E-ticketing

Autor Nitko, Lipanj 03, 2022, 14:25:11

podgora

Citat: Paško  u Listopad 18, 2022, 20:39:52Koliko vidim, opcija "Planiraj putovanje" i dalje nije dostupna ako nije aktiviran puni profil. Ako je tako, gdje je tu smisao? Pa ta opcija najviše i treba ljudima koji se ne koriste često splitskim JGP-om. Vidim zato da su barem sada linije uključene i na Google Mapsu.
Ažuriraj aplikaciju !

Poslano sa mog 2107113SG koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

Isprike, my bad, sad radi. Vidjet ćemo kako će bit u praksi.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Prometheus

Malo je glupo šta su stanice na Google Mapsu navedene velikim slovima. Neke su mogli skratit, tipa Matice hrv - Kampus 1, a ne da gledam MATICE HRVATSKE - KAMPUS 1. Svašta

XDonald

Na pazaru je ovaj aparat otkriven, ostali još nisu.

netko

#184
Kaže DD da je razbijen.

? ? ?

https://www.dalmacijadanas.hr/sramota-uzalud-nam-trud-ovako-veceras-izgleda-kartomat-na-pazaru/
Ne mogu sa moba kopirat i skidati slike
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Citaro O530

Ne izgleda mi baš ko da je razbijen, nema pukotina ni napuknuća, samo gomila crta u boji što ukazuje na neispravnost ekrana. Pogledajte sliku od XDonald kad je uslikano po danu, i na toj slici su crte u boji po ekranu.

Prometheus

S Prometovog prodajnog mjesta kaže da je razbijen

2062 036

Prije koju večer su vatrogasci gasili zapaljenu kutiju koja je bila na njemu,pa je to vjerojatno to.

421

Ako je stanje displaya poput ovoga sa Pazara, nije to ništa razbijeno.
Tako izgleda ekran prilikom podizanja sistema u radnu funkciju na našim poništavačima karata ATRON.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/usli-smo-u-prometove-autobuse-i-provjerili-s-putnicima-kako-funkcionira-novi-sustav-naplate-karata-iznenadili-smo-se-penzioneri-su-najjaci-otkrivamo-i-sto-je-s-kontrolorima-1234765

Citat:DETALJAN VODIČ
Ušli smo u 'Prometove' autobuse i provjerili s putnicima kako funkcionira novi sustav naplate karata, iznenadili smo se: Penzioneri su najjači!; Otkrivamo i što je s kontrolorima

PIŠE MILENA BUDIMIR
23. listopada 2022. - 08:47

Prvi u Hrvata dobili smo potpuno automatiziran i sveobuhvatan sustav naplate, informiranja putnika i praćenja prometovanja autobusa unutar javnoga gradskog prometa kakav u Europi imaju samo najveći gradovi.

Navedeni sustav sastoji se od različitih podsustava, od čega neki služe korisnicima usluge javnog prijevoza, dok neki služe za potrebe samog "Prometa".

Sustav e-ticketinga, kao što je već poznato, koštao je oko 19 milijuna kuna, od čega je 60 posto sredstava osigurano preko EU fondova, dok su ostatak osigurali suvlasnici "Prometa", odnosno općine i gradovi.

Što se točno promijenilo i na koji način se možemo koristiti novim uslugama, pitali smo Miroslava Delića, predsjednika Uprave "Prometa".

- Promijenilo se gotovo sve, jer do sada nismo imali gotovo ništa od onoga što imamo danas. Najveća je promjena da se sada putne karte mogu kupiti praktički na sve moguće načine, sada korisnici imaju mogućnost kupiti karte preko mobilne aplikacije i beskontaktnim karticama, a ostaje i mogućnost korištenja papirnatih karata kao i do sada.

Do sada je 27 tisuća građana "skinulo" aplikaciju i koriste je za kupnju karata, za praćenje kretanja autobusa i voznog reda. Također, sada i mi u tvrtki pratimo kretanje svih autobusa u realnom vremenu, to se prati 24 sata dnevno u našem Prometnom uredu preko ekrana. Na taj način može se komunicirati s vozačima i utjecati na rješenje problema ako ga ima - ponosan je direktor.

BRŽI PROTOK PUTNIKA
Premda su sve detalje funkcioniranja sustava objavili na svojim mrežnim stranicama, premda su tiskali infoletke, u svim autobusima i na autobusnim stanicama izvjesili detaljne upute, svjesni su kako mnogim sugrađanima sustav još uvijek nije dovoljno jasan.

- Kako ću i gdje kupiti kartu? - pitanje je svih pitanja.

I dalje se najnormalnije karta može kupiti kod vozača, prilikom ulaska u autobus. No, ta je karta - najskuplja. Koštat će vas 13 kuna, za područje jednoga grada ili općine, dok je kupnjom preko aplikacije, na kartomatu ili kupnjom preko vrijednosne beskontaktne kartice cijena karte za istu vožnju samo 8 kuna.

- Čak 60 do 70 tisuća građana svakog dana koristi naše usluge. Sad zamislite koliko vremena prilikom ulaska putnika treba vozaču za prodaju karata onom dijelu putnika koji na taj način žele kupiti kartu! Stvara se nepotrebna gužva, pa se ovako nastoji ubrzati protok putnika, odnosno prometa - pojašnjava nam Ante Zovko, pomoćnik direktora "Prometa".

Osim kupnje karte kod vozača, ona se može nabaviti preko online kanala (mobilnom aplikacijom ili preko portala), može se koristiti preko validatora u samom autobusu, kupnjom na kartomatu ili na biljetarnicama. Kartomat se pušta u rad idućega tjedna, a možete ih naći na najfrekventnijim stanicama u gradu, kod HNK, na Pazaru, kod KBC-a Split, u Trajektnoj luci i na stanici pored zgrade Županije, Splićanima poznate samo i jedino kao "kod Općine".

Napraviti personaliziranu kartu, kako se sada zove "pokazna", morate prvi (i jedini!) put doći na biljetarnicu, predati uz fotografiju sve što je nužno, studenti i učenici potvrde o školovanju, umirovljenici posljedni izvadak mirovine.

Tada možete i odabrati u kojem obliku želite tu personaliziranu kartu (ona može biti beskontaktna kartica ili mobilna aplikacija). Izrada beskontaktne personalizirane kartice u startu će vas koštati 20 kuna, a nakon toga možete je mjesečno produžavati preko web-portala, dok onu u mobilnoj aplikaciji produžavate kupnjom kupona preko same aplikacije. Na taj način više nema potrebe dolaziti osobno na prodajna mjesta "Prometa" i napokon redovi odlaze u povijest.

JEDNOSTAVNA APLIKACIJA
Na mobilnoj aplikaciji "Prometa", koju besplatno preuzimate, sve je potpuno jasno. Sustav (dostupan i na engleskom jeziku za sve goste našega grada) je jednostavan, u svakom trenutku znate koliko novca imate u takozvanom e-novčaniku, koliko karata imate na raspolaganju, znate i kako od točke A doći do točke B, a i nema potrebe pitati nekoga na autobusnoj stanici "Jel' prošla trica?", sve vam na zaslonu mobitela stoji. Imate dostupan vozni red, uživo prati lokaciju svih autobusa, možete i odmah kupiti kartu koristeći internet bankarstvo.

- Karta se otvara na zaslonu mobitela i na validatoru u vozilu se očitava. Vrijedi 60 minuta za područje jednoga grada ili općine neovisno o tome u kojem ste autobusu i u kojem smjeru idete - objašnjava nam Ante Ivandić, voditelj Službe za razvojne projekte i informatiku "Prometa".

Oni koji imaju personaliziranu kartu (ex pokaznu) moraju je prilikom ulaska u autobus na validatoru prijaviti, to je proces koji traje sekundu. Prislonite kartu uz uređaj i nastavite dalje. Ako imate vrijednosnu karticu, koja izgledom sliči personaliziranoj, samo je bez fotografije vlasnika pa se može prenositi, jer nije vezana uz jednu osobu, nju morate na validatoru odrediti - na način da odaberete na zaslonu uređaja gdje putujete. Tako je aktivirate i tako je važeća za tu vožnju. Morate znati da prilikom prelaska iz autobusa u autobus - morate ponovno aktivirati (istu) kartu.

Ista je situacija i s mobilnom aplikacijom, QR kod se mora očitati putem skenera ispod validatora.

AKTIVNI KONTROLORI
Zanimljivo je kako su "prometovci" ugovorili sve detalje s platformom Google, tako da je karta cijelog područja prometovanja detaljna na aplikaciji, doslovno možete piti kavu na miru, jer sigurno znate za koliko minuta autobus dolazi na stanicu, budući da ga pratite u realnom vremenu. Na infopanelima (displejima) koji su stavljeni na najfrekventnijim stanicama u gradu je ista situacija - u minutu točno znate kada će vam autobus doći.

Sad kad znamo da su "pokazne" i redovi pred šalterima otišli u zaborav, zanimalo nas je što je s kontolorima?

- Oni su i dalje aktivni, samo sada imaju poseban uređaj kojim kontroliraju je li karta važeća - nasmijao se direktor.

Provozali smo se autobusima, kako bismo osjetili bilo Splićana, jesu li im "novitade" sjele kako treba ili su grintavi, kao i obično. Vozač Dejan Marinović misli da su "naši ljudi" pametni i kako im ništa nepoznato nije.

- Naš svit brzo kuži! Shvatili su da su im nove karte povoljnije od ovih koje kupuju kod mene u autobusu, a penzioneri su najjači. Oni su sve shvatili prvi dan - smije se Dejan.

S njim se slaže mlađahna Lana. Njoj je najmanji problem bio preuzeti aplikaciju.

- Ovo je bolje nego prije, sve je jasno, sve je brže - kaže nam pripadnica najnovije generacije, baka Marija je ipak kategorija "70 plus", no ni ona primjedbi nema.

- Neka ide na bolje! Ja svoju kartu imam, prislonim je uz aparat i gotovo - veli.

Šjor Ante (u ovom razgovoru nam je bio već treći Ante po redu!) kaže kako "sve štima".

- Prvo su nam bolji autobusi nego prije, na stanicama sve piše, kad će doć bus, koji će doć, a u autobusu nema gužve. Nije stvarno problem, a puno, puno je bolje - kaže nam.

Slatine - zasebna kategorija

Naši sugrađani iz Slatina - bez obzira na to što trebaju proći 'preko' Trogira, Kaštela i Solina da bi došli do 'matičnoga grada' - plaćaju kartu kao da su usred Splita. Sustav prepoznaje njihovu adresu stanovanja i omogućava im da do svojeg doma stignu bez problema. Oni su zasebna kategorija.

Karta do Omiša li Trogira preko aplikacije košta 15 kuna

Ako iz Splita putujete do, primjerice, Omiša ili Trogira, karta kupljena kod vozača koštat će vas 20 kuna, ako je pak nabavite preko e-ticketinga, platit ćete je samo 15 kuna. Ista je situacija i kod karte za Solin, 15 kuna kod vozača, 10 na kartomatu ili preko aplikacije.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Nitko

Ja sam se ponadao da je promet nakon svega ovoga postao uistinu ozbiljna firma, međutim ovaj vikend je pokazao da to nije. Pošto je zatvoreno razkrižje "kod kroma" busevi prometuju izmijenjeno. I oni nisu napravili ništa po tom pitanju. Znači kako se priskače par stanica info paneli u busu vrte samo jednu te istu stanicu nakon šta je preskoče, a i u aplikaciji se vrti da se čeka dolazak na te stanice. A također i info paneli na stanicama su u ostatku grada su "zbunjeni" zbog toga.
Npr. u liniji br. 17 nakon skretanja u Ličku ulicu se vrti cijelu trasu "sljedeća stanica je slobodna dalmacija", isto tako i u aplikaciji (provjeravao sam i kod drugih linija preko aplikacije i ista je stvar). A onda pogledam info panele kod općine i pazara svi isto krivo rade zbog toga jer oni rade isto kao i aplikacija... A da ne govorim da su na stanici "domovinskog rata brodarica 1" ostavili upaljen info panel, umjesto da su napisali na njega nešto tipa "ova stanica se trenutno ne koristi"
Znači nisu morali raditi potpuno nove trase linija (iako bi i to bilo poželjno), ali su mogli barem izbaciti te stanice na kojima se nestaje trenutno da se nestvara pomutnja u cijelom sustavu...

NP-549

Da li povratkom na pravu trasu uhvati signal prve normalne stanice ?  I da li nakon toga radi normalno ili ostane poremećeno ?

421

Citat: 421  u Listopad 20, 2022, 21:04:47Ako je stanje displaya poput ovoga sa Pazara, nije to ništa razbijeno.
Tako izgleda ekran prilikom podizanja sistema u radnu funkciju na našim poništavačima karata ATRON.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Nitko

Citat: NP-549  u Listopad 23, 2022, 18:31:56Da li povratkom na pravu trasu uhvati signal prve normalne stanice ?  I da li nakon toga radi normalno ili ostane poremećeno ?
Ne, vrti do kraja rute stanicu koju je preskočio.