Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

rzri05

Taman sam išao provjeriti na Google, izgleda da je ipak uspio povući podatke o BIS polascima u međuvremenu.

kico101

Vidim, najava dolaska autobusa na stajalištima ( za koja je to predviđeno ) funkcionira bez greške ( greške nema , jer nema ni panela ).
Nagradno pitanje bez nagrade: Što će biti prvo gotovo, projekt novog autobusnog kolodvora ili display najava dolaska?

Rokovi su tu da se probijaju, zar ne ( žalba na žalbu, žalba na kvadrat, korijen od žalbe, žalbeni integral,... ).

I, vjerojatno ovo i nema previše veze s radom Autotroleja nego Gradske uprave, koja se , eto, lomi od posla već godinama, dok se ne slomi ( ko Đekna u onoj MN seriji davno jednom, dok je svijet bio donekle normalan ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Najava mora bit u roku jer EU plaća. Rade se detalji s HEP-om oko struje

kico101

Nekako mi se cini da je rok bil prosinac 2022, barem je tako pisalo na stranicama Grada.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#244
Rijeka: kreće pilot projekt besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika na terapiju
https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/vijesti/rijeka-krece-pilot-projekt-besplatnog-prijevoza-onkoloskih-bolesnika-na-terapiju-10684078
https://riportal.net.hr/rijeka/grad-rijeka-pokrece-besplatni-prijevoz-onkoloskih-bolesnika-na-terapiju-u-kbc-rijeka/380006/

Citat:Grad Rijeka, u suradnji s Autotrolejem, od 3. travnja pokreće pilot projekt prijevoza onokoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka: od ponedjeljka do petka od 7:30 do 21 sat, s dva vozila prevozit će pacijente od njihovih kuća ili stanova na području Grada Rijeke do ulaza u Kliniku za radioterapiju i onkologiju.
Prijevoz je basplatan, a želja je da pilot projekt postane trajnoga karaktera i za njega je iz gradskog proračuna za ovu godinu izdvojeno više od 65 tisuća eura.

Na žalost, kod nas dijelu pacijenata upravo prijevoz od kuće na terapiju i natrag predstavlja nepremostiv problem i pacijenti, zbog toga, odustaju od terapije koja je sama po sebi vrlo zahtjevna, a potrebno je da bude kontinuirana jer upravo je kontinuitet liječenja ključan kod ovakvih bolesti. Grad Rijeka je stoga odlučio olakšati liječenje onkološkim bolesnicima", kazao je zamjenik gradonačelnika Palčevski, naglasivši kako se provođenjem ovog projekta prvenstveno nastoji očuvati kvaliteta života i dostojanstvo oboljelih.

Projektom ,,Prijevoz onkoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka" će se omogućiti usluga besplatnog prijevoza onkološkim bolesnicima svakog radnog dana od 7.30 do 21.00 sati, a usluga podrazumijeva prijevoz od pacijentovog kućnog ulaza do ulaza u Kliniku za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka te povratak s terapije do kuće. Također, pacijent, ako za to ima potrebu, može besplatno u prijevoz uključiti i osobu u pratnji.

,,Autotrolej ima iskustva s prijevozom osoba s invaliditetom, gdje obavljamo uslugu već dugi niz godina, no prijevoz onkoloških bolesnika sasvim je druga vrsta usluge. Krećemo s pilotom s dva vozila da se uhodamo i da vidimo treba li nešto mijenjati i u kojem smjeru", kazao je direktor Autotroleja Kontuš, istaknuvši kako je KD Autotrolej nastojati organizirati prijevoz na najbolji mogući način.

Autotrolej će, u prvoj fazi projekta prijevoz onkoloških bolesnika obavljati s dva vozila te će osigurati dva vozača.  Riječ je o kombi vozilu koje je namijenjeno za dulje vožnje te je izuzetno udobno i pruža potpunu komociju tijekom prijevoza, odnosno tzv. VIP vozilo, dok je drugo prijevozno sredstvo iz kategorije osobnih vozila, tzv. limuzina koja također pruža udobnost i komfor tijekom vožnje.

vrijeme je novac?!?

rzri05

Izgleda da ide poskupljenje jednosmjernih kod vozača i cvikalica:

Citat:Autotrolej poskupljuje karte i to znatno: Od 1. travnja putovanje jednom zonom koštat će 2 eura, evo svih cijena

Od prvog svibnja skuplje će biti i "cvikalice" za dvije vožnje koje se prodaju na kioscima, u rasponu od 28 centi do 42 centa
 
Cijene putnih karata za jednu ili dvije vožnje u autobusima Autotroleja znatno će poskupiti od 1. travnja, odnosno od 1. svibnja, objavljeno je iz riječkog gradskog prijevoznika. Poskupit će karte za jednu vožnju koje prodaju vozači u autobusima, kao i karte za dvije vožnje koje se prodaju na kioscima i drugim prodajnim mjestima.

Cijene putnih karata koje putnici mogu kupiti kod vozača od 1. travnja bit će skuplje između 15 i 45 centi pa će tako karta za jednu zonu, kakva se najčešće prodaje u autobusima, stajati dva eura, umjesto sadašnjih 1,55 eura, što je poskupljenje od 45 centi, odnosno gotovo 30 posto. Karta za dvije zone stajat će 2,50 eura, umjesto sadašnjih 2,10 eura, za tri zone tri eura, umjesto 2,55, dok će najmanje poskupiti karta za četiri zone, sa sadašnjih 3,35 eura, na 3,50 eura.

Od prvog svibnja skuplje će biti i "cvikalice" za dvije vožnje koje se prodaju na kioscima, u rasponu od 28 centi do 42 centa. Karta za dvije vožnje unutar jedne zone stajat će 2,80 eura, umjesto sadašnjih 2,52 eura, za dvije zone cijena će s 3,38 eura skočiti na 3,70 eura, dok će za tri zone stajati 4,60 eura, umjesto 4,25 eura, a najveće povećanje cijena je za kartu za dvije vožnje za četiri zone – s 4,78 eura na 5,20 eura.
Iz Autotroleja povećanje cijena opravdavaju povećanim troškovima poslovanja, proizašlim iz  povećanja cijena goriva i ostalih energenata te većih izdvajanja za plaće zaposlenih, kao i usmjeravanjem putnika na kupovinu putnih karata izvan vozila, odnosno na kioscima, kako bi se rasteretili vozači.

Cijene ostalih karata, odnosno cijene takozvanih pokaznih karata (mjesečnih i godišnjih) te cijene dnevnih i tjednih karata se neće mijenjati i ostaju iste.

– Za korekciju su odabrane upravo ove kategorije karata s ciljem smanjenja pritiska na vozače autobusa smanjenjem broja karata prodanih u vozilu te kako se ne bi opteretili putnici kojima je u najvećoj mjeri potreban javni linijski prijevoz, odnosno oni koji koriste spomenute pokazne karte. Isto tako, određivanjem ,,okruglih" cijena karata namijenjenih prodaji u vozilu nastoji se vozačima dodatno olakšati ovaj dio posla u smislu očekivane manje potrebe za vraćanjem sitnog novca kupcu. Preusmjeravanje prodaje pojedinačnih karata s vozača na druge kanale prodaje poboljšat će kvalitetu usluge prema putnicima budući da je za očekivati da će vozači lakše održavati planirani vozni red te da će se prometovanje vozila javnog prijevoza ubrzati. S tim ciljem, povećanje cijena veće je u postotku za pojedinačne karte u vozilu od pojedinačnih karata kupljenih izvan vozila.

Također, cilj Autotroleja je i utjecati na korisnike da se odluče na kupnju drugih, u konačnici povoljnijih vrsta karata putem ostalih kanala prodaje. Vodilo se računa i o tome da korekcija cijena u što manjoj mjeri optereti one građane kojima je u najvećoj mjeri potreban komunalni linijski prijevoz putnika. Naime, pojedinačne karte u vozilu kod vozača i izvan vozila kupuju uglavnom osobe koje povremeno koriste komunalni linijski prijevoz putnika odnosno osobe koje nisu stanovnici Rijeke, turisti i slično, priopćeno je iz Autotroleja.

Novim cijenama karata, objašnjavaju dalje iz gradskog prijevoznika, nastoji se nadomjestiti trošak koji je nastao značajnim povećanjem cijene dizelskog goriva tijekom 2022. godine, a što se nastavilo i u 2023. godini, kao i povećanjem cijene prirodnog plina, kojeg kao gorivo koristi dio autobusa Autotroleja, te električne energije.

– Također, značajan trošak KD Autotrolej predstavlja i trošak plaća, koje su se povećale od plaće za veljaču 2023. godine, a slijedom kolektivnih pregovora i potpisa Kolektivnog ugovora kojim se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju povećava za 1.050.000 eura.

Izvor: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/autotrolej-poskupljuje-karte-i-to-znatno-od-1-travnja-putovanje-jednom-zonom-kostat-ce-2-eura-evo-svih-cijena/

pehar_11

Ukratko, skuplje je svakako, ali mislim da je bilo očekivano da cijene idu gore. E sad, hoće li javnost kukat da je skupo, definitivno mislim da hoće.

Nove cijene karata u vozilu:
Z1: 2,00€ (1,55€)
Z2: 2,50€ (2,10€)
Z3: 3,00€ (2,55€)
Z4: 3,50€ (3,35€)

Nove cijene karata za dva poništavanja:
Z1: 2,80€ (2,52€)
Z2: 3,70€ (3,38€)
Z3: 4,60€ (4,25€)
Z4: 5,20€ (4,78€)
vrijeme je novac?!?

kico101

#247
Bravo.
Znači, da bih otišao u grad i natrag ( da ne radim gužvu sa osobnim vozilom ) trebam izdvojiti 2,8 EUR ( 21,1 kn ). To su dvije litre benzina. Da bih otišao u grad i natrag, to mi je 8 km, odnosno 0,8 EUR. Za parking izdvojim još 1,2 EUR, što ukupno čini 2 EUR. Znači, zaradio sam 0,8 EUR, imam komoditet da idem kada hoću, vratim se kada hoću, nakrcam bunker koliko hoću.

Neka mi netko objasni, kako s ovim postupkom mogu biti motiviran da odlazim u grad s autobusom koji na mojoj liniji u prosjeku vozi svakih 25-30 minuta.  Pokaznu neću raditi zbog 5 do 10 odlazaka u grad mjesečno.

Grad ne funkcionira. Ne znaju napraviti plan troškova na način racionalizacije poslovanja ( recimo stotine kancelarijskih dodavača papira, preškolovati u nešto što je potrebno, recimo vozače, mehaničare, električare, servisere, itd. ). Svaki problem rješava se podizanjem cijene.

Pitam se koju školu treba upisati da budem tako pametan? Ovakav način vođenja grada mogu raditi i sa 8 razreda osnovne škole. Jedino umjesto završne diplome mi treba članska iskaznica nekih od političkih stranaka. I prst u uvo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#248
Idi vlakom ako ti to HŽ omogućuje, a mnogima nažalost ne. Ako ne vlakom, onda idi autom jer se puno više isplati. "Politika" vožnje autobusom umjesto autom sada zapravo i nemoguća, nemojmo se lagat. Ja idalje tvrdim da je suradnja Autotroleja i HŽ-a nešto dosad najbolje isplanirano i izvedeno, i takve se stvari moraju stalno i kontinuirano promovirat (iako smo prestali s tom promocijom u javnosti već duže vrijeme). Integrirani sustav vlaka i autobsnih karata za ljude iz Permana, Jušića, Matulja i područja ispod Veprinca (sada kad je 34 usklađena u jutarnjem polaksu) je savršena prilika da se jeftino i brzo provoza od područja Matulja do Rijeke za nekih 20-ak minuta i rastereti linija 23 (zasad samo ujutro), a Autotrolej zapravo nebi trebao imati gubitak ako ljudi preferiraju vlak umjesto autobusa.

Nevezano za karte, s obzirom da je WRC opet na Platku, hoće li Trolej opet vozit gore?
vrijeme je novac?!?

NP-549

Neće jer nema ove godine fun zone pa se može autima gore

pehar_11

#250
Je ti toliko teško da se čekaju 23 i 34 u Matuljima za Opatiju/Rijeku? Je li teško pogledat na tablicu? Je li teško imat malo mozga? Respect vozačima, poštujem ih i sve, ali ovo je postala jedna velika zajebancija. Ideš u Rijeku, nemaš pojma hoće li ovaj u 23 čekat ili će bit "ma ko ih je*e, idem ja dalje". Ljudi moji, ako postoji veza, onda čekaš, to ti je jedan jedini posao. Uz sve to, postoji telefon, zamisli Bože. "Ej, ajde pričekaj, vrati se" ili nešto slično. Ja plaćam kartu da ostanem ko kreten u Matuljima i ista se situacija događa svaki treći dan. Eto, čisto da se zna. Nije do voznog reda, već do pojedinaca koji neznaju ili ih jednostavno nije briga, i onda isti vozači kada ih pitaš nešto postanu neugodni i bahati. Pa čekaj malo. Trudio sam se do sada hvaliti vozače i ne biti toliko negativan, ali ovo je prešlo svaku granicu.
vrijeme je novac?!?

NP-549


pehar_11

#252
Citat: NP-549  u Travanj 06, 2023, 14:52:13Kada u koliko sati ?
Danas u 14:25, gbr. 834 i 768 i 3.4 u 13:20 gbr. 784 i 731 i još sto puta, samo ne pamtim.
vrijeme je novac?!?

NP-549

Ovaj danas 768 će bit prije moja greška jer inače vezu ima BIS kojeg od danas nema

pehar_11

#254
Ne tražim ja krivca, to mi je nebitno. Samo je bitno da se takvi propusti ne događaju jer je u zadnjih 2 mjeseca broj bježanja vozača na 23 nerealno velik. Ako je sređeno, onda sve pet i puno hvala.
vrijeme je novac?!?