Crobusi kod prijevoznika

Autor Tomek, Studeni 26, 2011, 12:01:52

MAN 422

Izgleda da ce taj jedan od jubilarnih ipak biti u ApZ Imotski jer ih ide podosta, okvirno je dogovor pao, ako bude sve po redu to bi trebalo i medijski ispratiti jer ipak ide vise komada Hr busa u Hr firmu koja je prodisala svojim plucima

sauron9900


Tlimfocit

Samo da to nebi bili zadnji isporučeni.  :(

MAN 422

Za Tlimfocita

Mozes li prevest svoj odgovor ako nesto znas sto mi ne znamo dok jos ima vremena

200D

hoće li svi ići u imotski ili će se i za grude kupovat?

VISEON

Gledam specijalnu ponudu Crobusa iz 2013.god sa lagera. Cijena franco kupac s PDV-om oko 180.000 eur (popust + dodatna oprema na nekim). Vidim da je kod nekih modela ravan pod izmedju sjedišta kao dodatna oprema koja je svakako dobrodošla kod turističkog ili linijskog busa jer kapacitet prtljažnika iznosi 8m3 (bez wc-a).

MAN 422

Svi koji su bili sa ravnim podom plus ostatak ce zavrsiti u apz od ovih koji su napravljeni i na stanju, testirani su na liniji i nije bilo zamjerke po pitanju prtljaga da nema prostora

Shole

kako misliš sa ravnim podom ?   Koja još verzija postoji ?  Zna li netko koliko imaju sjedećih mjesta ?

Dreamwalker

#23
Postoji verzija sa "hodnikom" i verzija sa ravnim podom, tj. sjedalice su u ravnini s hodajućom površinom. Samim time, verzije s ravnim podom imaju veće bunkere Na lageru je 6 autobusa (prema web stranici, ne znam smijem li staviti link radi reklame ili ne) i vjerojatno su to ti koji idu u AP Imotski. Autobusi imaju 51+1+1 sjedalo i 360 KS EURO V motore.


Pitanje za MAN-a 422. Dal imate kakav feedback (povratnu informaciju) o tome koliko je autobus udoban??? Može li se naručiti i kakav dodatni prtljažnik koji se po potrebi stavlja na zadnji kraj autobusa??? Koliko je pogodan za dulja putovanja/putovanja u inozemstvo???


EDIT: Kolega Scarface je stavio link.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421


MAN 422

ovako, za info koje mi imamo, kod nas je bus bio 12 dana, u tim danima dok je bio kod nas je napravljeno poprilicno kilometara i jedna izvanlinijska voznja, ono sto imamo povratne info je da je autobus udoban, ima mjesta za putnike, duzi je od ostalih buseva + nema wc a ima 51 mjesto sto je poprilicno komotno za svaki sic, klima je jako dobra, bus je mogu reci vecinom bio pun jer je uzet tjedan pred Uskrs kada je popunjenost bila maximum, sva prtljaga putnika se uredno slagala u prtljaznike bez da treba kemijat i kad imate 51 putnik, bunkeri po visini nisu manji nego u setre 4gt hd tako da ima solidno prostora, za vozaca je udoban za voziti kako su nam prenijeli, mjenjac i motor su fino uglazbljeni i nema zamjerki.
Po nama autobus je dosta kvalitetno napravljen i hr proizvod je pa smo se odlucili za nega,

Tlimfocit

Citat: MAN 422  u Travanj 29, 2014, 00:28:21
Za Tlimfocita

Mozes li prevest svoj odgovor ako nesto znas sto mi ne znamo dok jos ima vremena

NIšta što bi moglo utjecati na ovu kupnju autobusa. Želio sam reći da se nadam da se neće dogoditi da kad se isporuče vama ovi busevi s lagera da se prestane s proizvodnjom.

Servis

Citat: Scarface  u Travanj 29, 2014, 22:30:44
http://www.azcrobus.hr/hr/sadrzaj/info/akcija-posebna-cijena-za-autobuse-s-lagera/

Tu se nalaze sve specifikacije, uglavnom 51 plus 1 su svi.

Zanimljiv detalj je da prvi sa popisa ima krutu prednju osovinu - busevi sa neovisnim prednjim osvjesom se rade još od početka 80-ih.  Zna itko detalj zašto su to isprobavali? Da još više snize cijenu?

tomekk

Vidim da noviji imaju drugačije retrovizore, a i tank je povećan s 320 na 400 litara.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

juricast

crobus drugi u hrvatskoj po prodaji