Nibus: Nis-ekspres -- razno

Autor BGS1, Lipanj 19, 2008, 01:28:24

Shoffer 018

I ja sam nekad ali sam našao posao u svojoj struci...pa sam ostavio volan,moj je bio gbr 573,povišeni sanos...pre 5 godina sam prestao...

aaaaa

Citat: Shoffer 018  u Svibanj 04, 2010, 14:43:38
Pa ako ćemo pravo,Nibus zahteva itekako redizajniranje ako ga poredimo sa Neoplanom,Ayatsom,Setrom...malo je više demode ovaj kockasti oblik,a i unutra su neudobni,nema mesta za visoke putnike...ali kada se uzme u obzir vreme u kome živimo,ovi autobusi su odlični za saobraćaj na našim putevima,a pošto zadovoljavaju i TUV propise u Nemačkoj i Evropi-još bolje...moj kum vozi kod njih ;D

konačno realno mišljenje....

Shoffer 018

Izlazi 10 novih vozila na ekspres.Liče na Man Lions,izašao je već troosovinac 574 ali ga nisam uhvatio...ima crnu šaru umesto klasične crvene ispod natpisa. bus123

Tomek

Zanimljivo, probaj ih što prije fotkati ;)

peja

Citat: aaaaa  u Lipanj 26, 2010, 17:34:11
auuuu napredak je više nego vidljiv iako mi  se bas i ne svidja ovaj "posudjeni" zadnji dio od Lions Coacha..ima li koja slika unutrasnjosti??
Bolje i dobra kopija nego loš original, hvala Bogu pa ne vuče na Kineze ;) Još uvek nemamo slike unutrasnjosti ;)

aaaaa

Citat: peja  u Lipanj 26, 2010, 17:52:21
Citat: aaaaa  u Lipanj 26, 2010, 17:34:11
auuuu napredak je više nego vidljiv iako mi  se bas i ne svidja ovaj "posudjeni" zadnji dio od Lions Coacha..ima li koja slika unutrasnjosti??
Bolje i dobra kopija nego loš original, hvala Bogu pa ne vuče na Kineze ;) Još uvek nemamo slike unutrasnjosti ;)

mislim da si malo pobrkao redoslijed riječi "svaka kopija je losija i od najlosijeg originala"  osim kad su u pitanju Kinezi hahhahaa:) :) :) Kraju šalu ovaj model mnogo mnogo bolje i modernije izgleda od prethodnog definitivno..

peja

Bolje i dobra kopija nego loš original Za razliku od Crobusa kao što rekoh, ne liči na jeftine Kineze.

erobuss

Citat: peja  u Lipanj 26, 2010, 20:07:51
Za razliku od Crobusa kao što rekoh, ne liči na jeftine Kineze.

Po čemu Crobus liči na kineze?   Uostalom ovaj Nibus se radi na nekakvim šasijama za nitko čuo nije. Kokpit izgleda k'o da je iz prvog svjetskog rata >hammer<

Tomek

Dobro dečki ovo lagano ide prema međusobnoj raspravi što je bolje i lijepše, a dobro znamo da se o ukusima ne raspravlja.. Zato Pejo i Erobuss malo se smirite i molim bez daljnjeg provociranja ;)
Crobus i ovaj Nibus tako i tako se ne mogu uspoređivati kad je koliko vidim ovo čudo turističko, a Crobus je više regionalno prigradski autobus..

djordje

Spolja gledano, cini se da je enterijer ostao isti. Nisam imao priliku da se vozim u nekom od Nibusa Nis ekspresa, ali sam se dosta vozio u Lastrinom Sanosu 315  ( niska verzija koja je 1998me poslata u Nis gde je povisen,ubacen MAN euro2 motor i uradjen enterijer ). Od tada je jednom sredjivan autobus spolja, dok enterijer nije radjen i jos ivek je u solidnom stanju, galerije su stvarno cvrsto vezane i ne tresu uopste. Sasije nisu ''nekakve'', vec su to sasije koje sami proizvode i koje su konstruisali inzenjeri koji su nista losiji od nemackih ili svedskih inzenjera ( dopadalo se to nama, ili ne, znanje je jedino cime mi mozemo trenutno da konkurisemo ). Za kontrolnu tablu primedbe stoje, jedini razlog zbog kojih se takve ugradjuju jeste to sto je jeftina, mada ima primeraka sa boljom tablom ( jedan u Nisu, a drugi u Becejprevozu ). Ono sto je dobra strana Nibusa jeste sto njihov razvoj tece stalno, kako se primecuju problemi u eksploataciji, oni se odmah prijavljuju, i tezi se da se vec u proizvodnom procesu ti nedostaci otklone, a ne kao kod velikih proizvodjaca gde protekne i do par godina dok se ne pojavi osvezeni model ( ne mislim na dizajnerska osvezenja )

Shoffer 018

Pa s obzirom da ste u Hrvatskoj tek sada posle dugo vremena dobili fabriku za autobuse,posle 20 godina, Nibus je za vas avion...a Crobuss liči na Kineza,samo tako...

erobuss

Citat: Shoffer 018  u Lipanj 28, 2010, 12:50:58
Pa s obzirom da ste u Hrvatskoj tek sada posle dugo vremena dobili fabriku za autobuse,posle 20 godina, Nibus je za vas avion...a Crobuss liči na Kineza,samo tako...

Комшија кад достигнете овај ниво, можемо даље расправљати. Живио  good_boy

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=229.0

aaaaa

Citat: Shoffer 018  u Lipanj 28, 2010, 12:50:58

šicc nacionalisti s foruma šicccc ;) ;) ;)

Shoffer 018

Niko ovde nije nacionalista prijatelju,samo gledamo realno stvari.Nibus-za malo para mnogo muzike,već 12 godina voze širom Evrope,može naravno i bolje,ali za to koliko košta izrada jednog busa u Nišu-možete kupiti četvrtinu Setre ili MB Tourisma.A Crobuss stvarno mnogo liči na KIng Long,mada kažu da i u njih ide Cummns ili Man makina...tako da ne može to biti tako loše,ali ne treba vređati nešto što je Niš Ekspres krenuo da radi u vreme najveće krize i opstao...ne rade masovnu proizvodnju,dovoljno je za njihove potrebe,i to je tako kako jeste...ove nove nisam vozio,stari 350 jesam,konto 580,584...išli su kao metak. bus123A to što su i u Hrvatskoj stručnjaci ekonomski uništili TAZ-tu ja ništa ne mogu,žalosno jeste...

aaaaa

Citat: Shoffer 018  u Lipanj 28, 2010, 18:39:07
Niko ovde nije nacionalista prijatelju,samo gledamo realno stvari.Nibus-za malo para mnogo muzike,već 12 godina voze širom Evrope,može naravno i bolje,ali za to koliko košta izrada jednog busa u Nišu-možete kupiti četvrtinu Setre ili MB Tourisma.A Crobuss stvarno mnogo liči na KIng Long,mada kažu da i u njih ide Cummns ili Man makina...tako da ne može to biti tako loše,ali ne treba vređati nešto što je Niš Ekspres krenuo da radi u vreme najveće krize i opstao...ne rade masovnu proizvodnju,dovoljno je za njihove potrebe,i to je tako kako jeste...ove nove nisam vozio,stari 350 jesam,konto 580,584...išli su kao metak. bus123A to što su i u Hrvatskoj stručnjaci ekonomski uništili TAZ-tu ja ništa ne mogu,žalosno jeste...

Ma mene samo nervira jedna stvar a to je priča tipa "moje je dobro a tvoje ne valja nista". S obzirom da sam ja iz BiH isto sto mi je Nibus to mi je i Crobus. U svakom slucaju hvala Bogu kada neko pokusa ozivjeti domacu proizvodnju jer ako ti susjedstvo ide naprijed ides i ti, ako ti susjedstvo nazaduje moraces i ti osjetiti posljedice. Meni licno je jako zao sto je propao Eurobus koji je u svakom slucaju bio najperspektivnija fabrika autobusa na Balkanu mozda i sire, zao mi je sto je pod stecajem i Ikarbus a isto tako mi je zao sto je propao projekat izrade trolejbusa u Sarajevu u pogonima VMC-a. A ti komentari tipa Crobus lici na King Long ili Nibus lici na ovo ili na ono, to je apsolutno nebitno, bitno je da ta vozila posjeduju kvalitet bilo da se radi o Nibusu ili Crobusu. Meni licno se prethodne generacije NIbusa nisu svidjale uopce. To je moje misljenje i moj ukus a o ukusima se ne raspravlja. Dakle vizuelni detalji su mi izgledali arhaicni, zaostali i sl. Medjutim ponavljam po ko zna koji put kada je u pitanju nova serija napredak je vise nego vidljiv,