Autopoduzeće Imotski - povijest

Autor Piramida, Studeni 26, 2009, 22:25:15

MAN464

Pa sad taj i onaj drugi sa alu felgama su par godina stajali i to otvorenih prednjih vrata mislim, na kraju su oni u BIH od ta 2 sklopili jednog (onaj sa alu felgama) i još od njega djelove ubacili u jednog translinera ex Transturist Tuzla. Dobri su ovo bili autobusi, meni čak i najljepši u AP Imotski. :)
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Paško

Priča o Joku Nogalu, poznatom imotskom vozaču:

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/nema-tko-u-imotskom-ne-zna-za-joku-vozi-autobus-45-godina-prosao-je-5-milijuna-kilometara-a-sto-je-tek-sve-prosao-1350035

LEGENDA OD ŠOFERA
Nema tko u Imotskom ne zna za Joku! Vozi autobus 45 godina, prošao je 5 milijuna kilometara, a što je tek sve prošao...
PIŠE BRACO ĆOSIĆ
24. prosinca 2023. - 12:01

PREMIUM

Kada u bilo kojem kutku Imotske krajine spomenete ime Joko, svi znaju o kojem se Joki radi. Naravno, o vozaču Joki Nogalu. Ovo zaista nije nikakvo preuveličavanje; Josipa, koje ovdje od milja zovu Joko, ima popriličan broj, ali je samo jedan Joko, "onaj što vozi autobus".

Onaj tko se nije vozio s Jokom šoferom, taj i ne zna kako je lijepo voziti se u autobusu. Joku znaju stare generacije Imoćana, poznaje ga svaki imotski student koji je završio fakultet u Zagrebu, Osijeku, pa i u Grazu i Beču, zna ga svaki imotski gastarbajter od Munchena do Hamburga ili od Graza do Salzburga, Beča ili Innsbrucka. Ako hoćete još malo Europom, posebno onom zapadnom, onda ga poznaju po švicarskim, belgijskim, nizozemskim, francuskim i talijanskim gradovima.

Na svakom od njihovih glavnih gradskih...
- ostatak teksta u premium izdanju.

Tu je i nekoliko fotografija s Mercedesom O404 iz Jokina privatnog albuma.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!