Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

elez

#255
Evo je neka nadrkana babetina kojoj je smetalo sta je po nju došla kršina (a jbg, da se manje gleda ma te penzice bolji bi busevi bili) i ide kvocat vozaču zbog toga. Svjedočio san vise puta kako se ta starcad buni na bus (a ne plaćaju kartu) a mi koji plaćamo sve nama odgovara (glavno da je dosa i da vozi). Puj majku ti penzionersku bolesnu, ako joj se ne sviđa neka ide taksijem ili sidi u kuci.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Jel ti ikad pročitaš što pišeš? Znaš samo biti agresivan, praviti se prepametan i bacati drvlje i kamenje po svakom. Naporan si više! I pripazi malo na jezik. Jel vozač trebao pušit u busu? Nije! Nije dopušteno, a bome nije ni uljudno! Nebitno je tko ga je prijavio, a ovo "dopušteno mi je pušiti na stanici" je ili obična ignorancija, ili glupo izmotavanje. Kad je već napravio to što je napravio, trebao se uljudno ispričati i zamoliti za oprost ako je priča stvarno išla kako je napisano.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

josipgrgin

Ako pise zabranjeno pusenje u busu onda to vridi i za sofera
Nek izade vanka i zapali i nema frke a ne cinit ludosti

prometnik

Sliku sam dobia, sad jel pušia to ne znam, ali definitivno ni ovo nije u redu radit pogotovo jer mi se cini da nije na stanici  ???
kupi kartu spasi Promet

Lion's Driver

Po meni ništa strašno ako ima vremena i ne ugrožava ni putnika ni promet.  >hammer<

Shole

#260
Odakle vam te gluposti o stanici ?  Koji biser je to izjavio,  onaj koji je pušio ili sindikalni povjerenik koji ga brani ?

ZABRANJENO PUŠENJE u autobusu.  Bila to vožnja, stanica, terminal, bilo lijepo vrijeme ili padale sjekire NEMA PUŠENJA U BUSU !!!!


P.S.  komentar se ne odnosi striktno na gornju sliku jer on teoretski ne puši, što ne znači da nije zapalio minut iza tog.  Samo kažem općenito o pušenju.

Lion's Driver

Mpj komentar se odnosio na sliku, a pušenje u autobusu... E za to nema opravdanja, nije nitko toliki džudžaš da se ne moze strpit dok izađe van.

Paško

A ni ovo što radi na slici nije u redu jer to ne radi na početnom ili završnom stajalištu kad se autobus ne kreće, nego na semaforu kraj Koteksa.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

RegioBus

#263
Ispravak kolega, to je na Brdima na l.37☺

Paško

Ne citiraj zadnji post. Da, u pravu si. Svakako, moja opaska se odnosila na to da ovo što radi nije trebao raditi ni na kojem semaforu, stajalištu, zavoju, bilo čemu dok je autobus na liniji.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/525557/39dalmatinac39-vise-ne-smije-na-pazar-meugradski-prijevoznici-od-sada-ce-moci-koristiti-samo-tri-ugibalista

'Dalmatinac' više ne smije na Pazar, međugradski prijevoznici od sada će moći koristiti samo tri ugibališta

Konačno bi trebala biti dokinuta praksa prema kojoj međugradski prijevoznici već godinama nepropisno koriste "Prometova" ugibališta. Naime, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je potpisao zaključak u kojem će tim tvrtkama omogućiti legalno zaustavljanje na tri lokacije u oba smjera na području grada – na Poljičkoj cesti ispred bolnica Firule i Križine, te u Ulici Domovinskog rata kod hotela "Atrium". Potom će, kako doznajemo iz gradske komunale, početi efikasnije sankcioniranje prijevozničkih tvrtki ili fizičkih osoba od strane prometnih redara ako budu koristili druge stanice na području Splita osim spomenutih.
– Na navedene tri stanice svaki od prijevoznika morat će imati istaknuti vozni red, a na ostalim stanicama koje prijevoznici često nelegalno koriste dodatno ćemo posebnom prometnom signalizacijom, odnosno postavljanjem prometnih znakova na početak stanice, definirati nemogućnost zaustavljanja za sve osim za vozila "Prometa". Prometni redari će u prvim danima primjene novog zaključka i nakon postavljanja znakova najprije upozoravati, a onda će početi i sankcioniranje prekršitelja, sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – objašnjava nam buduću praksu Damir Babić, obnašatelj dužnosti pročelnika za komunalu, te dodaje da je služba već krenula u izradu prometnog projekta za signalizaciju, za koji će potom biti zatražena suglasnost policije.

Najgore na Pazaru

Treba naglasiti da je Grad uredio promet na svojem području posebnom odlukom, prema kojoj prigradski autobusi ne smiju stajati na stajalištima javnog gradskog prijevoza, s tim da iznimno, uz suglasnost splitske Policijske uprave, Grad Split može odrediti stanice za vozila međumjesnog putničkog prometa, što će u ovom slučaju biti učinjeno. Time će se konkretno i nedvosmisleno točno znati koje stanice mogu koristiti prijevoznici "Dalmatinac", "Denis", "Litre tours", "Autoprijevoz Sinj" i svi ostali, a koje ne mogu.
Do sada se na splitskim autobusnim ugibalištima događalo da su prijevoznici stajali doslovno gdje su god htjeli, smatrajući argumentom u svoju korist odredbu Zakona o prijevozu putnika u cestovnom prijevozu prema kojoj svi oni koji imaju linije kraće od 50 kilometara nemaju na svojim dozvolama početno ni završno stajalište. Najgore je stanje bilo na stanici na Pazaru, gdje bi se, pogotovo na puni sat, znalo dogoditi da bi bila zaustavljena i po tri međugradska prijevoznika ukrcavajući putnike, i to jedan iza drugog, dok bi Prometovi autobusi bili prisiljeni iskrcavati putnike nasred ceste ili čekati da se raščisti stanica, što bi u tren stvorilo prometni čep. U to se potpisnica ovih redaka osvjedočila nebrojeno puta. O ovom problemu već godinama u svakoj prilici progovara Tonči Blažević, vijećnik HSLS-a, koji je valjda i sam sebi postao dosadan tražeći oštre sankcije za prekršitelje, dok u zadnje vrijeme redovito primamo e-mailove od inicijative "Poštujmo naše stanice". Naravno, i "Slobodna" se ovom temom sustavno bavila tijekom proteklih godina. Sad su se očito njome počeli baviti i oni koji su za to najpozvaniji.

elez

Falin te bože više ovo nije bilo normalno, svaki privatnik je staja na pazaru i stvara gužvu. Nadam se da će ovo izglasano u praksi bit sta prije sređeno
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

podgora

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/531270/kada-bi-prometni-redari-revno-naplacivali-kazne-mogao-bi-se-renovirati-cijeli-39prometov39-vozni-park-a-samo-na-39dalmatincu39-grad-bi-dnevno-na-jednoj-stanici-mogao-utrziti-cak-16500-kuna


oni i dalje voze po svome...
14.02.2018. | 12:27
Kada bi prometni redari revno naplaćivali kazne, mogao bi se renovirati cijeli 'Prometov' vozni park, a samo na 'Dalmatincu' Grad bi dnevno na jednoj stanici mogao utržiti čak 16.500 kuna!
oni i dalje voze po svome...

Piše Gabrijela Radanović

Foto Duje Klarić/HANZA MEDIA
Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email

Nije trebalo puno čekati na prvi prekršaj, zapravo, nije uopće trebalo čekati. Kao da su vozači znali da ćemo promatrati autobusna stajališta, pa su samo za nas odlučili prezentirati sve moguće verzije zaustavljanja.
U "punom gasu" stiže nam smart s brzim i popularnim zaustavljanjem "otiša sam po cigare" ili "samo sam izletija u pekaru", a nakon njega stajalištu se polagano približava opskrbno vozilo koje će tu provesti neko vrijeme. Postoje i slučajevi "iskrcavanja" mame i bake kako bi kupile cvijeće za groblje ili spizu, a ima i onih koji ispijaju kavu dok svjetla na automobilu bljeskaju u ritmu.
Naravno, ovdje govorimo o vozačima s minimalnom svijesti o okolini, jer ostatak samo parkira automobil na stajalištu i "merači" espresso ili bira teleću lopaticu u mesnici.
Koje god doba dana odaberete, ili lokaciju na koju se smjestite, počnite odbrojavati do deset i već na broju pet prilazi prvi prekršitelj. Upravo zato je na današnji dan prije četiri godine osnovana inicijativa "Prometovih" vozača ujedinjenih pod nazivom "Poštujte naše stanice".
Premda koordinator inicijative Mario Jukić naglašava kako su postigli značajne promjene otkad glasno govore o zakrčenim stajalištima, činjenice pokazuju kako su pomaci mikroskopski, što može primijetiti svaki vozač koji barem malo obrati pažnju na popularna zaustavna mjesta.
– Ljudi su navikli na takvo stanje i mislili su da je to nešto što je normalno. Premda smo postigli velike rezultate i djelomično promijenili svijest građana, još uvijek stanice nisu očišćene od raznoraznih vozila koja se zaustavljaju – upozorava koordinator inicijative.
Uz osobne automobile i opskrbna vozila, "Prometova" stajališta nelegalno koriste i drugi prijevoznici. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara potpisao je zaključak u kojem je tim tvrtkama omogućeno legalno zaustavljanje na trima lokacijama u oba smjera na području grada – na Poljičkoj cesti, ispred bolnica Firule i Križine, te u Ulici Domovinskog rata, kod hotela "Atrium".
Potom je, kako doznajemo iz gradske komunale, počelo efikasnije sankcioniranje prijevozničkih tvrtki ili fizičkih osoba od strane prometnih redara ako budu koristili druge stanice na području Splita osim spomenutih. Takva praksa je krenula prije točno tjedan dana, a rezultat je vidljiv na fotografijama. Većina prijevoznika, kao da se ništa nije promijenilo, nastavlja svakim zaustavljanjem kršiti pravila.


– Oni i dalje nastavljaju po svome jer misle da se kazne neće provesti i da će to proći nekažnjeno, što je do sada bio slučaj. Mislim da će se na ovaj način kažnjavanja postići nekakav rezultat – optimističan je Jukić, dok iza njega na "Prometovu" stajalištu izlaze putnici iz "Denisova" kombija, a u međuvremenu isto takvo vozilo "Dalmatinca", uz još puna dva autobusa, iskrcalo je svoje putnike na neovlaštenom mjestu.
Prometni redar kojeg smo zatekli na licu mjesta pretrčavao je s jedne strane na drugu i fotografirao prekršitelje. Takve aktivnosti vozači javnoga gradskog prijevoza pozdravljaju, jer ih neovlašteno korištenje stanica godišnje ošteti za otprilike osam milijuna kuna.

– Nemamo s nikim pojedinačno problem, nego sa svima koji se ne drže zakona, propisa i dozvola. Ni jedan prijevoznik osim "Prometa" i taksija nema pravo prolaziti Đardinom i kod Biskupove palače, iz trajektne luke, skretati lijevo u Zagrebačku ulicu. Zato i nastaju nesnosne gužve tijekom ljeta – napominje Ivan Barišić, voditelj inicijative, te predlaže da se u tom slučaju poštuje ili ukine takva prometna regulacija.
Kada bi prometni redari revno naplaćivali kazne nepropisno parkiranima, mogao bi se od globe renovirati cijeli "Prometov" vozni park.
Za komentar smo zamolili i Juricu Nazora, vlasnika prijevozničke tvrtke "Dalmatinac". Veselo raspoložen nam je najavio skorašnji sastanak na kojem će se raspravljati o konkretnoj problematici. Do tada, čini se, nastavljaju po svome.
Prema statistici postupanja prometnih redara u proteklih godinu dana, ispada da su na autobusnim stanicama uredovali osam puta dnevno. Konkretno, iz komunalnog redarstva dobili smo podatke da je u proteklih godinu dana, točnije do 20. prosinca, na ugibalištima javnog prijevoza bilo ukupno 3116 postupanja, od čega samo u zadnjih mjesec dana njih 324.
No, od prošlog ponedjeljka, otkad se intenzivnije provodi odredba kažnjavanja nepropisnog zaustavljanja ostalih prijevoznika, do zaključenja ovog teksta nismo dobili podatke o broju kažnjavanja.
Osim drugih prijevoznika, "prometovcima" su dugo vremena problem stvarali i instruktori autoškola, koji su nepropisnim zaustavljanjem na stajalištima odgajali generacije novih prekršitelja.

– Poslali bismo sliku automobila s oznakom njihove autoškole i zatražili bismo objašnjenje. Malo-pomalo su prestajali. U smjeni od sedam sati znao bih pronaći po šest-sedam automobila autoškole parkiranih na stajalištu – prisjeća se Barišić, uz zastrašujuć podatak da nepropisno zaustavljena ili parkirana vozila svakoga dana autobusima javnog gradskog prijevoza zasmetaju otprilike šest tisuća puta!
Tako svakome autobusu prosječno priječi put 7,48 vozila po jednom "krugu" ili svakih deset sekundi negdje na splitskim ulicama neko vozilo u prekršaju smeta "prometovcima".

Na 'Dalmatincu' bi Grad dnevno na jednoj stanici mogao utržiti 16.500 kuna

Kažnjavajući "Dalmatinca" samo na autobusnom stajalištu na Pazaru, gradska blagajna dnevno može utržiti 16.500 kuna. Uzimajući u obzir da je po gradu više stajališta u oba smjera na koja se drugi prijevoznici ne smiju zaustavljati, vrlo brzo bi mogli prikupiti pozamašnu svotu za nove autobuse.


Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

celio

Nebranim dalmatinca ali kad bi Promet otpustio pola ljudi koji su nepotrebno u kancelarijama koliko bi ustedio za kupnju buseva.

XDonald

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/citateljica-sa-splita-3--ovo-je-sramota-od-autobusne-stanice-usred-grada/29005

ČITATELJICA SA SPLITA 3: Ovo je sramota od autobusne stanice usred grada!

Plaćam 290 kuna mjesečnu pokaznu za ovo! I po buri, kiši, ljetnim vručinama

Na današnji kišni dan nam je čiateljica poslala fotografiju snimljenu koji dan ranije na Splitu 3, uz poruku:

- Poštovani, Promet i Grad ne slušaju, pa se obraćam vama jer možda bi vas bolje čuli. Ovo je sramota od autobusne stanice usred grada, ispod građevinske škole! 290 kuna plaćam mjesečnu pokaznu za ovo! I po buri, kiši, ljetnim vručinama. A ako ne možete pomoći, ipak hvala što ste me saslušali. Lijep pozdrav.