Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

Paško

Pretpostavljam – među njima nema primjerka ciglice?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega garažer

Jučer su serviseri iz Iveca našto radili na Rapidima, nakon toga je odmah 082 pušten u rad odnosno vraćen na Šoltu, a na Poljud je poslan 080.
PROMET Split

Josip-Split

Evo ja sam svatia slikat ekipu  bus123

Citaro O530

https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski-promet-i-sluzbeno-predstavio-novih-47-autobusa-koji-su-nabavljeni-preko-eu-fondova-direktor-puca-od-ponosa-ovo-je-kraj-jedne-ere-u-povijesti-tvrtke-1233457

"Splitski "Promet" ima razloga za slavlje. U utorak su predstavljeni posljednji autobusi koji su stigli u sklopu projekta vrijednog 109 milijuna kuna, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europske unije. Kroz projekt je stiglo ukupno 47 novih autobusa, a starost voznog parka je s 14 i pol godina sada došla na četiri i pol godine. 

 - Završetak ovog projekta je završetak jedne ere u povijesti "Prometa". Prije četiri godine "Promet" je bio u predstečajnom stanju, zastarjelim voznim parkom, starom organizacijom, s viškom zaposlenih i problemima s financiranjem, a u četiri godine uspjeli smo napraviti totalni preokret.

Obnovili smo vozni park tako da imamo dvije trećine novih autobusa i jednu trećinu autobusa u vrlo dobrom ili odličnom stanju. Paralelno s obnovom voznog parka radili smo i druge stvari potrebne za ozdravljenje tvrtke, prvenstveno tu mislim na restrukturiranje kompletne tvrtke, na novu organizaciju, novu operativnu šemu. Čitav niz stvari napravili smo u četiri godine, a  da ne spominjem sudske sporove koje smo uspješno riješili i spriječili curenje sredstava iz "Prometa" - kazao je Miroslav Delić, direktor "Prometa".

Istaknuo je da je jedna era "Prometa" završena, a sada je na suvlasnicima da odluče u kojem će smjeru kao tvrtka ići. 

- Što se tiče budućih projekata, već godinu i pol dana radimo na studijama za nabavku električnih autobusa koje su pri kraju, a projekt Garažno servisnog kompleksa na Dračevcu je došao do faze da je idejno rješenje izrađeno i predano u Grad Split na dobivanje lokacijske dozvole te čekamo izmjene GUP-a - za kraj je kazao Delić koji nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom. 

Čestitkama na izvrsnom poslu pridružio se i gradonačelnik Ivica Puljak koji je istaknuo da je modernizacija javnog gradskog prijevoza, jedan od dijelova urbane mobilnosti koja se sastoji od rješavanja problema automobila, povećanja broja biciklističkih staza, proširenja pješačkih zona i rada na sigurnosti prometa. 

Državni tajnik za promet Tomislav Mihotić je otkrio da će biti još velikih projekata na splitskom području. 

- Konkretno, prvi projekt koji će se realizirati u gradu Splitu će biti projekt pametnog vođenja prometa. Osigurat će se 82 milijuna kuna da se prilagodi sustav semafora u davanju prednosti autobusnom prometu kako ne bi dolazilo do zagušenja i kako bi on bio što više privlačan građanima - kazao je Mihotić i dodao da bi se trebao realizirati u iduće dvije godine."


Nitko

"Cijelu prošlu godinu radili smo na studijama i projektnoj dokumentaciji za nabavku električnih autobusa, a postupak se polako privodi kraju. U prvom kvartalu iduće godine trebao bi se raspisati poziv za dodjelu sredstava. Računamo na 50-ak milijuna bespovratnih sredstava Europske unije, u 100-postotnom iznosu sufinanciranja, čime bismo osigurali desetak električnih autobusa i prateću infrastrukturu", zaključio je Delić.

Paško

Vidjet ćemo kako će sve proći, ali uzimajući u obzir dosadašnju pripremu, Split bi lako mogao biti prvi grad u Hrvatskoj s električnim autobusima.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Mau2403

Direktor Delić je najavio da bi htjeli kupiti 10 električnih autobusa. Pretpostavljam da će oni biti isporučeni do 2024. Međutim, ovih 10 novih autobusa samo bi zamijenilo sljedeće autobuse 266-275. Ali mislim da bi do 2024. godine trebali biti zamijenjeni i ovi autobusi 246-254, 263-265, 276-279 i 307-308. Što zapravo čini ukupno 27 novih autobusa. Zna li netko više o mogućoj zamjeni ostalih autobusa?

Paško

Ako bude deset električnih autobusa, to će biti odlično, ali treba sagraditi infrastrukturu, koja bi mogla pojesti komad ili dva-tri. Za više od toga nema šanse.

Ne znam odakle ti da bi ti autobusi zamijenili bilo što (pogotovo jer bi bili solaši, ne zglobni!), ali zasad se čini da su programi "stari za novo" došli kraju, odnosno da više uopće neće biti zamjena.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Direktoru Deliću i ostalim rukovodećim ljudima Prometa bi bilo bolje svaki dan isključit po jedan bus iz serije 2008 i napravit potpunu generalku.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Mau2403

Mogli bi nabavit preko leasinga nove autobuse kao šta radi Libertas.

qwertz

Imali kakvih saznanja o ovoj prinovi

Paško

Stoji u popisu voznog parka još od siječnja. :)

Citat:100 (ST-3460-AE)    Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI TR    2011.    ex Shuttle bus, Zadar ZD-454-MR, ex (A)

Nažalost, otkad je krajem godine kupljen, s njim je bilo samo problema i popravaka. Zato dosad nije ni bio u garaži, a istekla mu je i registracija. Nadajmo se da su problemi napokon riješeni i može na cestu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega garažer

#100 MB Sprinter
PROMET Split

man323

Koja je priča oko električnog autobusa marke Karsan, inače nosi reg. oznaku ST 1566-AA? (vidljiv je na slikama lijevo od Sprintera #100)

lussin