Volvo Hybrid

Autor actros, Prosinac 09, 2014, 20:39:44

MAN truck bus

Citat: lussinpicollo  u Lipanj 05, 2016, 13:39:30
Ima sistem za ta treća vrata, ali ne bi htio bubnut glupost. Naprimjer, novaljski MAN NL263 ima jedan gumb za troja vrata. Ručica je vjerovatno stanična kočnica
Je al  ima gumb za dozvolu (privolu) a u ovom baš to ne vidim
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

21 zglobni hibridni Volvo za Bern

Bernmobil je ove nedelje okončao najveću nabavku zglobnih hibridnih autobusa u Švajcarskoj kupivši 21 autobus tipa Volvo 7900 AH.

Ove nedelje je u glavni gradi Švajcarske stigao i poslednji naručenizglobni hibridni autobus Volvo 7900 AH i sada ih ima ukupno 21. Novi autobusi su mnogo tiši, manje zagađuju okolinu od ostalih autobusa u floti, a putnici će uživati i u modernom enterijeru sa kožnim sedištima. Ona su otpornija na habanje, više su higijenska i lakše se čiste od sedišta sa tkaninom. Moderni informacioni sistem za putnike obezbeđuje putem monitora sve informacije o putovanju, presedanjima, kao i planiranim izmenama linija usled građevinskih radova ili nekih događaja.
Zahvaljujući kombinaciji električnog i dizel motora, potrošnja goriva, kao i zagađenje okoline, manje je za 20% u odnosu na autobuse koji voze samo na dizel. Buka je takođe smanjena. Tokom 30% vremena rada je dizel isključen, pa autobus radi isključivo na struju, gotovo bešumno.
Tokom 30% vremena rada je dizel isključen, pa autobus radi isključivo na struju, gotovo bešumno.
Volvo 7900 AH je dugačak 18.000 mm, širok 2.550 mm i visok 3.280 mm. Verzija za Bernmobil ima mesta za 154 putnika, od toga 42 mogu da nađu mesto za sedenje. Masa praznog vozila je 18,4 tona, a maksimalna brzina koju može da postigne je 80 km/h.

Izvor: http://www.autobusi.net/21-zglobni-hibridni-volvo-za-bern/
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Kupio je i Zürich 11 zglobnjaka, u prometu bi trebali biti iduce godine.

citaro