MB Tourismo

Autor nidi, Studeni 14, 2011, 16:27:21

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

actros

#16
Ove godine obilježava se 10 godina modela (Tourismo II) i tim povodom ovaj sivko u vlasništvu EvoBus grupe krstari obalom i snima promotivni materijal 
pivkan


edit: A evo i završnog proizvoda, fotografija s www.mercedes-benz-jolly.hr/


Dreamwalker

Čini se kako nas ove zime/proljeća Mercedes jako jako voli. U Dubrovniku se od 8. veljače do 13. travnja održava Mercedes Benz global training 2016. i svaki tjedan dolazi 1540 ljudi. Sad i ovaj događaj, rade nam besplatnu reklamu. ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

lussin

Također snimaju promotivne fotke za nove modele na Pagu. Treća generacija Tourisma stiže za godinu-dvije

actros

#19
Ovogodišnja prezentacija Mercedes Tourismo autobusa održava se od 14.-18.ožujka na splitskom području.

Evo jedan lijepi video sa stranice Jolly autoline:
Zavirite u svijet Mercedes-Benz Tourismo obitelji!

par mojih slika, sa splitskog aerodroma:
prvo troosovinac:


tri u razgledavanju:


i tri na čišćenju:

shef

Imali smo prvi na Facebooku i forumu, a sad je i na YT:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Filip7

evo i sluzbeni video Mercedesa Tourisma sa snimanja iz HRV


smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/stize-novi-mercedes-tourismo/

Stiže novi Mercedes Tourismo?

Na turskom forumu Haber Ulasim nedavno su osvanule prve fotografije prototipa nove generacije Tourismo autobusa, predstavnika visoke klase autobusa sa trokrakom zvezdom.
Ove "špijunske" fotografije su nastale u Istanbulu početkom marta, a na njima se vidi potencijalni prototip sa maskiranom prednjom i zadnjom maskom. Uz to, dizajnerski detalji oko prvog i poslednjeg bočnog stakla su zamaskirani i zaštićeni od kopiranja, što je vrlo često viđeno u automobilskoj industriji kad je reč o prototipovima.
Sa ovih fotografija se ne može videti mnogo, ali se ipak vidi dovoljno da možemo da naslutimo budući izgled vozila. Farovi na prednjoj masci su identični onim sa perjanicom kamionske divizije Mercedesa, odnosno sa tegljačem Actros četvrte generacije, koji je debitovao 2011. godine. Osim toga, prednja maska ne otkriva mnoštvo detalja, ali se jasno vidi neobično velika trokraka zvezda, takođe sa kamiona Actros.
Na bočnoj strani su najbitniji detalji prikriveni. Ipak, primeti se zanimljiv detalj na prednjim vratima a to je crna bordura koja imitira ivicu stakla a zatim se uklapa u liniju prednje maske. Donja ivica bočnih stakala je takođe svojevrsna premijera jer je poligonalna linija sa zaobljenjem u temenima retkost u autobuskoj industriji. Najčešće su u pitanju prave linije koje se završavaju jasnim krivinama sa velikim radijusom.
Zadnja maska je takođe u velikoj meri prekrivena, te ostavlja puno prostora za nagađanje. Ipak, vidi se da je došlo do unifikacije sa novom generacijom Travega, sa kojim deli farove. Poklopac motora u velikoj meri podseća na već viđeni Travego, ali se ne može sa slike reći da li će simetrično imati dve rešetke za hlađenje, kao što ima veći brat, ili će imati samo jednu, kao što se vidi na slikama.
Mercedesov Tourismo je nastao u Turskoj i debitovao je 1994. godine. Kao prvi model autobusa iz ove fabrike koji je nosio komercijalni naziv, a ne samo alfanumeričku oznaku, proizvodio se sa dve različite visine kao RHD i SHD model. Svog naslednika dobija 2006. godine, koji se od tada proizvodi samo u nižoj, RHD varijanti. Zahvaljujući proizvodnji u Turskoj, delovi za prvu generaciju vozila su dostupni bukvalno u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici, pa su remontovani autobusi širom Balkana dobijali delove sa tog Mercedesa. Nije poznato kada će novi model debitovati, ali je vrlo moguće da će se naći u trci za Autobus godine 2018 predstavljanjem na ovogodišnjem sajmu Busworld u Kortrajku.
Zahvaljujemo forumu Haber Ulasim na ustupljenim fotografijama.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza


VanhoolTX

#25
Evo ga,u temi Setra sam pogrijesio za Tourisma,malo pogresno prevelo.Na prvi pogled,iako su mnogi bili skepticni na izgled koji se pojavljivao,u konacnici nije uopste los,fin autobus dizajnerski,naravno moze uvijek i bolje.Kada se pocne vidjati po cestama biti ce sigurno jos bolji.Meni je sasvim OK.Izvor: https://www.facebook.com/AUTOBUS.rivista/?fref=ts


Tomek

Kakvi su planovi za Travega?

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/foto-predstavljen-novi-tourismo/

Predstavljen novi Tourismo

Danas, 19. juna 2017. godine, u Briselu je novinarima predstavljen novi Mercedes-Benz Tourismo.

Novinarima se obratio Ulrih Bastert, šef marketinga EvoBusa, i ukratko prezentovao Tourismo RHD u tri primerka, od kojih je jedan bio sa volanom na desnoj strani. Kako je Bastert naveo, Mercedes-Benz je prodao 26 hiljada primeraka modela Tourismo od prve premijere 1994. godine.

Kako navodi EvoBus, Tourismo je višenamenski autobus. Stoga, na umu su imali da naprave autobus koji se u isto vreme može koristiti za daljinski prevoz, međugradske relacije ili kao šatl autobus do aerodroma, u kom slučaju je moguće naručiti autobus sa slabijim motorom.

Potpuno redizajniran autobus sa trokrakom zvezdom ide u korak sa trendovima i pooštrenim pravilnikom za homologaciju, koji je stupio na snagu ove godine. Ceo autobus je olakšan za oko četiri procenta a, zahvaljujući trudu uloženom u aerodinamiku, očekuje se ušteda goriva od oko sedam posto u odnosu na model iz prethodne generacije. Inovacije u dizajnu su olakšale Mercedesu konverziju prednjeg dela, tako da je autobus odmah spreman za isporuku i sa volanom na desnoj strani.

Početna ponuda Tourismo RHD modela će se prodavati u četiri različite dužine. Od dvoosovinskih varijanti biće dostupan osnovni model dužine 12.295 milimetara i M2 model, za 820 milimetara duži. Od troosovinskih autobusa, u ponudi će biti M varijanta sa istom dužinom kao i M2, a ponudu će zaokružiti L model dužine 13.935 milimetara.

Fotografije © Libor Hinčica

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Marko NS

Gospodine Tomek navodno ce se Travego samo Proizvoditi za Azisko Trziste odnosno Tursko ali mozda ce se ipak moci da poruci . :)

Shole

Ta verzija se već prodaje i ona je drugačija od europske jer nemože proć homologacijske uvjete Europske unije.  Čovjek je pitao o varijanti za EU, kad će ona na tržište.  A oće sigurno. Nema šanse da Mečka prodaje svoj najpoznatiji brend samo u Turskoj