APZ Imotski - Garaža i kolodvor

Autor Piramida, Studeni 25, 2009, 17:10:24

Piramida

Pozdrav ljudi. Već dugo vremena čitam forum ali nikako da se regam. Nekidan me put nanio u Imotski pa sam se sjetio da nemate ( od sada valjda nemamo :) ) slike kolodvora i gražae AP Z imotski.

Momci u garaži nisu bili baš prijatni pa sam jedva ušao i svojom starom ragom poslikao što se poslikati da. Na sami prvi pogled jasno je da je nekada moćno poduzeće koje je imalo više profitabilnih linija nego autobusa u jako velikim problemima. Od 6 setri serije 400 ostale su samo dvije i to obe 415-te. Nikome od vozača nije jasno zašto su se uopće kupovale 417tke ali to je već druga priča. Novi gazda je otkupio AP Imotski Zagreb i ujednio ih pod jedno ime ( APZ Imotski ). Dovlače se već rabljeni autobusi kako bi se pokrile linije , kupljena su i 3 kineza za koje vozači kaže da su smrt  :D.

Jako mi je žao što nisam poslikao prigradske autobuse i jednu imotsku ''harmoniku''. Dok to ne vidite ne znate što se sve može kretati. Nažalost , niti jedannije bio na kolodvoru kad sam ja došao a nisam imao vremena čekati. Autobusi za prigradski prijevoz su čudo, kao da izlaze iz nekih postapokaliptičnih filmova  :o


I par slikica iz garaže


Legenda



Najnovije što se ima. Scania je tu iso u blizini ali ona je ionako više vremena u garaži nego na cesti  ::|


I još iz garaže




I jedna legenda. Jetliner koji je prešao 3 milje bez iti jednoga kvara. Mehaničar kaže da mu ništa nije bilo teže pokopat nego njega. Al , eto , jedan mora u grob da drugi imaju djelova.



Tomek

Svaka čast na slikama, vidim opet jedan Transliner od CB-a u Imotskom? Jel znaš možda reg.? Dolje su bili 509 i 511 no oba su se vratili i 509 je rashodovan.

Inače kažeš da imaju tri Kineza, mi znamo za dva, otkud treći?

Piramida

#2
Citat: Tomek  u Studeni 25, 2009, 20:38:19
Svaka čast na slikama, vidim opet jedan Transliner od CB-a u Imotskom? Jel znaš možda reg.? Dolje su bili 509 i 511 no oba su se vratili i 509 je rashodovan.

Inače kažeš da imaju tri Kineza, mi znamo za dva, otkud treći?

Transliner od CB-a je već odavno u Imotskom i vozi neku školsku liniju a ponekad se zaputi do Splita. Vlasništvo je APZ-a ( ne znam jeli kupljen ili ga je Zovko premjestio ). Treći Kinez je nedavno došao i održava jednu malo dulju prigradsku liniju koju su prije održavali Jetlineri. Netko pametan je bandi aka školarcima uvalio Kineza pa kad već razbijaju neka razbijaju Kineza  ;D

Nekidan je jedna 315 ostala bez obe (!!) gume na autoputu pa je čekala skoro 3 sata dok je ne skupi Skyliner iz Zagreba. Bila je u garaži dok sam bio gore evo i slike.


Tomek

Ajde molim te kad stigneš probaj uloviti registraciju od novog Kineza i od Croatia bus Translinera. Ugl. Zovko ih vjerojatno mjenja jer su ljetos svi u jednom trenu bili u Zagrebu u garaži. Jel možda znaš koji je uopće odnos APZ-a i Croatia busa?

Piramida

#4
Citat: Tomek  u Studeni 25, 2009, 21:14:31
Ajde molim te kad stigneš probaj uloviti registraciju od novog Kineza i od Croatia bus Translinera. Ugl. Zovko ih vjerojatno mjenja jer su ljetos svi u jednom trenu bili u Zagrebu u garaži. Jel možda znaš koji je uopće odnos APZ-a i Croatia busa?

Ovako. Zovko je kupio ili se nekako uvalio u Croatia bus. Svi znamo u kakvom je stanju Croatia bus bio. Neke autobuse je poslao u Imotski kao da održavaju linije pa su kasnije prešle u vlasništvo AP(Z)-a. Pa je onda kasnije od AP Imotski d.o.o pokupova autobuse ( ono što je ostalo ). Takorekođ APZ i Croatibus su imali istoga gazdu. Kako je sada Croatia bus u stečaju ( opet ) Zovko se povukao ( tako kažu vozači ) i sada samo prodaje gorivo Croatia busu. Iako mi nije jasno kako , ako nemaju istoga gazdu , povratne karte vrijede i u APZ-u Imotski i u Croatiabusu. Čim je Zovko preuzeo APZ počeli su dolaziti busevi Croatiabus-a i većinom su oni vozli liniju Dubrovnik - Imotski.

Ove 315 tke su u odličnom stanju ( posebno unutrašnjost ).

Sumnjam da ću stići jer nisam iz Imotskoga ali ću se potruditi da uhvatim info.

tomo

Vidio sam i nešto ranije večeras slike, ali te nisam stigao pohvaliti jer sam bio u žurbi stoga slijede  i same pohvale! Svaka čast!  ;) Welcome!

Piramida

#6
Danas sam opet išao prema Imotskom pa sam svratio da poslikam štogod i to sam upao u najveću gužvu pa opet nisam uspio sve slikati.
Kineza su ipak 3 i slikao sam sva 3 pa ćemo vidjeti koji nam fali.

Najprije je došao Deni bus s ovim ljepotanom  :D



Pa su za njima došli i Autohercovi Styeri


Imotski 404


Pa je onda počela navala Kineza  ;D



Onda je došao Panturist čiji su vozači željeli iskušati..


..ovo čudo parkirano do njih.


Kinez koji nam fali ima reg.tablice zg-4378-dr  ;D
A to je ovaj na trćoj slici od dolje.  ::|

Slike su takve kakve su , stara raga jbg  :P

Tomek

Ajd mi probaj na oriđiđi fotkama pročitati tablice od Croatia bus Translinera i Deni bus Neoplana?

shef

#8
Neoplan N421 SG je definitivno IM-355-AD
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Piramida

Shef je u pravu za Neoplana a Transliner mi je pobjegao prije nego sam stigao pogledati tablice ( važnije mi je bilo poslikati kineze  :D )  :-\

Isto tako admin može makniti ''Zagrebačka poslovnica'' jer ona više ne postoji. Sad je sve skupa samo APZ Imotski  ;)