Liburnija – fotografije, 2023. –

Autor Paško, Veljača 04, 2023, 20:58:12

Transspotter

411, 412, 420

Transspotter

425, 410, 432, 422

Transspotter

427 i 404

Transspotter

411, 433, 426, 409

Volim autobuse

Ekipa po gradu

Transspotter

405 došao iz Vira
247 na pauzi
248 na 7 sa malenim papirom
Za ovog na parkingu ne znam koji je broj
305 podsjeća da je Iveco - pokvario se i ekipa je preko 40 minuta kopala po njemu. Kasnije je čini mi se otišao put garaže.

Ispričavam se na pauzi, od sad redovitije stavljam ovdje jer ima materijala, ali i iz drugih gradovima pa slabo vremena za sve...

Paško

Transpottere, dobro je da nas izvještavaš iz Zadra, samo nastavi!

Od mene slijedi nekoliko objava fotki nastalih između petka i ponedjeljka. Većinom su to fotke s kolodvora, a i dosta ih je nastalo tijekom noći, ali ima i jedna posebna serijica. Pa krenimo:
514, 408, 251, Intouro 568 (pretpostavit ću da je u nekom trenutku imao sudar zbog izostanka crne boje iza Mercedesova znaka) i 409 sa starinskom tabelom
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

248 – koliko se da razaznati i s fotki, displej mu ne radi nikada. Inače, sasvim slučajno, ima garažni broj na tablici: ZD-248-HB.
408.
240 sam morao fotkati čim sam vidio da ima nove tablice, ZD-314-PF. Dobio ih je u lipnju. U nekom trenutku skinuli su mu reklamu i sad izgleda dosta istrošeno. Inače, ta serija od šest autobusa (240 – 245) po broju šasije odmah je nakon Prometovih pet (261 – 265), od kojih tri još voze u Splitu. Svih šest zadarskih još je aktivno.
402, 507 i – iznenađenje – dubajski Citaro kojem displej radi: 246

Paško

Vidio sam nedavno da je fotkan Crafter bez garažnog broja (što čekate, Zadrani?) pa sam se morao pridružiti i ja. ZD-659-MS u petak i u ponedjeljak.
Subota po poluotoku: 301 iz tri kadra (na displeju s greškom pisalo je ZADZAD), 300.

Paško

Nedjelja: 263, 257.
Ponedjeljak, jedan za drugim: 256, 257, 258.

Paško

Nakon toga malo sam skoknuo do Ugljana. :D
Na otoku prevladavaju dosadni bijeli Crosswayi, ali trudio sam se barem ih ukomponirati u koji zanimljiviji kadar.
430, 419, 431

Paško

Kasnije popodne, nakon malo điravanja, opet sam uhvatio 419, koji je dugo stajao parkiran. Kao i drugi autobusi, ima vozni red na ulaznim vratima. A ima i par detalja u unutrašnjosti koji lipo figuraju klinac

Paško

Ajde, napokon i jedan zanimljiv bus: Lion's Regio 510. Napunio je dobrih 17 godina, ali drži se, iako ga hrđa počinje nagrizati. Na blještavu suncu lako se ugleda ostatak naljepnica nekadašnjeg vlasnika. Dobro je da sam ih vidio jer dosad nismo znali podrijetlo ovog autobusa. Po nekoj logici (koja nimalo ne mora biti točna) prvo je vozio za veće poduzeće Euroriviéra Voyages iz Nice da bi se onda skrasio u manjoj firmi Autocars Quilici Jean André, koja je postojala na Korzici. Tako barem sugerira još jedna naljepnica koju sam fotkao. U svakom slučaju, prava otočna karijera hi

Paško

Za odlazak s Ugljana 430 i 406 (sumrak, pa se da uhvatiti displej), a druge strane kanala, u Gaženici, poznati 248.

Paško

Na kolodvoru sam, čekajući Autotransov bus koji je kasnio, uhvatio još i ove: 302, 424, 560 (bio mi je zanimljiv retrovizor) i 250. Još jedna skupna za kraj – do nekog novog susreta hi