone.

- Uvođenjem kartomata i mobilne aplikacije kiosci polako odlaze u povijest. To je uostalom bio i jedan od ciljeva modernizacije tvrtke kroz sustav e-ticketing. - doznajemo iz Prometa, uz dodatak: 'Već sada je obujam posla na kioscima i biljetarnicama drastično pao. Za one koji i dalje žele kupovati karte kao i prije, a ne putem aplikacije ili kartomata, moći će to činiti i dalje na biljetarnici koja će raditi sa smanjenim brojem ljudi.'

Za bakicu s početka priče, ali i ostale nostalgičare, prijevoz u autobusima Prometa ćete i dalje moći plaćati – uz određenu penalizaciju u vidu nešto skuplje karte – kod prijateljskih vozača žuto-bijelih 'strijela'...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: markost u Prosinac 04, 2022, 07:15:11
Prometko  već dugo ne radi. Ima li koja druga slična stranica?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: podgora u Prosinac 04, 2022, 23:37:28
Citat: markost  u Prosinac 04, 2022, 07:15:11Prometko  već dugo ne radi. Ima li koja druga slična stranica?
Ko kaže ne radi !

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Prometheus u Prosinac 05, 2022, 11:00:42
Zašto koristit Prometko pored aplikacije?
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Prosinac 11, 2022, 17:34:25
https://slobodnadalmacija.hr/split/u-povijest-su-otisli-i-kiosci-na-splitskim-autobusnim-stanicama-zamijenili-su-ih-novi-uredaji-na-kojima-se-mogu-kupiti-karte-direktor-prometa-objasnio-nam-je-sve-detalje-1247821

Citat:U povijest su otišli i kiosci na splitskim autobusnim stanicama, zamijenili su ih novi uređaji na kojima se mogu kupiti karte! Direktor 'Prometa' objasnio nam je sve detalje
PIŠE TANJA GIOVANELLI
10. prosinca 2022. - 17:47

I zadnju fazu implementacije e-ticketing sustava u splitskom su "Prometu" završili nedavnim stavljanjem u punu funkciju sviju pet kartomata raspoređenih na ključnim lokacijama diljem grada.

Ako ste tako primijetili da kiosci uz bolnicu Firule, u trajektnoj luci, kod HNK, ili na Pazaru, odnosno nasuprot Općine više ne rade, to je zato što su njihovu ulogu preuzeli kartomati, kojima se, kako nam je kazao Miroslav Delić, direktor ovog komunalnog poduzeća, već služi veliki dio građana.

- Sve što se do sada moglo kupiti na kiosku, našim je putnicima sada dostupno putem kartomata, koji za razliku od kioska rade 24 sata u danu, 365 dana u godini. Jedina razlika je što je plaćanje na njima moguće isključivo karticama, a kao prevencija od anticipiranih pokušaja otuđenja prikupljenih sredstava u gotovini.

Iako ih je sada samo pet, koliko je bilo i predviđeno projektom, imamo namjeru širenja ove mreže - naglašava Delić, ističući kako su kartomati tijekom prethodnih mjesec dana bili tek u djelomičnoj funkciji, da bi u punom kapacitetu proradili prije 10-ak dana.

Kako navodi, 75 do 80 posto građana već se koristi aplikacijom, ili kartomatima za kupnju vozne karte, dok njih 20-ak posto to još uvijek čini u autobusu, što je, smatra, dobar pokazatelj s obzirom na to da je taj postotak ranije bio ravnomjerno raspoređen.

- S ovime je završena kompletna implementacija novog sustava, te nam predstoji još dovršetak primopredajnog zapisnika na kojem radimo proteklih 20-ak dana, a koji je predviđen tijekom idućeg tjedna - kazao je Delić najavivši i skoru službenu svečanost primopredaje sustava E-ticketing.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Siječanj 09, 2023, 10:58:01
Trenutno u dosta buseva ne rade validatori, glasovna najava zajedno s prikazom linije i ne moze ih se vidit u aplikaciji na karti di se tocno nalaze. Mozda neki pad u sustavu?

Edit: u #024 se nakon promjene vozaca vozaca ponovo upalio ekran za najavu stanica i proradio je zvuk.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Siječanj 09, 2023, 11:03:43
Ne bi bilo prvi put, već se par puta dogodilo da padne sustav. Obično to traje jedno sat vremena i tada se ne može raditi ništa (izdavati karte, poništavati itd.).
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Siječanj 12, 2023, 01:26:16
Proteklih par tjedana bio sam u Splitu pa sam želio provjeriti koliko dobro u autobusima radi zvučna i vizualna signalizacija stanica. Opći je dojam da vizualna signalizacija uglavnom radi. Međutim, kad je riječ o zvučnoj, stanje varira. Velik je problem što vozačima najava često smeta i onda joj smanjuju glasnoću. U takvom slučaju zvuk se obično ne čuje iza prva dva reda sjedala. Bilo je i slučajeva u kojima su na prednje zvučnike stavljene raznorazne naljepnice da se glasnoća smanji, što nije lijepo ni u kojem smislu. To sam npr. snimio u gar. br. 268, ali nadam se da će se (i tu) maknuti pa zasad neću postavljati fotku. Vozače bi trebalo odgovoriti od smanjivanja, ali, naravno, i pokušati ih zaštiti od glasnih najava. Treba još posla da se sve dovede na konzistentnu razinu. Zvučna najava na postavljenim stupovima (koja se aktivira pritiskom) funkcionira – muški glas čita pojedinosti o dolasku autobusa. Slijede bilješke o stanju u autobusima:

003 – Dobro se čuje, ali ne radi vizualna signalizacija.
014 – Vizualna je OK, ali zvučna slaba, već u trećem redu iza vrata ne čuje se ništa.
020 – Slabo se čuje. Prednji zvučnici ne čuju se dobro već kod drugih vrata. Stražnji se isto tako slabo čuju. Dakle, najgore se čuje oko zgloba jer dotud ne dopire zvuk iz prednjih zvučnika, a stražnji se ne čuju iza ploče na kojoj stoje.
024 – Na zglobu se ne čuje praktički ništa, a stražnji zvučnici čuju se slabo čak i kod trećih vrata. Jedno tjedan dana kasnije zabilježio sam pak ,,sve OK".
026 – Stražnji zvučnici ne čuju se.
032 – Sve OK.
042 – Sve OK.
048 – Sve OK. Druga vožnja: čuje se u redu do drugih vrata, straga nešto slabije, ali i dalje se čuje.
053 – Zvučna signalizacija radi, vizualna ne radi.
054 – Čuje se dobro do drugih vrata, dalje slabo.
069 – Dobro se čuje i iza drugih vrata.
071 – Slabo se čuje u stražnjem dijelu. Već u četvrtom redu iza drugih vrata glas se jedva razaznaje.
086 – Stražnji se zvučnici ne čuju (možda i da, ali previše tiho), a prednji slabo.
097 – Zvučna signalizacija radi, vizualna ne radi.
268 – Iza se čuje primjereno, naprijed slabije, valjda i zbog naljepnica.
271 – Vizualna je OK, a zvučna jako slaba (dojam je bio da se radio nekad skoro čuo bolje).
308 – Sve OK.
318 – Sve OK.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: NP-549 u Siječanj 12, 2023, 08:10:16
Triba na prednjem zvučniku kod šofera pustit da svira radio. Prednji dio zvučnika u salonu spojiti pod Front, a stražnji dio busa pod Rear (ili left/right) i onda naštelat da je zadnji jači od prednjeg
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Siječanj 12, 2023, 10:02:34
Da, jer onaj koji to treba ionako će prije biti kod drugih vrata, gdje se izlazi, a ne prvih.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: citaro u Siječanj 12, 2023, 20:42:20
To je isto vic da si vozac moze podesavati najavu kako mu pase... Najava mora biti dovoljno glasna da se cuje u svim situacijama, jednako podesena u svim autobusima i tako zakljucana, bez da svatko to moze mijenjati.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Siječanj 15, 2023, 01:11:29
Koliko sam uspio primijetiti, najava dolaska autobusa uglavnom je točna. Čini mi se da se ažurira svaku minutu jer treba neko vrijeme da nestane autobus koji je upravo krenuo sa stanice. Jednom sam bio primijetio i grešku – gar. br. 097 vozio je na liniji 26, stao na stanicu, prošao je i nastavio dalje, a njegov dolazak još uvijek je bio pogrešno najavljivan, sigurno dulje od 5 minuta, a dalje se nisam zadržao. Ono što mi baš i nema smisla je da se navode različiti autobusi za isto odredište. Tako znaju biti prikazana 2–3 autobusa koja idu za "Terminal Sukoišan" (što se zbog tog dodatka mora na stupu vrtjeti, a vrti se malo prebrzo), a bilo bi korisnije da piše kad će proći autobus za neko drugo odredište (a odredišta se inače u autobusu najavljuju kao "sljedeća i posljednja stanica").

Što se tiče naplate karata, čini mi se da sve ide u redu. Jedino bih napomenuo da mi se čini da malčice (1 sekundu) previše treba da se nakon očitavanja karte poništavač ponovno pokrene za sljedećeg putnika, što bi moglo stvarati gužve tijekom ljeta. Također, u Otokarima se poništivač nalazi kraj drugih vrata jer naprijed nema mjesta.

Za one koje zanima evo kako izgleda infostup u radu, prvo video:

https://www.youtube.com/watch?v=cKJduVc0gMc

Čemu uopće piše "Ravnički most"? Ne postoji linija za Omiš koja ne završava tamo. Inače, ovo "min" moglo se skratiti u ' (apostrof, još jedna oznaka za minutu), a moglo se i potpuno izbjeći da se nešto mora napisati tako da se na stupu gore desno napiše "Dolazak (min)". Tako bi se sačuvalo malo mjesta, možda taman dovoljno da i taj "most" stane.

Ispod slijedi još par fotografija stupova, uključujući dva na Sukoišanu koja najavljuju planirane odlaske (za koje bi trebalo biti poprilično jasno da se trebaju odviti u – Splitu). Inače, na svakom stupu, kao i na svakom panelu u autobusu, stoji i naljepnica Kohezijskog fonda EU-a.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: Paško u Siječanj 15, 2023, 01:21:07
Ono što se treba brzo popraviti je prijevod kartomata na engleski jezik. Pola toga uopće nije prevedeno, a i ono što jest prevedeno prevedeno je nespretno.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Veljača 01, 2023, 18:42:45
https://slobodnadalmacija.hr/split/splicanima-novi-kartomati-jedu-novce-plate-a-karta-se-ne-isprinta-promet-ih-je-iskljucio-razlog-je-bizaran-1261285

Splićanima novi kartomati 'jedu' novce; plate, a karta se ne printa! 'Promet' ih je isključio, razlog je bizaran...

Kartomati za kupnju "Prometovih" karata su izvan funkcije do daljnjeg!

To bi bio odgovor na sve one upite koje su nam tijekom dana naši čitatelji uputili, žaleći se pritom da ne mogu na taj način kupiti autobusne karte. Pet je uređaja isključeno, i to su uradili djelatnici "Prometa" planski.

- Prema prvim informacijama od proizvođača, problem je vjerojatno u preglatkom papiru, kao što se događa recimo na bankomatima, pa se zaglave u uređaju prilikom printanja.

Stoga je potrebno konfigurirati kartomat ili ga prilagoditi takvoj vrsti papira. Naši korisnici su oštećeni. Plate kartu a ona im se ne isprinta, pa smo ovako željeli izbjeći neugodnosti za njih - požalio nam se i Miroslav Delić, direktor "Prometa", objašnjavajući što se točno zbiva.

Kvar je prijavljen proizvođaču i čeka se da njihov serviser iziđe na teren. Popravak ili ponovno kalibriranje uređaja će biti odrađeno najbrže moguće.

- Do tada, uz isprike, molimo naše putnike da se koriste aplikacijom pri kupnji karti - veli direktor, napominjući da su idućih pet godina i sustav i uređaji pod garancijom, stoga na njihov popravak neće otići ni jedan euro. M. Bu.


Meni se ovo dogodilo prije par dana, kad sam triba kupit 4 karte ...
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: man323 u Travanj 16, 2023, 18:00:22
U pojedinim autobusima i dalje je glasovna najava dosta tiha pa se u zadnjim redovima dobro ne čuje.
Prognozirano vrijeme dolaska autobusa nije baš najtočnije, trebalo bi tu malo korigirati, ponekad stoji 0 min, a autobusa nema još barem minutu-dvije.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Travanj 16, 2023, 21:59:05
Proslo je vec skoro 8 miseci da su uveli glasovnu najavu. Pratio sam stanje u busevima i generalno se puno bolje cuje zvucna najava u zglobnima nego u solo, dok vizualna u velikoj vecini radi.

Najbolje se cuje u Citarima #015-044, u vecini njih dobro se cuje sve do kraja busa.
U najnovijim Citarima #083-092 dosta se slabije cuje, #086, 089 i 091 skoro pa nikako. Najbolje se cuje u #084, 085, 090 i 092.
Slabo cuje i u #018, 026 i 027. U #044 se prije koji misec dana odlicno culo, a sad bas slabo. Da nije nekom vozacu pocelo smetat pa smanjili?

Becki i facelift Citari - kako koji. Najbolje se cuje u #268, 269, 272, 275, 308, 313 (ima samo prednji ekran koji se odlicno cuje, zadnji su neki kreteni iscupali...), 315 i 318. Najslabije se cuje u #266, 271, 274 i 312. U #314 se iz prednjeg zvucnika slabo cuje, a iz zadnjeg je zvuk nekako izoblicen (ko da je oblipljen zvucnik, ali nije)

Od solo buseva situacija je razlicita. Najbolje se cuje u #001, 005, 009, 014, 053, 056, 059, 060, 069, 072, 076.
Najslabije je u 013, 057 i par Crosswaya LE iz zadnje dvije nabavke, zaboravio sam tocne garazne.
U #011, 053 i 265 na ekranima se ne vrte natpisi, vec svijetli samo jedna tocka u desnom kutu, i tako vec duze vrime.

U svim Otokarima u kojima sam se vozio odlicno se cuje zvuk, kao i vizualna najava.

Slabo ili gotovo nikako se ne cuje u prigradskim, u vecini Intoura i Crosswaya, iako se vrte natpisi stanica. U njima su ekrani skroz na pocetku busa povise sajbe, pa vjerojatno zvuk smeta vozacima jer je njima najblizi ekran. To bi se sigurno moglo rijesit kad bi spojili najavu na zvucnike busa.

Ono sta se cesto zna dogodit nakon promjene vozaca je da zablokiraju i zvucna i vizualna najava - na ekranu se vrti zadnja stanica prije odjave vozaca. Slicno se nekad dogodi i nakon polaska sa pocetne stanice, vrti je neko vrime bez da se minjaju stanice. Do cega je to?

Ovo je stanje u busevima u kojima sam se vozio, ostatak bi triba popratit. U Regijima se nisam vozio, pa ako je neko primjetio kako je u njima, moze napisat.
Sa vizualnim najavama sam zadovoljan, ali zvucnu bi tribalo dovest u red da se dobro cuje sve do zadnjeg reda busa.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: DWProski u Travanj 16, 2023, 22:34:22
Citat: XDonald  u Veljača 01, 2023, 18:42:45Splićanima novi kartomati 'jedu' novce; plate, a karta se ne printa! 'Promet' ih je isključio, razlog je bizaran...


Mom kolegi se desilo da mu vani pljune karticu i vrati pare jer misli da nije uspio izbaciti karticu  ;D

(https://cdn.discordapp.com/attachments/1076217484715229254/1093457401170108516/IMG_0967_1.jpg)
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: XDonald u Kolovoz 25, 2023, 19:47:23
Uspostavom novih stanica na Sirobuji (nazivi Sirobuja-Stobrečka 1 i 2, te Sirobuja-okretište) ubacilo ih se, naravno, i u najavi stanica, i desio se amaterski problem - umisto da ponovo snime glas osobe koja je izgovarala stanice da izgovori imena ovih stanica, a posebno Sirobuja-Stobrečka 1/2 , oni su spojili riječi iz već snimljenih stanica i to je zvučalo Sirobuja-Stobreč 1 🤣🤣🤣

Imali su izraze Sirobuja i Stobreč, ali očito je bio problem snimit riječ Stobrečka i sad je to tako zvučalo ...  ::|

Tako je bilo do prije par dana, a onda su skroz povukli zvučni naziv te stanice, i dok se na ekranu uredno vrti taj naziv, sad se čuje "Sljedeća stanica je , the next stop is" bez da najavi stanicu ...  🤣

Zadnja stanica 18ke se uredno najavljivala , Sirobuja-okretište.
Naziv: Odg: E-ticketing
Autor: markost u Siječanj 02, 2024, 09:04:21
Ne znam, ali kod mene ne radi od nove godine.
EDIT: jutros proradio.