Autokaroserija Split

Autor jure, Listopad 23, 2010, 20:36:48

zeka

Lepe slike i odlicno sto su s spocetka karijere jer sa onim sto sam postavio koliko-toliko znamo proizvodni program.

jure

#46
Jedan napravljen 1954. godine za Promet Split. Zna li tko što znače na masci slova IF?



*slika se obrisala pa je reuploadana u manjoj rezoluciji*

jure

#47
Evo jedan gradski tip autobusa proizveden 1955. god.



Na ovakvim autobusima je bilo zgodno što je upravljač bio s desne strane jer 1955. godine se najvjrojatnije još nije počela ugrađivati pneumatika za otvaranje harmonika putničkih vrata, već je njima ručno, polužnim pogonom, upravljao vozač. (Lijevo od prednjih vrata se vidi znak Autokaroserije Split)

jure

#48
U prvoj polovici 50-ih napušta se izrada drvenih konstrukcija. Vrsni stolari koji su u AK došli iz brodogradilišta sada mijenjaju posao i rade na krivljenju profila od kovine prema, opet drvenim, kalupima za autobusne karoserije. Lim se još neko vrijeme krivio drvenim batovima do nabavke pneumatskog čekića u novom pogonu u Dujmovači, gdje su goli kosturi na šasijama iz Slavićeve ulice odlazili na oblaganje.

Na ovoj staroj ispravnoj rabljenoj šasij na slici je motor generalno sređen na način da su se u AK Split za njega lijevali novi klipovi, u radionici izradili novi prstenovi, ležajevi, tokarili ventili, napravile sve potrebne gumice iz velike zbirke vlastitih kalupa (samo za kočione gumice posjedovali su oko 500 različitih kalupa za izradu), izradilo bi se u vlastitom pogonu gumeno klinasto remenje...
Kako je na kraju izgledala karoserija, doduše na nešto dužim layland šasijama, moći će se vidjeti na istim modelima autobusa koji su izrađeni za Turist Express koje ću uskoro postaviti (moram srediti fotografije, a nisam trenutno baš pri vremenu). U ovo vrijeme (50-te) su još bile drvene podnice (brodski pod) putničkog prostor, a sjedišta su izrađivana takođe u AK i oblagana PVC materijalom iz obližnjeg Jugovinila.

STEFI- GRAF

Ovo je baš zanimljiva tema ali teško je naći podatke od autokaroserij split.Spominje se pogon u dujmovači ja mislim da je to ex dalmacija-auto a sada euro daus.Na toj lokaciji je bio jedna prastara radiona i hangar tu je bila limarija od dalmacije auta ja sam ponekad tu dolazio jer san inače limar po struci.

manoplan

Da, ove slike koje Jure stavlja su zaista rariteti, a i temu je ''razradio'' do savršenstva. Bravo majstore  good_boy

jure

Točno STEFI-GRAF&STIFT. To je stari hangar Autokaroserije, tj. ex Dalmacija-auta, a sada Euro Dausa (DAlmacija Auto Split) koji je još uvijek čitav.

STEFI- GRAF

Odi di su parkirana ova auta bija je jedan poluokrugli hangar koji je srušen.To je moj kvart tu znam svaki pedalj i zbivanja zadnjih 3o god.Jure dali znaš kad je nestala ili ugašena autokaroserija split,jer dalmacija auto osnovano 1963g?svaka pohvala za temu i podatke vrlo zanimljiva i napeta.

jure

#53
Poduzeće se političkim odlukama udruživalo i cijepalo, te tako i mijenjalo ime. Počeli su 1946. kao Automehanika, a jedno vrijeme su čak bili mislim i OOUR Jadrantransa za servisiranje vozila (slika iz vjerojatno druge polovice 80-ih: http://img268.imageshack.us/img268/4871/jadrantranspanorama1.jpg). ( Ako netko treba neko od vozila sa ove slike uvećano, neka mi se javi na PP)
(U spominjanoj brošuri Dalmacija-auta iz '76. Piše: ,,Naše je poduzeće"- ovdje pokazuje da su sljednici A.mehanike - "osnovano 26.  studenog  1946. Godine.") Kažeš kako je '63. započelo Dalmacija-auto, a pod tim poduzećem su zadnje AK autobuse napravili negdje  1965. ili '66. godine.

jure

#54
Evo jedan prigradski model (nekoliko postova poviše je gradska inačica ovog modela) izrađen za
splitski Promet 1956. god.


jure

Kao i autobus u gornjem postu, kojemu još nažalost nisam uspio saznati ime modela :(, su i ovi iz iste serije rađeni za niškog prijevoznika (Preduzeće za putnički saobraćaj Niš, preteča Niš-ekspresa).




1956. godina



jure

Pitali su me:
Autobus Prometa (Odgovor #56) nema vrata na stražnjoj stjenki kao ovaj gore niški koji ima harmonika prednja vrata i drugačiju masku od Prometovog. Oba autobusa imaju upravljač s lijeve strane.

jure

Još jedan prigradski iz 1956. izrađen za hrvatskog prijevoznika.


Ovaj autobus ima volan s desne strane, ali najvjerojatnije nije rađen na engleskoj šasiji. U to vrijeme su još mnoge šasije imale upravljač s desne strane jer su tek u 20. stoljeću vožnju lijevom stranom mnoge države prebacile na desnu stranu ceste. Zanimljivost je kako se i u nas do I. svj. rata vozilo lijevom stranom. Austrija i Mađarska i susjedna Italija (odakle su šasije često znale dolaziti) su to prebacivanje učinile između dva svj. rata. Ovaj autobus na slici je (na šasiji za sada nepoznatog proizvođača /možda OM?/) karoseriran 1956. god., dok se npr. u Švedskoj još slijedećih 12-ak godina vozilo lijevom stranom. Ispod oznake Auto-transport Rovinj vidi se poklopac gdje se u to vrijeme ugrađivao Webastov autonomni grijač putničkog prostora koji je radio na naftu. 

STEFI- GRAF

Za ono vrime stvarno moderno vozilo najviše mi se sviđa kromirana maska i farovi veliki i mali kako su postavljeni.E da je sreće mogli su i danas karoserirat autobuse

jure

Je imali su i dobrih dizajnerskih rješenja. Maske su tada bile od aluminija a ovaj sjaj se dobivao poliranjem, kao što se tada i čitava karoserija polirala jer tada dostupne boje još nisu imale sjaj nakon sušenja.