LPP - Mestni promet

Autor LPP driver, Prosinac 29, 2007, 01:23:14

voznik

kolega minimoto več vam je razložio o kome je riječ. Ja ču samo dodati o ovome 313. Sve 313ice (u prometu jih ima 13) imaju pojedinačan AC. Iako je ugrađena tvornićko, radi ovaj AC po cijelom vozilu.
A onaj (272), pravo ime ima 312, ima dvije AC jer je naknadno ugrađena na vozilo. LPP-409, dobio je AC tek u 2007 godini, kad je bio star 7 godina.

conecto

Inače, prekjučer je u Zagrebu bila delegacija LPP-a na čelu s direktoricom u posjetu ZET-u. Svrha posjeta je upoznavanje s iskustvima ZET-a s CNG-pogonom. Bila je i prigodna vožnja jednim našim zglobnim Irisbus Citelisom CNG, a navodno je vrlo aktivan tom prigodom bio hrvatski i slovenski zastupnik Irisbusa pa ne znam koliko je to znakovito ???
Navodno je Ljubljana (koja je kao i Zagreb u europskom CIVITAS programu iz kojeg može povući sredstva za nabavu ekoloških vozila na alternativni pogon) zainteresirana za CNG jer su joj hibridi preskupi.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

CH4 Vam ne gine, nadam se Citelisu na LJ ulicama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

shef

Slovenski kolege forumaši su se dosta "pjenili" da ih zanemarujemo, ali nitko od njih ni slova da su s ulica Ljubljane ravno u legendu odjahala posljednja dva Sanosa S115. A to baš nije nevažna vijest. Pa eto, napisat ću to ja...  :'(
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Ivan

Citat: conecto  u Veljača 10, 2010, 12:09:37
Bilo je ovdje govora da su u Ljubljani autobusi bolje opremljeni nego u npr. Zagrebu. Evo jednog dokaza - još su MAN NG xx2 (pretpostavljam 272 pošto je "Ljubljana ravna kao Holandija tako da im je dovoljan D-N-R) pojedini imali klimu.
Nisu NG 272, svi su NG 312 jer počeli su ih kupovati kasnije nego Zagreb kada je MAN očito odustao od (čudne ali zanimljive) ideje stavljanja malog D08 motora u zglobni bus. Imaju i, koliko mi se učinilo po zvuku, dvije verzije motora, stariji (krem unutrašnjost) imaju isti kao zagrebački NG 312, a zadnji kupljeni 2000. (siva unutrašnjost) nešto drugo, pretpostavljam neki noviji D28.

voznik

shef u pravom si. na moj rođendan su još poslijedna dva S115 skinuli sa liste.


Kao kod zagrebačkih kolegi.....isto se dogodilo i kod nas u LJ. Izgorio je jedan od NG312. gr.br. 377

avtor obe fotki.....lpp-driver onoso joc.

conecto

Pa nije ovaj baš izgorio - od našeg 123 je ostao samo kostur (bio je onaj slabiji NG 272, mnogi tumače da su baš ti problematični)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Sa kineskim djelovima bi i najkvalitetniji proizvod bio sranje..

conecto

Nisu u Ljubljani baš bez iskustva s plinom. Iskopao sam jedne stare ZETove novine iz 2002. u kojima je bio posjet LPP-u. Piše da ovaj MAN s registracijom LJ-LPP-EKO vozi na plin, samo ne piše kakav.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

shef

Ovaj još i danas vozi, g.b. 130.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

conecto

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

minimoto

Lp
Ne, ugradili su mu obični dizel. Je pa to bio i prvi avtobus sa fotodizajnom u Ljubljani.
Pozdrav

voznik


STIB

Autobus se zaletio u kuću (nakon sudara, doduše):
http://24ur.com/novice/crna-kronika/avtobus-trcil-v-hiso.html
Citat:Včeraj okoli 23. ure se je avtobus ljubljanskega potniškega prometa (LPP) peljal po Rožni dolini proti garaži, ko ga je v križišču izsililo kombinirano vozilo. Vozili sta trčili in zleteli s ceste, čez dvorišče in v hišo.

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

voznik

Pa evo, ako je STIB počeo ovo aferu, moram nastaviti kulturno umijetnički program, taku zvanu LPP-ovu crno kroniku.
Dakle, 24 godišnji vozač autobusa naletio je na 26 godišnjeg vozača kombija, koji je vozaču autobusa zatvorio put. Slika kaže 100 riječi. Ja mogu samo pridodati još fotke iz naše garaže, koje je uslikao naš @joc.

Još malo kronike u zadnji mijesec.
12.2.2010 - zagorio zadnji dio MANa NG 312 (gbr. 377), koji je išao prazan prema garaži. Rezultat 0:0 (ozlijeđeni:mrtvi)
15.3.2010 - Poslijedni autobus MAN NG 312 (gbr. 392) koji je išao iz konačne stanice prema garaži naletio na kombi. Ovdje je bio rezultat 3:0
15.3.2010 - uništen prozor na MAN NG 312 (gbr. 393). Rezultat 0:0
16.3.2010 - sudar MANa SG240 AM (gbr. 360) i osobnog automobila, koji je namijeravao prehitjeti autobus. rezultat 2:0
17.3.2010 - razbijen prvi Conecto (gbr. neznan). rezultat 1:0

Dakle, nešto ima ovog tijedna u luni.  ??? ??? ??? ???