Kvarovi Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:37:12

Citaro O530

Zakazao #317, slika preuzeta sa storya fb stranice Nike transport

Citaro O530

Zakazao #311, sliku sam preuzeo sa storya fb stranice Nike transport. Čini mi se da je #311 u nekom periodu bio udaren jer vidim na stražnjem dijelu novi font garažnog broja te novu sredinu branika i novi desni kut branika.

Intouro

To zada se motorist nasadio na njega.

Citaro O530

#918
Jučer zakazao #260, slika je preuzeta sa storya fb stranice Nike transport

Citaro O530

Čini mi se da je #007 u pitanju. Slika preuzeta sa storya fb stranice Nike transport.

elez

#278 gadno dimi plavi dim i smrdi.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

#921
#317

https://slobodnadalmacija.hr/split/brzom-reakcijom-putnika-i-vatrogasaca-sprijecen-pozar-na-prometovom-autobusu-delic-kriv-je-zamor-materijala-kod-starijih-autobusa-je-to-uobicajeno-1252985

Citat:Brzom reakcijom putnika i vatrogasaca spriječen požar na Prometovom autobusu. Delić: `Kriv je zamor materijala, kod starijih autobusa je to uobičajeno...`
PIŠE TANJA GIOVANELLI
30. prosinca 2022. - 20:04

Znate ono kako se kaže da je netko toliko dobar u tome što radi da se iza njega, ili nje sve dimi? Eh..., tako se sigurno nije osjećao vozač Prometove osmice koja je prodimila večeras na početnoj stanici na Žnjanu. Ne i bez razloga jer za to nije ni bio kriv, štoviše, da ga nije upozorio tkogod od putnika ne bi ga ni primijetio. Ali srećom je. Pa je pozvao vatrogasce koji su neprilici ubrzo stali na kraj.

Kako doznajemo od JVP grada Splita čije je vozilo sa šestero vatrogasaca izašlo na intervenciju oko 18 sati, za sve su krive pakne koje su se zapalile pa je autobus u vozno stanje vraćen gašenjem plamena, te hlađenjem, odnosno zalijevanjem hladnom vodom.

Nije to ništa neobično, govori nam Miroslav Delić, pa dodaje kako se autobus potom sam dovezao do garaže na popravak.

-Vozač je sjedio u upaljenom autobusu i čekao polazak kada mu je prišao jedan od putnika i upozorio ga da se na zadnjem kraju pojavio dim. Odmah je pozvao vatrogasce a ubrzo je i sam povezao da se radi o paknama, jer su takvi kvarovi relativno uobičajeni kod autobusa koji su, poput ovog stari gotovo deset godina- govori nam Delić, uvjeravajući nas kako nema mjesta za brigu oko sigurnosti voznog parka splitskog prijevoznika čije dvije trećine čine novi autobusi, dok je preostala trećina stara do deset godina.

Kazao je i kako je na istu liniju uveden dodatni autobus te kako se promet odvija neometano te dodao kako nesretno vozilo očekuje popravak.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!