Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Čelični

#1560
Citat: pehar_11  u Studeni 05, 2022, 15:31:28Nerealno je da vozač koji ne znam govoriti jezik vozi gradsku liniju. Barem meni to nema smisla. Isto i za prigrad. Vozač mora znati gdje ide, stoji itd.
Potpisujem sve navedeno i s tim se slažem 100% !
Nego mene od Azijaca više smeta ono što mi se danas događalo u autobusima Autotroleja. Danas popodne kada sam na svom stajalištu "Staro okretište" linija 5 u smjeru grada pokušao validirati svoju mjesečnu kartu dva puta mi je zablinkalo crveno "neuspješna validacija", na što je vozač ljutito odgovorio: zar ne vidite da šteka, što stojite tu .Došlo mi je da ga pošaljem kvragu, ipak sam se suzdržao da ne trošim živce . Kada sam na stajalištu "Tržnica"(kod HNK) presjeo na liniju 1 validiralo je normalno. Ista stvar mi se ponovila navečer opet na liniji 5 na polaznom stajalištu "Jelačićev trg" , ponovno crveno "neuspješna validacija". Vozač je bio ljubazniji od onog "liksona" popodne, nije ništa dobacivao. Volio bi da mi je došla kontrola pa da im objasnim kako im validatori rade. Zbog tih "falših" validatora uvijek kod sebe imam račun od mjesečne pokazne, zlu ne trebalo. Nije mi jasno kako nikako ne mogu te validatore dovesti bar koliko-toliko u red ! ???
Oprostite što sam otišao malo o-0 ali postupak onog vozača popodne je prešao granicu kulturne tolerancije prema meni kao urednom putniku !  >hammer< 

NP-549

Problem je u čitaču kartice u validatoru u tom busu.  Taj vozač je u smjeni prevezao tisuću ljudi, a 90% ih je imalo crveno.  Neki prođu, neki probaju dva puta, a neki zapnu i na silu oće validirat iako im kaže da šteka.  Ali ne,  baba gladi s tom karticom ko da je za u raj propusnica. Vjerovatno si mu bio već petstoti taj dan koji je zastao i samo je htio ubrzat stvar. Ne shvaćaj takve stvari osobno. Da je lijepo, nije, ali probaj ga razumijet.

pehar_11

#1562
Putnici također često imaju naviku da zamjenjuju i ne razumiju razliku između "ne radi" i "proletio sam pa nije radilo", što itekako nije isto. Sa sigurnošću mogu reći da 99% putnika svoju karticu doslovno zalijepi za validator ili samo proleti pored njega, pa nije ni čudo da ne radi ili se pokaže crveni ekran. Da se to radi kako treba, tj. da se kartica mirno stavi pored validatora i udalji karticu koji centimetar od za to predviđenog mjesta, a prije toga svega odredi zonu na kojoj putuje (što doslovno nitko ne radi), vjerujem da bi radilo normalno.

Citat: NP-549  u Studeni 05, 2022, 21:12:50Problem je u čitaču kartice u validatoru u tom busu.
Primjetio sam da u pojedinim garažnim brojevima samo starijim ljudima (pretpostavljam sa nekom mirovinskom/socijalnom tarifom ili kako god se to zove) pojavljuje bijeli ekran na kojoj piše nešto poput "nemoguća je validacija ove kartice".
vrijeme je novac?!?

Čelični

Citat: pehar_11  u Studeni 05, 2022, 21:15:25Putnici također često imaju naviku da zamjenjuju i ne razumiju razliku između "ne radi" i "proletio sam pa nije radilo", što itekako nije isto. Sa sigurnošću mogu reći da 99% putnika svoju karticu doslovno zalijepi za validator ili samo proleti pored njega, pa nije ni čudo da ne radi ili se pokaže crveni ekran. Da se to radi kako treba, tj. da se kartica mirno stavi pored validatora i udalji karticu koji centimetar od za to predviđenog mjesta, a prije toga svega odredi zonu na kojoj putuje (što doslovno nitko ne radi), vjerujem da bi radilo normalno.
Oprosti, ali mi nije jasna razlika "ne radi" i "proletio sam pa nije radilo"?
Inače se slažem s tobom da mnogi doslovno zalijepe karticu za validator. Mišljenja sam ako linija prometuje u samo jednoj zoni(poput linije 5,npr.) da nema potrebe birati zonu (možda griješim), ali sam često koristio liniju 32 za bazene na Kantridi koja prometuje u više zona i na žalost preko 99% putnika ne odabere zonu na kojoj putuje, posebno se to odnosi na školarce kojih zbilja ne fali na toj liniji, a putuju kroz više zona.

pehar_11

Citat: Čelični  u Studeni 05, 2022, 21:54:31Oprosti, ali mi nije jasna razlika "ne radi" i "proletio sam pa nije radilo"?
Koji dio?
vrijeme je novac?!?

gorgoroth

Kao svi pričate s vozačima, naširoko...kaže dobar dan, naplati kartu ako treba i ćao, bit je u tome da autobus vozi, ako nema vozača neće voziti a kamo li pričati s vozačima, zna se što sam htio reći, ali ovdje sve neki filozofi izgleda

Čelični

#1566
Citat: pehar_11  u Studeni 05, 2022, 21:56:04Koji dio?
"proletio sam pa nije radilo"

NP-549

Citat: gorgoroth  u Studeni 05, 2022, 21:58:57Kao svi pričate s vozačima, naširoko...kaže dobar dan, naplati kartu ako treba i ćao, bit je u tome da autobus vozi, ako nema vozača neće voziti a kamo li pričati s vozačima, zna se što sam htio reći, ali ovdje sve neki filozofi izgleda

Slažem se.  Deset bilo kakvih vozača bi nam super došlo sada. Uvijek možeš složit liniju/smjenu gdje nema puno kombiniranja ni puno pričanja. Nek odguli svojd i ajd bok. 


421

Incident u Autotrolejevoj "sedmici". Vozač izbacio putnice jer su htjele platiti karte novčanicom od – 10 eura
Marinko Glavan
09. ožujak 2023 06:28
Počeo je vikati da nije on kiosk, nego vozač... Nije nam htio prodati karte i izbacio nas na prvoj stanici, priča nam Zvijezdana Hirschsteiner

RIJEKA – Vozač autobusa Autotroleja na liniji broj 7 prošle je nedjelje, prema riječima Zvijezdane Hirschsteiner, na izrazito grub i neugodan način iz autobusa izbacio nju i njezinu prijateljicu, i to samo zbog toga što su dvije putne karte, u ukupnoj vrijednosti od 3,10 eura, htjele platiti novčanicom od deset eura.
Burna reakcija
Hirschsteiner i njezina prijateljica u nedjelju su, kaže ova Hrvatica koja već 30 godina živi u Njemačkoj, pješice otišle do Trsata, a u poslijepodnevnim satima su se pješice spustile do središta grada, gdje su se odlučile ukrcati na autobus broj 7 i vratiti do Marinića, no ugodno nedjeljno poslijepodne se ulaskom u autobus pretvorilo u posve drukčije iskustvo.
– Ušle smo u autobus na stanici kod nekadašnje Slavice, u centru grada. Uredno smo htjele kupiti dvije karte koje stoje tri eura i deset centi. Vozač nas je pitao imamo li sitnog novca, ali nismo imale dovoljno kovanica, već smo mu htjele dati novčanicu od deset eura i kovanicu od deset centi, kako bi i njemu bilo lakše vratiti nam sedam eura. Nismo ni slutile kakvu će to reakciju izazvati, kaže putnica.
Vozač je, dodaje, odbio primiti novčanicu od deset eura, a vrlo brzo je počeo galamiti i postao izrazito neugodan prema putnicama, a sve se odigravalo pred ostalim putnicima u autobusu.
– Počeo je vikati na nas da nije on kiosk, nego vozač i štošta drugo. Nije nam htio prodati karte, već je na prvoj idućoj stanici, kod Riječkog nebodera, počeo vikati na nas da izađemo iz autobusa. Vikao je »Van!, Van!«, na što sam se, iskreno govoreći, prepala i rekla prijateljici da izađemo, jer je vozač izgledao i zvučao vrlo agresivno. To smo i učinile, izašle smo i ostale čekati iduću »sedmicu«. Vozač u tom autobusu bez ikakvih je prigovora prihvatio naših deset eura i deset centi, uredno nam vratio sedam eura i stigle smo na odredište, bez ikakvih neugodnosti, kaže putnica.
Cijeli je događaj prijavila Autotroleju, a uspjela je fotografirati registarske oznake i zabilježiti točno vrijeme incidenta. Ističe da u Rijeku dolazi već dugi niz godina, pri čemu uvijek koristi javni gradski prijevoz u kojemu nikad do sad nije imala nikakvih neugodnosti.
– Ja sam iz Slavonije, suprug je Nijemac, a već dugo smo vlasnici stana na Marinićima, gdje redovito dolazimo na odmor, po nekoliko puta godišnje. Puno nam je praktičnije koristiti javni gradski prijevoz nego vlastiti auto kada smo ovdje, tako da se u pravilu vozimo autobusima Autotroleja. Do sad nikad nisam doživjela ama baš nikakve neugodnosti ni probleme koristeći usluge Autotroleja, pa me ponašanje ovog vozača izrazito neugodno iznenadilo, a i prestrašilo. Nije bilo nikakvog razloga ni povoda da tako viče na nas, pred ostalim putnicima. Nismo htjele platiti novčanicom od sto eura, nego od deset, još smo pritom dale i deset centi da njemu bude jednostavnije vratiti nam ostatak novca, tako da zaista ne razumijem što je izazvalo takvu reakciju vozača, kaže Hirschsteiner.
Ispitivanje slučaja
Upit o incidentu uputili smo Upravi Autotroleja, iz koje su potvrdili da su primili dopis putnice, na koji su već odgovorili, uputivši joj ispriku, dok će nadležne službe u tvrtki ispitati sve okolnosti nemilog događaja.
– Opisano ponašanje vozača je krajnje neprimjereno, te nema opravdanja, ali, nažalost, uvijek postoje pojedinci koji svojom nekulturom odskaču te stvaraju lošu sliku o svim našim vozačima i društvu u cjelini. S pritužbom je upoznata Služba prometa, koja će detaljno ispitati cijeli slučaj te postupiti sukladno našim internim aktima koje primjenjujemo u ovakvim i sličnim slučajevima. Ovim putem se još jednom ispričavamo gospođi Hirschsteiner, kao i njezinoj prijateljici te se nadamo da će prilikom iduće posjete našem gradu ponovo koristiti javni gradski prijevoz kao što su činile i do sada, naravno, bez ovakvih ružnih scena, odgovorili su iz Uprave Autotroleja.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/incident-u-autotrolejevoj-sedmici-vozac-izbacio-putnice-jer-su-htjele-platiti-karte-novcanicom-od-10-eura/

U Njemačkoj bi jamačno prošla ova kupnja, a najbitniji dio priče:" nismo imale dovoljno kovanica, već smo mu htjele dati novčanicu od deset eura i kovanicu od deset centi, kako bi i njemu bilo lakše vratiti nam sedam eura."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

#1569
Mene samo zanima zašto svi mi kolektivno ponekad i ne pohvalimo nekoga, nego samo ovakvi tekstovi lete na forum. Bilo bi lijepo nakon svakavih prepucavanja barem malo pozitivnoga. Možda sam u krivu, ko zna.
vrijeme je novac?!?

kico101

Pozitiva nije "in". Inace, slazem se sa komentarom.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.