Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

NP-549

Donja je Skalete-Opatijska. Tošina je stanica na liniji 35 od pezi zdolu.

Boki651

Danas najava na želj. kolodvoru zapad najblaže rečeno u elementu. Prvo najavljuje lin 32 za 1 min, a bus nije ni krenuo s Jelačića, pa kao grom iz vedra neba dođe lin 7 bez ikakve najave. 1a stiže za minutu, pojave se crtice kao da je u dolasku, a busa nigdje, da bi odjednom pisalo 10 minuta. KBC je prošao, nitko ga nije vidio itd.

pehar_11

#542
Sustav za praćenje (koliko ja znam) koji se temelji na geolokaciji nikad ne može bit točan, a bome ne može ni predvidjet točno vrijeme od npr. Delte do željezničkog kolodvora jer ne predviđa točno stanje kolnika, opterećenost, izvanredne događaje, "zeleni val" koji ničemu ne koristi i kretene na cesti. Kada se prijavi polazak neke linije na Delti koja kreće u 19:30, displej na Fiumari računa 19:32, onaj na neboderu 19:35, kolodvor je već 19:37 (okvirno, neznam točno). Kad autobus prođe Fiumaru, vremena se "poprave" , tako da su greške česte, ali se isprave same od sebe, što je sasvim ok. Već dugo pratim te displeje i zapravo do sada nigdje nisam vidio da se greška sa "--" pojavljuje, barem kad je u pitanju dolazak autobusa. Uvjek se taj znak pojavi 10-ak sekundi prije ili točno tada kada je autobus na stanici.  Usput, čuo sam da se na displejima u Opatiji uopće ne ispisuju neke linije, jel to istina ili ja krivo čujem?

Svaka čast za najavu tipa autobusa koji dolazi na polazak (mini/solo/zglob) na displejima, izgleda opako

NP-549

U petak smo testirali polazak za Permane u 12:05 sa Kapenom 206.

Busić stoji na Delti u 12:06 i piše da je otišao. Delta je inače kolodvorski vozni red, a ne predikcija polaska na osnovu pozicije. Piše mu zatim na ekranu na Mlaki da stiže za 10 minuta (predviđeno vrijeme). Kako je 206 šibao kroz grad i nije stao na neboderu i želj.kolodvoru, sustav ga je prepoznao u prostoru i na Mlaki sa najave 10 min prebacio na 2 min i točno tako je i došao tamo. Znači da najava u realnom vremenu radi

pehar_11

#544
I najava, tj. prepoznavanje stanica je puno brže nego prije. Prije si preskočio Pavlovac a stao na remontu u Matuljima pa bi ovaj poludio, sad to ide brže i lakše hvata prijelazne zone. Prije mu je trebalo dobre 2 minute da se prebaci sa zone na zonu, pa ti je u međuvremenu validator beskoristan, jer ako nemaš odgovarajuću zonu, banana. Sad samo treba osposobit sve unutarnje displeje za najavu i to je to

NP-549

Ovo o čem ti pričaš nema apsolutno nikakve veze sa ekranima za najavu dolaska na stanicama

Boki651

#546
Citat: pehar_11  u Studeni 20, 2023, 17:56:00Kad autobus prođe Fiumaru, vremena se "poprave" , tako da su greške česte, ali se isprave same od sebe, što je sasvim ok. Već dugo pratim te displeje i zapravo do sada nigdje nisam vidio da se greška sa "--" pojavljuje, barem kad je u pitanju dolazak autobusa.

Kažem što sam vidio, a i ljudi su naglas komentirali da busevi nestaju ili se pojavljuju bez najave. jer kako sam napisao crtice su se pojavile KBC nitko nije vidio, bus linije 7 stari zglobni Citaro nije bio ni u najavi a došao je, s Jelačića 32 nije ni krenula pisala je minuta, što ni po kojem voznom vremenu ne može stići, čak i da nema ničega na cesti, a staje na Trgu RH. Tek kad je krenula 32 s Jelačića onda mu je ispisalo 6 minuta.

pehar_11

#547
Stojim danas na trgu RH u smjeru zapada, otprilike je 15:40, čekam sve do 16:05 jer je gužva. Ekrani rade uredno, ali gradske linije nestaju, tj. preskaču se vremena. Tako se u jednom trenutku trebao pojavit 3A otprilike 8 minuta nakon što sam došao, a pet minuta otkako čekam, polazak postaje "--", iako bus nije prošao jer gledam na mapi i ove koji su prošli. Čekam idalje, piše dvojka za 6 minuta, za 3 minute pojavi se "--", a onda minutu kasnije evo opet piše da je za 7 minuta, pa dođe za tri, i tek onda ponovno se pokazuje "--" kao da je na stanici. Šestica i sedmica uredno došle, znak "--" se pojavio u sekundu, ali ima par linija na kojima polasci, kako je Boki rekao, nestaju. Na nekima nije prijavljeno kakav je tip autobusa (neznam jel su iz garaže ili nešto tako pa nisu upisani) ili je samo greška. Na dnu displeja u donjem lijevom kutu stoji broj 34, a displej se cijeli refresha svakih otprilike 10-ak sekundi, a ne pojedinačni polasci (cijeli se ekran zamrzne pa se opet učita). Pišem s obzirom da prvi put vidim

Boki651

Današnja štorija s najava. Brajda B kao da je s Marsa pala, u dolascima (crtice 3 minute) 1,6,2a - nitko ih nije vidio. KBC bez najave stigao.
S druge pak strane, Fiumara A besprijekorna kako sa prigradskim dolascima i odlascima, tako i s gradskim linijama.


pehar_11

Koja je to stanica? Manzonijeva? Ja kad sam bio na trgu RH datum i vrijeme je bilo točno

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Citat: pehar_11  u Studeni 23, 2023, 17:48:52Koja je to stanica? Manzonijeva? Ja kad sam bio na trgu RH datum i vrijeme je bilo točno

Koja je stanica ? Pa piše na njoj koja je

pehar_11

Slika mi je koma kvalitete, nevidim pola toga, samo vidim da datum nije ono što treba

pehar_11

#554
Danas sam nakratko bacio pogled i polasci se na stanici pojavljuju kao "--" onog trenutka kada se na stanici prije ažuriraju podaci. Na slici je displej kod Riječkog nebodera na kojem piše da je 23 prošla/na stajalištu, a lokacija je točno na Fiumari za prigradske linije. Postoji i druga opcija (ali nema smisla jer se koristi točno lociranje) da se na Neboderu pojavilo "--" zato jer je predviđeno da je u to vrijeme autobus tamo, ali zapravo nije, nego je tek na Fiumari (?)