Najave

Autor gaspa, Prosinac 02, 2007, 13:59:04

prote

Bilo bi bolje da gospodin Pavo Zubak registrira tvrtku kao diler odnosno trgovac Scanije,jer tu nema od hrvatskog proizvoda niti "H".Stakla su od pinklingtona imam informaciju od firme Laisant.Kod firme Laisant su samo kupovali nekakva ljepila.Eurobus Rijeka je nekoliko puta pokušavao poslovnu suradnju snjima ,ali bez uspjeha.Pogledajte malo bolje pa ćete vidjeti da 100% slići na Irizar.Znači da dobivamo Hrvatski Irizar napravljen jeftinom radnom snagom iz hrvatske.U odnosu na nekadašnji TAZ ovo nema veze s Hrvatskim autobusom.Pitajte malo ljude sa slike o povijesti autobusa,koje je Pavo Zubak vrbovao ali nisu se odazvali.Taj autobus je za njih samo gomila željeza ,a oni to gledaju ispod crte u brojevima.

gaspa

Citat: zlikowszky  u Travanj 21, 2010, 18:35:26Od insidera ipak (valjda opravdano) očekujemo više ;)...Naravno, ne detalje :-X, ali blagovremenu i točnu informaciju o prezentaciji toliko čekanog busa....
Dosad si davao dobre informacije koje očito nisu naštetile razvoju i zahvalni smo na tome, ali ipak fali nešto...
E, da sam ja insajder... bile bi i slike! Ovako samo gledam i osluškujem što se po svijetu zbiva. Pozivnicu nisam dobio ja već sam je vidio u tuđim rukama.

Inače, projekt je bio dobro osmišljen. Sa sasvim solidnim projektnim timom, na čelu s prof. Mahalecom.

Kako mnogima (pa ni meni, naravno), tehnologija razvoja i projektiranja autobusa nije baš odviše bliska - ono što sam upamtio (i vidio kao projektna razmatranja) je da je karoserija ipak rezultat vlastitog razvoja, i nije to baš samo tako lako napraviti - ispod vanjeske (i unutrašnje) oplate krije se vrlo zanimljiv kostur koji treba znalački projektirati.

Općenito su za projektiranje koristili danas dosta rašireni program catia, namijenjen baš razvoju proizvoda.

E sad, što je od prvotne ideje ostalo, tko je od prvotnog tima ostao... vidjet ćemo.

I ne zaboravite, iako je turistički autobus, čini se, riješen, ostaje još razvoj minibusa (na VW šasiji) i školskog autobusa, no, bojim se da se s time nije daleko odmaklo, iako je to sve bilo u paketu (i u skicama) kod osnivanja firme.


98989

diferencijal  r660 omjer 3.07: 1 jel to prekratko ( ispada oko 1570-1600okr na 100kmh) ?

zlikowszky

Citat: prote  u Travanj 22, 2010, 13:06:43
Pogledajte malo bolje pa ćete vidjeti da 100% slići na Irizar

Gdje da pogledamo???? Imaš neke slike????
Daj ih vamo!!
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....