Mapa vozila

Autor shef, Ožujak 15, 2021, 07:21:57

NP-549

Samo ti piši, čitaju oni i ovo

lussin

Ikone sa brojem grupiranih stanica treba prikazati drukčijom bojom od autobusa. To mi je koliko primjećujem zasad najveća zamjerka

pehar_11

#272
Na čemu si? Android ili iOS?

Sad gledam, ovo su problemi (barem kada je iOS u pitanju). Rano je pa ima grešaka, ja sam išao redom da vidim šta nevalja. Ovo su problemi koje sam sreo:

- na mapi uopće NE mogu kliknuti na liniju/bus koji vozi, dok stanicu mogu koju god hoću
- nema potrebe da se prikazuju sve stanice
- početno sučelje je premaleno, slova iz oblaka ("Moje linije, Povijest pretraživanja" itd.) lete van jer su oblaci premaleni za veličinu teksta, ista stvar je sa ovim "Prometujemo na 50 linija...". Premali okvir, predebela slova. Vidljivost je mala jer ima sto boja i tekst preko njih samo prelazi kao da je greškom tamo.
- prilikom ulaska u bilo koji meni ("Moje stanice"), reže se logo troleja na vrhu. Nebitno, ali ružno.
- "Planiraj putovanje" vodi na Google Transit, traži se autorizacija (pretpostavljam samo prvi put) pa se konačno otvara Google Maps, sve šteka, nemogu iz njega uopće izać. Jedino mi telefon daje u gorenjem lijevom kutu da se vratim na SIP, a to nema smisla. Početni i završni pin koji sam odredio u SIPu a potom je označen na Google karti uopće nema koordinate, niti određenu stanicu, nego je moram upisat ispočetka. Nema smisla jer sam već u SIPu odredio od kuda do kuda želim. Znači da je cijeli proces određivanja na aplikaciji pa kasnije prikazivanja u Mapsu iz šupljeg u prazno, nisam ništa napravio, a bome ni dobio.
- imena stanica su netočna, nepromijenjena ili stara. Više ne postoje "Matulji A" ili "Matulji B", već "Matulji - centar". Ako se stavljaju imena stajališta, neka barem budu točna, a ohoho davno su mijenjana.
- pod "Odabir linije" prikazuju se dvije iste linije za dva smjera. Zar nemože KBC bit jedna linija, ali ispod jednog smjera neka piše i drugi. Ista stvar je i za 1A. (da, sa točkom). Neka se uvrsti pod 1A (bez točke), ovako ispada da su dvije linije i na jednoj se prikazuju svi polasci, a na jednoj ova tri koja su popunjena nekim drugim busom jer ovaj ne stigne. Naslov, tj. broj i trasa linije je na ekranu izrezana, tj. pola je nema pa pogađam da se radi o 1A. Kad se stisne na liniju i onda na onaj prvi crni znakić iznad pretraživanja, pokazuje se jedna linija u dva smjera, ali kad kliknem na to - ništa. Funkcija nula. Ako pak želim pretražit liniju, pojavljuje se polje za pretraživanje. Kada pretražim npr. liniju 8, ništa se ne događa, lista ostaje ista i ne filtrira se podatak na temelju unesenog pojma. Ako želim pretražit pojam, npr. stanicu na ruti pa upišem "Krnjevo", idalje se ništa ne pokazuje, sve ostaje isto. Ukratko, pretraživanje ne radi, a ako se upiše pojam koji je veći (tj. duži) od polja za pretraživanje, slova lete preko cijele aplikacije i sve stane. Moram izać iz aplikacije i ponovno na nju kliknut da se vrati na početni meni gdje su sve opcije.
- kod "Odabir stanice" logo na vrhu opet fali, neke stanice imaju označen smjer (A/B) lijevo u oblaku, neke nemaju, neovisno o tome postoji li smjer već u nazivu stajališta. Ovdje barem radi pretraživanje. Tražim stanicu "Bazeni Kantrida", otvaram i pojavljuju se svi polasci u danu, iako je sada 9 navečer i ne treba mi polazak od danas u 05:10 ujutro, jer je prošao. Nema filtra za to koji je dan u tjednu, vikend ili praznik. Ako kliknem na polazak, pojavljuje se popis stanica, slova su prevelika pa ih telefon/aplikacija odreže, tako na nije "Pećine Plumbum" nego "ćine Plumbum", jer prvi dio riječi nije stao.
- "Moje linije", "Moje stanice" i "Povijest pretraživanja" su dobre ideja, tu sve štima. Jedino bi bilo dobro odvojit gradske od prigradskih linija - neka je grad plave boje, prigrad narančaste.
- "Profil" mi nije jasan, ima samo opcije unošenja imena i e-maila, a onda samo "Odjava" ili "Izbriši račun". Da se odjevim iz čega? Koje mi se opcije nude kada sam prijavljen? Iznad "Prijavljeni ste kao <ja>" je siva mrlja, a logo fali.

Sve u svemu, postoje opcije koje imaju svrhu, kao i one koje nemaju, ili meni samo nisu jasne. Ja sad govorim iz neke estetične perspektive - grafički izgleda jako osljepljujuće, ima jako puno bijele boje. Tekst je debel, negdje predugašak, ikone premale, ako previše teksta upišeš ili ga samo ima previše, sam se odreže. Karta i odabir stanice je najbitniji, na temelju toga planiraš putovanje, to treba biti u fokusu i prvo što vidim kada uđem u aplikaciju. Briga me za profil ako sam turist ili sam ovdje jednom u mjesec dana, treba mi ono po čemu planiram kako i gdje idem. "Profil" negdje skucat sastrane, zajedno uz "Moje linije" i "Povijest" pretraživanja. "Moje stanice" lagano mogu i pod "Odabir stanice". Izjava/rečenica "Javni prijevoz na riječkom području" je tu fensi, ali smeta. Fali direktni link ili neka poveznica na RCC portal gdje se vidi regulacija, stanje u prometu i to. Ipak moraju aplikacija i portal biti nekako povezani.
Bilo bi odlično da se pri vrhu aplikacije, u slučaju nekog sranja (iznenadne regulacije ili izmjene prometa  zbog utrke, poplave, snijega, blagdana pa je besplatan prijevoz) pojavljuje crvena statična ili klizeća poruka da čim uđeš u aplikaciju znaš je li sve ok ili ima poteškoća, slično kao na stranicama https://www.zet.hr u plavom oblaku ispod slike gdje trenutno piše "Servisne informacije pratite na..." (inače piše da je neka linija u prekidu ili vozi obilazno u slučaju nesreće, radova i sl.).

To je to od mene (za sad). Možda zvuči kao da  sam popljuvao sve i svašta, jako mi je žao ako je tako ispalo, no to zbilja nije moja namjera. Vidi se napredak i nešto se radi, tako da svake pohvale svima koji na ovome rade
Rim Tim Tagi Dim!

DWProski

Citat: sta-da  u Studeni 21, 2023, 11:58:56Radi i "službena" web karta: http://voznired.autotrolej.hr
Sa slovenačkim IP-om ne radi ni karta ni aplikacija  ;D

lussin

Citat: pehar_11  u Studeni 21, 2023, 20:40:20Na čemu si? Android ili iOS?
Zasad sam gledao samo preko browsera, ali imam Android pa ću vidit kako funkcionira

Citat: pehar_11  u Studeni 21, 2023, 20:40:20ožda zvuči kao da  sam popljuvao sve i svašta, jako mi je žao ako je tako ispalo, no to zbilja nije moja namjera.
Kao što NP kaže, čitani smo tako da je sve to korisno

Boki651

Možda ne bi bilo loše ubaciti filter kojim se može uključiti i isključiti prikaz stanica, definitivno im promijeniti boju te možda staviti mogućnost uključivanja tamnog načina (noćni prikaz).

pehar_11

Rim Tim Tagi Dim!

amalok.95


kico101

Radi od jucer. Samo treba ponovo ucitati stranicu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#279
Na stranici od Troleja prikazuje se "Autotrolej SIP" kao službena aplikacija za praćenje autobusa i voznog reda, onda odeš na stranicu RCC-a i tamo piše "RijekaBus". Aplikacije su različite, zar su služebene i jedna i druga? Hm
Rim Tim Tagi Dim!

amalok.95

Ne dela cijeli dan, kao u dobra stara vremena, čitaj i čekaj na stanici

pehar_11

Rim Tim Tagi Dim!

Boki651

Najava na Diračju bijeli ekran samo.

lussin

Piramida također, a u međuvremenu je i pošaran

DWProski

MestniPromet je opet u funkciji, uspostavio sam sistem za računanje kašnjenja/ranenja na polascima, tako da bio bi zahvalan na povratnim informacijama (trenutno sam samo uočio da nekada zna izpisati da bus dolazi za 0min na stanicu koju je već prošao).