Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

Shole

F2 ti je "način isplate - gotovina",  a prije toga zonu stisne.

Lion's Driver

Citat: Shole  u Rujan 12, 2016, 11:01:37
F2 ti je "način isplate - gotovina",  a prije toga zonu stisne.

A aparat sam prepoznaje zonu prodaje karte i stanicu...???

Shole

Aparat sam prepoznaju trenutnu lokaciju  (ako sve vezano za GPS radi kako treba).  Vozač stisne odredište, odnosno u tvom slučaju zonu 2,  i na F2 potvrdi način plaćanja jer se teoretski nudi i kartica, ali to pitaj boga kad će proradit, ako ikad.  Nakon što je stisnuo da plaćaš gotovinu karta izađe sama. Na njoj piše gdje je izdana, za koliko zona i do kada vrijedi + oni ostali detalji

Lion's Driver

Aha....znaci vrlo jednostavno....a vozac kad dođe na smjenu se prijavljiva na aparat kako bi sebe potvrdio...??? I da...jel display ide preko tog Buscona ili ima posebno luminator

Shole

Pa reko ti je čovjek da displej ima posebnu upravljačku jedinicu.


Lion's Driver

#20
Citat: Shole  u Rujan 12, 2016, 13:59:57
Pa reko ti je čovjek da displej ima posebnu upravljačku jedinicu.

Je je...sorry  :-[ Hvala na odgovorima  :)

myildirim129

Da li itko zna zasto se vise ne prikazuju dolazak autobusa na onim ,,panelima" na opcini i solinskoj???

Paško

#22
Gdje ti živiš, otkad to već ne radi? Displeji nisu bili samo na tim lokacijama, a i kad su radilo, bilo je previše mušica (krivo vrijeme, dosta linija ne bi bilo prikazivano i slično). Real-time GPS praćenje autobusa na Prometovom webu (mislim još 2011. godine) pokazalo je da su se i ti problemi mogli riješiti da je bilo više volje. Ipak, rješenje nije u displejima koji će pokazivati kad koji bus dolazi, nego uređenijim voznim redovima po kojima će autobusi uvijek dolaziti na određenu stanicu u isto vrijeme, ali do toga nam preostaje još barem par desetljeća.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

CONECTO430

#23
Premijestite ako nije dobro

http://m.24sata.hr/news/manijak-operira-po-busevima-uznemirava-te-napada-zene-492342

Više žena je posvjedočilo da ih je strah i da osjećaju nelagodu zbog prisutnosti muškarac koji se skriva iza tamnih naočala. U policiji kažu kako zasad nemaju prijava o ovom slučaju.

U "Prometovu" autobusu na liniji broj 8, koji vozi na potezu od Zvončaca do Žnjana u Splitu, u posljednje vrijeme stariji muškarac uznemirava i pokušava seksualno napastovati studentice, ali i ostale putnice mlađe i srednje dobi, piše Slobodna Dalmacija. Više žena je posvjedočilo da ih je strah i da osjećaju nelagodu zbog prisutnosti muškarac koji se skriva iza tamnih naočala.  U policiji kažu kako zasad nemaju prijava o ovom slučaju, ali pozivaju građane koji su primijetili nasilnika da im se jave.

Izvor:www.24sata.hr

NARAVNO DA NIJE DOBRO I NARAVNO DA JE PREMJEŠTENO. MISLIM ČISTA LIJENOST MALO POGLEDATI I OSTALE TEME
Idem samo jednu stanicu :D

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/426498/bankar-preuzima-promet-krnic-prelazi-u-odrzavanje

Citat:
PROMJENA ZA UPRAVLJAČEM
25.09.2016. | 23:16
Bankar preuzima 'Promet', Krnić prelazi u održavanje


Piše Nikolina Lulić


Javni prijevoznik "Promet" od sljedećeg ponedjeljka, 3. listopada, dobit će novog direktora, a riječ je o Tomislavu Vojnoviću, dosadašnjem dugogodišnjem direktoru regije Dalmacija u Privrednoj banci Zagreb (PBZ).

Kako smo doznali iz pouzdanih izvora, za petak je planirana Skupština gradske tvrtke na kojoj će, uz prethodan dogovor i sporazumno, dužnosti biti razriješen aktualni čelnik Željko Krnić, a na njegovo mjesto bit će imenovan Vojnović.

Materijali za sjednicu već su otpremljeni skupštinarima, tako da je spomenuta promjena za "upravljačem" prijevozničke tvrtke prililčno izvjesna. Što se tiče samog Krnića, doznajemo da će nakon razrješenja i dalje ostati u "Prometu", a radit će u sektoru održavanja.

Podsjetimo, Krnić je na mjesto direktora došao početkom ožujka 2015. godine, naslijedivši Edu Meštaneka koji je podnio ostavku nakon što je od Grada i tadašnjih članova Nadzornog odbora, u kojem sjede predstavnici većinskog vlasnika tvrtke, dobio kritiku na plan restrukturiranja koji po njihovome mišljenju nije bio dovoljno "oštar".

Iako je na čelu "Prometa" proveo tek godinu i pol, u tom su se vremenu dogodile neke ključne stvari za tvrtku, mahom zahvaljujući potezima iz Banovine. Tako je netom nakon početka Krnićeva mandata potpisan ugovor sa slovenskom tvrtkom "A-Cosmos" s kojom je javni prijevoznik vodio višegodišnji sudski spor oko autobusa koje je "Promet" početkom 90-ih kupio na leasing, a nije ih platio.

Prema presudi Visokog trgovačkog suda, "Promet" je ljubljanskoj kompaniji dužan platiti 40 milijuna kuna. No, Grad se ubacio u "priču" između "Prometa" i "A-Cosmosa" pa je sa svojom tvrtkom sklopio drugi ugovor prema kojem preuzima njegova potraživanja prema Slovencima, a zauzvrat upisuje fiduciju na zemljište u Hercegovačkoj u istom iznosu.

Nadalje, dogodila se ključna promjena ustroja tvrtke prema odluci lokalne vlasti i gradskih vijećnika, gdje je cjelokupan parkirališni sektor prebačen u novoosnovanu tvrtku "Split parking".

Vozni park u proteklih godinu dana postao je bogatiji tek za pet polovnih vozila - tri MAN-a, stara 15 godina, koja su nabavljena po povoljnoj cijeni od zagrebačkog ZET-a, te još dva rabljena vozila istog proizvođača nedavno kupljena od metkovskog "Autoherca", a do tada su zapravo bila na osječkim ulicama.

Grad je tijekom Krnićeva mandata zbog nedostatka novca odustao od nabave 30 novih autobusa koji bi se financirali kreditom Europske banke za obnovu i razvitak, pa je u kolovozu raspisan natječaj za nabavu devet polovnih zglobnih vozila, koji je, nažalost, morao biti poništen zbog nedostatne dokumentacije ponuditelja, te će po svoj prilici dočekati novu upravu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Vrhunac problema i najava mogućeg kolapsa:

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/426649/ogorceni-putnici-voze-nas-kao-srdele-jer-im-fali-autobusa

Ogorčeni putnici: Voze nas kao srdele, jer im fali autobusa!

Citat:Ogorčeni putnici iz "Prometove" linije 5a koja povezuje naš grad sa susjednim Solinom obratili su nam se za pomoć, ne krijući nezadovoljstvo što im javni prijevoznik šalje putnički kombi umjesto "klasičnog" autobusa.
U Tuđmanovoj ulici u Solinu nas petnaestak je zbunjeno gledalo vozilo koje nam je prilazilo dok smo na stanici čekali autobus. To uopće nije bio autobus, nego putnički kombi s 18 sjedala, što nije prvi put na našoj liniji. U njemu su bila popunjena sva sjedeća i polovina stajaćih mjesta. Nekako smo se ugurali i negodovali vozaču zbog nedovoljnog kapaciteta vozila, na što nam je ljubazno odgovorio da odluka o slanju minibusa nije njegova nego da "Promet" jednostavno nema više autobusa na raspolaganju i da kontaktiramo upravu prijevozničke tvrtke, gdje su nam odgovorili da naprosto nemaju dovoljno vozila - istaknuli su putnici i dodali:

- Na sljedećem autobusnom stajalištu na solinskoj Širini ukrcala se još samo jedna osoba, i to na jedvite jade, a mi smo se naguravali nekoliko minuta. Bila je to jedina osoba koja je ušla u kombi u smjeru Splita, pa smo se pet stanica vozili zbijeni poput srdela sve do stajališta pokraj zgrade "Elektrodalmacije" na Poljičkoj cesti - pišu nam putnici, moleći naš list da im pomognemo u apelima nadležnima da im se omogući normalan autobus, jer na ovaj način, kako nam kažu, osjećaju se kao građani drugog reda koji žive u 19. stoljeću.

Nažalost, odgovor iz javnog prijevoznika glasi vrlo slično onome koji su već čuli: takve stvari se događaju, jer "Promet" naprosto nema dovoljno vozila na raspolaganju.

Obnova voznog parka makar polovnim autobusima bila je predmet nedavnog javnog nadmetanja koje je poništeno, a u pripremi je novo koje svi putnici, ali i radnici gradske tvrtke željno iščekuju.
 

Neko

#26
Citat: man313  u Rujan 27, 2016, 11:53:38
Vrhunac problema i najava mogućeg kolapsa:

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/426649/ogorceni-putnici-voze-nas-kao-srdele-jer-im-fali-autobusa

Ogorčeni putnici: Voze nas kao srdele, jer im fali autobusa!

Glavno da je Grad postavio novog direktora.. To ce riješiti sve probleme. Mila majko ko sve i kako gospodari i upravlja Prometom.

podgora

#27
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/426859/splitski-promet-najveci-je-gubitas-u-drzavi-ali-place-radnika-su--iznadprosjecne

Citat:
Splitski 'Promet' najveći je gubitaš u državi, ali plaće radnika su - iznadprosječne

Piše Diana Barbarić

Poduzetnici u gradskom i prigradskom kopnenom prijevozu putnika su tijekom 2015. godine smanjili prihode i povećali rashode, a rezultat toga je neto gubitak od 40 milijuna kuna.

Pokazali su to svježi financijski rezultati poslovanji poduzetnika iu te branše koje je predstavila Financijska agencija (Fina). Tom djelatnosti se u Hrvatskoj bavi 553 poduzetnika, a među njima je najveći gubitaš splitski "Promet"!

- Najveći neto gubitak iskazalo je 15 poduzetnika u djelatnosti gradskog i prigradskog kopnenog prijevoza putnika i to u iznosu od 45,4 milijuna kuna. U tom rezredu djelatnosti najveći gubitak razdoblja iskazao je poduzetnik Promet d.o.o. iz Splita, u iznosu od 36,7 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u navedenom društvu iznosila je 5.946 kuna, a na razini razreda djelatnosti 5.730 kuna- stoji u izvješću Fine.

Istovremeno, zagrebački je Croatia Bus na prvom mjestu po ostvarenoj dobiti razdoblja, s ostvarenih 9,7 milijuna kuna neto dobiti.

Zanimljivi su i gotovo nevjerojatni podaci o plaćama taksista u Hrvatskoj. Prema podacima kojima Fina raspolaže, u Hrvatskoj djeluje 161 poduzetnik čija je pretežita djelatnost taksi služba i ima ukupno 754 zaposleni. Njihova obračunana prosječna mjesečna neto plaća iznosi, pazite sad ovo, 2.767 kuna.

Usprkos tim mizernim plaćama, ovi su poduzetnici u 2015. ostvarili 128, 7 milijuna kuna prihoda i dobit u iznosu većem od 4,8 milijuna kuna.

Sve u svemu, poput znanstvene fantastike nam zvuči podatak da radnik gubitaša Prometa prosječno zarađuje skoro duplo veću plaću od taksista... Tako barem službeni Finini podaci kažu...
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Neko

Još kad bi članke u novinama i na portalima pisali novinari
A tek kad bi iznosili točne informacije
Svakom iole pametnom je jasno da je ovo hajka na Promet Split


Sent from my iPhone using Tapatalk

podgora

#29
http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/426990/novog-sefa-prometa-u-vatru-gurnuo-buduci-hdz-ov-eurozastupnik-sindikat-politika-nas-vozi-bez-kocnica-u-suprotan-smjer

Citat:
Novog šefa 'Prometa' u vatru gurnuo budući HDZ-ov eurozastupnik; Sindikat: Politika nas vozi bez kočnica u suprotan smjer

Piše Nikolina Lulić

Gradonačelnik Ivo Baldasar predsjedat će sjednicom "Prometove" Skupštine koja je zakazana za petak, a na njoj će se, kako smo već pisali, odlučivati o razrješenju dosadašnjeg direktora Željka Krnića i imenovanju Tomislava Vojnovića, dugogodišnjeg šefa Privredne banke Zagreb za dalmatinsku regiju, novim čelnim čovjekom javnog prijevoznika.

Osim toga, poteštat će skupštinarima predložiti promjenu Društvenog ugovora, jer namjerava privremeno, do početka dokapitalizacije, uspostaviti radno mjesto pomoćnika direktora za operativu, čime bi ta gradska tvrtka imala dvočlanu Upravu u kojoj bi, naravno, direktorova riječ "bila zadnja".

Gradonačelnik nam je kazao kako još uvijek nije odlučeno tko će biti Vojnovićev pomoćnik jer se još razgovara s potencijalnim kandidatima.

- O promjeni na čelu "Prometa" razmišljao sam već neko vrijeme, sve u dogovoru s direktorom Krnićem, koji je u proteklih godinu i pol napravio veliki posao. No, sljedeća faza sanacije javnog prijevoznika i njegov redizajn u tvrtku koja bi trebala postati profitabilna treba drukčiji profil stručnjaka.

Sada nam treba financijski ekspert koji dolazi po dobroj preporuci i ima odlične referencije, jer je pred "Prometom" nekoliko ključnih zadataka - završetak dokapitalizacije, zamjena zemljišta između Grada i države (preseljenje garaže na Dračevac, op. a.), završetak spora s odvjetnikom Željkom Lubinom koji je blizu rješenja, te povlačenje sredstava iz EU fondova za izgradnju infrastrukture - kazao nam je Baldasar i izrazio zahvalu dosadašnjem direktoru Krniću i komodoru u miru Ivici Toliću, savjetniku Uprave, na njihovu angažmanu u ovom gradskom poduzeću.

Izbor Vojnovića nije se dogodio, naglasio je gradonačelnik, po stranačkom ključu, niti će se na taj način birati pomoćnik direktora.

No, u tom je kontekstu znakovito spomenuti kako se sam Vojnović prije nekoliko godina pohvalio u medijima kako je preko svojih prijatelja Ivice Tolića i Ive Kovačića odlučio da se darovnica njegove tete Ljeposave Dobrile Vojnović, koja je oporučno tražila da se sredstva od prodaje njezina stana u Splitu proslijede u korist građana Vukovara, iskoristi za gradnju dječjeg vrtića u Sotinu.

Novog čelnog čovjeka, dodao je poteštat, čeka i restrukturiranje "Prometa" prema smjernicama koje je izradio upravo savjetnik Tolić, koje će biti detaljno razrađene, a jedna od ključnih stavki je smanjenje broja službi s osam na četiri, zatim nabavka novih i polovnih vozila čim se pronađe najbolji model njihova kreditiranja.

Komodor u miru bit će angažiran u "Prometu" još oko mjesec i pol, potvrdio nam je Baldasar. Termin se dosta poklapa s mogućim Tolićevim odlaskom na dužnost HDZ-ova eurozastupnika u Strasbourg kao zamjena za Andreja Plenkovića, vjerojatnoga budućeg premijera.

'Politika nas vozi bez kočnica u suprotan smjer'

- Ako je dolazak gospodina Vojnovića politički konsenzus, jamstvo provedbe mjera restrukturiranja, poštivanja kriterija ostvarenih rezultata rada i sankcioniranje eventualnih nepravilnosti na način da se zagovara ulazak DORH-a u tvrtku, sigurno da je dobro došao. No, s druge strane, ako je ovo politički spin i skretanje s pravih problema naše tvrtke nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora, onda je to svakako vožnja bez kočnica u suprotnom smjeru - kratko i jasno je izrazio svoj stav Teo Bulić, povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika koji u javnom prijevozniku okuplja najviše članova.

Vojnović: Poštujmo proceduru

Kontaktirali smo i budućeg direktora Vojnovića koji nije želio ništa detaljnije komentirati, jer, kako nam je kazao, to ne bi bilo korektno jer još uvijek nije formalno imenovan na novu dužnost.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.