Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

Čelični

https://www.fiuman.hr/na-inicijativu-opcine-viskovo-korigiran-vozni-red-za-linije-11-19-20-i-21/

Na inicijativu Općine Viškovo korigiran vozni red za linije 11, 19, 20 i 21

Nakon intenzivnih pregovora s Komunalnim društvom Autotrolej, Općina Viškovo uspjela je korigirati vozni red koji je stupio na snagu 7. siječnja 2020. godine. Naime, nakon stupanja na snagu novog voznog reda KD-a Autotrolej, Općina Viškovo je različitim komunikacijskim kanalima zaprimila niz pritužbi mještana, a vezano za ukidanje pojedinih polazaka, poglavito na liniji 11 koja povezuje Rijeku, Saršone i Gariće.

,,Posebno smo uzeli u obzir pritužbe mještana koji su imali manje više istovjetne zahtjeve, a vezano uz ukinute polaske na linijama 11 i 21. Napominjemo da će vraćanje većeg dijela ukinutih polazaka rezultirati povećanjem subvencije za dodatnih 80 tisuća kuna. Subvenciju Općina Viškovo kao jedan od suvlasnika plaća za obavljanje javnog linijskog prijevoza na svom području. S osnovne subvencije od 2,7 milijuna kuna došli smo na gotovo 3,6 milijuna. Budući da su nam mještanke i mještani na prvom mjestu iznaći ćemo nova financijska sredstva kao što smo to i učinili početkom godine kada smo prihvatili prijedlog Skupštine KD-a Autotrolej o povećanju godišnje subvencije za gotovo milijun kuna", rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. Novi vozni red trebao bi stupiti na snagu sutra, 21. siječnja 2020. godine.

L11_JESEN_putnici

L19_20_21_JESEN_putnici

Čelični

https://www.fiuman.hr/opcina-jelenje-popustila-autotroleju-i-odobrila-dodatni-novac-za-cesce-voznje/

Općina Jelenje popustila Autotroleju i odobrila dodatni novac za češće vožnje

Nakon stupanja na snagu novog voznog reda sa 7. siječnja 2020. godine Općina Jelenje, krenula je u dodatne pregovore s KD Autotrolejem, kako bi se uvele linije koje najviše nedostaju sumještanima. Stoga je od 20. siječnja 2020 (ponedjeljak) na snagu stupio novi (upotpunjeni) vozni red, javljaju iz Općine Jelenje.

"Posebno se pazilo na dolaske i odlaske djece iz škole. Napominjemo da djeca koja idu iz škole nakon petog sata u smjeru Podhuma obavezno moraju ići na autobus na školsku stanicu u Jelenju (ne ispred škole). Zbog okretanja autobusa kod škole u Jelenju mole se roditelji za savjesno ponašanje u prometu oko škole. Općina Jelenje novim voznim redom riješila je većinu zahtjeva sumještana te izdvojila dodatna sredstva, kako bi se olakšalo svakodnevno funkcioniranje u našoj zajednici.
Podsjetimo, KD Autotrolej kao pružatelj usluge ostvaruje već više godina, iz razno raznih razloga, gubitke u svom poslovanju. Navedeni gubitak samo za 2018. godinu iznosi 10 milijuna kuna, a planirani gubitak za 2019. godinu iznosi 7,8 milijuna kuna. KD Autotrolej nije u mogućnosti pokriti taj gubitak vlastitim sredstvima već iste traži da ih pokriju općine i gradovi, sukladno vlasništvu u udjelima. Isto tako, a da se ne bi stvarali novi gubici, KD Autotrolej je tražio povećanje redovnih subvencija. Na osnovu novonastale situacije Općina Jelenje je, kao što smo već pisali, dodatnim izdvajanjima i na temelju sugestija sumještana vratila većinu linija koje su zbog lošeg poslovanja pružatelja usluga naprasno ukinute", poručuju iz Općine Jelenje.

Autotrolej – novi vozni red: 12-14-15-16

Ivano31

#32
1.2.2020 Besplatan gradski i prigradski prijevoz na svim linijama.Linije 1,1A,2,2A,3,4,5,6,7,7A i 8 produzuju voznje tako da je npr zadnja 8 u 23 a inace bi trebala bit u 21

gorgoroth

Građani Trsata i Vojaka traže stari vozni red linije 1B

Predsjednik Vijeća MO-a Grada Trsata Hrvoje Burić dao je rok od sedam dana Gradu Rijeci i Autotroleju da vrati na staro vozni red autobusne linije 1B, a ako to ne bude slučaj, sazvat će zbor građana i na njega pozvati gradonačelnika Vojka Obersnela, direktora Autotroleja Alberta Kontuša i pročelnicu Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irenu Miličević da pojasne zbog čega je promijenjena trasa i prepolovljen broj polazaka.

- Imali smo sastanak vijeća mjesnih odbora Grada Trsata i Vojaka i bez obzira na stranački predznak članova, složili smo se da je Autotrolej novim voznim redom učinio nepravdu građanima Trsata i Vojaka i da to treba ispraviti. Prvi problem je to što linija 1 B više ne ide do Tower centra, već do Ulice Draga Gervaisa pa sada građani moraju hodati 200 metara do stanice. Prije je vozilo 16 redovnih linija za vrijeme radnog dana, a sada prometuje sedam linija, ocijenio je Burić. On je dodao da je sramota još veća kada se zna da je Grad Rijeka povećao subvencije Autotroleju, a vozni park je obnovljen s 20 besplatnih novih autobusa, s tim da će ih doći još 30-ak.

- Očito je poslovanje Autotroleja narušeno jer je tu tvrtku Grad Rijeka do sada subvencionirao s preko 26 milijuna kuna, a subvencije su povećane za tri milijuna kuna, iako je vozni red reduciran. Tome treba dodati i 2,5 milijuna kuna za studentske karte. I onda oni ne mogu osigurati postojeći standard javnog prijevoza. To znači ili da je bivši direktor ostavio golem minus ili novi direktor ne zna upravljati. Kako god bilo, na kraju ispaštaju građani. Iz Autotroleja su nam pojasnili da je Grad Rijeka dao naputak kako će se napraviti vozni red i zbog toga je odgovornost na gradonačelniku Vojku Obersnelu, izjavio je Burić.

Zamjenik predsjednika Vijeća MO-a Grad Trsat Milorad Sertić zaključio je da zbog takve politike najviše ispaštaju stariji građani kojima je otežan život i da je to sramota za Grad Rijeku koji se voli hvaliti da izlazi u susret građanima treće životne dobi.

http://novilist.hr/novilist_public/Vijesti/Rijeka/Gradani-Trsata-i-Vojaka-traze-stari-vozni-red-linije-1B

mivano

Citat: Ivano31  u Siječanj 28, 2020, 15:42:32
1.2.2020 Besplatan gradski i prigradski prijevoz na svim linijama.Linije 1,1A,2,2A,3,4,5,6,7,7A i 8 produzuju voznje tako da je npr zadnja 8 u 23 a inace bi trebala bit u 21
U 24. Vozni red je kao i radnim danom, ali samo u gradu.
https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/gradske-linije-na-dan-otvorenja-epk-rijeka-2020/
https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/prigradske-linije-na-dan-otvorenja-epk-rijeka-2020/

Ivano31

Jedna zanimljiva slika

gorgoroth

Roditeljima školaraca prekipjelo: Autotrolej je postao sam sebi svrha, kakve su ovo linije?



Umjesto na javni gradski prijevoz, radni sati vozača i dalje se troše na onaj komercijalni dio, gdje se vozači šalju u zemlje EU-a i susjednu Srbiju, autobusi nam voze partijanere na Zrću, voze loše plaćene komercijalne vožnje za SDP, istaknuo Josip Kukuljan, riječki gradski vijećnik i voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa

Roditelji školaraca zbunjeni su i revoltirani zbog smanjenja broja polazaka javnog prigradskog prijevoza. Predlažem roditeljima školske djece okolnih gradova i općina da pošalju zahtjev čelnicima općina i gradova u riječkom prstenu i traže korekciju voznog reda kako bi problem imali napismeno, crno na bijelo. Na taj način bi se pokazala objektivnija slika na terenu, kazala je jučer novinarima vijećnica Općine Viškovo Mirna Međimorec.

- Viškovo ima školu s najvećim brojem učenika u našoj županiji, ima dvostruko više prvašića nego najbrojnija riječka osnovna škola Srdoči. Tužno je vidjeti učenike kako lutaju centrom Viškova trošeći vrijeme do polaska sljedećeg autobusa - ocijenila je Međimorec i dodala da je Općina Viškovo uspjela vratiti neke izgubljene polaske, ali da je ostao problem na liniji 11 jer su ukinuta tri polaska kad učenici dolaze i odlaze u školu i iz škole, konkretno u 10.50, 16.30 i u 18 sati.

Zapitala se je li u redu da su djeca i mladi prisiljeni toliko dugo čekati, po vrućini i po hladnoći, i trebaju li krenuti pješice prema kući unatoč tome što neke ceste nemaju nogostupa?

Kvaliteta života

- Povezanost i komunikacija trebali bi biti temelj za dobru kvalitetu života u zajednici, a to ne podrazumijeva samo kilometre asfaltiranih cesta. Autotrolej je postao svrha isključivo sam sebi, a mi putnici smo izostali, zaključila je Međimorec.

Gradski vijećnik Mosta i voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa Josip Kukuljan ustvrdio je da rješenje nije u smanjenju broja polazaka, već u potpunom ukidanju komercijalnih vožnji Autotroleja.

- Radni sati vozača autobusa su nešto najvrednije na što treba paziti. Njihova pravilna raspodjela je ključna za cijeli sustav javnog prijevoza. Nažalost, ti sati se, umjesto na javni gradski prijevoz, i dalje troše na onaj komercijalni gdje se vozači šalju u zemlje EU-a i susjednu Srbiju, autobusi nam voze partijanere na Zrću, voze loše plaćene komercijalne vožnje za SDP, kazao je Kukuljan i dodao da se stalno zaboravlja da Autotrolej obavlja djelatnost koju plaćamo javnim novcem te da treba služiti isključivo stanovnicima ovoga kraja.

Kukuljan se osvrnuo i na servis Rijeka plusa i kazao da zbog sigurnosti putnika i kvalitete servisa hitno treba ukinuti servis Rijeka plusa te vratiti Autotrolejev kako bi se rasteretila garaža od kamiona Čistoće koji zbog kvara često dođu puni smeća te zauzimaju vrijedan prostor.
Pomoć Butkovića

- Odgovorni ne trebaju čekati da se problem riješi sam od sebe, oni su još jučer trebali hitno zatražiti pomoć od ministra Butkovića, odnosno od Vlade, kako bi se snizila cijena goriva te kako bi se ostvarili dodatni bonusi za plaće zaposlenika.

Vijećnica Petra Mandić i ja smo još u veljači prošle godine pozvali odgovorne na osnivanje kriznog stožera za Autotrolej. Od tada pa sve do danas je bilo više ukidanja polazaka, a od osnivanja stožera nema ništa, kazao je Kukuljan. Dotaknuo se i akcije građanske inicijative Protiv skupog Energa koja sakuplja potpise za peticiju »Autotrolejom, a ne automobilom!«.

- U tri dana, koliko smo bili na Korzu, sakupili smo gotovo 900 potpisa. Najavili smo peticiju i ovaj petak i subotu, ali od toga neće biti ništa, jer nam Grad Rijkea nije odobrio zakup dva kvadrata ispred Robne kuće Ri zbog događaja otvaranja EPK2020.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Roditeljima-skolaraca-prekipjelo-Autotrolej-je-postao-sam-sebi-svrha-kakve-su-ovo-linije


Čelični

#38
Ista vijest samo malo opširnija, uz obraćanje gradonačelnika Opatije Ive Dujmića:

Velika pobjeda Opatije: Autotrolej mora vratiti vozni red iz 2015. za linije 32, 34 i 37

Grad Opatija proteklih nekoliko godina vodio je sudski spor protiv komunalnog društva Autotrolej nakon što su potonji jednostrano promijenili vozni red 2015. godine, a radilo se naravno o smanjenju broja vožnji.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić još je ranije objavio da je nepravomoćna presuda bila u korist Grada Opatije, no uslijedila je očekivana žalba Autotroleja.

Sad je stigla i konačna presuda koja donosi dobre vijesti za Opatiju i njezine stanovnike.

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je pravomoćnu presudu u sporu između tužitelja Grada Opatije i tuženika KD Autotrolej. Riječ je o drugostupanjskoj presudi kojom je odbijena žalba Autotroleja i potvrđena prvostupanjska presuda Trgovačkog suda u Rijeci u korist Grada Opatije od 11. prosinca 2017.

Presudom se Autotroleju nalaže da u roku od 8 dana uspostavi vozni red na liniji 32 ( Rijeka-Opatija-Lovran-Mošćenička Draga) važeći od 1. rujna 2014., na liniji 34 (Opatija-Volosko- Matulji-Rukavac-Veprinac-Učka) te na liniji 37 ( Opatija-Pobri-Matulji- Kastav) važeći od 1. prosinca 2014., odnosno onaj vozni red koji je važio od tih datuma do 12. svibnja 2015., sukladno Ugovoru o pružanju usluga prijevoza na županijskim linijama koje prometuju na području grada Opatije od 1. srpnja 2012.

KD Autotrolej je, podsjećamo, 13. svibnja 2015. promijenio vozni red, a da prije toga za to nije tražio suglasnost Grad Opatije, što je Ugovorom bilo propisano, već je o tome da će reducirati vozne redove Grad obavijestio dopisom.

"Isplatilo se! Imamo pravomoćnu presudu suda da Autotrolej u roku od 8 dana mora vratiti originalni vozni red na linijama 32, 34 i 37 koji je važio do 12.05.2015. Naime, tada su samovoljno reducirali vožnje i o tome nas pisano obavijestili. Nije bilo lako, doživljavao sam mnoge napade od svih strana. Kako možemo tužiti Autrotrolej?! Ali ne, nismo pognuli glavu nego smo se borili za naše pravo, pravo naših građana, roditelja, djece... I isplatilo se", poručio je Dujmić.

https://www.fiuman.hr/velika-pobjeda-opatije-autotrolej-mora-vratiti-vozni-red-iz-2015-za-linije-32-34-i-37/

gorgoroth

Javni prijevoz 'žulja' i Kastavce: Moguć dogovor oko korekcija linija



Sve primjedbe proslijedili smo KD-u Autotrolej, a u tijeku su zajednički dogovori oko korekcije voznog reda, kazao je Jurčić. Očekuje se da će u pojedinim segmentima korigirani vozni red stupiti na snagu krajem idućeg tjedna, dodao je Jurčić

Tragom vjećničkih pitanja na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kastva, stanovnike Kastavštine »žulja« javni prijevoz, odnosno novi red vožnje KD-a Autotrolej.

I Kastav je ostao »kraći« za neke autobusne linije što je zabrinulo stanovnike koji su ostali uskraćeni za poneku autobusnu liniju prema Rijeci i obrnuto. Zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić svjestan je problema, najavio je na Vijeću skori sastanak s čelnicima Autotroleja.

- Sve primjedbe proslijedili smo KD-u Autotrolej, a u tijeku su zajednički dogovori oko korekcije voznog reda, kazao je Jurčić. Očekuje se da će u pojedinim segmentima korigirani vozni red stupiti na snagu krajem idućeg tjedna, dodao je Jurčić.

Podsjetimo da se početkom siječnja, točnije 7. siječnja počeo primjenjivati novi vozni red na svim prigradskim linijama, pa tako i na linijama koje prometuju područjem Grada Kastva, linija 18, 18 b, 21 i 34. Vozni red za područje Kastva reduciran je za oko 8,5 posto na godišnjoj razini, ali je napravljena i reorganizacija linija 18 i 18B, naročito u dijelu prometovanja prema Brnčićima. Vozni red linije 18 c koja je usklađena s potrebama polaska učenika u OŠ »Milan Brozović« nije se mijenjao.

- Unatoč smanjenju broja kilometara, novim voznim redom produžena je linija na području MO-a Brnčići, koja u dijelu vožnji radi krug preko Jardasi, Viškova i Kudeji te je time riješena problematika prijevoza školske djece s tog područja do OŠ »Milan Brozović« u Kastvu, po istom modelu, kao što je ostalo područje Grada Kastva riješeno linijom 18C, pojasnio je Jurčić.

Kazao nam je zamjenik gradonačelnika da je na novi vozni red do sada zaprimljeno ukupno osam primjedbi. Tako na primjer, na liniji 18/18b, za Rijeku, primjedbe se uglavnom odnose na produženja nekih vožnji do Spinčića i Brnčića te problematiku ranojutarnjih i kasnovečernjih vožnji. Na liniji 37, za Opatiju, potrebno je uskladiti neke polaske s potrebama učenika srednjih škola u Opatiji, pojasnio je Jurčić. Za očekivati je da će se, nakon što svi sjednu za stol, ipak iznaći rješenja, barem ona minimalna, na obostranu korist.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Javni-prijevoz-zulja-i-Kastavce-Moguc-dogovor-oko-korekcija-linija

Čelični

Peticiju za vraćanje starog voznog reda Autotroleja sad možete potpisati i online

Gradski vijećnik Josip Kukuljan posljednjih tjedana odlučio se aktivirati oko pokušaja vraćanja starog voznog reda javnog gradskog prijevoznika Autotroleja.

Potpisi za tu peticiju pod nazivom "Autotrolejom, a ne automobilom!" prikupljali su se već na Korzu u više navrata, a od sada je peticiju moguće potpisati i online.

"Umjesto da se u 21. stoljeću stanovništvo potiče na korištenje javnog prijevoza, radi se upravo suprotno što je protivno našoj ekološkoj i društvenoj osviještenosti. Zato ovom akcijom želimo potaknuti odgovorne da se hitno nađu rješenja kako bi se vratio broj polazaka prema starim voznim redovima Autotroleja", navodi se u opisu peticije.

http://www.fiuman.hr/peticiju-za-vracanje-starog-voznog-reda-autotroleja-sad-mozete-potpisati-i-online/

gorgoroth

Vraćanje starog voznog reda Autotroleja traži 2.000 Riječana, stigao odgovor direktora

Članica Mosta Martina Valenčić Vještica uoči sjednice Gradskoga vijeća zahvalila se svim građanima koji su potpisali peticiju "Autotrolejom, a ne automobilom" kojom se traži vraćanje staroga voznog reda, a ukupno je 2.000 ljudi do sada potpisalo taj zahtjev.

- Peticija je još u tijeku, a prije nekoliko dana pokrenuli smo i online mogućnost potpisivanja. Želimo da se i u Rijeci kao u ostalim europskim gradovima potiče javni prijevoz kao najekološkiji način prijevoza u 21. stoljeću, rekla je Valenčić Vještica.

Gradski vijećnik Mosta Josip Kukuljan uručio je peticiju direktoru Autotroleja Albertu Kontušu na sjednici gradskoga parlamenta.
Smanjivanje broja polazaka i ukidanje linija javnog prijevoza sigurno nije bilo jedino rješenje poslovanja Autotroleja. Vojko Obersnel je otvoreno rekao da se isplati komercijalni prijevoz partijanera na Zrću.

Autotrolej je financiran javnim novcem i kao takav treba koristiti nama građanima koji ga i plaćamo, a ne da se autobusi šalju prijateljima direktora za simboličnu naknadu. Radni sati vozača se ne smiju trošiti izvan javnih gradskih i prigradskih linija.

Postoje i druge nelogičnosti, a jedna od njih je ta da penzioner koji ima mirovinu preko 7.000 kuna ima pravo na sufinanciranu godišnju kartu u javnom prijevozu od 198 kuna, dok đaci moraju izdvojiti minimalno pet puta više. Nije u redu da penzioner s mjesečnim primanjima većim od prosječne hrvatske plaće dnevnu kartu plati samo 58 lipa, uvjeren je Kukuljan.
Budući da je vijećnik Mosta i na Gradskom vijeću pitao direktora Autotroleja što čini kako bi se vozni red vratio na staro, Kontuš je odgovorio da je činjenica da je u siječnju promijenjen vozni red i da je smanjen opseg usluge.

- Dnevno radimo na usklađivanju voznog reda s jedinicama lokalne samouprave, ali analiziramo i primjedbe građana, odgovorio je Kontuš.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vracanje-starog-voznog-reda-Autotroleja-trazi-2.000-Rijecana-stigao-odgovor-direktora

gorgoroth

Od Kastva do Rijeke busevima Autotroleja po novom voznom redu

Nakon intenzivnih pregovora Grada Kastva s Komunalnim društvom ,,Autotrolej" Rijeka, od subote 22. veljače  godine primjenjuje se novi korigirani vozni red na linijama 18, 18b, 18c i 34

Na vozni red koji važi od 7. 1. 2020. stiglo je desetak primjedbi, koje su proslijeđene KD Autotroleju te su djelom prihvaćene i uvrštene u novi vozni red.

Grad Kastav zahvaljuje svim građanima na suradnji.

O cjelokupnoj problematici javnog gradskog prijevoza na području Grada Kastva i dlaje možete  kontaktirati i obavijestiti na e-mail: info@kastav.hr i tel. 688-201.

https://riportal.net.hr/od-kastva-do-rijeke-busevima-autotroleja-po-novom-voznom-redu/

mivano

http://www.fiuman.hr/od-iduce-godine-za-dolazak-busa-autotroleja-trebat-ce-telefonski-zvati-sat-vremena-ranije/?fbclid=IwAR2TuX6Xj8e_HZ9IdLNJjcabGp_i-n2nYi8McW2uEfDawT89xvA5yT9libs

"Od iduće godine za dolazak busa Autotroleja trebat će telefonski zvati sat vremena ranije
Objavljeno prije 7 minuta na 09.03.2020.
Autor Fiuman.hr
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komunalno društvo Autotrolej i u 2019. godini nastavilo je bilježiti pad broja putnika, a procjenjuje se kako će gubitak iznositi čak oko osam milijuna kuna. Radi se o minusu koji će morati pokriti gradovi i općine koje koriste Autotrolej.

"Rješenja, posebno na duže staze, treba tražiti u primjerima zapadnoeuropskih gradova, gdje je u velikom broju slučajeva uveden limitirani prijevoz osobnim vozilima u središtima, uz uvođenje takozvanog "park&ride" sustava, s velikim parkiralištima na prilazu gradu, do kojih bi se korisnici mogli dovesti automobilom, a dalje bi nastavljali javnim prijevozom", kaže za Novi list direktor Autotroleja Albert Kontuš.

Među kratkoročno provedivim mjerama za stabilizaciju poslovanja ističe uvođenje fleksibilnije usluge javnog prijevoza, uz dvostruku korist – financijske uštede i poboljšanje dostupnosti usluge za korisnike.

"Planiramo uvođenje prijevoza na poziv za naše pretplatnike, odnosno korisnike mjesečnih pokaznih karata u rubnim područjima pružanja usluge u kojima ima malo stanovnika i malo putnika. Takvu praksu imaju, primjerice, Ljubljana i Genova i pokazala se uspješnom. Sada nam se događa da upravo u tim područjima autobusi po voznom redu voze posve prazni na nekim polascima. Kako je riječ o područjima koja su obično i značajno udaljena od grada, to stvara nemale nepotrebne troškove."

"Sustav bi funkcionirao tako da osoba ili više njih kojima treba prijevoz, nazove sat vremena ili pola sata ranije od planiranog polaska, s tim da se prijevoz ne obavlja na način da vozilo ukrcava ljude na kućnom pragu, nego na stanici duž uobičajene trase linije, s tim da bi ovakvu uslugu pružali manjim kombi vozilima koja su daleko ekonomičnija od autobusa. Pripremamo taj projekt koji bi trebao zaživjeti iduće godine, za što je dobar dio jedinica lokalne samouprave u prigradu iskazao velik interes", rekao je Kontuš za Novi list."

mivano

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/mjere-prevencije-sirenja-zaraze-korona-virusom/?fbclid=IwAR32cO6HQtMZj_9XWy1OTTmQqF76vfN82au9HKCgYTcMfak09zSsEdfX_vM

"KD Autotrolej u sklopu mjera prevencije širenja korona virusom obavještava sve korisnike kako se  ukida ulaz na prva vrata – svi putnici ulaze i izlaze na druga, treća odnosno četvrta vrata (ovisno o vrsti i tipu autobusa), vozački prostor se odvaja
od putničkog salona na način da je fizički odijeljen (tako da putnici ne mogu dolaziti u doticaj sa vozačem), validacija i poništavanje karata (RCC, Smartica i karte zaponištavanje) se i nadalje odvija s tim da su validator i PEL poništivač premješteni iza vozača (iza prednjeg dijela vozila), ukida se prodaja karata kod vozača.
Prodaja mjesečnih i ostalih autobusnih karata obavljat će se, kao i do sada, na kioscima i on –line, te na svim prodajnim mjestima Autotroleja uz pojačane higijensko – sanitarne mjere i ograničavanje broja osoba na šalterima prodajnih mjesta.
Također, s obzirom da nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, od srijede, 18.3.2020. godine na snazi će biti vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika ."