Transturist - rasprava i novosti

Autor erobuss, Prosinac 07, 2007, 11:41:10

erobuss

Neki dan je izgorio jedan Transliner. Daj nam koju informaciju o tome   :o

transturist

Tacno, jedan Transliner je izgorio, nazalost. Dovezen je u Auto-bazu pa ce menadzment odluciti sta sa njim. Uglavnom tacan razlog zasto je doslo do pozara niko ne zna. Dan prije je izvrsen tehnicki pregled i nista se nije dalo naslutiti. Najvaznije je da niko nije nastradao, vozaci su zaista bili za svaku pohvalu, evakuirali putnike, cak izvadili i prtljag iz bunkera i sva dokumenta. To je najvaznije . Sta ce biti sa autobusom, vidjet cemo.

zlikowszky

Daklem (barem) 15 buseva odlazi na hadž u Saudijsku Arabiju. Dalek put, puno buseva - DOBAR POSAO!!!!
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Alexa

Ako toliko buseva odlazi za Saudisku Arabiju, cime se odrzavaju redovne linije? Mislim praznici(blagdani) su pa je sigurno povecan broj putnika na redovnim linijama pa su sigurno potrebni i vanredni polasci, kako se sve to pokriva? 

erobuss

Na Sejarijevoj službenoj stranici stoji sljedeće:

Centrotrans je poslao 8, Transturist 6, Autoprevoz Bus 2 i Biss Tours 3 nova MAN autobusa;)

transturist

Tacno je da su velike guzve za praznike i da se na neke linije salju dva pa i vise buseva u isto vrijeme. Prije nekoliko dana za Pulu u vecernjem terminu su krenula dva Skylinera, za Njemacku po tri ili cetiri busa umjesto redovnog jednog itd. Ipak sve linije su pokrivene i do sada nije bilo problema.
Vratili su se i autobusi sa Hadza tako da se sad vec lakse dise.

lav

Citat: erobuss  u Siječanj 02, 2008, 19:06:04
Na Sejarijevoj službenoj stranici stoji sljedeće:

Centrotrans je poslao 8, Transturist 6, Autoprevoz Bus 2 i Biss Tours 3 nova MAN autobusa;)

31.12.2007 godine na graničnom prelazu umeđu Srbije i Hrvacke sreo sam buseve koji su se vraćali sa Hađža.Prvi su bili Centrotrans,pa Autoprevoz Bus pa onda Transturist.Biss Toursove nisam vidio.

transturist

Kada vec spominjemo praznicne guzve, iz Tuzle za Njemacku veceras je krenulo  devet autobusa u 18:00 sati. Pet Coacha i Starliner Transturist  , dvije Bove od Touringa i Starliner od Bricica.  Dugo nisam vidio onakvu guzvu na Stanici.

lav

Citat: transturist  u Siječanj 05, 2008, 19:51:51
Kada vec spominjemo praznicne guzve, iz Tuzle za Njemacku veceras je krenulo  devet autobusa u 18:00 sati. Pet Coacha i Starliner Transturist  , dvije Bove od Touringa i Starliner od Bricica.  Dugo nisam vidio onakvu guzvu na Stanici.

Ta linija vozi iz Tuzle za Dortmund u 18.00 sati.U koliko sati i kojim danom saobraća iz Dortmunda taj bus što je krenuo iz Tuzle u 18 sati.

Kojim danom i u koje vrijeme ja najbolje voziti za Njemačku i iz Njemačke za BiH?

Ivan1983

Citat: erobuss  u Siječanj 12, 2008, 13:39:36
Citat: manoplan  u Siječanj 12, 2008, 13:32:17
Po logotipu na vratima,ovo jeTransturistov autobus.Slika je napravljena prije par mjeseci.

http://i156.photobucket.com/albums/t25/setronije/SP_A0050.jpg

Mislim da je dobio na bokovima Touringov logo.

Ne kontam u čemu je fora, je li to neki uvijet koji Touring stavi pred svoje kooperante u drugim državama ili zajednički kupuju te autobuse? Malo mi je suludo da neki prijevoznik samoinicijativno oblijepi nečiji logo na vlastiti autobus...  :-\
To je Transturistov bus i logo na vratima je njihov,Touring pise samo na prednjem staklu.Da bi vozio linije Touringa mora imati istaknutu firmu za koju vozi.

erobuss

Sve mi je to jasno, ali ovo mi je enigma... Isti slučaj je sa Globtourom, vidio sam neku Bovu od Autotransa...



Na koju to shemu funkcionira?

busfan

Oni ovaj autobus salju i za Pulu, a vidio sam ga neki dan za Beograd tako da vjerovatno nije Touringov

transturist

Ja cu pomoci mom drugu erobussu da rijesi enigmu. Ovaj Coach kao i drugi ciju sliku imamo a koji nema oznaka sa strane, koje je u međuvremenu dobio i izgleda kao i ovaj, dakle sa Touring logom su u vlasnistvu Transturista. Međutim zbog dogovora sa Touringom o preuzimanju nekih polazaka koje sada drze njihovi autobusi dogovoreno je da se na dva Coacha uradi Touring-ov logo sto je i urađeno u Njemackoj. Naravno da kada nisu na linijama za Njemacku idu i na druge linije. Takođe ima i simbolican karakter, jer je Touring zelio tako da obiljezi  30 godina saradnje sa Transturistom.

transturist

Evo i novosti od mene. Prije dva sata  u auto-bazu stigle nove akvizicije u vozni park. Radi se o dva nova Coacha, troosovinca sa 57+2 sjedista. Motor Euro 4, 480ps. Cestitke vozacima i mnogo lijepih i sigurnih kilometara.




sandra

Da li ima neka linije iz Tuzle za Bec.ponedeljkom ili utorkom...??? ??? ???


hitan odgovor,molim...:D
unaprijed zahvalna :D:D ;)