PREDSTAVLJANJE

Autor Tomek, Travanj 22, 2010, 18:53:15

Tlimfocit

Jedan prijedlog za transport šasije: VLAK. Mislim da bi u konačnici prijeovoz vlakom bio mnogo jeftiniji od kamionskog, a bilo bi moguće dovesti veliku količinu šasija odjednom čime proizvodnja ne bi bila ovisna o trenutnom stanju na cestama i slično.

mariobr

dali netko zna dali se šasija od crobusa radi od običnog čelika,ili od  procroma

martin

Ako tocno znas staje procrom i cjenu metra procrom cjevi i obicne onda sam zakljuci,kolko bi kostala jedna takva sasija a i u konacnici cjeli bus,sveje moguce al nevirujem daje od procroma posto do sad jos nisam cuo da neki bus ima procrom sasiju...
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

421

Citat: martin  u Svibanj 29, 2011, 13:17:47
Ako tocno znas staje procrom i cjenu metra procrom cjevi i obicne onda sam zakljuci,kolko bi kostala jedna takva sasija a i u konacnici cjeli bus,sveje moguce al nevirujem daje od procroma posto do sad jos nisam cuo da neki bus ima procrom sasiju..
Sjedni-1!
Solaris, Jelcz,Volvo imaju prokrom šasiju. Za crobus nisam siguran, ali rekao bih da i oni isto koriste prokrom kao materijal izrade zbog podneblja i smanjenja troškova  zbog kataforeze koju (još) prakticiraju EVObus i MAN na svojim čeličnim šasijama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

martin

Procrom zbog smanjenja troskova?Sjedi 0.Kod ovoliko inzenjera mogli bi mi spejsatlove proizvodit a ne autobuse kad ljudi znaju tehnike i nacine proizvodnje svih proizvodjaca.
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

98989


martin

To su dvi vrlo razlicite stvari pocincana i prokrom,razlika nebo zemlja. buljimir
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

stipe protega

Samo da pojasnim ,vezano za šasiju ili rešetku autobusa.Da bi rešetka od prokroma zadovoljila jednake statičke vrijednosti kao čelik,mora se u kilaži ugraditi 30 % više težine materijala.Npr. isti autobusi ,jedan od čelika,a drugi od prokroma,ovaj prvi teži cca 10 000 kg,a drugi 13000 kg.