Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

kico101

Mene recimo, fasciniraju ovi gbr na all over reklamama. Svaki je na drugom mjestu i u drugom fontu. Zar nije obaveza ovih zakupaca da gbr ide uvijek na iste pozicije. Ako je na tom mjestu boja reklame tamna, ide bijeli broj i gotovo. A ne, pogotovo odzada, malo gore ispod pendzera, pa dole levo, pa desno pa negdje u sredini. A fontova miljun i jednu varijantu. Strasno je kako to izgleda. A grad je ipak pun stranaca i gledaju ovaj cirkus.
O prozirnosti reklama i stavljanju na desne prozore da šole ne vidi kad skrece u desno ( primjer 4ke i ukljucivanju na Fiumaru, da ne govorim ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#271
Evo nas opet - odeeee 34 bez 23 danas u 12:35 u Matuljima za Permane. Ovo se zove prcanje u mozak.
vrijeme je novac?!?

mivano

https://www.fiuman.hr/autotrolej-planira-uskoro-traziti-vise-novca-od-gradova-i-opcina-u-kojima-prometuje/?fbclid=IwAR0CM78wnDYLIeQB-8INgCPFf4069p8rm3X4kEhCk9wz_CvG_3L-_BWsIUU

"Autotrolej planira uskoro tražiti više novca od gradova i općina u kojima prometujeObjavljeno prije 1 sat na 08.05.2023.Autor Fiuman.hr

Gradski vijećnik Nebojša Zelič (Možemo) na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke tijekom Aktualnog sata govorio je o tvrtki Autotrolej u kojoj je došlo do promjene direktora. Zanima ga gradonačelnikova vizija daljnjeg razvoja Autotroleja. Priča se o modelu rezanja troškova. Naglasio je kako Autotrolej nema puno prostora za rezanje, linije su prorijeđene, plaće su male, ne nabavljaju se nove uniforme za vozače, ne zna kada se, osim u nabavu novih autobusa, ulagalo u Autotrolej. Grad je dokapitalizirao Energo i pokazao da je spreman uskočiti da se stabilizira poslovanje. Zanima ga da li se ide na rezanje troškova ili pak svojevrsnu dokapitalizaciju u svrhu bolje funkcionalnosti tvrtke koja je izuzetno važna za građane?

Gradonačelnik Marko Filipović  je odgovorio kako bi mogli cijelu sjednicu posvetiti samo Autotroleju.

"Točno je da je imenovan novi direktor. Puno je u Zeličevom pitanju potpitanja. Uskoro će Gradsko vijeće dobiti Izvješće o poslovanju Autotroleja. Brojni izazovi su pred društvom i to je predmet rasprava svih načelnika i gradonačelnika, odnosno predstavnika svih jedinica lokalne samouprave gdje Autotrolej obavlja usluge javnog prijevoza. Izazovi su brojni, prije svega za vozače koji su deficitarna struka i kojih uvijek fali. Nedavno su im povećana materijalna prava kolektivnim ugovorom. Puno je pitanja oko obnove voznog parka. Dosta se ulagalo u nove autobuse i sada je postignut nekakav standard koji treba održavati.

Kroz inicijativu četiri gradonačelnika velikih gradova razmišlja se da li ići u smjeru korištenja elektro pogona ili pogona na vodik. Pokušava se vizionarski iznaći model na eventualnu objedinjenju nabavu, radi povoljnije cijene. S druge strane promiče se što veće smanjene CO2, a i Europa promiče te ciljeve i tome ide daljnji razvoj. Radi se na optimizaciji voznih redova. U sljedećim rebalansima bit će pripremljeno povećanje subvencija svih jedinica lokalne samouprave i uprave.

Išlo se i na povećanje cijene pojedinačnih karata, ne samo radi povećanja cijene zbog troškova, već i brzine prodaje karata od strane vozača. Namjera je za sufinanciranje troškova za one linije koje prometuju kroz više jedinica lokalne samouprave, obratiti se nadležnom ministarstvu. Pred novim direktorom je da sve ove napore i vizije stavu u Operativni program, za kvalitetnije i bolje odvijanje prometa na području jedinica lokalne samouprave gdje Autotrolej obavlja prijevoz", odgovorio je Filipović."

kico101

#273
I sto je File rekao? Nista. Klasicni špranca odgovor. Mogao je bar dati neke konkretne najave tipa; sustav najave dolaska autobusa bit ce tada i tada, vozace cemo nadomjestiti stranim radnicima, doskolovanjem bla bla, planira se podijeliti linije do terminala, a dalje lokalno, nocne linije idu-ne idu, cijena plina pala, buc truc nesto.
Nista. Bilo bi bolje da je otkazao obracanje urbi et orbi ako vec nema sto kazat. E.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#274
Autotroleju prijevoz Torcide i Funcuta bio važniji od redovnog voznog reda za Riječane
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/zbog-utakmice-finala-kupa-rijecki-javni-prijevoz-u-kaosu-oprostite-ali-mi-nemam-dovoljno-vozaca/, https://www.fiuman.hr/autotroleju-prijevoz-torcide-i-funcuta-bio-vazniji-od-redovnog-voznog-reda-za-rijecane/



Novi List:
Citat:Iz KD Autotrolej danas su se morali ispričati korisnicima jer nisu mogli odraditi planirani vozni red na svim linijama.

"KD Autotrolej se ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza što tijekom današnjeg dana nije u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima.

Naime, o nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci.

Danas je posebice vidljiv nedostatka istih, obzirom da je njih desetak angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu završnice Kupa RH na Rujevici, a u suradnji s MUP-om.

Naime, kako je MUP zatražio i najavio, navijači se u organiziranim kolonama dovoze u zonu stadiona u organizaciji policije. Također, zbog održavanja današnje utakmice zatvorena je i prometnica od raskrižja Rujevica do raskrižja Hosti, pa linija 7A Autotroleja prometuje od podne privremenom trasom gdje koristi sva usputna stajališta.

Nažalost, manjih problema u realizaciji svih polazaka na linijama očekujemo i tijekom idućih dana, obzirom dio vozača sukladno zakonu koristi stari godišnji odmor.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača, te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95.

Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima.

U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €.

Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama.

Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća", navodi se u priopćenju.

Fiuman:
Citat:Dio stanovnika Rijeke te okolnih gradova i općina koji koriste javni gradski prijevoz tijekom srijede nije dočekao autobus koji je trebao stići prema uobičajenom i prilično "srezanom" voznom redu.

To je izazvalo ljutnju kod putnika koji su čekali autobus puno dulje od planiranog, pa su se iz Autototroleja zbog toga ispričali, a kao razlog istaknuli da su vozače i autobuse stavili na raspolaganju za prijevoz navijača Hajduka i Šibenika. Ostaje nejasno zbog čega je Autotrolej prihvatio angažman za koji nije imao dovoljan broj vozača, umjesto da je taj posao prijevoza prepustio nekim drugim autobusnim prijevoznicima.

Portal Fiuman o ovom slučaju poslao je dodatni upit Autotroleju kako bismo saznali zbog čega je prihvaćen angažman za prijevoz navijača. Također, upitali smo ih koliko će taj prijevoz biti naplaćen i tko će taj trošak podmiriti. Odgovor ćemo objaviti odmah po zaprimanju.

Pobjegli vozači odjednom?
vrijeme je novac?!?

NP-549

Sve lijepo piše. Masa starih godišnjih se mora riješit, i sad još i ovo sa vanrednim vožnjama.

Ali da, slažem se, apsolutno sve vanredne vožnje (pa i djecu na bazen) treba ukinuti ako zbog toga pate redovne linije. Nebitno koliko se zaradilo.

amalok.95

Citat: NP-549  u Svibanj 24, 2023, 19:56:45Sve lijepo piše. Masa starih godišnjih se mora riješit, i sad još i ovo sa vanrednim vožnjama.

Ali da, slažem se, apsolutno sve vanredne vožnje (pa i djecu na bazen) treba ukinuti ako zbog toga pate redovne linije. Nebitno koliko se zaradilo.
U potpunosti se slažem, redovne linije pate i još firma ima rizik da se unište vozila. Nadam se da je sa busevima sve ok, obzirom da je na svakom rasrižju danas policija bila.

pehar_11

#277
Citat: NP-549  u Svibanj 24, 2023, 19:56:45apsolutno sve vanredne vožnje (pa i djecu na bazen) treba ukinuti ako zbog toga pate redovne linije. Nebitno koliko se zaradilo.
Jel ima uopće profita iz takvih vožnji? Čini mi se glupo da se bere lova na izvanrednim vožnjama kada potencialno i vozač i autobus mogu biti na liniji u gradu/prigradu. Čudi me da se uopće takve stvari realiziraju kada kronično fali ljudi.

Ovo danas - desilo se, neki su kasnili, neki nisu. Idalje mislim da je riskantno uzet harmonike da se voze navijači kad i sam znaš da je situacija na knap. Da, znam, ko će drugi osim JGP-a, ali idalje...
vrijeme je novac?!?

pehar_11

Oglasi su osvanuli i na drugim stranicama. Valjda će to napokon rezultirat nekim plodom
vrijeme je novac?!?

pehar_11

Da nebude da samo prigovaram. Pohvala cijeloj ekipi koja vozi 751 i ekipi iz Veprinca koja vozi 781. Isto tako i 681. Pošteni ljudi, kulturni i uvijek pristojni. Zaslužuju pokoju pohvalu.
vrijeme je novac?!?

Volim autobuse

Kada smo kod pohvala.Pohvale na Grobniku za dečke na 755 i 127 u Dražicama,a na Čavlima pohvala za ekipu na 134,isto tako pohvala za ekipu na 32 764

pehar_11

#281
Ako moram iskren bit, apsolutno nikog od putnika nije briga koliko mjesečno kilometara ili putnika Trolej preveze, pogotovo na prvoj i početnoj stranici. Takva informacija koja zauzima masu prostora na web stranici samo troši vrijeme da se pronađe vozni red, maknite to
vrijeme je novac?!?

lussin

Vozni red je odmah u zaglavlju stranice, praktički je prvo što se primjeti

tramvajac 92

Baš. Čak i meni koji se ne koristim njihovim uslugama to pada u oko.

Mislim da bi bilo korisnije da vozni red po stanicama nije PDF nego običan tekst na stranici - iako i razumijem zašto stavljati PDF, napraviš novi i onda samo uploadaš masu dokumenata umjesto tipkanja novog.

pehar_11

Citat:Kako bi utakmica između HNK Rijeka i LOSC Lille, koja se u sklopu Konferencijske lige igra u četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine, na stadionu Rujevica s početkom u 20.15 sati, protekla u najboljem mogućem redu, te kako se bi se smanjile prometne gužve na prilaznim cestama stadionu, KD Autotrolej organiziralo je dodatni angažman vozača i vozila, koji će prevoziti navijače na utakmicu.

Zahvaljujući u prvom redu razumijevanju i susretljivosti naših vozača, organizirali smo dodatne poolaske na stadion i to zglobnim autobusima koji će prometovati na relaciji Jelačićev trg – rotor kod Interspara (ispod stadiona). Autobusi će biti označeni oznakom Jelačićev trg – Rujevica, te će prometovati od 18 do 20 sati, te po završetku utakmice od 22 do 23.30 sati, s rotora kod Interspara do Jelačićevog trga. Ovaj prijevoz je ispomoć liniji 7a koja će prometovati sukladno voznom redu.

Isto tako, organiziran je s dva zglobna autobusa i prijevoz navijača LOSC Lille.

Uključivanjem u prijevoz kako domaćih, tako i gostujućih navijača, KD Autotrolej pridonosi sigurnosti same utakmice, te vjerujemo kako će se na ovaj način ublažiti prometne gužve u ovom dijelu grada, a svim navijačima omogućiti siguran dolazak i odlazak s utakmice. Zbog dodatnog angažmana, KD Autotrolej zahvaljuje vozačima.

Šta mi imamo vozača za ovo? Mislim, svaka čast, ideja je super. Samo me brojke zanimaju da sutradan nebi u NL bilo "Autotroleju su bitniji navijači nego putnici" i slični natpisi
vrijeme je novac?!?