Linije

Autor 1142007, Prosinac 08, 2009, 09:30:45

jedan_019

Još nisu postavili na web stranicu, no u vozilima Gpp-a su stavljene nove sheme svih linija u Osijeku:


jedan_019

Dolaskom minibuseva, osim što će zamjeniti standardne autobuse na linijama manjeg kapaciteta putnika, napravljena je nova linija:

Citat:Nova tri minibusa prometovat će od 20. lipnja i to na linijama Višnjevac - Josipovac, Uske njive - Mačkamama, te novom linijom Sjenjak - Vatrogasno naselje - Trpimirova do cestovnoga mosta. "Sada ćemo uz pomoć minibuseva skretati u usku Wilsonovu ulicu. Minibusevi se još dorađuju, ugrađuju se potrebni uređaji i s početkom ljetnog voznoga reda i oni će krenuti u promet" - najavio je Medić.

Glas Slavonije, 10.06.2011.

jedan_019

Krajem 9. mjeseca se linija Sjenjak - Tvrđavica (Podravlje) ugasila radi premalog broja putnika (ili bolje rečeno ni 10 putnika dnevno).

28.11., u 8:30 se otvara nova linija Filipovica - Tvrđavica (Podravlje). Evo detalja:

Citat:Radi poboljšanja kvalitete prijevoza putnika iz do sada prometno nepovezanih dijelova Osijeka, GPP 28. studenog 2011. godine pokreće novu autobusnu liniju, pod nazivom Filipovica – Tvrđavica.

Određeni pravac kretanja autobusa na dijelu nove relacije je:

Do naselja Filipovica:
- od kružnog toka u ulici Sv. L. B. Mandića – Ulica borova – Ulica jablanova – Bednjanska ulica (okretište na Filipovici).

Od naselja Filipovica:
- Bednjanska ulica – Ulica jablanova – Ulica ariša – Ulica Sv. L. B. Mandića i dalje po trasi linje sve do Podravlja i Tvrđavice.

Nova autobusna linija biti će pokrenuta u ponedjeljak 28. studenog 2011. s početkom u 8,30 sati, a otvorenju će nazočiti gradonačelnik Krešimir Bubalo i predstavnici GPP-a.

Shemu nove linije, kao i kronologiju polazaka možete pogledati OVDJE http://www.gpp-osijek.com/web/images/slike/filipovica.jpg

http://www.gpp-osijek.com/web/

sibencan

Vrača se linija Ivanovac - Antunovac - Gajev trg - Tvrđavica
1997 - 2017

ante_os


Produžetak linije 5 u Josipovcu

Citat:Obavještavamo korisnike javnog gradskog prijevoza, da se od ponedjeljka 3. kolovoza 2020. produžuje autobusna linija 5: Josipovac - Gajev trg - Bijelo Brdo, do novog autobusnog okretišta u Josipovcu.

Zbog izgradnje tri nove autobusne stanice i novog autobusnog okretišta u Josipovcu, u Osječkoj i Gupčevoj ulici, GPP će iz smjera Osijeka izmijeniti   trasu prometovanja na način da će autobus prometovati do Gupčeve ulice ustaljenom trasom, zatim lijevo Osječkom ulicom (novo stajalište: Osječka 184), sve do novog autobusnog okretišta (neposredno iza vile Ivanić). Povratak iz Josipovca bit će uređen na način da će se autobus kretati Osječkom ulicom s novog autobusnog okretišta, (novo stajalište: Osječka 157 ), zatim desno u Gupčevu ulicu (novo stajalište u Gupčevoj), potom skreće lijevo u Bizovačku ulicu, desno u Osječku ulicu, te se dalje kreće ustaljenom trasom u smjeru Osijeka. Zbog produženja linije doći će i do manjih korekcija polaznih vremena iz Josipovca za Osijek, a korigirana vremena moći će se preuzeti s mrežnih stranica GPP-a od 2. kolovoza 2020. www.gpp-osijek.com kao i na stanicama koja su opremljena info panoima.


Izvor: http://www.gpp-osijek.com

Zna li netko hoće li biti nešto od linije prema Bilju? Najavljivali su prije još ali ništa se nije dosad realiziralo.

D@ny

Do kad traje koncesija "panturistu" "Arrivi", a kad istekne, onda se može eventualno Grad Osijek javiti na natječaj za koncesiju, do tad ništa!

ante_os

Zna li netko koja linija ide Trpimirovom i okreće se vjerojatno kod Dvorane Gradski vrt oko ponoći? Jer viđam već par noći autobus (školski bude uvijek) da ide iz smjera Vukovarske Trpimirovom i dalje prema Dvorani i nakon nekog vremena se vraća, nema ništa napisano na displeju. Zanima me je li to bus s neke linije pa završava zadnju vožnju ili je to neki povremeni prijevoz tj. vanlinijski?

D@ny

#22
Citat: ante_os  u Siječanj 06, 2021, 00:17:25
Zna li netko koja linija ide Trpimirovom i okreće se vjerojatno kod Dvorane Gradski vrt oko ponoći? Jer viđam već par noći autobus (školski bude uvijek) da ide iz smjera Vukovarske Trpimirovom i dalje prema Dvorani i nakon nekog vremena se vraća, nema ništa napisano na displeju. Zanima me je li to bus s neke linije pa završava zadnju vožnju ili je to neki povremeni prijevoz tj. vanlinijski?
Vjerovatno je bus koji ide u razvoz, jer je jedan salužbeni auto imao udes, a drugi je na popravku, pa od Nove godine ide obično školski (samo je 1. i 2. išao 66)

Mark926

Može mi netko objasniti kako se programiraju linije na novim busevima (101-112) jer nekada viđam bus Tenja 4/3-Briješće da iza nosi broj 5, na Jug II-Kanižlićeva VPG danas su isli 101-104 i samo je 102 imao iza broj linije a inače nema nijedan. Mislim jel teško im programirati broj linije kako treba, ovako kada voze sada nema smisla, malo ima pa nema ili vozi liniju 4/3 a nosi broj 5 od Josipovac-Bijelo Brdo.

forjan.tajnik92@gmail.com

Pozdrav,
Ja sam novi na forumu autobusi.org. Vidim da tramvaja nema pa ću svatiti i njihove trase
1 Višnjevac-Trg-Zeleno polje
2 Bikara-Kolodvor-Trg

ante_os

#25
Od 4.7. linije su malo prilagođene sukladno radovima u gradu i sukladno vremenu stajanja autobusa na okretištima. Privremene linije su sljedeće:

1A Jug II – A. Kanižlića – J.J. Strossmayera - Josipovac

1B Jug II – Vijenac Petrove Gore – Svilajska

2 Mačkamama – Uske njive – Gajev trg

3, 4 Čepin – Tenja

3A, 4A Čepin – MIO - Tranzit – Industrijska zona Nemetin

4B Briješće – Filipovica – Tenja

5A Bijelo Brdo – Đakovština

5B Đakovština – Tvrđavica (Podravlje)

6 Ivanovac – Antunovac – Brijest - Gajev trg

7 Jug II – KBC Osijek

Putnicima je zbunjujuće prilično jer su navikli na stara odredišta i linije. Recimo Kanižlićeva je sada prolazno stajalište i uopće ne piše na displeju piše samo Josipovac pa se ljudi lako zabunu. Uz ove linije prometuje i supstitucija tramvaja na liniji Trg Ante Starčevića - Vipnjevac, svakih 10 minuta, čini mi se 5 (ili 4) autobusa.
Još samo kratko da napišem na jesen dolaze novi autobusi Mercedesi prigradska verzija i MAN gradska verzija.


gegi207

Evo karta novih autobusnih (i tramvajskih) linija koje su došle uz novi zimski vozni red koji vrijedi od 5.9. Dok ovo pišem ta karta još nije objavljena na stranici GPPa, pa sam zato stavio uslikanu sliku sa jedne stanice umjesto službene slike.


Evo i tekstualno:
  • 1: Jug II - Gajev trg - Josipovac
  • 2: Jug II - Gajev trg - Vij. P. Gore - Retfala
  • 3: Čepin 3 - Gajev trg - Tenja 4-3
  • 4: Čepin 4 - Gajev trg - Tenja 4-3
  • 5: Bijelo Brdo - Gajev trg - Đakovština
  • 6: Ivanovac - Antunovac - Brijest - Gajev trg - MIO Standard
  • 7: Briješće - Filipovica - Gajev trg - Tvrđavica (Podravlje)
  • 8: Jug II - KBC - Jug II
  • 9: Drinska - Uske njive - Gajev trg - Drinska

Glavne novosti su da su linije 1A i B sada 1 i 2, bivša linija 2 je sada 9, ukinute su linije 3A/4A, 4B i 5B, linija 5A je sada 5, linija 6 prometuje do mia, 7 je sada 8, te je uvedena nova linija 7 koja spaja Briješće (Filipovicu) i Tvrđavicu (Podravlje), odnosno kao kombinacija bivših linija 4B i 5B. Također, skoro sve stanice su sada dobila nova imena koja uglavnom ovise o najbližoj ulici.

Tramvaji na liniji 1 prometuju od ZP do TAS-a , gdje se okreću (što uključuje vožnju unatraške) te idu nazad za ZP. Na ostatku linije 1 prometuju autobusi sa malo izmijenjenom trasom. Na liniji 2 tramvaji ne prometuju, nego samo autobusi od Bikare do Gajevog trga, pa nazad.

I još samo da dodam, ravnatelj GPPa je u jednom interviewu sa Osječkom TV rekao da bi novi autobusi trebali početi dolaziti od 15.9. do 30.9.

ante_os

Od danas, 12.2. linija 1: Jug II - Kanižlićeva (Vijenac Petrove Gore) će biti produžena do Opus Arene.