Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

pehar_11

#735
Brojevi u nazivima općenito zvuče i izgledaju loše, nadam se da će se to uskoro izbaciti. Jedini problem sa brojevima ima prigrad, dok je grad sasvim u redu. Imao sam ja ideje kako koju stanicu u prigradu nazvati, tj. napraviti neke korekcije, no odustao sam od toga odavno.

Mene muči druga stvar - zašto do dan danas od nabavke LE CNG-a unutarnji displeji uopće ne rade? Apsolutno nikada niti jedan nije bio u funkciji. Jesu li uopče spojeni ili je to samo "za ukras"?
vrijeme je novac?!?

Čelični

#736
Citat: NP-549  u Prosinac 02, 2022, 11:11:22Vjerovatno neki bug ima display pa neće da povuče nove podatke. To Grad inzistira na imenima po ulicama mada meni to uopće ne ide u uho.  U Rijeci se općenito jako malo ljudi koristi ulicama, uvijek su neki svima poznati toponimi. Možda Vukovarska, Osječka, Račkoga, Čandekova, Ratka Petrovića i još poneka, ali nitko ne koristi Zametsku ulicu, Vidovićevu, Liburnijsku, Ivana Zavidića, Mate Lovraka ..... 
Slažem se i  sa @NP i @thomcro bilo bi bolje da se koriste toponimi, jer mi u Rijeci općenito manje poznajemo ulice u svome gradu (pogotovo one sporedne), za razliku od Zagrepčana čije su najave stajališta većinom po ulicama. Ali ako  Grad inzistira na ulicama teško će doći do promjene.

Matija87

gradske stanice možda nebi bilo loše nazvati tako da se prvo imenuje kvart plus naziv nekog obližnjeg objekta, primjerice Škurinje-rotor, Škurinje-crkva itd..

thomcro

Citat: pehar_11  u Prosinac 02, 2022, 12:03:29... Jedini problem sa brojevima ima prigrad ...
... ja sam to čera zapolne slučajno zamjetio (a ni nebi da se o tom ne piše na 4umu)

Citat: Čelični  u Prosinac 02, 2022, 12:16:48... za razliku od Zagrepčana ...
... Rijeka i Zagreb su dva sasvim drugačija svijeta koja su neusporediva i koje se niučemu može staviti u neku korelaciju

Citat: Matija87  u Prosinac 02, 2022, 12:24:33... primjerice Škurinje-rotor, Škurinje-crkva itd...
... dobra ideja  thumbs
Pozdrav by thomcro


Čelični

#739
Upravo se vozio na liniji 5 u smjeru Drenove gar.br 730 nije bilo displaya ali je na informativnim panoima (ekranima) pisalo kako je NP spomenuo onako kako Grad Rijeka inzistira "Osječka - Mihačeva Draga" i ono što još više bode u oči "Osječka - Drežnička". Tako da izgleda do daljnjeg ništa po toponimima ni kako bi bilo najoptimalnije a kako je napisao @Matija87 .

NP-549

Probao sam to s toponimima pa dobio po prstima da izbjegavam službeno nazivlje.

Najveća glupost je kad se ti nakaradni nazivi pojavljuju na displeju.  Bočni na 5A  Drežnička-Tibljaši-Petrci.  Znači, osim šta apsolutno nitko ne zna gdje je Drežnička ulica, bus uopće ne ulazi u tu ulicu. A da stvar bude bolja, početna stanica mu nije ni blizu Drežničkoj koja je stajalište linije 5, već jednu stanicu dalje kod crkve. Na koju foru da 5A uđe u tu stanicu kad se on okreće u rotoru a stanica je u onom bočnom privozu koji izbjegava rotor !?   Na Otokare sam programirao trčeći display OSJEČKA-CRKVA

thomcro

Doduše, meni osobno taj nutarnji displej baš ničem ni ne služi jer ja kad sam u petardi u pravilu se dignem dole na Circolu i na vratima odstojim tu jednu stanicu gore do Bile. Zašto tako? Nevolim se gibati po autobusu u vožnji, nije da sam nesiguran ali jednostavno ne volim. Doduše, bez obzira u kom busu se vozim u pravilu se dignem na stanici prije i nastojim doći što bliže izlaznih vrata i držim se za štangu ko 'obotnica jer nisam baš svaki put u mogućnosti 'pretrčati' pol busa prije nego šole zapre vrata.

Tako da su meni ti nutarnji displeji samo zabava dok se vozim, nit kakva informacija nit kakva korist.

Druga stvar su vanjski displeji, e to mi je puno informativnije
Pozdrav by thomcro


pehar_11

Danas 752 na liniji 23 s polaskom iz Rijeke u 11:15 vozi sa displejem 22 Mune.
vrijeme je novac?!?

thomcro

... zbunjivanje neprijatelja   ?
Pozdrav by thomcro


pehar_11

Da su barem 23 Mune, pa ajde.
vrijeme je novac?!?

thomcro

Citat: pehar_11  u Prosinac 03, 2022, 12:06:13Da su barem 23 Mune, pa ajde.
... daj šta daš, bolje išta nego ništa
Pozdrav by thomcro


Čelični

#746
https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/privremene-trase-linija-4-i-11-zatvaranje-tizianove-ulice/

U povratku prometuje redovnom trasom do Belvedera zatim trasom linije 4 u smjeru centra Laginjina – Žrtava Fašizma – Most – Delta.

Ovo u obavijesti Most me zbilja čudi, kako ne piše Novi most jer uvijek kad se vozim linijom 3 ako autobus ima unutarnji display na displayu u ulici Žrtava Fašizma počne na najavi stajališta pisati Novi most iako baš nije novi ? (Nadam  se da pišem u odgovarajućoj temi)

Boki651

U 790 već na ispomoći tabela za linju.  ???

Čelični

Citat: Boki651  u Prosinac 05, 2022, 20:45:23U 790 već na ispomoći tabela za linju.  ???
To su već pripremili tabelu da se ne muče sa display-ima ?

Boki651

Nekima je i display teško pretipkati, bitno da su linije na Google mapsu. Već tri dana isti vozač vozi Bezjaki-Jelačić s natpisom Bezjaki. Očito više nije slučajnost, nego namjera.