Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

Dreamwalker

Citat: amfan  u Prosinac 12, 2017, 22:04:38
Bome su neki ovdje brzi na okidaču, odmah bi porashodovali Sanose. Promislite malo, ne smije se ništa rashodovat dok nema autobusa za normalno funkcioniranje linija. Danas je opet AV 120 #151 bio na liniji 25, što se ne bi smjelo događati. Vidjet ćemo što će biti s rotacijama kad dođe ovih devet Citara iz Njemačke. Možda se i ponovno uvedu zglobni autobusi umjesto nekih solo smjena, npr. na osmici su prije krize vozili samo zglobni. Nadam se da će neki od polovnjaka doći prije rukometnog prvenstva. Inače, prva tura ovih EU autobusa navodno sadrži 30 komada. Tih 30 taman bi u rashod odvelo sve starije od 2003. godine, eventualno bi ostalo par komada. To su g.b. 688, 146-185 (da, računam Eurobuse) i 302-306, 29 autobusa.
#65 i #154 su namjerno ostavljeni čitavima jer su dio skupine staro za novo. Tu je sigurno i #196 koji je nedavno izgorio. Pretpostavljam da su oni ranije rashodovani (#171, 186 - izgoreni, #239 - sudar) i formalno drukčije otpisani pa ne mogu biti dio toga. Bilo bi idealno kad bi Promet mogao otkupiti devet SG 220 i dati ih za nove, ali do toga, nažalost, ne može doći. Još uvijek ni približno ne znamo kakve će biti specifikacije tih EU autobusa, a pretpostavljam da je Iveco najizgledniji proizvođač.

Jesi ti siguran da je ovo boldano točno?

Našao sam na internetima Upute za prijavitelje na Poziv za prijavu na projekt. Poziv je objavljen u svibnju ove godine, a jedan dio kaže ovako:

Citat:Bespovratna sredstva u okviru ovog Poziva mogu se koristiti za kupnju novih autobusa koji će zamijeniti zastarjeli autobusni vozni park koji se u vrijeme prijave na Poziv koristi za pružanje usluge javnog prijevoza na onim linijama koje su definirane ugovorom o javnim uslugama u smislu u smislu Uredbe (EZ) br. 1370/2007 Europskog Parlamenta i Vijeća (tzv. Public Service Obligation Contratct; PSO ugovor).

Prema popisu voznog parka stoji da je 154 povučen iz prometa u siječnju, a 65 u svibnju. Ako su tad odjavljeni, onda više nisu u prometu, tj. ne koriste se za pružanje usluga javnog prijevoza.
Ja i dalje nekako stojim pri tome da će u zamjenu smjeti samo ono što je registrirano. Bar bi mi to imalo smisla s obzirom da je cilj projekta povući stara vozila iz prometa i umjesto njih staviti nove autobuse. Povlačiti iz prometa nešto što nije u prometu nema smisla. No, živi bili pa vidjeli.

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

podgora

Al samo malo prvenstvo je za misec ipo dana ja neznan sta se more nabavit u tih misec ipo dana triba ih regat triba isprogramit display

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

Citat: Dreamwalker  u Prosinac 12, 2017, 22:43:51
Jesi ti siguran da je ovo boldano točno?
Prema popisu voznog parka stoji da je 154 povučen iz prometa u siječnju, a 65 u svibnju. Ako su tad odjavljeni, onda više nisu u prometu, tj. ne koriste se za pružanje usluga javnog prijevoza.

Priču o #65 i #154 sam čuo još davno prije nego se cijela ova priča javno zakotrljala. Također, ti autobusi stvarno su netaknuti, još uvijek su čak i validatori u njima. To nije bio slučaj s rashodima ranije. Za #196 pretpostavljam, ali ako su ova dva moguća, zašto ne bi i taj?

@podgora
Prvenstvo počinje točno za mjesec dana. Mislim da nije nemoguće da svi dođu u tom vremenu. Moraju već biti tehnički ispravni, registracija se riješi u par dana. Isprogramirat display? To Promet ne radi.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

sniff

Citat: amfan  u Prosinac 12, 2017, 22:04:38
Bome su neki ovdje brzi na okidaču

Mnogo prebrzi, tih 50 će pristizati vjerojatno kada će "ekipa iz 2003." biti punoljetna, ako ne i više. I kad bi došli za godinu-dvije, zašto odmah rashodovati SVE buseve ? Pravo balkanski, ili sve novo, ili se sve raspada. Rashod za njih 15-tak, a ostale pokrpati sa njihovim dijelovima i dobro urediti. 
S obzirom na dobro poznato stanje u Splitu, idealne bi bile kupovine niskopodnih, dobro očuvanih i neizvoženih MBova i MANova starih 8-10 sa Zapada, al dobro, neka iskoriste ponude kad smo već u EU. Bilo bi izvrsno da EU kupi, a ne financira  bus123   good_boy

lussin

Citat: sniff  u Prosinac 13, 2017, 20:46:02
... I kad bi došli za godinu-dvije, zašto odmah rashodovati SVE buseve ?....
Takva su pravila igre. Za jedan novi registrirani, jedan u staro željezo. Nema poklanjanja, prodaje, a pogotovo nema uređivanja. Jedino ovih 9 rabljenih
ne podlažu time

josipgrgin

Nema veze koji ce busevi doc Man ,mercedes ili neki drugi bitno je da buseve treba odrzavat a ne da propadnu kao ovi sada i izgledaju ajme a neki su stari tek desetak godina
Ako tako nastavu ni novi busevi nece dugo vozit i bit ce kvarova a to nije dobro.

man323

Danas su Prometovci objavili odluku o odabiru. Odabran je Mercedes Leasing, što znači da nam stižu Citari G.
Ovih 9 primjeraka će "nas" koštati oko 15 milijuna kuna (mislim da je to previše i da je ovdje riječ o nekakvom kriminalu).
Rok isporuke je između 36 i 40 dana.


elez

Nisan ni ocekiva nista drugo nego kriminal. Bilo bi najzanimljivije da dođu neispravni busevi  russian_roulette
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Dreamwalker

Polako dečki, ajmo stavit to na papir pa onda osuđivat.
To je otprilike 220 tisuća eura po komadu. Ako oduzmemo kamatu i troškove unosa, to je oko 200 tisuća eura po komadu. A to je realna cijena za takav bus tog godišta.
Kad su raspisali natječaj, pričali smo o onim MANovima iz Pforzheima za 235 tisuća eura i to vam nije bilo puno, a sad se priča o nekom kriminalu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Paško

Definitivno previše. To je otprilike 220 tisuća eura po komadu. Usporedbe radi, 295 tisuća eura otprilike je stajao jedan novi Conecto G za Autotrolej.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Zato sta smo išli po prošloj nabavci 2 polovna, #308 je doša, uređivali ga, osa do trogira i nije moga nazad. Tako da ja nista ne virujen vise. Da dođu i novi busevi reka bi kriminal jer su takvi jednostavno
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Lion's Driver

Pa ljudi moji zašto ste odmah puni predrasuda? Ajmo sačekat dok ti autobusi stignu pa ako to bude stvarno "skupi" krš onda ćemo se raspucat ovdje. Ova dva zadnja Citara jesu dokaz da se kupuje sve i svašta i da ni ta "Europa" nije ko što većina misli al opet nema smisla razvijat raspravu unaprijed.

Majstor

Kupila je Liburnija Zadar rabljene Citare solo iz Grcke sa par km
Busevi su bili stacionirani u Grčkoj kao zamjenski busevi / RTA Dubai je kupio veliku količinu Citara i oni su bili za eventualnu zamjenu u garantnom roku /
Poslije su išli u Dubai Citaro G i Neoplan katni i zglobni
Tko zna možda ima i koji zglobni takav pa ga dobi Split ?
Samo mi sudite pošteno !

sniff

Vidjet ćemo hoće li biti korupcije ili ne. Nisu takvi good_boy good_boy good_boy

Dreamwalker

Citat: amfan  u Prosinac 22, 2017, 23:02:58
Definitivno previše. To je otprilike 220 tisuća eura po komadu. Usporedbe radi, 295 tisuća eura otprilike je stajao jedan novi Conecto G za Autotrolej.
Previše za što? Ne znamo ni godište, ni kilometre, ni ništa, pa čak ni model. Na mobile.de ima jedan Citaro C2 iz prvog kvartala 2013. za 215 tisuća eura netto. A busevi iz natječaja ne smiju biti stariji od 2012. godine. Nadodaj na to kamatu (koja sigurno nije mala), trošarine, troškove transporta,... Da su kupljeni Citari, to nije previše kak vi pričate.
A Conecto G je i tak klasa niže, tak da ako su oni bili 295 tisuća novi, ovo za Citara nije puno.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421