Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

josipgrgin

I sta sad jeli sofer postupio dobro ili nije?
Ja mislim da ih je trebao pustit u bus iako je vec bio krenija ali ipak su to gradani starije dobi.
Koliko puta autobus stane na srid ceste nekoga iskrcat a stanica bude negdi 30M dalje a on stane nije ni to po propisima pa isto cinu.

lussin

Već su oni bili u busu, ali ih je vozač izbacio

Paško

Idemo dalje big_boss

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/483476/vlasnik-devet-pokojnih-zglobnih-autobusa-ne-odustaje-od-svojih-11-milijuna-kuna-i-upozorova-deblokirat-cu-promet-ali-ako-podnesu-zalbu

Citat:
Vlasnik devet 'pokojnih' zglobnih autobusa ne odustaje od svojih 11 milijuna kuna i upozorova: 'Deblokirat ću 'Promet', ali ako podnesu žalbu...'

Piše Tanja Gattin Zebić

Direktoru "Prometa" Tomislavu Vojnovićuprvog dana blokade poslovnog računa tvrtke rekao sam da to mogu prekinuti na tri mjeseca, šest ili devet mjeseci, čak i na godinu dana, sve dok se ne konstituira novi saziv Gradskog vijeća koje bi trebalo donijeti odluku na koji način će me isplatiti.

Bivši saziv lokalnog parlamenta bio je spreman odlučivati o takvom prijedlogu koji je bio usuglašen, ali to nije mogao učiniti jer nije donesen ovogodišnji gradski proračun. Prekidom ovrhe javni prijevoznik bi mogao nastaviti poslovati i isplaćivati plaće zaposlenicima. Moj jedini uvjet je da "Promet" ne podnese žalbu na rješenje o ovrsi – kaže za naš list odvjetnik Željko Lubina čije je društvo "Lubina i Čutura" prije sedam dana "sjelo" na račun gradske tvrtke od koje potražuje 11 milijuna kuna.

Naš sugovornik, naime, u ime zastupanja ljubljanskog poduzeća "A-Cosmos" potražuje 30 posto od ukupno 37 milijuna kuna koliko će Grad do 2018. obročno isplatiti Slovencima jer je "Promet" godinama bez naknade koristio njihovih devet zglobnih autobusa marke MAN. Kako doznajemo, toliki postotak mu je nekadašnji klijent s ljubljanskom adresom ustupio ugovorom iz 1998. godine.

Pitamo ga smije li direktor Vojnović donijeti odluku da se ne podnese žalba na rješenje o ovrsi, jer bi time mogao riskirati pravne posljedice zbog toga što u nepovoljnom sporu za tvrtku nije povukao sve zakonom dopuštene poteze.

– Direktor kaže da takvu odluku ne može sam donijeti zbog čega sam o svojem prijedlogu pisanim putem obavijestio sve članove Nadzornog odbora "Prometa". Tražio sam da o svemu obavijeste i sindikat, no to nisu učinili – ističe Lubina.

Odvjetnik uzvraća i donedavnom gradonačelniku Ivi Baldasaru koji je ustvrdio da se već naplatio od "A-Cosmosa".

– Potpisao sam ugovor o ustupanju potraživanja da bih se naplatio od "Prometa", ne od "A-Cosmosa". Ne zanima me što drugi tvrde. Tako su tvrdili da ništa ne duguju za autobuse, pa su pravomoćno izgubili parnicu – odgovara naš sugovornik.

No, jesu li u gradskoj upravi i javnom poduzeću znali da su Slovenci ustupili Lubini dio svog potraživanja kada su se u veljači prošle godine radi dogovora o obročnoj otplati duga u Banovini sastajali predstavnici svih stranaka u postupku?

– Gradsku upravu sam pisanim putem obavijestio da mi je "A-Cosmos" ustupio dio svog potraživanja. No, tadašnji gradonačelnik Baldasar je inzistirao da ne sudjelujem u tim pregovorima. Zbog toga sam u veljači prošle godine Općinskom sudu u Splitu podnio prijedlog za ovrhu, a sada je, nakon 14 mjeseci, doneseno i rješenje o ovrsi – naglašava odvjetnik.

U tom rješenju nije obrazložena donesena odluka, samo je navedeno da se "određuje predložena ovrha" i da stranke imaju pravo podnijeti žalbu u roku osam dana.

– Kad imate pravomoćnu presudu temeljem koje tražite ovrhu, sud to prihvaća i ne obrazlaže, odnosno odbija ako nemate vjerodostojnu ispravu – kaže Lubina.

Baldasar: Slovenci su ga isplatili

– Tijekom pregovora s "A-Cosmosom" morali smo postupati po tada pristigloj pravomoćnoj presudi Trgovačkog suda po kojoj je cjelokupan iznos trebalo isplatiti slovenskoj tvrtki. Otplatu duga smo uspjeli "razbiti" na četiri godine, a u ljubljanskoj tvrtki su potvrdili da su podmirili sve obveze prema Lubini – kazao nam je Baldasar. "Prometov" direktor Vojnović istaknuo je da do daljnjega ne želi komentirati slučaj.

Kostur iz ormara

37 - milijuna kuna isplatit će se iz gradske blagajne 'A-Cosmosu' u ratama koje se zaključuju iduće godine

30 - posto od spomenutog iznosa pripada odvjetniku koji već puni tjedan 'sjedi' na računu javnog poduzeća 
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

STress

Možda je već negdi neko spominja, ali - Promet je dobija vozačicu!!!  yahoo
Prvu, čini mi se, nakon 1996. godine i Sanje. Prekjučer je vozila na duji, i to mi je bila jedna od najugodnijih vožnji zadnjih desetak godina.  thumbs

Paško

#154
Hana vozi u Prometu već više od dvije godine. :) Uzela je bila dužu stanku zbog zdravstenih problema pa se vratila nedavno.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

CONECTO430

#155
U glasniku INE za ININA MAZIVA ima reklamu INE

265


   

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk
Idem samo jednu stanicu :D

XDonald

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/491564/ovo-je-prica-o-postenom-marinku-i-jednom-pismu-koje-vraca-vjeru-u-ljudsku-dobrotu?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1497435446

"Ovo je priča o poštenom Marinku i jednom pismu koje vraća vjeru u ljudsku dobrotu.

Nakon niza članaka o fizičkom nasilju u Prometovim autobusima, neugodnostima koje su doživljavali putnici u komunikaciji s vozačima te lošoj financijskoj situaciji u javnom gradskom prijevozniku, evo i jedne lijepe vijesti.

Naime, javio nam se čitatelj koji je odlučio javno podijeliti svoju oduševljenost i zahvalnost Marinku Nazoru, vozaču autobusa na liniji broj 8., koji mu je ovog ponedjeljka pronašao novčanik s novcem, dokumentima i kreditnim karticama.

Kako se sve odigralo opisao nam je u pismu, a mi ga objavljujemo u cjelosti."

Svakako je uz ceste neugodnosti i napade lipo cut za dobro djelo od strane vozaca , svaka mu cast !  ;)

Kolega garažer

Pauk vozilo T27-TAM 130T11B u petak je na nepovratno napustilo garažu Prometa
PROMET Split

elez

Citat: Kolega garažer  u Lipanj 17, 2017, 23:28:25
Pauk vozilo T27-TAM 130T11B u petak je na nepovratno napustilo garažu Prometa
A di je otiša?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Kolega garažer

Na vučnoj sam ga sreo kroz Klis.
Koliko sam uspio vidit nema ni onog narančastog T25 u garaži
PROMET Split

podgora

Čujem priče da bi se na 2 sjednici gradskog vijeća triba izglasat prijedlog natječaja za nove autobuse

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

elez

Mislim da od toga nece nista biti, previse se novaca trazi a odakle?? Mislim da, ako se sta i izglasa, biti novac za neke polovnjake od kojih opet nikakve koristi.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

podgora

Citat: elez  u Srpanj 04, 2017, 15:19:31
Mislim da od toga nece nista biti, previse se novaca trazi a odakle?? Mislim da, ako se sta i izglasa, biti novac za neke polovnjake od kojih opet nikakve koristi.
Navodno da bi se hbor-a zatrazija kredit za nove buseve

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

elez

Bolje bi im bilo da podmire sve dugove (neznam koliki su tocno u ovom trenutku) i onda razmisljaju o nabavki buseva, a u međuvremenu bi mogli malo sredit ove novije (2007. pa mlađe) da to na nesto sliči.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

josipgrgin

Ove sadasnje buseve ne triba sredivat , njih ce sredit ekipa koja je I dosada unistavala buseve  tako da ih I srede u kratko vrime ce  opet bit u stanju kao sto su sada,  a za to opet triba love...