Gradski parking, Šibenik

Autor Paško, Kolovoz 06, 2021, 01:57:32

Paško

Jesi li vidio gdje Otokar Navigo? Registriran je nakon godinu dana pauze.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

Citat: Paško  u Kolovoz 09, 2022, 18:34:55
Jesi li vidio gdje Otokar Navigo? Registriran je nakon godinu dana pauze.
Nažalost nisam  pivkan

zlepur1

Citat: gorgoroth  u Kolovoz 09, 2022, 15:19:09
001 mi je promakao, nije niti u garaži bio
Bija je na probnoj vožnji po gradu.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

smogovci.bbb2

Zašto je ova tema dobila novo ime Gradski parking ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin


man323

#80
Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 24, 2022, 19:37:58
Zašto je ova tema dobila novo ime Gradski parking ???

Jer je JGP ubačen u tu gradsku tvrtku.

Čudno da nitko nije komentirao ovi dizajn naljepnica o sufinanciranju autobusa putem EU (ili nisam primjetio). Meni se ovo iz Šibenika najviše dosad sviđa. Elegantno dizajnirano bez bijele podloge.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sniff

Slabije slike nažalost, ali čisto da ih imamo iz prvog dana prometovanja. MANovi uživo izgledaju odlično i dobro se uklapaju u vizure Šibenika

Paško

https://www.sibenik.in/sibenik/gradski-parking-sutra-krece-s-'mikroprijevozom'-do-jadrije-gorisa-brnjice-i-danila-kraljice/160821.html

Citat:Gradski parking sutra kreće s 'mikroprijevozom' do Jadrije, Goriša, Brnjice i Danila Kraljice
ŠIBENIK   |   Autor: V.B.   |   15.09.2022 u 14:16

   GRADSKI PARKING
Gradski parking sutra kreće s novom uslugom tzv. 'mikroprijevoza' za slabo naseljena područja.
'Mikroprijevoz' je Zakonom definiran kao oblik prijevoza koji se obavlja radi zadovoljavanja prijevoznih potreba stanovništva u slabo naseljenim područjima, tamo gdje nije organiziran javni linijski prijevoz putnika.
Usluga prijevoza na poziv je organizirana na način da se vozilom manjeg kapaciteta i manjih dimenzija u odnosu na standardni autobus ( minibus, kombi vozilo), sakupljaju putnici u mjestu i u zajedničko dogovoreno vrijeme.

Mikroprijevoz prometuje na sljedećim linijama, pozivom na broj 091 1200 774.

- AK Šibenik-Jadrija- AK Šibenik
- AK Šibenik -Goriš- AK Šibenik
- AK Šibenik -Brnjica- AK Šibenik
- AK Šibenik- Danilo Kraljice- AK Šibenik

- Molimo korisnike tzv. ,,mikroprijevoza" da svoja planirana putovanja najave na navedeni broj najmanje 24 sata ranije, kako bismo bili u mogućnosti što kvalitetnije organizirati prijevoz - poručuju iz Gradskog parkinga.

VW Caravelle s fotografije je ŠI-1012-GP.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Avtomontaža

Danas sam se prvi put vozio Gradskim parkingom. Prvo oko 9.50 na dvici na relaciji Poljana-Stadion, nisam zapamtio gbr. Bus je došao 6 minuta ranije, bio je skoro potpuno pun. Na stanici Građa su ga počela zezati zadnja vrata, nisu se mogla zatvoriti pa ih je šofer morao zatvarati uz pomoć ručke poviše. Kasnije sam u 10.19 uhvatio 009 na jedinici, relacija Rotor na Meterizama-Kazalište. I on je uranio 5 minuta i bio je polupun. Moram pohvaliti da su oba busa bila čista, nigdje šporkice, smeća, potpisa, ogrebotina itd.

BestOne

Kako funkcionira JGP otkad ga je preuzeo Gradski parking, kakvi su dojmovi korisnika? Ima li tko još kakvo iskustvo?

BestOne ~ autobusi.org

smogovci.bbb2

#86
Izvor: https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/vijesti/sibenik/iz-gradskog-parkinga-se-pohvalili-sibencani-imaju-najpovoljnije-cijene-pretplatnih-karata-u-hrvatskoj-1237694

Gradski parking d.o.o. građanima Šibenika od početka rujna pruža uslugu javnog gradskog prijevoza. Usluga je još u tzv. probnom režimu tijekom kojega su uključeni i nadzirani različiti dijelovi kompleksnog sustava koji se sastoji od vozila, vozača, kontrolora, prodaje karata, komunalne infrastrukture, informatičkog i informacijskog dijela.

Od ponedjeljka 17. listopada Gradski parking započeo je s naplatom karata na svim gradskim i prigradskim linijama. U prvih 10 dana, na prodajnim mjestima Gradskog parkinga prodano je preko 11.000 karata, a u istom razdoblju prodano je oko 3.000 pretplatnih mjesečnih karata.

Radnim danima dnevni broj putnika na linijama gradskog prijevoza kreće se oko 3.000, dok se na prigradskim linijama dnevno preveze oko 500 putnika, a vikendom je smanjen intenzitet prometa putnika.

Mobilna aplikacija je izrađena te je trebala biti predstavljena s prikazom statičkih podataka na Google Transit sučelju. Ipak zbog velikog interesa građana bit će predstavljena javnosti sljedeći tjedan na press konferenciji.

Putem aplikacije građani mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica - Krapanj, plaćati parking te dobiti informacije o slobodnim mjestima na pojedinim parkiralištima.

Gradski parking d.o.o. je prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s tvrtkom Google te u suradnji s njihovim stručnjacima intenzivno radi na povezivanju dva sustava. Završetkom prve faze integracije s Google Transit sustavom koja se očekuje u narednih mjesec dana, korisnici će kroz nadogradnju mobilne aplikacije dobiti i mogućnost informiranja o gradskom prijevozu (dolasci vozila na odabranoj stanici prema važećem voznom redu, prijedlog stanice koja je najbliže korisniku). Nakon toga slijedi druga faza integracije u kojoj će info totemi i mobilna aplikacija prikazivati stvarne pozicije autobusa i vremena dolaska na stanicu, uzimajući u kalkulaciju i predviđenu gužvu na trasi.

Osim putem mobilne aplikacije, karte za vožnju trenutno se mogu kupiti u vozilu, kod vozača i na dvije lokacije, Tržnici i na Autobusnom kolodvoru. Svim građanima ponuđena je kupnja mjesečnih pretplatnih karata po najpovoljnijim cijenama u Republici Hrvatskoj. Njima se želi potaknuti građane da što više koriste jeftin, pouzdan i siguran javni prijevoz. Pri formiranju njihovih cijena u Gradskom parkingu ističu kako su se željeli prilagoditi različitim kategorijama naših sugrađana stoga su, uz građansku mjesečnu kartu, formirali posebne cijene za osnovnoškolce, studente, umirovljenike i korisnike socijalne pomoći. Najjeftinija pretplatna karta je tzv. socijalna po cijeni od 7,5 kuna, odnosno 1 euro. Uz jednokratnu i mjesečnu kartu, u ponudi je još dnevna i trodnevna karta.

Gradski parking i dalje građanima stoji na raspolaganju za sva pitanja i informacije putem maila: jgp.sibenik@gradski-parking.hr
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Paško

https://sibenskiportal.hr/aktualno/gradski-parking-ukida-liniju-za-pode-uvodi-za-kvanj-i-preuzima-liniju-za-jadrtovac-i-grebasticu/

Citat:Gradski parking ukida liniju za Pode, uvodi za Kvanj i preuzima liniju za Jadrtovac i Grebašticu
Autor: Š.P.
21/12/2022 13:03

Četiri mjeseca od uspostave, ukida se linija L801 AK Šibenik – Baldekin – Podi. U proteklom
razdoblju građani, prije svega zaposlenici u tvrtkama na Podima nisu pokazali interes za ovaj oblik prijevoza do svojih radnih mjesta te se prosječno po polasku autobusa prevozilo 2,35 putnika. Slijedom tih okolnosti Gradski parking zbog nedostatnog interesa građana ukida prometovanje na ovoj liniji. Zadnji dan prometovanja L801 je 31. prosinca.

Umjesto ove linije Gradski parking preuzima prometovanje na liniji L201 AK Šibenik –
Jadrtovac – Grebaštica koja je do sada bila podugovorena od strane ATP-a. Na ovaj način,
Gradski parking će ostvariti značajne uštede prema Ugovoru o podvozarstvu, a naši
sugrađani će dobiti novi standard javnog gradskog prijevoza.

Od 1. siječnja, nedjeljom i praznikom, Gradsko groblje Kvanj povezat će se s drugim
dijelovima grada javnim gradskim prijevozom. Za početak s jednim polaskom i povratkom
dnevno. Interes i potrebe građana će se pratiti, a utvrdi li se potreba, broj polazaka će se
povećati u skladu s mogućnostima.

Autobus na Liniji L2 pri polasku s polazne stanice Stadion Šubićevac u 9.40 sati, nakon stanice Bioci će voziti do stanice Kvanj, gdje će putnici stići u 10 sati, dalje autobus nastavlja prometovanje linijom L2 prema Donjim i Gornjim Ražinama.

Povratak putnika sa stanice Kvanj obavljao bi se pri polasku autobusa na Liniji L2 sa polazne stanice TLM B u 10.40 sati, ukrcaj putnika s Kvanja obavljati će se u 11 sati.

Gradski parking će i dalje pratiti želje i potrebe naših sugrađana i koliko je moguće
prilagođavati kompleksan sustav javnog gradskog prijevoza tim potrebama. Na usluzi
građanima.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

zlepur1

#88
Nisu baš ispočetka mogli povatati sistem prijevoza iako su busevi besprijekorno tačni u dolasku i odlasku, ali se pomalo uhodavaju i vidi se pomak nabolje. Imaju odličnog mladog inžinjera prometa koji se savršeno kuži u organizaciju prometa i polako ispravljaju početničke pogreške.
 Šta se tiče ove linije za industrijsku zonu ipak mislim da je tribalo ostaviti ionako je prometovala četri puta dnevno jer bi se ljudi polako navikli na ovu vrstu jeftinog prijevoza. Preuzimanje linije za Grebašticu malo me iznenadilo ali imajuči u vidu da je podvozar atp šibenik očito su procijenili da nisu u mogučnosti osigurati dovoljan broj vozila, a radi se o šest komada buseva u tipičnoj narančastoj boji i deset šofera, a izgleda da planiraju i povečati broj polazaka na toj liniji.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Mau2403

#89
Izvor: https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/vijesti/sibenik/grad-sibenik-izradio-idejno-rjesenje-elektrifikacije-gradskih-autobusnih-linija-do-kraja-godine-natjecaj-ministarstva-1301951

Grad Šibenik izradio idejno rješenje elektrifikacije gradskih autobusnih linija; do kraja godine natječaj ministarstva

Grad Šibenik izradio je idejno rješenje elektrifikacije gradskih autobusnih linija, a do kraja godine očekuje se natječaj ministarstva za nabavku novih električnih autobusa.

U sklopu politika Republike Hrvatske i Europske unije potiču se ulaganja u zelenu i digitalnu tranziciju, a osobito u održiv gradski promet s nultim emisijama štetnih plinova, sve kroz modernizaciju prometne infrastrukture, ekološku održivost te učinkovitost razvojem pametnih rješenja u prometnom sustavu. Na tom tragu Grad Šibenik razmatra mogućnosti elektrifikacije voznog parka te primjene tehnologija budućnosti u sustavu javnog autobusnog prijevoza grada Šibenika, odnosno analizira potencijal autobusa pogonjenih isključivo električnom energijom, zajedno sa svim potrebnim nadogradnjama prateće infrastrukture.

Shodno tome je Gradu Šibeniku tvrtka Smart Horizon isporučila 32,5 tisuće eura vrijedno idejno rješenje i tehničku specifikaciju koji će poslužiti kao tehnička podloga za provođenje postupka javne nabave za izradu glavnog, odnosno izvedbenog projekta te implementaciju i fizičku realizaciju pojedinih ili objedinjenih dijelova sustava.

Grad Šibenik izradio je idejno rješenje elektrifikacije gradskih autobusnih linija, a do kraja godine očekuje se natječaj ministarstva za nabavku novih električnih autobusa.

U sklopu politika Republike Hrvatske i Europske unije potiču se ulaganja u zelenu i digitalnu tranziciju, a osobito u održiv gradski promet s nultim emisijama štetnih plinova, sve kroz modernizaciju prometne infrastrukture, ekološku održivost te učinkovitost razvojem pametnih rješenja u prometnom sustavu. Na tom tragu Grad Šibenik razmatra mogućnosti elektrifikacije voznog parka te primjene tehnologija budućnosti u sustavu javnog autobusnog prijevoza grada Šibenika, odnosno analizira potencijal autobusa pogonjenih isključivo električnom energijom, zajedno sa svim potrebnim nadogradnjama prateće infrastrukture.

Shodno tome je Gradu Šibeniku tvrtka Smart Horizon isporučila 32,5 tisuće eura vrijedno idejno rješenje i tehničku specifikaciju koji će poslužiti kao tehnička podloga za provođenje postupka javne nabave za izradu glavnog, odnosno izvedbenog projekta te implementaciju i fizičku realizaciju pojedinih ili objedinjenih dijelova sustava.

Unutar idejnog rješenja se na postojećim gradskim autobusnim linijama analizirao omjer uloženo/dobiveno u smislu utvrđivanja i kvantificiranja očekivanih koristi za prijevoznika Gradski parking d.o.o. i za građane Šibenika, kao što su: smanjenje negativnog utjecaja prometa na okoliš, ublažavanje negativnog utjecaja klimatskih promjena i prilagodba, zeleni rast kroz pozitivan utjecaj na kvalitetu javnog prostora i zelenu infrastrukturu, očekivane dugoročne uštede na troškovima energije za pogon, ali i troškovima održavanja autobusa, zelena tranzicija javnog gradskog prijevoza prema smanjenju uporabe fosilnih goriva kao pogonskih energenata (dekarbonizacija, tj. smanjenje emisija CO2), uređenje Prometno-logističkog centra za autobuse, pouzdanija i učinkovitija usluga javnog gradskog prijevoza, digitalizacija sustava upravljanja i praćenja vozila, te smanjenje buke i vibracija na čitavom gradskom području.

U idejno rješenje je uključeno uređenje Prometno-logističkog centra u šibenskoj gospodarskoj zoni Podi, tj. njegov dio potreban za prihvat električnih autobusa, što uključuje ugradnju punjača, izgradnju fotonaponske elektrane, ugradnju baterijskog spremnika električne energije i centralnu digitalnu aplikaciju. Zatim opremanje stanica odabranih autobusnih linija, priključke na distribucijsku elektroenergetsku mrežu za opskrbu Prometno-logističkog centra i opreme na stanicama, definiranje potrebnog broja i tipa električnih gradskih autobusa, izrada projiciranja investicije kroz kreditni angažman ili subvencije fondova i izrada studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi za potrebe projekta elektrifikacije javnog gradskog autobusnog prijevoza.

,,Nabavkom 11 suvremenih niskopodnih i prepoznatljivih autobusa i prebacivanjem organizacije javnog gradskog autobusnog prijevoza na Gradski parking, tek smo završili prvu fazu modernizacije gradskih autobusnih linija. Sukladno Ernst&Young studiji krećemo se prema drugoj fazi za koju je potrebna nabavka još autobusa. Ovo idejno rješenje je nužno za prijavu na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim će jedinicama lokalne samouprave i njihovim prijevozničkim poduzećima bespovratno financirati nabavku novih električnih autobusa i potrebne infrastrukture, a koji se očekuje u ovoj godini. Dok čekamo natječaj ministarstva radimo na dokumentaciji za nova autobusna ugibališta na cijelom administrativnom području Šibenika, čime ćemo podići protočnost, sigurnost i kvalitetu javnog gradskog autobusnog prijevoza. Kruna cijele ove prometne priče bit će izgradnja Prometno-logističkog centra unutar naše Poslovne zone Podi, a koji će sadržavati svu potrebnu logistiku za autobuse poput praonice, servisa, punionica, natkrivenog parkirališta i drugo.", kazao je mr. sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.