Kvarovi Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:37:12

Citaro O530

Zakazao #317, slika preuzeta sa storya fb stranice Nike transport

Citaro O530

Zakazao #311, sliku sam preuzeo sa storya fb stranice Nike transport. Čini mi se da je #311 u nekom periodu bio udaren jer vidim na stražnjem dijelu novi font garažnog broja te novu sredinu branika i novi desni kut branika.

Intouro

To zada se motorist nasadio na njega.

Citaro O530

#918
Jučer zakazao #260, slika je preuzeta sa storya fb stranice Nike transport

Citaro O530

Čini mi se da je #007 u pitanju. Slika preuzeta sa storya fb stranice Nike transport.

elez

#278 gadno dimi plavi dim i smrdi.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

#921
#317

https://slobodnadalmacija.hr/split/brzom-reakcijom-putnika-i-vatrogasaca-sprijecen-pozar-na-prometovom-autobusu-delic-kriv-je-zamor-materijala-kod-starijih-autobusa-je-to-uobicajeno-1252985

Citat:Brzom reakcijom putnika i vatrogasaca spriječen požar na Prometovom autobusu. Delić: `Kriv je zamor materijala, kod starijih autobusa je to uobičajeno...`
PIŠE TANJA GIOVANELLI
30. prosinca 2022. - 20:04

Znate ono kako se kaže da je netko toliko dobar u tome što radi da se iza njega, ili nje sve dimi? Eh..., tako se sigurno nije osjećao vozač Prometove osmice koja je prodimila večeras na početnoj stanici na Žnjanu. Ne i bez razloga jer za to nije ni bio kriv, štoviše, da ga nije upozorio tkogod od putnika ne bi ga ni primijetio. Ali srećom je. Pa je pozvao vatrogasce koji su neprilici ubrzo stali na kraj.

Kako doznajemo od JVP grada Splita čije je vozilo sa šestero vatrogasaca izašlo na intervenciju oko 18 sati, za sve su krive pakne koje su se zapalile pa je autobus u vozno stanje vraćen gašenjem plamena, te hlađenjem, odnosno zalijevanjem hladnom vodom.

Nije to ništa neobično, govori nam Miroslav Delić, pa dodaje kako se autobus potom sam dovezao do garaže na popravak.

-Vozač je sjedio u upaljenom autobusu i čekao polazak kada mu je prišao jedan od putnika i upozorio ga da se na zadnjem kraju pojavio dim. Odmah je pozvao vatrogasce a ubrzo je i sam povezao da se radi o paknama, jer su takvi kvarovi relativno uobičajeni kod autobusa koji su, poput ovog stari gotovo deset godina- govori nam Delić, uvjeravajući nas kako nema mjesta za brigu oko sigurnosti voznog parka splitskog prijevoznika čije dvije trećine čine novi autobusi, dok je preostala trećina stara do deset godina.

Kazao je i kako je na istu liniju uveden dodatni autobus te kako se promet odvija neometano te dodao kako nesretno vozilo očekuje popravak.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

PROMET SPLIT FAN

Zao mi je radi loše kvalitete slika  :'( ali svejedno se vidi da je 316 opet stao ovaj put kraj pantane u Trogiru bio je na liniji 37

Kolega garažer

#309 prošli tjedan, pored OŠ Mejaši
PROMET Split

Akropola

Malo prije viđen u Zagrebu na probi zglobni Citaro s registracija ZG-PP-xx

Paško

To je valjda jedan od novih u dolasku, ne stari u kvaru.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

#926
Ma je li moguće, nikad nismo vidili kako izgleda šlepanje busa  rofl  glavauzid

https://dalmatinskiportal.hr/video/video-jeste-li-ikada-svjedocili-vuci-autobusa-koji-nije-u-voznom-stanju-/185927?fbclid=IwAR1WQkbhUeb7cL2YnWkZujbq0GPpC95q4EC2NcRDdzT4VzU0ELhDSfjPjZw

VIDEO Jeste li ikada svjedočili vuči autobusa koji nije u voznom stanju?

Iz prve ruke smo zabilježili kako izgleda kad 'Prometov' autobus otkaže poslušnost pa vozaču ne preostaje ništa drugo osim vuče.

Kada je riječ o vozilima javnog gradskog prijevoznika, potrebna je iznimno čvrsta sajla i specijalno vozilo koje će odvesti autobus na popravak.

Glomazno vozilo za vuču autobusa i kamiona ovoga puta je u garažu otpremilo 'Prometov' autobus na liniji 5A koji vozi putnike na relaciji Dračevac - Split.


pehar_11

U životu nisam gluplji tekst pročito
vrijeme je novac?!?

Citaro O530

#106 na liniji 60 prije sat vrimena na Poljickoj na stanici ispod McDonald'sa dimi se iz hladnjaka motora. Moje neko misljenje je da se pregrijao

PROMET SPLIT FAN

Na #298 zapaljen disk od kočnica (prednja ljeva guma)