Mercedes-Benz Citaro

Autor man323, Veljača 09, 2016, 21:01:37

citaro

#15
ZVB Zugerland Verkehrsbetriebe
Citaro II G & Citaro C2 G
Lokacija: Baar Bahnhof, Kanton Zug, Svicarska


man323

Ne znam da li je netko primjetio jedan detalj na Citaru:
Prednji je krovni panel skraćen u potpunosti. Razlog tomu je bila žalba kupaca zbog leda i snijega koji je otpadao s njega.

Citaro slavi ponovno jedan rekord: iz tvornice je izaša 50 tisućiti primjerak.

citaro

To sam i ja primjetio bas na ovim zugerskim, ali mislio sam da se radi o zelji kupca. Bas cu obratiti pozornost jesu li i nasim ciriskima paneli skraceni.

citaro

#18
Jos malo kantona Zug, ovaj put jedan zimski video koji sam snimio pocetkom ove godine. Prekrasna linija 34 u solo citaru C2:


man323

Citat: citaro  u Rujan 23, 2017, 23:07:30
To sam i ja primjetio bas na ovim zugerskim, ali mislio sam da se radi o zelji kupca. Bas cu obratiti pozornost jesu li i nasim ciriskima paneli skraceni.

Ako su proizvedeni prije 2016. onda imaju skraćeni panel.
Koliko mi je poznato, promjena se desila između sredine i kraja 2015. godine.

citaro

4 razlicita Citara - 1 fotka...

S lijeva na desno: Citaro I G Facelift, Citaro C2, Citaro C2 G, Citaro I G

Lokacija: Baar Bahnhof, Kanton Zug, Svicarska


citaro

#21
Citat: man313  u Rujan 24, 2017, 19:48:42
Ako su proizvedeni prije 2016. onda imaju skraćeni panel.
Koliko mi je poznato, promjena se desila između sredine i kraja 2015. godine.

Prvi nasi su u prometu od 2014 godine i oni imaju duge panele, zadnji koji su dosli u 2015 godini imaju kratke.

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/stize-potpuno-elektricni-citaro/
Stiže potpuno električni Citaro
Počinje odbrojavanje do novog izdanja najpopularnijeg Mercedesa

Krajem 2018. godine, potpuno električni autobus Citaro ulazi u proizvodnju.
Kako navodi Hartmut Šik, direktor autobuske divizije Daimlera, inženjeri vredno rade na testiranju električnog gradskog autobusa, a to rade u najekstremnijim uslovima, u ledenom Arktičkom krugu i u vreloj Španiji. Prvi potpuno električni Citaro će imati modularnu konstrukciju baterija, što će kupcima dati opciju da biraju kapacitet baterija shodno planiranoj kilometraži vozila.
Energija iz litijum-jonskih baterija se prenosi na elektromotore koji se nalaze kod svakog točka. Ova tehnologija je već primenjena i dokazana na Citaro autobusima koji rade na gorivnu ćeliju.  Detalji o novom autobusu nisu još uvek poznati, ali se očekuje da će Mercedes otkrivati više podataka pre zvanične premijere autobusa, koja je zakazana za sajam IAA u Hanoveru, septembra naredne godine.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

VanhoolTX

U skladu s prethodnim postom ide i informacija da Daimler ulaze 340 miliona eura u narednim godinama za razvoj elektricnog busa,kao i masovnu proizvodnju koja bi po njima krenula od 2020 u Manhajmu.Sve je izvjesniji kraj dizel gradskih autobusa o mom misljenju,vjerovatno za 7-10 godina se nece ni proizvoditi(makar ovi europski).
https://www.electrive.net/2017/09/27/daimler-fertigt-elektrobusse-in-mannheim/

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/prvi-citaro-hibridi-napustaju-fabriku/
Prvi Citaro hibridi napuštaju fabriku

Mercedes-Benz Citaro Hybrid je ušao u serijsku proizvodnju, a jedan od prvih kupaca je gradski prevoznik SSB iz Štutgarta.

Prvi novi Mercedes-Benz Citaro hybrid autobusi napustili su fabriku namenjeni su gradskom prevozniku SSB iz Štutgarta za prevoz putnika na gradskim linijama. Zasnovani na hibridnoj tehnologiji koju je nedavno predstavio Mercedes-Benz, vozila po tvrdnji proizvođača uštede gorivo i do 8,5 procenata. Krajem 2018. godine, Citaro hybrid će se prebaciti na novu ekspresnu liniju X1 koju je SSB posebno uspostavio za ekološke autobuse sa niskim stepenom zagađenja.

Električni motor u obliku diska postavljen je između motora i automatskog menjača. Pri prekomernom radu ili kada autobus koči, sledi faza obnove energije, motor se ponaša kao generator kako bi proizveo električnu energiju, koju Citaro hybrid na kratko skladišti u kondenzatorima. Takozvano blago hibridno skladištenje (MHS – Mild Hybrid Storage). Kada se autobus ponovo pokrene, električni motor koristi skladištenu energiju kako bi pomogao dizelskom ili motoru na gas sa dodatnim obrtnim momentom. Mercedes-Benz to naziva fazom podrške. Električni motor ima maksimalnu snagu od 14kW sa obrtnim momentom od 220 Nm.

Pri ubrzanju dok se vozilo ne pokrene, motor sa sagorevanjem treba da isporuči znatno manje energije zahvaljujući električnoj podršci, što štedi gorivo. Električni motor takođe pruža pomoć u praznom hodu.
S obzirom na instalirane komponente, Mecerdez-Benz Buses su se s namerom opredelili za masovnu proizvodnju unutar kuće. Na primer, električni motor služi kao alternator u sadašnjoj C klasi, dok dodatni hladnjak za motor i izmenjivač koristi Mercedes-Benz Trucks, a vodena pumpa se može naći u mnogim Mercedes-Benz automobilima.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Marko NS

Jedno Tehnicko pitanje , radi se o Vozilu C2 EURO 6 sta mu znaci ovo T .
Pito sam jednog prijatelja sto vozi ni on nije siguran ali misli da je nesto u vezi zagadjenja .
Hvala unapred. :D

Shole

Mislim da je to oznaka da kartica nije umetnuta u tahograf

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Marko NS

Evo jedan odlicni Citaro C2 .d
Prvo da pocnem sa odlicnim Michelin pneumaticima.


Jedan crveni Citaro C2 :D
Prevoznik: IVB , Austrija.


citaro

 ;D (Autor: Marko Schwinges)