Displeji

Autor maky, Prosinac 21, 2007, 22:21:19

Paško

#310 danas, ne radi nijedan
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#259 - ne radi nijedan

Citaro O530

Na #310 su proradili svi displejevi.

XDonald

S Prometove FB stranice:

U znak zahvale svim djelatnicima KBC-a koji su s nama u najtežim i najsretnijim trenutcima, a koji posljednje dvije godine rade u iznimno teškim uvjetima, naši autobusi danas voze s prigodnom porukom. KBC-u Split i svim njegovim djelatnicima čestitamo njihov Dan 👏👏👏

Paško

Kada nema dobre tabele, treba improvizirati. A sve to jer ni displeja na autobusu nema više od pet godina. Barem bi se sad neki iz rashodovanih autobusa mogli prespojiti.

Citaro O530

#266 na nekoj liniji bez table. Na prednjem displeju mu svijetli jedna jedina žuta LED-ica, zadnji displej isto ne radi, a bočni nisam uspio vidit.

Citaro O530

Mislim da je sa displejem od #266 sve u redu, vidio sam ga na 60-tki sa svim ispravnim displejevima. A dok je bio na nekoj gradskoj liniji, možda je vozač zaboravio upalit displej, jer sam već jednom vidio kod njega kada su mu svi displejevi ugašeni, svijetli samo jedna žuta LED-ica na prednjem displeju.

Citaro O530

#295 bez stražnjeg displeja

Split33

Nadam se da će se napokon nakon svih godina sitit izminit displaye/imena linija iz npr. SPLIT - (AIRPORT) - TROGIR u SUKOIŠANSKA - (AIRPORT) - TROGIR.
Postane malo zamorno turistima, a i domaćima sa strane, objašnjavat skoro pa svaki dan na šta se to "SPLIT" odnosi.

Paško

To je problem lošeg informiranja, a ne nešto što treba pisati na displeju, barem ne umjesto Splita.

tramvajac 92

U današnje vrijeme s današnjim displayima, ovakvi ispisi linija, kakve ima Promet su totalno promašaj. Evo, primjer linije 60 piše:
60 OMIŠ
PODSTRANA - SPLIT
60 SPLIT - PODSTRANA
OMIŠ

Iskreno, da ne pratim forum, ja bih se zapitao kuda taj autobus ide. Da se razumijemo, pogotovu na linijama koje nisu gradske (a bome 60 nije gradska), nikoga nije briga odakle autobus dolazi. Briga te je kuda ide, pogotovu ako stojiš negdje po trasi i čekaš.

Bočni displayi su  thumbs tu vidiš detalje kuda se ide.

Meni je najjasnije kad imaš odredište VELIKIM slovima i ispod manjim bitniju točku kuda prolazi:
60 OMIŠ
PODSTRANA
60 SPLIT
PODSTRANA

Ako se radi o prigradskoj liniji koja ima prolaske kroz više mjesta koja je bitno navesti, može se na displayu izmnjenjivati u donjem redu... Čak se može i staviti dolje veza. Primjer:
38 RESNIK
Kaštel Stari - veza ln. 93

Lion's Driver

A da stavi Sukoišanska sve jedno bi bi problem, možda još veći. Šta stranac zna šta je Sukoišanska i di je to. "Negdje u Splitu ili ???" pitali bi se.
Što se tiče promjena na displayu tokom trase ili informiranja manjih mjesta potreban je display koji funkcionira na GPS kakav sam ja imao u Njemačkoj pa recimo piše:
U Kemnatu - 130 Esslingen (ispod uber Industriegebeit) kada se prođe kroz taj Industriegebeit ostane samo Esslingen jer gps zna da si već bio tamo ili eventualno malim slovima napiše sljedeće bitno mjesto tipa uber Ruit Klinikum... ne sjecam se.
Al isto tako linija 122 iz ES  piše samo 122 Flughafen Messe S iako je jedna od najdužih linija. Za povratak piše Esslingem ZOB a imaš uzmeđu Plieningen, Scharnhausen, Scharnhausen Park S itd itd

tramvajac 92

Može GPS a može se i mijenajati u fiksnim intervalima isto. Svakih xy sekundi se pojavi neko novo mjesto u koje ulazi.

netko

Što se tiče bočnih displaya to je OK.

Što se tiče prednjih sve je Ok.

Sad kada sam u ZG pojma nemam otkud autobus vozi kada mu vidim samo krajnje odredište na prednjem displayu. A dok uhvatim mali bočni, ode on.

Tako da je pisanje polazišta i odredišta na prednjem displayu skroz u redu.
Svejedno je jel se radi o gradskim ili prigradskim. Možda još i prije na gradskim. Da odmah znam da linija 116 vozi od S. Mosta do Ljubljanice.

Stoji primjedba da bi se na prednjim trebalo stavljati samo još pokoje ključno odredište kao npr. AIRPORT.

Ali npr. Podstranu bi i ja izbacio sa prednjeg jer sama logika kaže da autobus mora proći tu. Također i sa bočnog H. Lav.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

STIB

Citat: netko  u Travanj 18, 2022, 19:17:12
Da odmah znam da linija 116 vozi od S. Mosta do Ljubljanice.
Ne od Savskog nego od Podsusedskog mosta...

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU