Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

NP-549

U 7:25 kreću dvije trizdvojke. One prije toga nešto moraju vozit. Jedna ide iz Marčeji u 6:40, a druga je vozila Kastav-Spinčići + veza iz Rešetara i bila je krcata. Sad je 18B produžena do grada pa nije više tolika navala na zglobnome. Obzirom da nema nijednog drugog polaska na drugim linijama gdje bi bio potreban zglobni (a da dolazi u  Rijeku 7:20), ostavljen je zglob na liniji 18 kako bi pokupio i Zamet i olakšao punoj liniji 2. Comprende ? 

pehar_11

#181
Samo da pitam - ima li kakvih novih informacija vezano uz noćne linije, tj. govorili se što u Autotroleju i priča li se o kojim linijama će biti riječ? Pitam čisto jer me zanima i nije se puno o tome govorilo, pa mi ima smisla da netko zna više ovdje na forumu nego okolo po gradu na kavama i Korzu.
vrijeme je novac?!?

NP-549

Pisalo je da je u planu, al za sada ništa

pehar_11

Očekivano, pogotovo jer nije vrijeme i potreba za noćne sada tolika kolika je za ljeto. A da ne govorim tko bi uopće to vozio...
vrijeme je novac?!?

Čelični

Danas ujutro odmah po početku radnoga vremena nazvao sam "Odjel za informiranje i reklamacije Autotroleja" na broj : 051 311 400. Ponukan s ovog foruma a i inače da ne odgovaraju na E-mail autotrolej@autotrolej.hr i odmah po početku razgovora (koji se snima) agentica mi je odgovorila da ću dobiti odgovor na E-mail koji sam napisao.
Inače poslao sam im E-mail na jednu temu, ali o tome ću napisati kada dobijem odgovor.

pehar_11

Cvikalice su sada dotupne kod vozača u vozilu?
vrijeme je novac?!?

NP-549

Nisu nikad ni prestale biti

Čelični

Citat: pehar_11  u Prosinac 11, 2022, 20:02:40Cvikalice su sada dotupne kod vozača u vozilu?
I dnevne karte su dostupne kod vozača. Ako netko slučajno nije upućen u to.

pehar_11

#188
Zar nije da su se cvikalice prestale prodavati kod vozača onog trenutka kada je uvedena RCC kartica? Iskreno, ukoliko cvikalice idalje jesu kod vozača dostupne, ja ih nikada dobio nisam kada sam kupovao putnu kartu, a vjerovatno i neznam jer koristim pokaznu pa nema ni potrebne da kupujem kartu u vozilu (jedino sam znao da su cvikalice dostupne u Tisku i sl.). Cvikalica se podrazumijeva da nije račun isprintan sa računala unutar vozila.
vrijeme je novac?!?

Čelični

#189
I ja koristim pokaznu za zonu 1., znam da se preko validatora kad je uveden RCC sustav mogla također validirati karta preko RCC kartice, to je tada bila najjeftinija opcija plaćanja karte. Da li su cvikalice bile tada trenutno dostupne nisam siguran. Samo znam kako je sada kako je i NP napisao, mogu se kupiti kod vozača i cvikalice i dnevna karta.

pehar_11

#190
Čekaj malo, ja uđem u bus i kažem "pozdrav, može karta za 2. zonu?" i vozač meni isprinta račun. Hoćeš reći da umjesto računa on meni može dati papirnatu cvikalicu koju ja onda validiram u aparatu? Pa šta da ja njega pitam onda?
vrijeme je novac?!?

mivano

Nikad nisam dobio cvikalicu otkad je validatora. Je li to rezervna opcija ako sustav padne/validator bude neispravan?

pehar_11

#192
Citat: mivano  u Prosinac 11, 2022, 22:32:55Nikad nisam dobio cvikalicu otkad je validatora.
Zato i pitam. Kada pitaš kartu podrazumijeva se na račun. Možeš mislit kako bi me šole gledao da ga pitam "pozdrav, može cvikalica za 3. zonu?".
vrijeme je novac?!?

Čelični

To ti zna najbolje NP. Da li je možeš kupiti, pretpostavljam misliš jer je cvikalica vrijedi za dva poništavanja i jeftinija je nego isprintani račun u jednom smjeru, s tim se slažem ? Vani kupljenu cvikalicu za bilo koju zonu ( bilo u Autotoleju ili na kiosku) možeš uvijek poništiti na uređaju za cvikalice kod vozača, a što se tiče dnevne karte ona je isprintana, ali joj je cijena jednaka da li kod vozača ili kupljena na kiosku ili u Autotroleju, za dnevnu sam siguran 100%.

pehar_11

Ja se sjećam da je prije cvikalica bila dostupna kod vozača i na kiosku. U jednom trenutku (neznam kada) su cvikalice prestale biti prodavane u vozilima (navodno netočno) i iste su zamijenili računi, u isto vrijeme kada je uvedena Torpedo, tj. današnja RCC kartica. Dnevna karta, koliko ja znam, dostupna je i kod vozača i na kiosku po istoj cijeni, dok su računi kod vozača skuplji nego cvikalica kupljena na Tisku. Naravno, ako ja govorim točno, a nisam lud.
vrijeme je novac?!?