Stare slike i povijest JKP Gras

Autor MILCHO, Prosinac 08, 2009, 01:53:24

Paško


Paško


Paško

#257
Nisam znao gdje bih s njim, a onda mi je sinulo da je ovaj Ikarus IK-111B koji je Alain slikao na Palama cca. 1997. bivši GRAS-ov, odnosno jedan od onih otuđenih 1992. i pripojenih GRAS-u Istočno Sarajevo, koje se tada još zvalo Srpsko Sarajevo, kao na tablici. Garažni broj 25 je još iz GRAS-a, posljednje serije za njih iz 1991. godine (23-27). Linijska ploča je u žarko crvenoj boji pa jedino mogu pročitati JP. i PALE, a ostatak je možda GRADSKI? PREVOZ, PALE - ILIDŽA.

baridino

Obzirom da tema dugo nije koristena, nadam se da cu dobiti odgovor...da li se iko od vas poznavalaca sjeca, da li je prije rata trolejbus isao pored Zeljeznicke stanice, pa preko tunela i mosta na Ciglanama izlazio lijevo na pravac prema Pionirskoj, odnosno desno pa da nastavi za Vogoscu? Ovo pitam, jer mi se po nekim sjecanjima iz rane mladosti, par godina pred rat, cini da smo sjedali na trolu na Otoci, a znali izlaziti na stajalistu preko puta Zeljeznicke stanice, odnosno da sam se sa trolom znao voziti kroz tunel na Ciglanama. Bas bi mi znacilo kad bih dobio odgovor  :)

Paško

Obrati se na https://www.tapatalk.com/groups/gradskiprevoz/historija-jgp-u-sarajevu-f10/ . Tamo su naši prijatelj iz Sarajeva na svojem forumu i tamo ima puno više poznavatelja prošlosti GRAS-a. :)

baridino


MILCHO

Snimci TV Dobrinja iz 1994

Prilog o uspostavi linije za Dobrinju prvi put od 1992
Prilog iz Ikarusa 436, inače taj Ikarus je najduže radio, sve do kraja 2005


TAM 206 ranjavanje. (Uznemirujući sadržaj, ima krvi)
Autobus je stao u blizini ratne bolnice, koja je bila u poslovnim prostorima stambene zgrade, a snimatelj trči iz obližnjeg press centra.