Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

VanhoolTX

Citat: Frik85  u Kolovoz 02, 2022, 22:48:14
Svaki dan odlazi iz Flixa barem jedan  zapadni kooperanat mislim,da  sa ovo linijom neće biti sreće
Kako odlaze, tako i dolaze. Prestane linija za Cirih s Albusom, dodje drugi ( mislim Umbrella) i vozi.
Citat: MAN464  u Kolovoz 02, 2022, 22:32:39
Kako je umro nažalost pokojni direktor tako nažalost i čazma ide da postane jedna od RJ njemačkih okupatora tužno ali je tako.

Vec odavno udio njemackog vlasnistva je minimalan, vlasnici su Amerikanci..

Meni je zao vidjeti da je Cazma otisla suradjivati a njima, pogotovo liniju vec spomenutu koju sam i ja cesto vidjao vrlo dobro popunjenu... Kad je Flix tek dolazio na podrucje HR, naveo sam primjer Poljske da treba da se primijeni u borbi protiv Flixa. Nazalost po Hrvatsku, do toga nije doslo te koliko vidim Flix je odlicno uspio. Za BIH je stvar drugacija, imati ce neki udjel ali nikad nece biti ni blizu preuzimanja trona na medjunarodnim linijama jer je trziste drugacije.. 

MAN464

Je ali pogledaj firme iz kojih država ti najviše voze Bugarska, Rumunjska, Hrvatska i umbrella Češka, nema šta sve velesile. A koliko njemačkih firmi sa njemačkim vozačima to vozi?

Normalno šta nikome ne valja nama je top.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

VanhoolTX

#797
Da, vrlo je malo njemackih vozaca vozilo i vozi.. Ali i dan danas je mnogo njemackih firmi u Flixu ( evo npr Franz Urban ne posustaje od samog pocetka skoro) ... A njemacki vozaci svakako postaju rijetkost pa i u firmama koje se bave gradskim prevozom... Zadnjih godina su razvili suradnju s vecim brojem firmi u Beneluxu, Italiji, Francuskoj, Engleskoj, no mozda i oni idu u isti kos s gornje navedenim zemljama..

S aspekta putnika, Flix govorim za putovanja u Njemackoj i susjednim zemljama je dobra opcija, jer neke rute kad se ide vozom skoro i da nema vremenske ustede a cijene znaju biti 3-4x vece..

Vozac nisam, ali u ovom vremenu potraznje za vozacima, ko god je nezadovoljan uslovima u jednoj firmi lako moze naci drugu ako je kvalitetan.

I nisam neki fan Flixa, ali od samih pocetaka pratim tu "fernbus" scenu u Europi, ne samo Njemackoj, procitao sam na stotine clanaka, analiza i statistika.. U zadnje vrijeme jesam popustio malo s tim, ali vidim i dalje da nije Flix samo kao sto se zeli predstaviti za zemlje istocne Europe...
Ako firma ima svoju racunicu da bude u plusu, neka vozi.. Ako ne, prestani.. Jedna stvar koja se desavala 2019-te u zapadnoj Europi, jeste da su pocele propadati  i vece firme i manje firme.. Razlog navodili Flix, primjer jedna njemacka firma imala 15 autobusa, 2 samo u Flixu.. i optuzivali njih da su krivi, a zapravo ljudi koji su izvukli finansijske izvjestaje, primijetili su da su gomilali gubitke i prije samog ulaska u Flix, a onda su samo dalje i nastavili.. Pogotovo je prodaja/gasenje firmi bila izrazena u Nizozemskoj.. Tako da nije bas sve ni onako kako se predstavlja u medijima..

Davno sam iznio misljenje pred dolazak Flixa u HR, da pod jednim imenom se udruze nekolik  prevoznika ( npr ime Crolines, crveno bijeli autobusi s motivima HR gradova) i mislim da je bilo govora da bi se nesto slicno moglo realizovati, ali do takvog neceg nije doslo...

sniff

Križevački važeći ljetni vozni red, križevački punoljetni vozni red s željezničkog kolodvora, prinova ZG-4144-GG ex Darojković

415 ul

#799
Dal' je ovaj Starliner prinova

marko2702


Majstor

Da već neko vrijeme
Prošao je vec u Čazmi tretman u radionici / uz Setru 515 hd / je stajao duže vrijeme
Samo mi sudite pošteno !

Matej

#802
Prva slika su Manovi ex.Črnja Tours na isporuci, izvor fotografije zaboravljen  buljo
Druga slika je prinova ili možda njih više s njihove fb stranice

mate

Ovi Flix MANovi su tu otkada ČZM vozi ZG - Krakow za Flix...
Već je negdje pisano da je u cijelu grupu stiglo 20ak vozila, ugl. MANovi ex. Črnja...

MAN464

Ovi flix manovi su ex črnja tours 2 zadnja sto su uzeli 2019 godina pa ih biss uzeo za Slo firmu isto za flix pa vratio pa ih uzela čazma, čzm je u mana uzela dosta buseva prije 2-3 mjeseca su u AH bila 4 mana ex crnja plava 2 gen i onaj bijeli 2 gen i ovi 2018 7-8 komada i 2 mana 3 gen 2019 od kojih je jedan otisao u Livno bus .

BVB
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

petrinjausrcu

Citat: MAN464  u Siječanj 10, 2023, 23:12:10Ovi flix manovi su ex črnja tours 2 zadnja sto su uzeli 2019 godina pa ih biss uzeo za Slo firmu isto za flix pa vratio pa ih uzela čazma, čzm je u mana uzela dosta buseva prije 2-3 mjeseca su u AH bila 4 mana ex crnja plava 2 gen i onaj bijeli 2 gen i ovi 2018 7-8 komada i 2 mana 3 gen 2019 od kojih je jedan otisao u Livno bus .

BVB
Obožavam ovako lijepo napisane postove na forumu. Ne shvatiš post ni nakon 10 čitanja .

Poslano sa mog SM-G990B koristeći Tapatalk


Doki21

Imamo još jednog Mana, prinova u RJ Bjelovar, eh sad vjerojatno je i ovaj Ex.Črnja, samo možda prefarban, slika je skinuta sa FB od gospodina Maria Smoka

Tomek


MAN464

#808
Za kolegu
2x mana ova gornja sa slika u flixbus shemi 1. Vlasnik crnja tours 2019. Godiste 2. Vlasnik Biss tours Slovenija pa su zatim vraceni manu (imali su na sebi flixbus shemu jer je biss htio voziti za flix slo), zatim su stajali jedno par mjeseci i uzela ih Čazma za liniju uzela.
Čazma grupa je uzela u mana 25 autobus, od toga dosta ex crnja, u 10-11. Mjesecu su u Autohrvatskoj u ponudi imali 5 manova 2. Gen ex crnja te 7-8 manova 3 gen takoder ex crnja, a bila su također i 2 mana 3. generacije 2019. godiste od kojih je jedan prodan u Livno bus.
Ovaj man ex Hiems se dosta dugo prodavao, mislim da ima jos jedan sličan njemu.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Paško

Postavljen je ažurirani popis voznog parka. Ažurirani su i rashodi i novosti koje su zasad poznate, uključujući 18 MAN-ova koji su pristigli početkom godine. Možda stigne još koji, a u popisu je i više autobusa za koje trenutačno još nemamo fotografiju.

Naravno, ako imate koji garažni broj, pošaljite nam ga. Vidi se da nam fali jako puno onih u opsegu 12xx, a sad smo već prešišali 1300.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!