Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

Boki651

Na liniji 18 se staje na svakoj stanici, barem u busevima u kojima se ja vozim, primjerice jutros.

gorgoroth

Onda i na stanicama treba staviti koji busevi staju

pehar_11

#362
Objavljeni su novi vozni redovi za prigrad: https://www.autotrolej.hr/aktualni-vozni-red/

Na displeje stavit obavijest da je redukcija reda vožnje na snazi i da vrijede novi vozni redovi od četvrtka (i to na svim displejima). To bez problema stane u narančastu kućicu ispod prikaza nadolazećih linija. Drugo, opet se prikazuje samo par polazaka po displeju, ostalo je prazno. Jedina pregledna i dobra stvar je https://www.autotrolej.hr/aktualni-vozni-red/ gdje se nadam da će svaki dan jasno i uredno nove informacije za sljedeći dan
Vrijeme je novac.

gorgoroth

Autotrolej opet zauvijek srezao brojne vožnje, novi vozni redovi stupaju na snagu u četvrtak

Autotrolej nastavlja s rezanjem broja vožnji. Osim što iz dana u dan objavljuje koje brojne vožnje neće biti realizirane, sad su kreirali stalne nove vozne redove na brojnim linijama. Naravno da je u njima broj vožnji manji, nego što je to dio slučaj prije, iako su već ranije reducirani vozni redovi.

No, to ipak ne znači ni da će se ovi novi vozni redovi koji su ponovno reducirani zaista biti ispoštovani.

Autotrolej je sad odlučio objavljivati svakodnevno koje vožnje iz svog voznog reda će voziti, dok je ranije objavljivao koje neće biti vožene.

Više o novim voznim redovima možete doznati ovdje.


https://www.fiuman.hr/autotrolej-opet-zauvijek-srezao-brojne-voznje-novi-vozni-redovi-stupaju-na-snagu-u-cetvrtak/

pehar_11

#364
Most Rijeci predložio rješenje za trenutnu situaciju u Autotroleju, evo što kažu!

Citat:Gradska vijećnica Mosta Petra Mandić kao kratkoročne mjere preložila je izmjenu Odluke o komunalnom prijevozu kojom bi se omogućilo da neke manje linije putem javnog natječaja na godinu dana preuzmu drugi zainteresirani prijevoznici, te ustupanje licenciranih vozača Autotroleju iz drugih tvrtki za prijevoz putnika putem natječaja i ugovora na šest mjeseci.

Anketom među prijevoznicima Most je utvrdio da bi cijena takvog angažmana po vozaču bila oko 4500 eura mjesečno, pa bi za procijenjenih 50 vozača u razdoblju od šest mjeseci bilo potrebno 1.5 milijun eura. Mandić očekuje da će iz gradske uprave i Autotroleja odgovoriti da je taj iznos previsok, no smatra kako to nije prevelik izdatak jer je nužno održati gradski javni prijevoz na prihvatljivoj razini.

Među dugoročnim mjerama je poboljšanje uvjeta rada vozača, jer se oni ne žale samo na visinu plaća nego i odnos prema njima, zbog čega Autotrolej postaje neprivlačan poslodavac.

Također, Autotrolej mora marketinški kvalitetnije djelovati kako bi u javnost poslao drugačiju sliku o sebi. Ako su povisili plaće o tome mora znati cijela Hrvatska, a potrebe za vozačima se moraju oglašavati na svim medijskim kanalima, a ne samo u Zavodu za zapošljavanje.

Sve radnike trebalo bi zaposliti na neodređeno vrijeme, te se mora donijeti petogodišnji plan poslovanja kojim bi se predvidio postupni porast plaća vozača za još 20 posto.

Grad Rijeka u suradnji s drugim jedinicama lokalne samouprave, suvlasnicima Autotroleja, može osigurati stambeni prostor za vozače koji bi dolazili iz drugih dijelova Hrvatske, naknade za noćni rad treba povećati za 100 posto, a za rad nedjeljom i praznicima za 75 posto, kaže Mandić.
https://riportal.net.hr/rijeka/most-rijeci-predlozio-rjesenje-za-trenutnu-situaciju-u-autotroleju-evo-sto-kazu/452686/

Facebook komentari su 10/10, čak se i čovjek nasmije
Vrijeme je novac.

gorgoroth


Boki651

Rasulo kako u prijevozu tako i u najavama na stanicama, koje ničemu ne služe.

MAN SU220

Citat: NP-549  u Veljača 06, 2024, 12:48:359.50 10.15 je za hoteljerski fakultet.
Na 32ici su jedino ukinuli ovog u 10:15 za Lovran.

tramvajac 92

Postoji li ikakva mogućnost, da se umjesto solo na nekim linijama pojave zglobni, dok ovo traje?

lussin

Otkako ovo traje, na 1 su zglobni umjesto solo

Worldtraveller

Sličan raspad sistema je i u Autotransu. Radije će ukinuti linije, nego platiti vozače. U zadnjih tjedan dana 12 vozača dalo otkaz i još nekoliko najavilo otkaz i nitko od šefova nije ni trepnuo.

ikar

A koliko bi trebali biti plaćeni? Za redovno radno vrijeme bez prekovremenih u Autotroleju se dobije oko 1500€ a sa prekovremenima i više. Plaće su trenutno veće nego i u ZETu. Sindikati uopće ne shvaćaju širu sliku problema i misle da će povećanje plaće rješiti problem. Još su i kurvinski zvali inspekciju rada koja je uzrokovala ovaj kolaps zabranom prekovremenog rada. Značajno je povećana dva puta unazad par mjeseci i što se promjenilo? Koliko je novih vozača došlo? Čeka li se u redu za pred firmom za voziti za nikad veće plaće?

pehar_11

#372
Nakon rezanja linija i kraha javnog prijevoza Autotrolej reže i cijene pokaznih: "Ispričavamo se"

Citat:Cijene mjesečnih pokaznih karata Autotroleja smanjit će se za 25%. Cijene pojedinačnih karata: cvikalica – karata za dva poništavanja, karata u vozilo kod vozača, dnevih i tjednih karata – neće se mijenjati.

Odlučila je to Skupština KD Autotroleja, nakon nezapamćenog rezanja linija i praktički kraha javnog gradskog prijevoza u Rijeci, a odluke Skupštine predstavili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnica Maja Malnar i direktor KD Autotrolej Robert Mrvčić.

Oni su se ispričali građanima Rijeke zbog svih problema i kašnjenja koje trpe već danima.

Cijene umanjene na tri mjeseca

"Smanjenje će obuhvatiti mjesečne pokazne karte te povlaštene karte (koje se izdaju po osnovi socijalnog uvjeta ili uvjeta prihoda, a temeljem rješenja, zaključaka ili potvrdi gradova i općina).
Namjera je ovim smanjenjem cijena mjesečnih pokaznih karata rasteretiti one skupine korisnika koji svakodnevno koriste usluge javnog gradskog prijevoza te podnose najveći teret u situaciji reduciranog voznog reda", izvijestili su.

Kako kažu, umanjenje trenutnih cijena pokaznih karata za 25% smanjit će prihode KD Autotroleja za oko 250.000 eura.

"Kalkulacija smanjenja prihoda napravljena je na prometu za razdoblje lipanj – kolovoz 2023. Također treba naglasiti da cijene mjesečnih prava nisu mijenjane, odnosno danas su iste kao i u navedenom periodu 2023. godine", navodi se.

Nove umanjene cijene mjesečnih pokaznih karata vrijedit će tijekom sljedeća tri mjeseca, odnosno novi cjenik bit će na snazi u razdoblju od lipnja do kolovoza 2024. godine.

Upravi naloženo da privuče vozače

Skupština je Upravi Autotroleja naložila i nove mjere koje moraju provesti, s ciljem privlačenja novih vozača, ali i, kako se može vidjeti, motiviranja postojećih vozača da uredno odvoze cijeli mjesec.

"Dodatno, u cilju stabilizacije, odnosno prevladavanja trenutnog stanja u Autotroleju dogovoreno je i nekoliko proaktivnih mjera koje će Uprava provesti.

Osim smanjenja cijena pokaznih karata za 25%, što je direktno bitno za korisnike javnog prijevoza, Autotrolej će, osim postojećih, angažirati i druge agencije za posredovanje u zapošljavanju, snažnije će proaktivno privlačiti vozače iz Hrvatske i uže regije, kroz financiranje prekvalifikacije/polaganja D kategorije.

Također, postojećim vozačima, zaposlenicima Autotroleja, bit će ponuđena i nagrada za rad u iznosu od 100€ na mjesečnoj razini za cijelomjesečni uredan rad", odlučila je Skupština KD Autotrolej.

Radne dozvole dobilo samo 3 radnika

Po pitanju stranih radnika direktor Mrvčić je rekao da je veliki pritisak na izdavanje radnih dozvola i viza, zbog čega se postupak umjesto očekivanih tri mjeseca otegnuo sve do sada.

Pri tome su do sada za 20 najavljenih radnika izdane svega tri vize, a za njih 17 se izdavanje viza tek očekuje.

On i gradonačelnik najavili su da će Autotrolej aktivnije pristupiti oglašavanju radnih mjesta u zemljama u neposrednom okruženju Hrvatske.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/nakon-rezanja-linija-i-kraha-javnog-prijevoza-autotrolej-reze-i-cijene-pokaznih-ispricavamo-se/


Najviše trpe putnici: kriza riječkog Autotroleja sve izraženija

Citat:Ni danas nema dobrih vijesti iz riječkog Autotroleja - štoviše, zbog nedostatka vozača, na snagu su stupili privremeni vozni redovi na županijskim linijama.

Za lokalne linije je objavljen popis polazaka koji prometuju - što će korisnicima možda malo olakšati odabir ili pronalazak željene vožnje.

Kriza javnog gradskog prijevoznika sve je izraženija, a problemi vezani uz mali broj vozača, bolovanja, korištenje godišnjih odmora i slobodnih dana preselili su se i na prigradske linije.

Najave boljih dana iz grada i prigrada zasad - nema.

Nedavno najavljeni štrajk u Autotroleju nije se dogodio, premda trenutna situacija - u kojoj najviše trpe putnici - izgleda kao da se upravo događa.

Hoće li situacija u riječkom javnom prijevozu biti bolja ili ne, znat će se nakon Skupštine Društva Autotrolej koja je u tijeku, a izjave za novinare očekuju se oko 15:30.

Poslušajte današnju emisiju Grad i vi u kojoj je gostovao riječki gradonačelnik Marko Filipović: https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/vijesti/najvise-trpe-putnici-kriza-rijeckog-autotroleja-sve-izrazenija-11543250

Novi cjenik od 1.6.2024. godine je ispod (izvor: Novi List)
Vrijeme je novac.

Worldtraveller

Čim nema vozača, znači da plaće još nisu dovoljno narasle. I svim tim firmama se mora vratiti karma za bezobrazluk prema radnicima koji je bio prije 10, 20 godina kada su bahato pričali da ako nećeš ti, ima tko hoće. E isto tako sada vozači mogu reći da ako ih neće platiti, ima tko hoće. I mislim da bez 2000 eura za 40 sati tjedno, teško da će biti vozača.

pehar_11

#374
Ovo za dodavanje izvanredne obavijesti na početnu stranicu www.autotrolej.hr je odlično odrađeno, osim što im je u nazivu pobleglo jedno u pa su sada "žpanijske linije". Ono što vidim da većinu ljudi dosta buni je to da je vozni red za pojedine linije (npr. https://www.autotrolej.hr/linije/gradske-linije/linija-2/) onaj vozni red koji trenutno vrijedi (govorim bez obzira da li prometuju svi polasci ili ne). Većina ljudi traži "linija 2" ili "Autotrolej 2" pa im direktno izbacuje vozni red i preuzima se, što znači da se uopće ne otvara stranica Troleja, nego odma vozni red. Možda bi bilo bolje da se ukloni da je vozni red dostupan na preuzimanje ako neki polasci ne vrijede, nego da se klikom na liniju odmah baca korisnika na početnu stranicu u https://www.autotrolej.hr/aktualni-vozni-red/ gdje stoji obavijest o polascima i ostalo. Isto tako, izvanrednu obavijest treba staviti na vrh stranice, pogotovo iznad ovih gluposti o broju putnika i kilometara. Prebacivanjem toga gore odmah je na ulazu u početnu stranicu i lakše je za vidjet, nema šanse da fulaš. Također, ispisivanje polazaka po smjeru na https://www.autotrolej.hr/linije/gradske-linije/linija-2/ (pod "smjer A TRSAT - SRDOČI") ne treba prikazivati s obzirom da se prikazuju oni koji su upisani na voznom redu, a zna se dogodit da oni ne prometuju. Btw neke linije idalje nemaju promjenjene trase u nazivu, tako je 1A idalje do Jelačićevog trga (znam da je to redovna trasa, ali neki se po tome ravnaju od kuda kreću bez obzira iako tamo ne prometuje). Turisti dolaze, vidim da će bit potrebe da se prevode informacije u PDF-u o vožnjama koje ne idu. Isto tako mislim da se na displejima mora staviti u narančasti okvir obavijest da se zna da je na snazi reducirani vozni red, čito reda radi. Podatak o tome da se vozni red svaki dan ažurira za sljedeći dan oko XY sati na https://www.autotrolej.hr/aktualni-vozni-red/ bi svakako pomogla, da se zna kada je dostupan vozni red i obavijest za sljedeći dan. Tako da ne listaš cijeli dan pa kad ubodeš ubodeš. Govorim zato jer je jedan PDF zamijenio zapravo sve vozne redove u gradu koji se prikazuju odvojenu, PDF je sada all in one, nema potrebe da su vozni redovi za grad dostupni ako se mijenjaju ovisno o stanju sa brojem vozača. To su samo sitnice koje mislim da bi pomogle, pa šta bude bude
Vrijeme je novac.