Nabava novih vozila (autobusi, trolejbusi)

Autor mb0404, Listopad 15, 2009, 23:36:41

The_Dubster

#45
I ja sam u oslobođenju čitao :)

ma samo da oće uvest to 5 maraka za studente...

aaaaa

#46
prijatelju jel fakat mislis da je to realno?
Čuj mjesecna karta 5 KM. Pa ljud igrcaju u dugovima a jos da smanjuju cijenu karte. Ono sto je realnije da se desi je to da vise nece biti subvencioniranih kategorija kao sto su studenti djaci penzioneri sehidske porodice ...

The_Dubster

#47
"AKO" grad uplati svoj dio, ovo je sasvim realno očekivati tj. da se napravi popust za studente, tako da je sad sve do grada :D

aaaaa

#48
Buraz prije nego sto bilo sta napises bilo bi fino da se malo konsultujes eventualno raspitas. Grad i gradska uprava s GRAS-om nemaju nista
ali apsolutno nista. Znači "grad" nikad nece uplatiti sredstva za takvu namjenu. Gras je "vlasnistvo" Kantona i Kanton njime gazduje. Što se tiče eventualne uplate od strane kantona i to je "misaona imenica". Pa kanton vec godinama ne uplacuje novac za subvencioniranje penzionerskih kupova šehidskih kupona i sl a da sada od jednom izdvoji za studente mnogo veci iznos. Ma nema od toga nista....

The_Dubster

#49
Skoro sam pričao sa jednim vozačom i on kaže GRAD, ja samo prenio ;) helem nejs ko god da je - problem je isti...

tamlover

#50
Izbjegavajte toliko quotanja tuđih postova, tj izdvojite dio na koji odgovarate jer ovako ispada pola stranice citata i par redaka novog teksta.



EDIT by Shole:   Izbrisana su sva citiranja, textovi u postovima nisu dirani i ponavljam zahtjev kolege moderatora tamlovera, prestanite s tim citiranjima !!!  Pa ako pišeš u ovoj temi valjda je očito da komentiraš nešto što je prije napisano ovdje, a ne negdje drugdje
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

MILCHO

Jedna dobra vijest! Mislim da je definitivno što se tiče nabavke trolejbusa iz St. Gallena, da trebaju stići do kraja mjeseca. Prvi pokušaj kupovine preko posrednika je propao, ali ih je GRAS ovaj put kupio direktno, a sretstva su na vrijeme uplaćena. Mislim da trolejbusi trebaju krenuti prema Sarajevu u utorak 12. januara.
Iako imaju 18 i 19 godina, u odličnom su stanju i generalno su sređeni prije 2 godine.
Mislim da bi trebali biti numerisani 4145-4161.

info je sa specijaliziranog njemačkog sajta za trolejbuse
www.trolleymotion.com







Slike sa:
www.bus-bild.de
www.railfaneurope.net

The_Dubster

nekako mi čudno izgledaju sa ovim zatvorenim gumama...

a jel ovo onaj tip mana koji ide sa SG 312 čini mi se il nešto tako, što ih gras već ima nekoliko?

MILCHO

#53
Citat: The_Dubster  u Siječanj 05, 2010, 11:33:42
nekako mi čudno izgledaju sa ovim zatvorenim gumama...

a jel ovo onaj tip mana koji ide sa SG 312 čini mi se il nešto tako, što ih gras već ima nekoliko?
NAW/HESS BGT 5-25

Mislim da je ovo slika sa zadnje vožnje u St. Gallenu, pošto je slikana u Augustu
http://www.phototrans.eu//images/photos/big/23/366367.jpg

elvis

Jesu malo cudni s tim poklopcima,ali mislim da ce se mnogo manje prljati nego bez njih,u svakom slucaju drago mi je sto ce ih nabaviti i sto nastavljaju napredak preduzeca,izgleda da se novi direktor nije salio kad je preuzeo tu funkciju

damir050

lijepi  izgledaju , samo dokle  ce  tako izgledati  jel nasoj  bagri  nista  ne mozes  nabavitii , dokaz za  to jesu ovi  trolejbusi koji  su dosli iz Solingena iz Njemacke , oni su njih uspijeli  za  kratko vrijeme  unistiti , sjedista poderana  sajbe  dijelimicno porazbijane , zastita za  neonske sijalice unutra u  vozilu dijelimicno potrgane ,otkinute  bacene , zvucnici povadjeni , suplje  rupe  zjape   onda  o tramvajima  doniranim od Amsterdama posarano poodvaljene  daske  sa sjedista .


Ja  se pitam  dokle ce kolko tolko ispravni  biti ovi  novi Tramvaji sto su radjeni u Sarajevu

MILCHO

Kad spomenu Amsterdamski tramvaj, to što je našaran. Pa treba samo neko mokrom krpom da pređe, pa da to očisti, jer su premazani zaštitom protiv pisanja, samo neznam kako će očistiti ono što su amserdamski klinci ključem urezivali.

a trolejbuse su najviše unakazili sami GRAS-ovci kad su odlučili poskidati većinu njemačkih reklama sa trolejbusa, ali su to uradili jako nestručno pa vidi na šta nam sad trolejbusi liče.

Veliki je problem što si spomenuo sa poklopcima neonskih sijalica. jer one na trolama iz solingena nisu bile zašarafljene. ali na nekim trolejbusima su pstavljeni poklopci sa šarafima, što je dobro riješenje.

Da bi nam novi tolejbusi dugo lijepo izgledali potrebno je da se svaki bar jednom mjesečno detaljno očisti, i da se poboljša održavanje.

The_Dubster

u razogovru sa jednim vozačem grasa, rekao mi je da im servis nije nula, već i niže :S

kaže da su jako nezainteresovani, pa jedino ako će ih sami vozači održavat možda i bude šta

aaaaa

Da trolejbusi dolaze to je definitivno.  Hvala Bogu. iskreno mene samo brine da ne bude odugovlačenja oko izbora transportne firme kao sto je bilo sa tramvajima. Nadam se da nece biti takvih problema. Kako sam cuo ovi trolejbusi su 92 godiste i eto kao sto prethodnici rekose uradjen im je generalni remont. Znači noviji su od svih trolejbusa koji danas rade u GRAS-u.  Da bi ti trolejbusi izgledali pristojno mora postojati obostrani trud kako putnika tako i vozaca. Tacno je to da je odrzavanje ravno O. međutim nema tog odrzavanja koje ce sprijeciti da se vozila raspadne kad pojedini vozaci nagaze vozilo 50 ili 60 km/h po  rupama ili losoj cesti. Inače postoji jos jedan problem kada su konkretno trole u pitanju. Autobuse "duze" odredjeni vozaci i oni se u glavnom i trude   odrzavati vozila . Kada su u pitanju trolejbusi vecina njih nisu "zaduzeni" nego vozi sta ko stigne. Naravno kada jedno vozilo u toku sedmice promjeni 20 vozača ne moze biti sve kako treba.

mesinovic

#59
 Evodefinitivno link-a od Verkehsbtriebe St.Gallen i pisu da su Trole definitivno prodati u Sarajevo i da prvi krecu 12.01.2010 .
http://www.stadt.sg.ch/news/14/2009/12/st_gallerbus_flotte.html ;)
objavljeno evo kad (Original skinut sa www.vbsg.ch
Stadtkanzlei/Medien - st.gallerbus Flotte komplett – VBSG Busse verkauft (29.12.2009 13:13)