MARPROM - Mariborski Promet Maribor

Autor conecto, Studeni 02, 2010, 09:41:39

triosnik

novi hibrid na 6 . kupljen?

triosnik

#91

Film objavljen v napačni temi.

triosnik


triosnik


mate


Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

gorgoroth


shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Nekako me idu ove Higer-ice...nakon 213 evo i 216
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

DWProski

#100
Par slika od jučer... Vozio sam se Scanijom (2. i 3. slika) i nije me nešto impresionirala - više lupa od LPP-ovih od Citelisa...

smogovci.bbb2

Izvor: https://transportmagazin.hr/system/u-maribor-stigli-prvi-elektricni-autobusi/
U MARIBOR STIGLI PRVI ELEKTRIČNI AUTOBUSI
Iveco Bus isporučio je dva 12-metarska gradska autobusa E-WAY, s mogućnošću brzog punjenja strujom, javnom poduzeću Marprom iz slovenskog grada Maribora. Uskoro ih kupuju još devet.

Dok će u Hrvatsku prije sletjeti gosti iz neke daleke galaksije doli električni autobus, vlasti u slovenskom Mariboru su se ozbiljno uhvatili ukoštac s održivom mobilnosti. Dva netom isporučena 12-metarska električna autobusa E-WAY s opremom za brzo punjenje će prometovati između novih električnih punionica postavljenih u tom gradu na najprometnijoj liniji – broj 6. Projekt EfficienCE omogućio je gradu početak implementacije dvije brze punionice s pantografima odozgo prema dolje, jedne na središnjem autobusnom kolodvoru i druge na terminalu linije broj 6, kako bi se baterije autobusa što prije dopunile, bez potrebe za odlaskom u garažu.
Modeli E-WAY koje je odabrala javna tvrtka Marprom, a koji su u skladu s OppCharge standardom, opremljeni su elektromotorom od 140 kW i litij-titanatnom baterijom od 73 kWh. Električni autobusi s troja vrata također mogu primiti 31 sjedećeg putnika i nude razne značajke dizajnirane za poboljšanje udobnosti: ručnu rampu za olakšani pristup osobama s invaliditetom, USB priključke, dva sklopiva sjedala u prostoru za invalidska kolica, električni klima uređaj i vozačeva vrata sa anti-Covid staklenom zaštitom.
Težeći cilju poboljšanja okoliša i kvalitete zraka u gradu, Općina Maribor se opredijelila za elektrifikaciju javnog prijevoza. Električni autobusi nude prednosti za okoliš kao što su odsutnost lokalnih emisija i stakleničkih plinova, dok istovremeno osiguravaju tišinu i eliminiraju onečišćenje bukom. Općina također planira kupiti još devet električnih autobusa različitih veličina do kraja 2024. Dugoročno i u skladu sa zahtjevima EU, općina planira imati 50 posto zelenih vozila u voznom parku javnog prijevoza do 2030. godine", rekao je Saša Arsenovič, gradonačelnik Maribora.
"Marprom, dio Javnog holdinga Maribor, gradskim autobusima obično preveze četiri milijuna putnika godišnje. Marprom je svjestan da je budućnost gradskog prijevoza usmjerena na korištenje električnih vozila, pa je u suradnji s općinom Maribor već započeo elektrifikaciju svog voznog parka", rekao je Ranko Šmigoc, poslovni direktor Marproma. "Ponosni smo što podržavamo grad Maribor u provedbi projekta potpuno električne mobilnosti s našim modelom E-WAY koji se brzo puni, koji kombinira maksimalnu učinkovitost s najstrožim ekološkim standardima," komentirao je ovu akviziciju Stéphane Espinasse, voditelj prodaje i proizvoda u IVECO BUS-u.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

mate


mate

213 jučer na parkingu Zottera

Kocka 146

Slike iz 2022.  kava
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠