Tramvajske supstitucije

Autor dean25, Travanj 03, 2009, 16:19:34

421

Fascinantna je razina znanja i želja koju razmjenjujete o tramvajima na podforumu Tramvajske supstitucije.
Ajde se bazirajte na supstituciju tramvaja  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123  bus123
Jedini je problem što ste  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0  o-0
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

garfield

#361
Da skratimo - to sve s tramvajem do Borovja bi bila nepotrebna komplikacija s dodatnim presjedanjem, a ušteda bi (računam napamet) bila jedan jedini autobus! Tih 1,2 km od Folke (gdje bi onda bus iz Zapruđa okretao) do raskrižja Držićeve i Vukovarske ne čini neku pretjeranu razliku.

Akropola

Počeli su postavljanjem u Ulici grada Vukovara privremenih stanica koje po stanju ako padne kiša će biti poplava.
Kao što nisu rješili problem dolaska do njih.

Akropola

#363
Umjesto da radove izvode noću oni se sjete ovo napraviti:
U subotu i nedjelju (3. i 4. lipnja), u vremenu od 5.50 do 18 sati, bit će obustavljen tramvajski promet Ulicom grada Vukovara, na dijelu od Savske ceste do Avenije Marina Držića, zbog radova na zamjeni vozne žice.
Tramvajske linije 5 i 13 vozit će izmijenjenim trasama u oba smjera.
Linija 5: Prečko - Savska - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir
Linija 13: Zapadni kolodvor - Jukićeva - Savska - Frankopanska - Trg bana Josipa Jelačića - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Žitnjak

Obustavljeni tramvajski promet nadomjestit će se izvanrednom autobusnom linijom 616, koja će prometovati Ulicom grada Vukovara, od Savske ceste do Avenije Marina Držića.
Vozi APD s tri busa i šest vozača/dan
Vozni red izvanredne autobusne linije 616

tramvajac 92

S obzirom dan NL33 vozi autobus, postavlja se pitanje zašto se uopće forsiraju tramvaji ujutro?
33 prolazi Zagrepčanku u 3:42, pa onda dolazi 5 u 4:25 (i tako dalje) a prvi 13 prolazi u 5:17. Išao sam čak i gledati, ali ne vidim razlog zašto 13 vozi od Žitnjaka do Zapadnog kolodvora. Više bi bilo koristi da 13 ni ne izlazi a da se pojača 2, sa istim tim tramvajima koji bi tako i tako izašli.

zagrebackapekara

Citat: Akropola  u Lipanj 02, 2023, 00:26:46Vozi APD s tri busa i šest vozača/dan
Vozni red izvanredne autobusne linije 616
to ce ja mislis solo busevi vozit (mozda MAN 12C)  ???  ???

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

A gdje će se polukružno okretati kad je na raskrižju Ulica grada Vukovara i Drržićeve to nedopušteno (osim iz smjera JUG za BUS ZET-a)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Eto, vozi po grada Vukovara do Držićeve, nakon raskrižja putnike pušta, i prazan ide do Lopudske (stanica Radnička, polukružno na grada Vukovara do Savske, i kod Andrašecove opet polukružno natrag.

3 facelift Citara voze.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 03, 2023, 16:45:003 facelift Citara voze.
sumnjam da je bilo nužno za 3 facelift citara, jel iko zna kolko je bilo cca putnika, ja pretpostavljam da je prazan bio skoro

421

 good_boy  Sasvim dovoljno da disponiraju 3 zglobna  bus123  good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Akropola

U nedjelju radi zamjene vozne žice u Ozaljskoj od 9-15 vozi bus. Ljubljanica - Trg Mažuranića.
S 3 busa krug 28 minuta( 14+14 )

vrba

#372
https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/obustava-tramvajskog-prometa-od-draskoviceve-do-gracanskog-dolja/8123

Citat:Od ponedjeljka 26. lipnja do očekivanog završetka radova na ispravljačkoj stanici ,,Zvijezda", u ponedjeljak 31. srpnja, bit će ukinut tramvajski promet od Gračanskog Dolja do Draškovićeve ulice.
Tramvajska linija 14 prometovat će od Savskog mosta preko Trga bana Josipa Jelačića do Trga žrtava fašizma, linija 8 od Zapruđa preko Autobusnog kolodvora, Draškovićeve i Vlaške ulice do Kvaternikovog trga dok će linija 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje) biti ukinuta.

Umjesto tramvaja, od Draškovićeve ulice do Gračanskog Dolja prometovat će izvanredna autobusna linija 617. Početna stajališta linije 617 bit će  redovno autobusno stajalište linije 233 Gračansko Dolje u smjeru juga i tramvajsko stajalište Draškovićeva u smjeru sjevera.

Autobus linije 617 će sa stajališta Draškovićeva u smjeru Gračanskog Dolja kretati odmah po dolasku zbog nemogućnosti duljeg zadržavanja na tramvajskim tračnicama.

Vozni red s približnim vremenima kretanja iz Draškovićeve ulice pročitajte ovdje.

Radovi na ispravljačkoj stanici "Zvijezda" provode se u sklopu projekta ,,1. faza modernizacije tramvajske infrastrukture u Gradu Zagrebu", kojim su osim "Zvijezde", obuhvaćene i IS "Patačićkina" i "Daničićeva". Riječ je o ključnim ispravljačkim stanicama za napajanje tramvajske mreže u široj zoni gradskog središta, a modernizacijom će se zamijeniti zastarjele instalacije i oprema, zahvaljujući čemu će se dodatno povećati razina pouzdanosti napajanja i opskrbe tramvajske kabelske mreže.
Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.
Početak radova na IS "Daničićeva" očekuju se u listopadu ove godine, a na IS "Patačićkina" u proljeće 2024. godine, ali oni neće znatno utjecati na dnevni promet

Vozit će 4 busa s krugom 45 min što daje takt 11-12 min. Pretpostavio bih da će APD voziti sa Cityima '09 po mogućnosti bez klime.  ;D  ;D  ;D

MAN truck bus

Po zadnjem sindikalnom dopisu Upravi i razgovoru s Upravom traži se disponiranje vozila s klima uređajima. Nije specificirano ispravnim, pa prema tome u prometu su sva vozila s klima uređajima. ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Ajmo onda i kopirat što su na fejsu napisali iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb
Citat:SASTANAK SVPRZZ I PREDSJEDNIKA UPRAVE
Nakon što je SVPRZZ uputio dopis predsjedniku Uprave ZET-a u cilju zaštite vozača i ostalih radnika od iznimno velikih vrućina, održan je sastanak predsjednika SVPRZZ i predsjednika Uprave ZET-a na tu temu. Predsjednik SVPRZZ je zatražio da se temeljem dopisa pod žurno popravljaju autobusi i tramvaji koji imaju klima uređaje i da se klima uređaji redovito pune i dezinficiraju. Zatraženo je da se uređaji za hladnu vodu čiste i da se provjeri ispravnost istih. Izdan je nalog  službi da provjeri i u koliko na nekom od okretišta nema uređaja da se nabavi potreban broj. SVPRZZ je zatražio da se u "ljetnom rasporedu" dodatno smanji broj vozila u prometu, kako bi osigurali što veći broj vozila s klima uređajima a vozačima osigurali više odmora u ljetnom periodu.
Kasnite 2 mjeseca s ovim. Ne može se tražiti pod kraj 6. mjeseca da se hitno srede klime na 200 tramvaja i 400 autobusa. Inače? Imaju moju punu potporu oko toga, ako kupujemo s klimom, onda neka hladi.

Dodatno smanjenje vozila u prometu po ljetu je sramota. Ljetni vozni red je i ovako jadan i dolazi dobra dva tjedna prerano. Što se konkretno autobusa tiče, svi autobusi imaju ugrađenu klimu. Osiguranje dodatnog odmora vozačima? Za to se treba pobrinuti sistematski kroz cijelu godinu, da se vozna vremena preslože. Djelomično podržavam, raditi sistematski na tome, ne bacati čašu vode na požar.

Citat:Zatraženo je da se pri velikim vrućinanam osigura hladna voda na okretištima na kojima nema čvrstog objekta i nema vode. Očekuje se da bi do kraja godine došlo deset rabljenih tramvaja (natječaj je otvoren) i time bi se premostio nedostatak ispravnih vozila. SVPRZZ je zatražio da se uredi radno vrijeme vozača (da se radno vrijeme i odmori riješe Pravilnikom) u kojem bi se osiguralo dostatno vrijeme i dulji odmor na okretištima, posebice ljeti.
Ne znam kako, iskreno. Lijepa želja, ali u praksi previše košta. Netko treba kupiti flaše s vodom i donjeti ih na lokaciju da ih da ljudima, što isto košta. Trebalo bi i na svim terminalima osigurati javni wc s tekućom vodom, pa ga nema.

Citat:Ne dopustivo je da vozači nemaju potreban odmor na početnim polascima, zbog kratkih voznih vremena i taj problem moramo pod žurno riješiti. Problema je puno i moraju se poduzeti ozbiljni potezi koji će u što doglednije vrijeme osigurati bolje uvjete rada prometnog osoblja ali i drugih radnika ZET-a.
Razumijem potrebu za odmorom, ali ne razumijem potrebu za odmorom prije prvog polaska na liniji. Kao ni za odmor prije odlaska u garažu. Kad ideš u garažu cilj ti je doći što je prije moguće, da što prije ideš doma ili kamo god želiš, a ne čekat dodatno pet minuta da ideš u garažu.

Kako je netko komentirao, pitanje je gdje je sastanak održan, u ugodno klimatiziranom uredu ili u busu bez klime?