Bregava Trans - razno

Autor erobuss, Listopad 08, 2008, 08:35:34

elvis

MAN 625-E-299 je jucer prevezen iz remontnog zavoda u bazu firme,vec danas svi mehaničari rade na sređivanju posljednjih sitnica pred odlazak na put,a u subotu izgleda da ide na voznju... :)

elvis

Opet sam prinudjen pisati demant na komentare sa drugih foruma, nijedan autobus pa tako ni 0303 nije imao nikakav udes u Mostaru prije par dana.

Druga stvar:firma nije niti ce mjenjati vlasnicku strukturu, jedino sto se promjenilo je da je sin vlasnika firme preuzeo organizaciju vanlinijskog prevoza, znaci dogovaranje voznji, uklapanje vozaca i autobusa po voznjama, kontrola cistoce i ispravnosti vozila..tu se jedino vidi promjena i osvjezenje..elvis

ISUZU K38-E-716 jucer je odvezao grupu iz Sarajeva u Istanbul na docek Nove godine :)

Man lion's coach

Neki dan mi je jedna vozac spominjao da bi trebala doci 3 prigradska Man-a sa klimom, uvoz Njemačka!? Takodjer mi je naveo da bi se one 0303-jke trebale rashodovat, a da bi se onaj zuti Steyr sredio, i da bio on bio rezerva, navodno 0404 bi trebala preći na lokal, a da bi 2 city-a i lion's star radili linije za Sarajevo, jos mi je rekao da je stigao motor za onog Isuzu.a.. Pa sad valjda ima u necemu istine..

elvis

#139
Ta 3 MAN-u ovom trenutku nisu potrebna jer ce najvjerovatnije nakon remonta Steyr koji je prije bio na lokalu biti vracen i nastaviti raditi...0404 sad ide na vanlinijski prevoz a motor je u fazi ubacivanja u bus...takodjer Iveco A74-M-733 je na remontu..treba biti gotov najkasnije za 5 dana..sve u svemu radi se punim kapacitetom..i kamioni su vraceni svi na put

Man lion's coach

#140
Za kamione sam se uvjerio, danas u garazi bila samo skanija..  Dok sam negdje bijelog mana sa onom rozom ceradom, sto na njoj pise nesto Zg. vidio da ide u pravcu Sarajeva.. A sta je sa Jetlinerom? Pretpostavljam i on ide na vanredne.. I jos me zanima sta je sa klimom u onog EA, koliko ja znam cijelo prošlo ljeto je radila, ili trenutni vozac na njemu ne zna da radi ili je ne zna ukljuciti!?

elvis

Scania je prodata prije 3-4 godine..Jetliner prekosutra treba biti registrovan a MB-u klima radi...i to extra hladi jer su sve novo spakovali.. :)


elvis

A on je danas imao slobodan dan :)


elvis

Tu osobu su tek sad poceli raskrinkavati po pitanju njegovih lazi i pripisivanja odredjenih zasluga sebi dok su trud ulagali drugi ljudi..sad su smogli hrabrosti progovoriti i reci ko je on zapravo :)

Man lion's coach

Posto je u BiH posljednih mjeseci aktivno uskladjivanje, kako međunarodnih, tako federalnih i kantonalnih redova vožnje, zanima me kakav je status ove firme.. Cuo sa neke price, o nekim linijama i prinovama, sad me zanima u koliko neko zna, koliko tu ima istine?

elvis

Kad bude definitivno potvrdjeno znat ce se,do tada....

Uglavnom kompletna firma je da kazem reorganizovana,svi oni koji su godinama radili da firmu odvedu u propast su raspusteni,radi se na nekim novinama u poslovanju nevezano za prinove ali na poboljsanju usluge da,u narednih mjesec dana ce se primjetiti vec neke stvari....pozz

elvis

Od novosti trenutno definitivno:

Lakiran je bijeli N116,uskoro izlazi na put

U 2 busa trenutno uveden wifi,cekaju se routeri za ostale buseve koji rade linijski prevoz

Bit ce novih polazaka na relaciji Mostar-Stolac,koliko i koji termini bit ce uskoro objavljeno

Uvodi se novi polazak na relaciji Konjic-Čapljina