Gradski parking, Šibenik

Autor Paško, Kolovoz 06, 2021, 01:57:32

lussin


zlepur1

Citat: gorgoroth  u Rujan 02, 2021, 16:29:58
Znači kao autotrolej i libertas, nisu mogli biti originalniji  rofl
Mogli su, ali narančasta je tradicionalno šibenska boja, a naručena je tamnija varijanta.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

špijun

Pretpostavljan da će parking biti na njihovom terenu nasuprot bazena u Crnici, neka neko ispravi ako san u krivu.

zlepur1

Citat: špijun  u Rujan 03, 2021, 11:03:21
Pretpostavljan da će parking biti na njihovom terenu nasuprot bazena u Crnici, neka neko ispravi ako san u krivu.
Jesi. Bit če u Čistoći ili sadašnjem zelenom gradu. Oni imaju garaže i svu servisnu infrastrukturu, a uostalom tu je bila i stara garaža autotransporta.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

špijun

Imaju garaže i svu infrastrukturu, danas prolazin i baš gledan, sva vozila parkirana (pretpostavljan) i jedva ima mista za njih, a kamoli još za 11 autobusa.

zlepur1

Ima, ima. Kad se maknu sve one kante, a maknit će se na Bikarac ili pretpostavljam podiliti po gradu, prostor je ogroman. Aute također po najavama idu gori. Opet kažem, tamo je bila stara autotransportova garaža, bilo je masu buseva.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Paško

https://www.sibenik.in/sibenik/grad-sibenik-krenuo-u-izradu-dokumentacije-za-novi-autobusni-gradski-prijevoz-potpisan-ugovor-za-idejno-rjesenje/148787.html

Citat:VRIJEDAN 180 TISUĆA KUNA
Grad Šibenik krenuo u izradu dokumentacije za novi autobusni gradski prijevoz: Potpisan ugovor za idejno rješenje

ŠIBENIK   |   Autor: ŠibenikIN   |   07.01.2022 u 11:32

Grad Šibenik je s krajem prošle godine krenuo u izradu dokumentacije za Prometno-logistički centar javnog autobusnog gradskog prijevoza u gospodarskoj zoni Podi. Ugovor za programsko rješenje centra potpisan je s arhitektonskim uredom G.D.-Arh. d.o.o. čiji je direktor Dario Gabrić, redoviti profesor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a koji je radio na projektu nove baze javnog autobusnog prijevoznika 'Promet Split' u bivšoj vojarni Dračevac.
- Kroz ovaj ugovor vrijedan 180 tisuća kuna očekujemo dobiti programsko idejno rješenje prometno-logističkog centra koji obuhvaća sve bitne tekstualne i grafičke priloge potrebne za jasno definiranje svih prostorno-funkcionalnih elemenata tog novog autobusnog kompleksa na Podima, od opisa i prikaza urbanističkog, prometnog i arhitektonskog rješenja, uključivo 3D prikaze i sve potrebne nacrte, opisa strukture i prostornih dispozicija funkcija i sadržaja. Uključivo prijedlog faznosti izgradnje, opisa koncepcije sustava nosivih konstrukcija, koncepta sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, sustava potrebnih instalacija i  zaštite od požara, te preliminarnu procjenu troškova. U koliko se pokaže potrebnim, očekujemo dobiti i prijedlog korekcije, odnosno izmjene i dopune urbanističkog plana uređenje zone Podi - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Programskim idejnim rješenjem će se predvidjeti prostor za parkiranje i smještaj 50 autobusa javnog gradskog prijevoza, od čega 10 mini i midi autobusa, 25 prigradskih jednodijelnih autobusa i 15 niskopodnih 12-metarskih jednodijelnih autobusa. Zatim punionice za diesel gorivo i za struju, adekvatnog kapaciteta i režima rada za potpuno zadovoljenje potreba navedenog broja autobusa, praonica kojoj mogu pristupiti i drugi autobusi, poput turističkih, stanica za tehnički pregled, odnosno kontrolu tehničke ispravnosti vozila, prostori za sve faze servisa vozila i održavanja vozila.

Tu će još biti uredski prostori, solarna elektrana ili drugi izvori obnovljive energije koji će u potpunosti pokriti potrebe kompleksa za električnom energijom, dodatni parking za 20 turističkih autobusa, prostor za odmor vozača turističkih autobusa sa sanitarnim čvorom s tušem, dnevnim boravkom i mini kuhinjom te drugi prostori i sadržaji potrebni za normalno, efikasno i racionalno korištenje i rad centra.

- Ovo su konkretni koraci ka izgradnji suvremenog centra šibenskog javnog gradskog prometa koji bi bio u vlasništvu Grada, ujedno i koraci unaprjeđenja kvalitete autobusnog prijevoza na administrativnom području Šibenika. Novi europski natječaji za bespovratna sredstva predviđaju sufinanciranje izgradnje ovakvih centara, ali i kupnje autobusa poduzećima koja su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i za to se trebamo dobro pripremiti. Prvih modernih 11 niskopodnih 12-metarskih autobusa nam dolaze početkom ljeta i očekujem da od jeseni prometuju na najfrekventnijim gradskim linijama. U tijeku je izrada studije koja će nam, između ostalog, kazati kako bi trebale izgledati optimalne gradske linije, koliko polazaka bi svaka od njih trebala imati i kada, te koje tipove autobusa bi trebali imati i koliko njih, a informatizacija autobusnih stajališta je već u tijeku. Put je dug, nije jeftin, ali smo, kao što vidite, dobrano njime zakoračili - rezimirao je Mileta.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Mau2403

https://mok.hr/vijesti/item/34360-stizu-totemi-info-zaslone-na-17-autobusnih-stajalista-u-sibeniku-izradit-ce-hrvatski-telekom

Citat"
STIŽU TOTEMI / Info zaslone na 17 autobusnih stajališta u Šibeniku izradit će Hrvatski telekom



Nove info displaye za autobusna stajališta u Šibeniku radit će Hrvatski telekom. U postupku javne nabave koju je Grad Šibenik raspisao u sklopu projekta ,,Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu" Hrvatski telekom odabran je kao najpovoljniji ponuditelj s cijenom od 1.233.894,00 kn +PDV.

Podsjetimo novi info displayi bit će postavljeni na 17 autobusnih postaja u gradu, a u sklopu ovog projekta nabavlja se i 11 novih modernih niskopodnih autobusa.

Totemi će biti opremljeni modernim zaslonima na kojima će se prikazivati sve informacije o novim autobusnim linijama, vrijeme dolaska autobusa na stanicu, te njihovo kretanje u realnom vremenu. Osim što će biti jako funkcionalni, novi totemi će biti izrađeni i po najnovijim ekološkim normama, jer će koristiti ,,paper ink" tehnologiju, koja troši puno manje električne energije od klasičnih LCD displaya. Zaslon će se napajati putem javne rasvjete.

Inače, Šibenčani već mogu vidjeti kako će izgledati nova autobusna stajališta jer je prototip novog totema već postavljen na autobusnoj postaji na Baldekinu. Osmislio ga je šibenski dizajner Ante Filipović Grčić, koji je inspiraciju pronašao u prošlosti šibenskog kraja. Naime grafički uzorci koji će biti primijenjeni na totemima inspirirani su motivima drevne danilske kulture.

,,Ovi zasloni će biti kompatibilni sa ostalim rješenjima koja ćemo dobiti u sklopu projekta. Podsjećam da je u drugom odvojenom postupku javne nabave koju je proveo Gradski parking, Hrvatski telekom dobio i posao izrade prometna aplikacije za pametne telefone putem koje će građani moći pratiti kretanje autobusa u realnom vremenu, kupovati karte, itd. Izrada aplikacije je pri kraju, i vjerujem da će biti korisna i funkcionalna za sve korisnike javnog gradskog prijevoza", kazao je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Hrvatski telekom nove toteme trebao bi isporučiti u roku od 150 dana od potpisa ugovora, a obvezali su se i na jamstveni rok od 57 mjeseci."

smogovci.bbb2

#23
Izvor: u prethodnom članku
Dok ih vandali ne srede :'(
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Paško

Netko se igrao s displejem jer ovo moraju biti šibenski.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

A malo bolji pogled otkriva da je barem jedan od njih hibrid. Znači, s Hrvatskom veze nema. Bitno da su neki odmah povukli obarač da objave na fejsu ;D
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Marko NS

Meni je i logicno da su Hybridi u pitanju kad EU vec finansira, a i bilo bi zanimljivo da dodju oni odlicno izgledaju iskreno u toj boji :)

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

Čovjek sa stranice kaže da EfficientHybrid nije zapravo hibrid, već autobus s dizelskim (ili CNG) motorom koji ima manji hibridni modul. Nisam to znao jer s novom generacijom MAN-ova baš i nisam upoznat. To znači da bi autobusi trebali biti šibenski, a navodno na nekom papiru i piše Grad Šibenik. Boja se poklapa.

Riječki nisu mogli biti nikako ni zbog boje, a ni toga da je ugovor za njih potpisan nekoliko mjeseci nakon šibenskih.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!