Tipovi autobusa na linijama

Autor maky, Prosinac 01, 2007, 17:59:05

Urbino LE

Od kada je to 37 solo, o ćemu ti?

qwertz

ima par dana svi r.v su solo na 37 pa čak i na trogirskim r.v solo citaro 184 i 185

Urbino LE

268 na 17, a 183, 222 i 261 na 37.

Shole

Zar nema potrebe za zglobnima dok nema škole, ili je štednja u pitanju ili pak po političkoj liniji ?

Urbino LE

Pa recimo da je sprdačina kako se sada radi. Na 1-ici radi solo, solo troosovinac i zglob, na 10 solo i zglob, na 17 danas dva solo i zglob, ne sazna se više ko pije, a ko plaća. Buseva je očito manjak i onda uvode tu liniju 38 koja ide do aerodroma i stave solaše na nju, znači veći dio puta sve isto kao 37 samo šta neće sve do Trogira. Ta linija je inače prometovala do nedavno samo u školske ure. Sada su napravili taj switch valjda sa  37 i 38, prvi na solaše drugi na zglob iz nekog čudnog razloga. Činjenica je da Grad Kaštela dosta para ulijeva u Promet za razliku od Grada Trogira pa moguće da je to, uostalom mislim da je 2008. Grad Kaštela i dao novac za 4 Classica G ako ne i za još šta, dok Trogir nije nikakvu kupnju financirao.

koordinator

Ma gluposti rade. Evo danas su povukli 288 sa 10ke i vjerojatno ga stavili na 37mu kao što je vozio u nedjelju. Pa zar nije logičnije staviti Cityja sa troja vrata na 37mu a Crosswaya ostaviti na 10ki. Crossway ima jako loš protok putnika u zadnjem dijelu i nije namijenjen za opterećenije linije, već odgovara za linije tipa 10, 28, 29, 35.

Urbino LE

Oćeš reći da 10-ka nije opterećena linija? Pa i nebi se složio, možda sada kada nema škole... Ali po tome velika većina naših solaša ima slab protok putnika. Meni je veća nebuloza kako je City jedan završio na 29.

koordinator

Vozim se u njoj barem dva puta dnevno i ne izgleda mi baš opterećeno za razliku od nekih. Naravno, za vrijeme škole bude poprilično napunjena i tada se vidi prednost zglobnjaka. Ova nebuloza zglob i solaš se pojavila zbog loše planiranih RV-ova, tako da na par školskih polazaka zglob ima svoje prednosti ali RV zgloba na 10ki bi trebao završiti oko 7 navečer a solaš bi trebao ostati do ponoć jer od zgloba nema koristi.
Što se protoka putnika tiče, naravno da je relativno loš protok i u starijim Cityjima i u solo Citarima upravo zbog dvoja vrata ali u Crosswayu uz to sve još nailazimo na dvije stepenice, a iza raspored sjedenja 2+2 tako da je prolaz uzak i teško se mimoići ako tu netko stoji. Jučer sam vidio jednog starijeg Cityja na solinskoj sa displejom 86ice na peronu 86ice tako da je vjerojatno išao gore.  >hammer<

actros

da je Promet sprdačina od firme, to se slažem; al sad da ima neke pretjerane potrebe za zglobnjakom na 37, to baš i nebi reka (barem dok ne počne škola).
Iz Trogira za Split tridesetsedmom itako idu samo učenici, dok svi ostali idu direktnim. Tokom dana svakih pola sata prođe jedan, voziš se u turističkom autobusu i stigneš za 30-tak minuta, i pritom još i uštediš koju kunu (cijena od 12kn za Posu, 16 za Samoborček do 21kn za AtRi)...

Karta u Prometa je 21kn, pokaz 570, a đački pokaz 265kn, što nije malo, i još se tribaš drndat uru vrimena...

Kad počne školska godina, onda je situacija drukčija, potreban je zglobnjak od 7h ujutro do nekih 16h popodne, i on bude prekrcan.